• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۱۵۰۵۲۳
تاریخ انتشار: ۲۱ خرداد ۱۳۹۷ - ۱۵:۴۷
اقتصادی » بانک، بیمه و بورس

یکسان سازی استانداردها، ویژگی بزرگ بورس های بین المللی

مشاور رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار در امور بین‌الملل گفت: تاسیس بورس بین المللی کیش،​ مسلما به بالاتر رفتن سطح استانداردها و رویه های اجرایی­ آن هم نه تنها در بورس بلکه در سطح بازار سرمایه کشور­ ­کمک می کند و این اتفاق بازار را امن تر، منصفانه تر، کارآتر ، شفاف تر و رقابتی تر خواهد کرد.

یکسان سازی استانداردها، ویژگی بزرگ بورس های بین المللیبه گزارش خبرگزاری صداوسیما به نقل از سنا؛​­ بهادر بیژنی افزود: طرح تاسیس بورس بین المللی کیش در راستای اجرای ماده 29 الحاقی قانون چگونگی اداره مناطق آزاد تجاری صنعتی در دستور کار قرار گرفته است.
وی ادامه داد: بر اساس ماده 29، تاسیس و فعالیت بورس ها با سرمایه داخلی و خارجی در مناطق آزاد بر اساس مقررات، مجاز است و تابع آیین نامه ایی خواهد بود که با پیشنهاد شورای عالی بورس به تصویب هیات وزیران می رسد؛ یعنی در واقع مبنای قانونی طرح بورس بین المللی کیش این مساله بوده است.
مشاور رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار در امور بین‌الملل اظهار داشت: آیین نامه پیشنهادی موضوع این ماده، در جلسه هیات مدیره سازمان بورس در 26 خرداد جاری به تصویب رسید و مقرر شد که در شورای عالی بورس هم مطرح شود.
به گفته بیژنی، بر اساس مقرراتی که باید بعد از تصویب شورای عالی بورس به تایید هیات وزیران برسد، سرمایه این بورس ها از جمله بورس بین المللی کیش باید صرفا ارزی باشد.
وی گفت: نظری که در حال حاضر در مورد ارز بورس بین المللی کیش وجود دارد انتخاب یورو است؛ هرچند قانون می گوید که معاملات باید ارزی باشد و نوع ارز را هم مشخص نکرده، ولی بنا به شرایط فعلی، یورو ارزی است که می تواند در اینجا مطرح شود و قابل قبول باشد.
مشاور رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار در امور بین‌الملل افزود: نکته دیگر این است که گزارشگری مالی در بورس بین المللی کیش باید بر اساس استانداردهای IFRS باشد . همچنین تابلوی معاملات صرفا ارزی خواهد بود.
وی ادامه داد: نکته دیگر این است که امکان دسترسی و فعالیت کارگزاران و معامله گران بین المللی هم با مجوز و نظارت سازمان بورس وجود دارد؛ یعنی کارگزاران و معامله گران بین المللی، می توانند در آنجا حضور داشته باشند و فعالیت کنند.
بیژنی گفت: امکان عرضه اوراق بهادار پذیرفته شده در بورس بین المللی کیش، در بورس های خارجی فراهم می شود و از آن طرف هم امکان پذیرش اوراق بهادار خارجی در این بورس فراهم می شود، به عبارت دیگر در اینجا یک رابطه دو طرفه وجود دارد.
وی اظهار داشت: در بورس بین المللی کیش، امکان پذیرش انواع اوراق بهادار، ابزارهای مالی و کالا وجود دارد. یعنی مقررات، ما را محدود نکرده به اینکه فقط اوراق بهادار و ابزارهای مالی داشته باشیم و کالا هم در آن گنجانده شده است.
بیژنی با بیان اینکه همکاری با بورس های دیگر در ایران و خارج، به منظور تبادل اطلاعات و تجربیات و یکسان سازی مقررات و استانداردهاست، گفت: پذیرش همزمان اوراق بهادار و کالا جزو خصوصیاتی است که در فعالیت این بورس ها در مناطق آزاد دیده شده است.
مشاور رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار در امور بین‌الملل افزود: بحث مهم دیگر فعالیت نهادهای مالی داخلی و خارجی در مناطق آزاد است که اینها می توانند این فعالیت را از طریق تاسیس نهادهای مالی جدید ، افتتاح شعب یا نمایندگی خود با پیشنهاد بورس مناطق آزاد و پس از دریافت­­مجوز سازمان بورس شروع کنند ؛ یعنی نهادهای مالی خارجی، می توانند از طریق تاسیس نهادهای مالی جدید فعالیت خود را نشان دهند.
