پخش زنده
امروز: -
از ابتدای امسال تاکنون بیش از 3 هزار کیلوگرم کاه گندم در دامداری های شهرستان میاندورود عنی سازی شد.

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز مازندران، مدیر جهادکشاورزی شهرستان میاندورود گفت: 70 درصد هزینه هر دامداری، مربوط به علوفه و تغذیه دام بوده و کاه به عنوان یکی از مواد علوفه ای در تغذیه انواع دام ها مورد استفاده بسیاری دارد.
سیدشبر موسوی با بیان اینکه به دلیل ارزان بودن کاه نسبت به سایر علوفه ها، می توان حداکثر استفاده را در جیره غذایی دام از آن به عمل آورد افزود: این محصول به تنهایی دارای ارزش غذایی ناچیزی بوده و به دلیل مدت زمان زیاد برای هضم آن در شکمبه دام، موجب کم شدن مقدار غذای مصرفی دام و تولید می شود.
مدیر جهادکشاورزی شهرستان میاندورود با اشاره به اینکه غنی سازی کاه موجب استفاده بهینه، قابلیت هضم، خوش خوراکی و ارزش غذایی این محصول برای تغذیه دام می شود گفت: تغییرات فیزیکی کاه با غنی سازی اوره جذب بهتر و بیشتر مواد مغذی علوفه های خشبی شده و تحریک اشتهای حیوان و قابلیت هضم را افزایش می دهد.
موسوی با بیان اینکه اوره یکی از منابع بالقوه و ارزان نیتروژن غیر پروتئینی بوده و هر کیلوگرم اوره، توانایی 2 هزار و 900 گرم پروتئین را داشته و اضافه کردن اوره به کاه، موجب برطرف کردن فقر پروتئینی آن می شود افزود: ابتدا 100 کیلوگرم کاه برنج یا گندم را در صورت درشت بودن به قطعه های حدود ۱۰ سانتیمتر خرد کرده و برای غنی سازی کاه، نیاز به مکان مناسبی تحت عنوان سیلو بوده و ابعاد این سیلو بستگی به تعداد دام و دفعات غنی سازی کاه در طول دوره پرورش دام ها دارد.