• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۲۶۸۷۴۸
تاریخ انتشار: ۱۲ آبان ۱۳۹۷ - ۱۲:۳۲
اقتصادی » آب و انرژی
سخنگوی توانیر در نشست خبری؛

طلب یک میلیارد دلاری از عراق را به زودی وصول می‌کنیم

سخنگوی توانیر: طلب یک میلیارد دلاری باقیمانده پارسال ما از عراق بابت فروش برق، به زودی در چند مرحله پرداخت می‌شود.

طلب یک میلیارد دلاری از عراق را به زودی وصول می‌کنیمبه گزارش خبرنگار خبرگزاری صداوسیما؛​­­محمودرضا حقی فام در نشست خبری در جمع خبرنگاران با اشاره به اینکه در آینده نزدیک این رقم پس­­ از وصول برای توسعه نیروگاهی کشور استفاده خواهد شد افزود: عراق برای پرداخت بدهی خود محدودیت هایی داشت که در حال حاضر در وضعیت مناسبی قرار دارد و در حال تسویه حساب بدهی خود است.
وی افزود: از محل فروش انرژی به کشورهای همسایه مثل عراق، افغانستان و پاکستان برای توسعه نیروگاهی کشور استفاده می کنیم که دریافت بهای برق فروخته شده به کشورهای همسایه به صورت نقدو یا مبادله کالایی خواهد بود.
حقی فام­ در زمینه صادرات خدمات فنی ـ مهندسی نیز افزود: بیشتر صادرات خدمات فنی ـ مهندسی کشور مربوط به صنعت آب و برق بود که رقم آن در سال گذشته کاهش یافت.
وی­ گفت: امکان صادرات خدمات فنی ـ مهندسی تا 20 میلیارد دلار را داریم ولی الآن یک بیستم آن محقق می شود که این شایسته کشورمان نیست.
سخنگوی توانیر­ گفت در اندیشه توسعه صادرات خدمات فنی ـ مهندسی هستیم تا شرکت های بخش خصوصی فعال در صنعت برق بتوانند در کشورهای همسایه فعال شوند.
حقی فام گفت: با فعال شدن بخش خصوصی از ظرفیت خالی پیمانکاران و شرکت های مشاوره ای نیز می توانیم در سایر کشورها استفاده کنیم.
وی با اشاره به اینکه یکی از مشکلات شرکت های بخش خصوصی برای اجرای پروژه ها در سایر کشورها محدودیت های بانکی است افزود: در حال ساماندهی شرکت های خدمات فنی ـ مهندسی فعال هستیم تا راهکار اجرایی برای مشکلات مراودات مالی آنها بیابیم.
حقی فام گفت: در زمینه ساخت کنتور ظرفیت بزرگی در کشور موجود است و در حال حاضر 3 برابر ظرفیت مورد نیاز کشور کنتور می توانیم تأمین کنیم که اگر ساز و کاری برای صادرات آن ایجاد شود می توانیم آن را صادر کنیم.
وی افزود: هر کدام از بخش ها مانند وزارت نیرو، بخش خصوصی، مجلس و سازمان برنامه و بودجه،​ درصدد برطرف کردن مشکلات صنعت برق برآیند؛ مشکلات اقتصادی انرژی را می توانیم حل کنیم.
حقی فام گفت: در حال حاضر قیمت تمام شده برق بدون محاسبه سوخت، 110 تومان است و وزارت نیرو آن را به ازای هر کیلووات ساعت 66 تومان به طور متوسط دریافت می کند و در زمینه قیمت تمام شده انشعاب برق و فروش آن نیز تفاوت زیادی وجود دارد که هر دو اقتصاد برق را در فشار قرار داده است.
وی افزود: هزینه فروش انشعاب در کشور حدود 2 تا 3 برابر کمتر از هزینه تمام شده آن است؛ بطور مثال در روستاها برای فروش انشعاب فقط 300 هزار تومان دریافت می کنیم که این رقم خیلی کمتر از فروش انشعاب در شهرهاست.
حقی فام تأکید کرد: صنعت برق نیاز به تجدید ساختار دارد تا بتواند هزینه تمام شده برق را کاهش دهد و اگر اقتصاد صنعت برق درست شود بیکاری مهندسی کشور را می توانیم حل کنیم.
وی گفت: متأسفانه بهترین نیروهای فکری و مهندسی کشور به دلیل ­­اقتصاد معیوب، بیکارند بنابراین اگر نظام تعرفه ای عوض شود مشکل بیکاری فرزندان خودمان برطرف می شود.
