• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۱۷۶۶۲۵
تاریخ انتشار: ۲۳ تير ۱۳۹۷ - ۱۳:۴۵
بین الملل » تحلیلی

مناطق مختلف دنیا این هفته افزایش بی‎سابقه دما را تجربه خواهند کرد

به گزارش سرويس بين الملل خبرگزاري صدا و سيما به نقل از پایگاه اینترنتی نشریه گاردین اکثر مناطق مختلف دنیا از اروپا گرفته تا آفریقا، این هفته موج گرما و افزایش بی سابقه دما را تجربه خواهند کرد که نگرانی های زیادی را در رابطه با فرا رسیدن گرم ترین سالِ پدیده آب و هوایی موسوم به لانینا La Niña به وجود آورده است.
این هفته در شرایطی در بخش‎های وسیعی از جهان، درجه حرارت بالای بیسابقه به ثبت رسید که موج گرمای شدید و طولانی، نگرانی ها را درباره آثار تغییرات آب و هوایی زمین دوچندان کرده است.
در طول ماه گذشته همزمان با ثبت موج گرمای بیسابقه در ایالت کالیفرنیا و افزایش تقاضای مصرف وسایل سرمایشی، گزارش‎ها از کمبود شدید برق در این ایالت حکایت داشته است.
الجزایر داغ ترین دمای هوا را که تاکنون به صورت موثق در آفریقا به ثبت رسیده تجربه کرده است. گفته می شود هفته گذشته در 5 ژوئیه در یک ایستگاه هواشناسی در منطقه ای در صحرای الجزایر ؛ حداکثر دمای 51/3 درجه سانتیگراد به ثبت رسیده است که بالاترین درجه حرارت ثبت شده موثق در آفریقا به شمار می رود.
افزون بر آن هفته گذشته سومین موج گرمای طولانی در انگلیس به ثبت رسید و شدت گرما به قدری بوده که گزارش ها از آب شدن سقف ساختمان علوم در گلاسکو و نیز وارد آمدن خسارت به یک قلعه باستانی در ولز حکایت داشت.
سازمان جهانی هواشناسی اعلام کرد این روند افزایش شدید طولانی دما با الگوهای مورد انتظار از چرخه جهانی پدیده آب و هوایی لانینا ، همخوانی ندارد.
کلر نولیس از کارشناسان این سازمان اعلام کرد شش ماه نخست امسال، گرم ترین سال لانینا را تجربه کردیم.
حتی با غروب آفتاب ، دمای هوا در طول شب در اغلب بخش های کره زمین پایین نمی آید. به عنوان مثال در منطقه القریات واقع در سواحل عمان، دمای هوای شبانه همچنان بالای 42/6 درجه سانتیگراد باقی می ماند، که بالاترین دمای پایین ثبت شده شبانه در جهان به شمار می رود. دمای هوا در طول ساعات شبانگاهی در مرکز لس آنجلس نیز بالای 26 درجه سانتیگراد به ثبت رسیده که در مقایسه با ارقام مشابه در ماه ژوئیه در منطقه بیسابقه بوده است.
دانشمندان می گویند سال 2016 به علت حاکم شدن پدیده جوی النینو، به عنوان گرم ترین سال جهان به ثبت رسیده است. سال 2017 نیز جهان موج گرما را بدون پدیده ال نینو که دما را بالا می‎برد، تجربه کرد. امسال در پایان این چرخه آب و هوایی، روند رو به افزایش کلی دما همچنان ادامه داشته است.
مایکل مان مدیر مرکز علوم سیستمی کره زمین در دانشگاه پنسیلوانیا در این باره می گوید: آنچه غیر معمول به نظر می رسد حاکم شدن موج گرما در ابعاد نیمکره شمالی است، چرا که ما صرفا شاهد شدت گرما در یک نقطه از جهان نیستیم ، بلکه دمای هوا در محدوده وسیعی از نیمکره شمالی رو به افزایش بوده است.
گزارش‎ها از کانادا از دست کم 54 مورد مرگ و میر به علت موج شدید و طولانی گرما و رطوبت شدید هوا در کبک حکایت دارد.
سازمان جهانی هواشناسی درباره وقوع خشکسالی، آتش سوزی در بوته زارها و اراضی جنگلی و از دست رفتن محصولات کشاورزی در اروپا هشدارداده است.
