پخش زنده
امروز: -
ماهاتير محمد در انتخاباتي که از آن بعنوان مادر همه انتخابات مالزي ياد شده توانست با کنار زدن رقيب اصلي خود نجيب تون رزاق پس از 15 سال دوباره به عرصه قدرت در اين کشور بازگردد.
به گزارش سرويس بين الملل خبرگزاري صدا و سيما از کوالالامپور ، "ماهاتير محمد 92 ساله"سياستمدار کهنه کار و رهبر ائتلاف اميد مالزي در رقابتي حساس و تاريخي با ائتلاف حزب حاکم باريسان نشنال ، توانست در چهاردهمين انتخابات سراسري مالزي به عنوان مسن ترين نخست وزير دنيا پيروز ميدان شود.
خبرگزاري دولتي مالزي "برناما" اعلام کرد: ائتلاف اميد به رهبري ماهاتير محمد 92 ساله پيروز انتخابات سراسري مالزي شد.
کميسيون انتخابات مالزي از ساعت 24 چهارشنبه به تدريج شروع به اعلام نتايج انتخابات در هريک از 13 ايالت اين کشور کرد .
تارنماي روزنامه مالزيايي استار نيز از زمان شروع شمارش آراء راي دهندگان ، لحظه به لحظه نتايج اين انتخابات را به صورت گرافيکي ارائه کرده است.
طبق اين نتايج ، ائتلاف اميد به رهبري ماهاتير محمد توانست 113 کرسي از 222 صندلي مجلس نمايندگان را به خود اختصاص دهد.
ائتلاف حاکم به رهبري نجيب تون رزاق 79 صندلي، حزب مستقل پاس به رهبري عبدالهادي آونگ 18 صندلي و ساير احزاب نيز 12 کرسي را به خود اختصاص دادند.
ماهاتير محمد تا ساعاتي ديگر به عنوان هفتمين نخست وزير مالزي معرفي مي شود.
قرار است نجيب تون رزاق نخست وزير کنوني مالزي و رهبر ائتلاف باريسان نشنال (جبهه ملي) نيز امروز با مردم مالزي گفت وگو کند.
براين اساس ماهاتير محمد در انتخاباتي که از آن به عنوان "مادر همه انتخابات" مالزي ياد شده ؛ توانست با کنار زدن رقيب اصلي خود نجيب تون رزاق نخست وزير کنوني مالزي، پس از 15 سال دوباره به عرصه قدرت دراين کشور بازگردد.
علاوه براين "ائتلاف اميد" به رهبري "ماهاتير محمد" سياستمدار کهنه کار و ديرينه اين کشور توانست در اين پيروزي تاريخي، به بيش از 60 سال سلطه حزب "آمنو" بر قدرت و 9 سال دوره نخست وزيري "نجيب تون رزاق" پايان دهد.
حدود 15 ميليون نفر از شهروندان مالزي روز چهارشنبه براي انتخاب مجلس نمايندگان و نمايندگان شوراهاي ايالتي به پاي صندوق هاي راي رفتند.
"ماهاتير محمد" که از چهره هاي تأثيرگذار و سنتي جناح حاکم بين سال هاي 1981 تا 2003 بود و بيش از 22 سال نخست وزيري چهارم مالزي را در دست داشت؛ به منتقدان رهبري "نجيب تون رزاق" هم حزبي سابق خود پيوست و ائتلاف اميد را در جناح مقابل دولت در اين انتخابات رهبري کرد.
اين ائتلاف از احزاب "عدالت مردم" (PKR)، "اقدام دموکراتيک"(DAP) حزب اصلي چيني تبارهاي مالزي، "اعتماد ملي" (Amanah) و حزب"بومي تباران مالزي" موجب تاسيس حزب تازه "ماهاتير محمد"، شده است.
چهاردهمين انتخابات سراسري مالزي که سرنوشت 222 کرسي مجلس نمايندگان و دولت آينده اين کشور را مشخص کرد، ساعت 8 صبح روز چهارشنبه (19 ارديبهشت) آغاز و درساعت 17 بعدازظهر به پايان رسيد.
کميسيون انتخابات مالزي بلافاصله پس از پايان زمان راي گيري اقدام به شمارش آرا کرد.
ماهاتير محمد چند ساعت پيش از اعلام رسمي نتايج انتخابات ، گفته بود که "پاکاتان هاراپان" ائتلاف تحت رهبري وي توانسته اکثريت 112 کرسي از 222 کرسي مجلس نمايندگان را براي تشکيل دولت آينده به دست آورد.
2 هزار و 333 نفر از نامزدهاي احزاب مختلف مالزي براي بدست آوردن 222 کرسي مجلس نمايندگان و 505 کرسي شوراهاي ايالتي با يکديگر رقابت تنگاتنگ و نزديکي داشتند.
رقابت هاي بسيار نزديک احزاب و گروههاي سياسي در 11 روز دوران کارزار انتخاباتي نيز يکي از متفاوت ترين رقابت هاي سياسي تاريخ اين کشور جنوب شرق آسيايي را رقم زد.
نجيب تون رزاق نخست وزير کنوني و ماهاتير محمد رهبر ائتلاف اميد در آخرين شب رقابت هاي انتخاباتي درسخناني از مردم اين کشور خواسته بودند تا مشارکت گسترده اي دراين انتخابات داشته باشند.
براساس اطلاعات ارائه شده از جمعيت بيش از 30 ميليون نفري مالزي ، حدود 15 ميليون نفر در اين انتخابات شرکت کردند که جوانان و زنان دو ستون اصلي آن را تشکيل مي دادند.
مسئولان مالزي علاوه بر تعطيلي روز چهارشنبه که زمان برگزاري انتخابات چهاردهم بود ؛ روز پنج شنبه و جمعه را نيز به مناسبت اين انتخابات حساس و مهم تعطيل اعلام کردند.