وی ادامه داد: البته باید این نکته را توجه کنیم که شرکت های داخلی هم می توانند با معاملات برمبنای یورو در این بورس ها حضور داشته باشند. یعنی شرکت های داخلی هم می توانند در این بورس ها فعالیت داشته باشند، ولی در کنار شرکت های خارجی که لیست می شوند معاملات بر مبنای یورو یا مبنای ارزی است. در عین حال شرکت های داخلی هم می توانند معاملات خود را بر مبنای یورو انجام دهند .
بیژنی در پایان با تاکید بر اینکه تاسیس بورس در مناطق آزاد گام مهمی در راستای بین المللی شدن بازار سرمایه است، گفت: یکسان سازی مقررات و استانداردها و پذیرش همزمان اوراق بهادار و کالا از مهمترین ویژگی های این بورس ها از جمله بورس بین المللی کیش است.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
راه‌اندازی ۸ جایگاه جدید سی‌ان‌جی در سراسر کشور
ضرورت همکاری دستگاه‌های اجرایی در ثبت وقایع حیاتی
برگزاری نشست تخصصی تسهیل صادرات در مناطق آزاد
شهروندان اهری ۴۵ درصد بیشتر از استاندارد جهانی آب مصرف می‌کنند
آغاز برداشت بادام‌زمینی در هوراند
برگزاری جشنواره بزرگ ورزش‌های همگانی، گرامیداشت هفته کیش
همه پای ترویج کتاب و کتاب‌خوانی
اعلام محدودیت‌های ۴۸ ساعته به‌دلیل آلودگی هوا در استان تهران
افزایش غلظت غبار در سمنان
آغاز طرح آموزش رانندگان ناوگان عمومی مازندران برای کاهش تصادفات
رئیس جمهور همراه با ملی‌پوشان فوتبال کشورمان پا به توپ شد
بررسی مسائل حوزه مسکن لرستان در نشست تصويری شورای عالی مسکن
رامسر میزبان همایش ملی نخبگان شاهد و ایثارگر کشور
رویای تغییر نظامی که کابوس آمریکا شد
قبوض گاز بر اساس الگوی مصرف پنج‌ساله محاسبه می‌شود
افتتاح زمین چمن مصنوعی دبستان بانو سَرِه در آران و بیدگل
امتناع کودکان از توالت مدرسه باعث یبوست می‌شود
بسته خبر‌های کوتاه ۱۸ آبان در یک نگاه
قطع گاز در رودسر و املش
رئیس انجمن قهوه ایران خواستار توجه بیشتر به این صنعت شد
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
آغاز پیش‌فروش ۳ محصول سایپا
تقویت توان دفاعی ونزوئلا با دریافت سامانه‌های پدافند روسی
رشد ۵۶ درصدی طرح های سرمایه‌گذاری در استان خراسان جنوبی
غیرحضوری شدن مدارس ابتدایی و متوسطه اول شهر‌های آلوده خوزستان تا آخر آبان
موافقت‌مجلس با کلیات طرح اصلاح قانون‌محکومیت‌های‌مهریه
بازی‌های همبستگی اسلامی؛ ازبکستان، حریف تیم فوتسال ایران در نیمه‌نهایی
تقویم و اوقات شرعی یکشنبه ۱۸ آبان ۱۴۰۴ به افق قم
عراقچی: فعلا امکان مذاکره با آمریکا وجود ندارد
سهم استان زنجان از درآمدهای معدنی کجا هزینه می‌شود؟
ادعای رسایی درباره انتصاب دادستان دستگیر شده، صحت ندارد
زعفران؛ محصولی کم‌آب بر و پرسود برای کشاورزان زنجانی
تا اواسط هفته ، زنجان بدون باران
حل تنش افغانستان و پاکستان محور گفتگوی متقی و عراقچی
پاکستان می‌تواند پلی برای اتصال ایران به شرق آسیا باشد
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۱۸ آبان ۱۴۰۴
تسهیلات وام ازدواج  (۲ نظر)
آغاز پیش‌فروش ۳ محصول سایپا  (۱ نظر)
تهران تا آخر پاییز بارش باران ندارد  (۱ نظر)
اتحادیه اروپا: الفاشر تبدیل به گورستان بشریت شده است  (۱ نظر)
پیوند دو ملت ایران و پاکستان ناگسستنی است  (۱ نظر)
هوای اصفهان و ۳ شهر مجاور آلوده است  (۱ نظر)
پلمب ۶ کافه به علت برگزاری جشن هالووین  (۱ نظر)
جزییات معافیت از صدور صورت‌حساب الکترونیکی در سامانه مودیان ۱۴۰۴  (۱ نظر)
اهواز آلوده‌ترین شهر کشور  (۱ نظر)