حقی فام در زمینه اعمال تحریم های جدید و تأثیر آن در اقتصاد برق نیز افزود: کشورهای همسایه ما نیاز به تأمین برق از ایران دارند و اعمال تحریم ها در زمینه صادرات برق، مؤثر نخواهد بود اما برای دریافت بهای آن محدودیت هایی خواهیم داشت که راهکاری برای مبادله دو جانبه می توانیم پیدا کنیم.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
نشست مدیران امور دانشجویی کشور در سمنان
بزرگداشت زنده یاد نوشیروانی نیکوکار بزرگ در بابل
احیای یک طرح فولادی در تربت‌حیدریه پس از ۱۴ سال 
پایان مسابقات مینی‌فوتبال کارگری بوکان
برگزاری یادواره شهدای معلم و دانش‌آموز در عجب‌شیر
تفرقه در امت اسلام، خواست صهیونیسم جهانی است
پیش بینی دو هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال برای بهره‌برداری از قطعه ۲ _ج محور ارومیه - مهاباد- میاندوآب
عرضه رایگان زمین حذف می شود؟!
تاکید رئیس کل دادگستری آذربایجان غربی بر برخورد با قبح زدایی و هنجارشکنی هدفمند
بازدید استاندار آذربایجان‌غربی از طرح ساماندهی و زیباسازی ساحل زرینه‌رود
همه اصناف مشمول قانون مالیات بر ارزش افزوده می‌شوند
جشنواره برگ‌های رنگارنگ سرکان در قاب دوربین عکاسان
آغاز حملات گسترده هوایی به جنوب لبنان
افتتاح مرحله سوم کارخانه نوآوری زاهدان با حضور وزیر علوم
برگزاری مانور استانی مقابله با پشه آئدس در بندرگز
ستاد اربعین ۱۴۰۵ استان کرمانشاه کار خود را آغاز کرد
علت کمبود نهاده‌های دامی، خشکسالی و هشداری که باور نشد
افزایش تولید و قاچاق مواد مخدر صنعتی در افغانستان
آغاز ساخت زیر گذر شهدا در بوکان
رایزنی غریب آبادی با مقامات عربستان
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
حقوق کارکنان باید مستقیم به حسابشان واریز شود
والیبال ایران عزادار شد؛ صابر کاظمی درگذشت
واکنش چین به تهدید نظامی آمریکا علیه نیجریه
فاصله قیمت زعفران از تولید تا مصرف
استعفا در شرایط حساس
پاسخ اعضای دولت به پرسش خبرنگاران
زهران ممدانی، اولین شهردار مسلمان نیویورک شد
عملکرد دستگاه‌ها در صدور مجوز‌های کسب و کار
کشف ۱۵۶ دستگاه خودروی لوکس قاچاق به ارزش ۸۸۵ میلیارد تومان
روزنامه‌های فردای ۱۳ آبان
آغاز دهمین سوگواره نمایش آیینی «نگین شکسته» در مشهد
وزیر خارجه ارمنستان: روابط ما با ایران راهبردی است
هدف از جنگ ۱۲ روزه براندازی نظام جمهوری اسلامی بود
ایروانی: اظهارات ترامپ تهدید علیه صلح‌وامنیت بین‌المللی است
پخش زنده والیبال ایران و بحرین در شبکه ورزش
تعطیلی مدارس برخی مناطق هرمزگان  (۳ نظر)
نتایج قرعه کشی طرح عادی ایران خودرو اعلام شد  (۲ نظر)
سه نفر با اهدای عضو مرحومه مبینا حمصیان به زندگی بازگشتند  (۲ نظر)
تقویت نظام مدیریت زمین برای مقابله با زمین‌خواری و تخریب محیط زیست  (۲ نظر)
آغاز همکاری سازمان راهداری و پلیس‌راه برای شناسایی هزار نقطه پرخطر  (۲ نظر)
تأکید چین بر گسترش مناسبات اقتصادی با روسیه  (۲ نظر)
حقوق کارکنان باید مستقیم به حسابشان واریز شود  (۱ نظر)
با قاطعیت از حاکمیت خود دفاع می‌کنیم  (۱ نظر)
به جزایر ایران حمله شود همانجا پاسخ کوبنده می‌دهیم  (۱ نظر)
ارتش رژیم اشغالگر محور «فیلادلفیا» را بست  (۱ نظر)
والیبال ایران عزادار شد؛ صابر کاظمی درگذشت  (۱ نظر)
بازتاب گسترده بیانات رهبر معظم انقلاب در رسانه‌های آمریکای لاتین  (۱ نظر)
برگزاری راهپیمایی ۱۳ آبان در مشهد، متمرکز در میدان شهدا  (۱ نظر)
لزوم اجرای روش‌های نوین در دامداری‌های کردستان  (۱ نظر)
شرایط دریافت مجدد وام اشتغالزایی و مشاغل خانگی اعلام شد  (۱ نظر)