کارشناسان با اشاره به نگرانی ها درباره تشدید تاثیر تغییرات آب و هوایی کره زمین بر حرکت جبهه های هوای گرم و سرد و بروز خشکسالی یا طوفان‎های بارانزای شدید، اعلام کردند یکی از علل سیلاب ویرانگر اخیر در ژاپن که دست کم 150 کشته بر جای گذاشت، این بود که سطح بارش‎ها چهار برابر سطح معمول بوده است.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
فهرست پرواز‌های فرودگاه اصفهان (سی ام آبان ۱۴۰۴)
زعفران، میراثی کهن برای آیندگان
استحمام کوتاه‌تر، صرفه‌جویی ۷ میلیون مترمکعبی آب در زنجان
دستور کار ایثارگران در زنجان؛ از ارتقای جایگاه فرزندان شهدا تا ساماندهی گلزار‌ها
تصویب ۶۲ مصوبه در میز خدمت معدن و صنایع معدنی وزارت صمت
هیدج ،شهری با گام های کتانی
آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به یک باشگاه سیاسی تبدیل شده است
برپایی نمایشگاه اسوه بسیج در اهر
لزوم حفظ وحدت و اطاعت از رهبری در جامعه اسلامی
رتبه برتر شهرستان میانه در جذب اعتبارات بانکی
معاون وزیر صمت: سیاست کاهش توقف تولید در فولاد و صنایع معدنی در صدر دستور برنامه‌های ایمیدرو است
رونمایی از مجموعه وصایای کامل شهدای آذربایجان‌شرقی
مقاومت پیروز اصلی انتخابات عراق بود
راه اندازی سامانه راه نیکان مراکز نیکوکاری در استان زنجان
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان؛ ۳۰ آبان ۱۴۰۴
تقویم و اوقات شرعی جمعه ۳۰ آبان ۱۴۰۴ به افق قم
رقابت‌های بین‌المللی تنیس ساحلی کیش از دریچه دوربین
معرفی تیم‌های راه یافته به مرحله نیمه نهایی تنیس ساحلی BT۵۰
درخشش دانش آموز شاهین‌دژی در مسابقات کشوری قرآن، عترت و نماز
بهسازی و آسفالت راه‌های روستایی در شهرستان باروق
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
اعلام آمادگی دولت برای اجرای کالابرگ الکترونیک
­کشتی آزاد بازی‌های همبستگی اسلامی؛ ۱ نشان طلا و ۱ برنز ایران در ۲ وزن نخست
سومی ایران در جدول مدالی بازی‌های همبستگی اسلامی تا پایان روز دوازدهم
حل مشکلات ترافیکی شرق مازندران با ساخت یک پل
از بلاتکلیفی اردوگاه دانش آموزی خراسانلو تا آب آشامیدنی ارمغان‌خانه
­رحمان عموزاد نخستین آزادکار طلایی ایران
تازه ترین تصاویر حضور وزیر میراث فرهنگی در زنجان
ماجرای چند ماه هدر رفتن آب
پیام تسلیت رهبر معظم انقلاب درپی درگذشت فرزند حجت‌الاسلام صدیقی
شهادت دو تن از پاسداران در حین آموزش سلاح نیروهای پاسدار جوان
سفر رئیس جمهور به قزوین
تصویب قطعنامه ضدایرانی در شورای حکام
شیوه جداسازی یارانه‌های اعضای خانوار تغییر کرد
همکاری ایمیدرو با شرکت روسی برای هوشمندسازی معادن
بزرگداشت هفته بسیج در زنجان با ۲ هزار عنوان برنامه
غیرحضوری شدن مدارس ابتدایی چند شهر و روستای استان مرکزی  (۲ نظر)
خط و نشان کشیدن وزیران خارجه آلمان و انگلیس برای روسیه  (۱ نظر)
راه اندازی خط تولید موتور‌های کم مصرف در سمنان  (۱ نظر)
دورکاری پنجشنبه‌ها در ماه‌های سرد سال در استان‌های خراسان جنوبی، رضوی و شمالی  (۱ نظر)
دیپلمات روس: قطعنامه آمریکا درباره غزه بسیار مبهم است  (۱ نظر)
جامعه ایران در آستانه ورود به «سیاه‌چاله جمعیتی»  (۱ نظر)
ادامه خدمت‌رسانی به سیل‌زدگان هزارانی  (۱ نظر)
استقبال ترامپ با تشریفاتی کم‌سابقه از ولیعهد عربستان  (۱ نظر)
رکوردشکنی پالایشگاه گاز شهید هاشمی‌نژاد در تأمین انرژی شمال شرق کشور  (۱ نظر)
کاهش ۴ میلیون لیتری مصرف روزانه گازوئیل  (۱ نظر)