• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۳۷۰۹۳۵
تاریخ انتشار: ۱۴ اسفند ۱۳۹۷ - ۱۴:۰۹
بین الملل » تحلیلی

المانیتور: آمریکا سلاح های خود را از عراق به سوریه منتقل می کند

به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما ، المانیتور در گزارشی نوشت، وزارت دفاع آمریکا در نیمه دوم سال 2018، تسلیحات و وسایل نقلیه ای به ارزش میلیون ها دلار را از عراق به سوریه منتقل کرده است.
وزارت دفاع آمریکا در گزارش هایی به کنگره که به رؤیت المانیتور رسیده اعلام کرده است که این وزارت خانه قصد دارد بخشی از تجهیزاتی را که پنتاگون برای ارتش عراق خریداری کرده است در اختیار نیروهای سوریه دموکراتیک قرار دهد که تحت رهبری کردهای این کشور هستند. پنتاگون آخرین گزارش خود به کنگره را در 31 دسامبر 2018 و دوازده روز پس از آن ارسال کرده است که دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا از تصمیم خود برای خارج کردن نیروهای این کشور از سوریه خبر داد. این تجهیزات شامل 50 دستگاه هاموی، 20 دستگاه خودروی ضد مین، 40 دستگاه خودروی نظامی تقویت شده و حدود 700 قبضه سلاح سبک ضد تانک است. براساس این گزارش ها، پنتاگون همچنین انتقال بیش از 2400 گلوله خمپاره و 25 غلتک مین روب و ده ها دستگاه خنثی سازی مین و سایر مواد انفجاری را نیز تایید کرده است.
شان رابرتسون، سخنگوی پنتاگون از تایید انتقال این تجهیزات خودداری کرد. وقتی در ماه ژوئن، المانیتور از انتقال تجهیزات پاکسازی راه ها به سوریه خبر داد، وی گفت چنین اقدامی به نیروهای سوریه دموکراتیک در باز پس گیری آخرین مناطق تحت کنترل داعش در سوریه کمک می کند.
این سخنگو ماه گذشته گفت اطمینان از این که نیروهای سوریه دموکراتیک از تجهیزات کافی برخوردارند، در نبرد آنها برای آزادسازی دره فرات از دست داعش، امری حیاتی است. وی افزود که وزارت دفاع همواره تلاش می کند استفاده مؤثری از منابع مالی و آموزشی بکند که کنگره به این مساله اختصاص داده است.
کارشناسان معتقدند این تجهیزات می تواند به نیروهای سوریه دموکراتیک در نبرد با داعش که از خودروهای بمب گذاری شده و تله های انفجاری استفاده می کند، کمک کند. المانیتور ابتدا در ماه ژوئن از اقدام پنتاگون در انتقال تجهیزات از عراق به سوریه خبر داد.
نیک هراس، پژوهشگر مرکز امنیت نوین آمریکا گفت، این تجهیزات مؤثرند به ویژه برای عبور از سنگرها و تله های انفجاری که داعش به منظور کند کردن حرکت نیروهای سوری مورد حمایت آمریکا در دره فرات به کار می گیرد.
مظلوم کوبان، از فرماندهان ارشد نیروهای سوریه دموکراتیک هفته گذشته گفت تنها چند روز باقی مانده است تا تمامی مناطق تحت اشغال داعش آزاد شوند.
با این حال این انتقال تجهیزات می تواند برای عراق گران تمام شود که حتی با وجود اعلام شکست داعش در سال 2017، همچنان برای تثبیت موقعیت نظامی خود با مشکل روبرو است.
پنتاگون بهار گذشته، 800 میلیون دلار برای بازسازی ارتش این کشور اختصاص داد. اما صاحب نظران نگران هستند که بدون حضور نظامی آمریکا در سوریه، عراق ناچار شود روی مقابله با داعش در مرزهای خود متمرکز شود.
لیندا رابینسون، پژوهشگر دفاعی مؤسسه رند معتقد است نداشتن حضور زمینی (در سوریه) موجب از دست رفتن بخشی از توان (در مقابله با داعش) می شود و امکان دستیابی به اطلاعات از بیرون را دشوار تر می کند.
در حالی که عراق به دنبال تقویت عملیات ضد داعش است و نیروهای آمریکایی بیشتر نقش مستشاری را برعهده می گیرند، فرید یاسین، سفیر عراق در آمریکا درباره تجهیزات و حضور نیروهای آمریکایی می گوید باید منتظر ماند و دید چه اتفاقی می افتد.
یاسین افزود، اگر ما تجهیزات آمریکایی بگیریم به این معنا خواهد بود که نیروهای آمریکایی بیشتری نیز به همراه آن خواهند آمد. اما اگر تجهیزات ساخت روسیه یا اروپا بخریم، آن وقت به معنای حضور نیروهای آمریکایی کمتر در عراق خواهد بود. تجهیزات آمریکایی بسیار گران هستند و ما با کمبود منابع مالی روبرو هستیم.
این سخنان سفیر عراق در راستای سخنان ماه دسامبر ژنرال کنت مک کنزی، رئیس بعدی فرماندهی مرکزی ارتش آمریکا خطاب به کنگره است که گفته بود عراق توانایی پرداخت هزینه های نگهداری تجهیزات آمریکایی را نخواهد داشت.
یاسین گفت که عراق احتمالا شاهد بین المللی شدن حضور نیروهای غربی در حمایت از توانایی ارتش این کشور خواهد بود. این شامل عملیات آموزشی جدید ناتو تحت هدایت دنی فورتین ژنرال کانادایی است.
با وجود بازدید ماه دسامبر رئیس جمهور آمریکا از نیروهای این کشور در پایگاه هوایی الاسد، وی دیداری با مقامات عراقی نداشت.
به اعتقاد رابینسون برای سامان دادن به این اوضاع باید به همه جوانب آن توجه داشت و درست ترین تصمیم را گرفت.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
بازرسی باشگاه های ورزشی
دستگیری اراذل و اوباش قمه‌کش در نور
بازی‌های همبستگی اسلامی ۲۰۲۵؛ نایب قهرمانی تیم بسکتبال ۳ نفره مردان ایران
بازدید بازرس کل استان تهران از اسلامشهر
اعزام ورزشکار چهارمحال و بختیاری به اردوی آمادگی جوانان مچ اندازی
هر شهروند ایلامی یک خیّر
نویسندگان پیشران تحول و روایتگر حقیقت
لزوم پیشگیری از سرماخوردگی و رعایت نکات بهداشتی در روز‌های سرد سال
امکانات مراکز درمانی هشترود پاسخگوی نیاز بیماران نیست
تجلیل از مروجان کتاب و کتابخوانی در هرمزگان
فردین هدایتی: نشانم را به امام زمان تقدیم می‌کنم
گیجگاه ۱۴۰۴/۰۸/۲۸
خط و نشان کشیدن وزیران خارجه آلمان و انگلیس برای روسیه
اجرای ۱۳۰ میلیارد تومان طرح محله محور در ۱۰ محله منطقه ۱۵ اصفهان
مسابقات فوتبال لیگ پیشکسوتان استان اردبیل
عملیات موفق جستجوی زن سالخورده در ترکمانچای
مسابقات فوتبال لیگ نوجوانان استان اردبیل
خبر‌هایی از برنامه ریزی برای بزرگداشت هزاره مناره مسجد جامع سمنان
آغاز رقابت‌های قهرمانی تنیس خاکی کارگران کشور در اردبیل
بزرگداشت هفته بسیج با هزار و ۳۰۰ برنامه در چهارمحال و بختیاری
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
بازدید استاندار کرمان از کلاس‌های کانکسی هنرستان فدک
برندگان مرحله ششم پیش‌فروش سکه مشخص شدند
فوت فرزاد خوش برش در بیمارستان 
غیرحضوری شدن مدارس ابتدایی چند شهر و روستای استان مرکزی
تقویم و اوقات شرعی زنجان سه شنبه ۲۷ آبان
چه کسی باعث ناترازی بانک آینده شد؟
دریای خزر، نیازمند همکاری مشترک استانهای ساحلی پنج کشور
پیگیری دغدغه رئیس جمهور در سیستم آموزش عالی کشور
تداوم تخلفات در نبود نظارت
زبان معیار ۱۴۰۴/۰۸/۲۷
قصه چهار سال بلاتکلیفی استخر نیمه‌تمام ولیعصر زنجان
خطیب‌زاده: آمریکا برای مذاکره واقعی و نتیجه‌محور آماده نیست
گام جدید واشنگتن علیه کاراکاس
­ اسماعیلی، مرد طلایی کشتی فرنگی ایران
برپایی نمایشگاه عرضه محصولات روستایی در چهار باغ اصفهان
۳۰۰ کیلومتر بزرگراه در سیستان و بلوچستان افتتاح می‌شود  (۲ نظر)
غیرحضوری شدن مدارس ابتدایی چند شهر و روستای استان مرکزی  (۲ نظر)
آموزش مجازی مدارس و دانشگاه‌های رشت همزمان با برگزاری اجلاس استان‌های ساحلی خزر  (۱ نظر)
سردار حسن‌زاده: قدرت موشکی ایران مهار شدنی نیست  (۱ نظر)
قانون اساسی بالاترین سند ملی برای دفاع از کشور  (۱ نظر)
آغاز مذاکرات ایران و چین برای اتصال ریلی شرق به غرب  (۱ نظر)
منابع انسانی موتور محرک تعلیم‌وتربیت است  (۱ نظر)
طرح نماد، سرمایه‌های اجتماعی را حفظ می‌کند  (۱ نظر)
راه اندازی خط تولید موتور‌های کم مصرف در سمنان  (۱ نظر)
دیپلمات روس: قطعنامه آمریکا درباره غزه بسیار مبهم است  (۱ نظر)
استاد دانشگاه امیرکبیر در لیست پراستناد‌های ۲۰۲۵  (۱ نظر)
جامعه ایران در آستانه ورود به «سیاه‌چاله جمعیتی»  (۱ نظر)
ادامه خدمت‌رسانی به سیل‌زدگان هزارانی  (۱ نظر)
استقبال ترامپ با تشریفاتی کم‌سابقه از ولیعهد عربستان  (۱ نظر)
رکوردشکنی پالایشگاه گاز شهید هاشمی‌نژاد در تأمین انرژی شمال شرق کشور  (۱ نظر)