• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۳۸۵۷۲۵
تاریخ انتشار: ۰۵ فروردين ۱۳۹۸ - ۰۷:۴۱
سیاسی » مجلس
بیانات نوروزی رهبر معظم انقلاب درباره عربستان؛

هشدار جدی به حاکمان جنگ طلب ریاض

امیرعبداللهیان، بیانات نوروزی رهبر معظم انقلاب درباره عربستان سعودی را هشداری جدی به حاکمان این کشور دانست

مدیر کل امور بین الملل مجلس شورای اسلامی در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما؛ بیانات نوروزی رهبر معظم انقلاب درباره عربستان سعودی را هشداری جدی به حاکمان جوان و جنگ طلب این کشور دانست که به خود بیایند و به عملکرد و نقش سازنده در منطقه بازگردند و به این موضوع بیشتر بیندیشند.

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی

وی گفت: در چهار دهه پس از پیروزی انقلاب دولت‌های مختلف ما همواره در سیاست خارجی تلاش کردند پیام‌های مشترکی را به حاکمان عربستان بدهند مبنی بر اینکه دو کشور مهم در منطقه می‌توانند و می‌توانستند نه فقط رافع مشکلات دوجانبه باشند بلکه به صلح، ​ ثبات و امنیت پایدار در منطقه کمک بزرگی کنند.

در تحولات سال‌های اخیر در مبارزه با تروریسم در منطقه نیز، جمهوری اسلامی ایران طرف مثبت تحولات و متاسفانه عربستان و برخی متحدانش طرف منفی تحولات و حامی تروریست‌ها بودند

مدیر کل امور بین الملل مجلس شورای اسلامی افزود: در تحولات سال‌های اخیر در مبارزه با تروریسم در منطقه نیز، جمهوری اسلامی ایران طرف مثبت تحولات و متاسفانه عربستان و برخی متحدانش طرف منفی تحولات و حامی تروریست‌ها بودند.

امیرعبداللهیان گفت: در دوره قبل از آل سلمان، من در دیدار‌های مختلفی که با مقامات عربستان به ویژه سعود الفیصل داشتم همواره این جمله را مستقیم از برخی مقامات این کشور می‌شنیدم که می‌گفتند «ما غبطه می‌خوریم به حال شما که در مقابل امریکا و توطئه هایش محکم ایستادید و استقلال خودتان را حفظ کردید، اما ما در عربستان قادر به چنین کاری نیستیم».
­

مدیر کل امور بین الملل مجلس شورای اسلامی افزود: این اذعان مقام سعودی تا اینجا قابل فهم بود، اما اگر توان ایستادن در مقابل امریکا را ندارند حداقل می‌توانند سطحی از استقلالشان را مانند کشور‌های دیگر حفظ کنند نه اینکه همه چیز را دربست در اختیار امریکایی‌ها و صهیونیست‌ها قرار دهند و حتی در جا‌هایی خوش رقصی‌هایی نیز بکنند.

امیرعبداللهیان گفت: حدود هفت ماه قبل از فوت حسنین هیکل در دفتر کار بسیار زیبایش در ساحل رود نیل در قاهره از او پرسیدم که آینده منطقه و عربستان را چطور می‌بیند که او در پاسخ گفت «با خطا‌های بزرگی که آل سعود مرتکب می‌شود آینده این کشور را آینده کشوری می‌بینم که در مسیر تجزیه پیش می‌رود» و حتی دوره زمانی را برای تجزیه عربستان مطرح کرد.

وی افزود: سعودی‌ها سیاستی را با شیب تند پیگیری می‌کنند که بیش از هر چیز متوجه دشمنی با کشور‌های مستقل و ملت‌های آزاده منطقه و به رسمیت شناختن مهمانان ناخوانده و متجاوزان آشکاری مانند رژیم صهیونیستی است.

امیرعبداللهیان گفت: اینکه محمد بن سلمان گستاخانه به فلسطینی‌ها حمله و در اظهاراتش از رژیم صهیونیستی حمایت می‌کند خطای بزرگ و راهبردی غلط در ذهن اوست چنانکه وقتی با گستاخی و نپختگی سیاسی اعلام کرد که جنگ را به داخل ایران خواهد کشاند نشان دهنده این است که او و آل سلمان دوست و دشمن را نمی‌توانند به درستی از هم تشخیص بدهند.

وی هشدار داد: زمانی در دیدار با آقای سعود الفیصل به او گفتم که «ما جز خیر برای عربستان و منطقه نمی‌خواهیم، اما انتظار داریم که شما هم چنین رفتاری را با منطقه داشته باشید» براین اساس اگر شرایط در عربستان و افکار حاکمان جنگ طلبش تغییر نکند، پیش بینی آقای حسنین هیکل مبنی بر این که عربستان به سمت تجزیه می‌رود و با نقشه صهیونیستی امریکایی در آینده به سمت تجزیه پیش خواهد رفت خطر بزرگی است که­ این کشور و منطقه را تهدید می‌کند.

ما هیچ گاه از تجزیه کشور‌های اسلامی اعم از عراق، سوریه، مصر، عربستان و یا هر کشور اسلامی دیگر استقبال نکرده ایم و نمی‌کنیم

دستیار ویژه رئیس مجلس شورای اسلامی در امور بین الملل افزود: ما هیچ گاه از تجزیه کشور‌های اسلامی اعم از عراق، سوریه، مصر، عربستان و یا هر کشور اسلامی دیگر استقبال نکرده ایم و نمی‌کنیم.

امیرعبداللهیان درباره تحلیلش از بخشی اظهارات نوروزی رهبر معظم انقلاب مبنی بر اینکه از تجهیز عربستان به سلاح هسته‌ای از جانب غربی‌ها ناراحت نیستند، زیرا آنجا به دست مجاهدان اسلام می‌افتد، گفت: تصورم این است که بیانات­­ رهبر معظم انقلاب ضمن اینکه بیان کننده واقعیتی است که باید آن را فراتر از ارزیابی‌های سیاسی درنظر گرفت هشداری جدی به حاکمان جوان و جنگ طلب این کشور است که به خود بیایند، ​­خودشان را پیدا کنند و به عملکرد و ایفای نقش سازنده در منطقه برگردند و به این موضوع بیشتر بیندیشند.

یکی از خطا‌های بزرگ سعودی‌ها و اماراتی‌ها در چهار سال گذشته یعنی تجاوز به یمن به عنوان ­­خطای راهبردی، اصلاح و جنایاتشان در این کشور متوقف شود

وی ابراز امیدواری کرد: یکی از خطا‌های بزرگ سعودی‌ها و اماراتی‌ها در چهار سال گذشته یعنی تجاوز به یمن به عنوان ­­خطای راهبردی، اصلاح و جنایاتشان در این کشور متوقف شود.

امیرعبداللهیان با اشاره به فرارسیدن پنجم فروردین به عنوان پنجمین سالگرد حمله مشترک عربستان و امارات به مردم مظلوم یمن گفت: جمهوری اسلامی ایران از ابتدای تجاوز به این کشور، طرح سیاسی چهار ماده‌ای را برای حل و فصل این بحران ارایه کرد که مورد توجه سازمان ملل نیز قرار گرفت که امیدوارم نماینده دبیر کل سازمان ملل متحد و همه طرف‌های یمنی با استفاده از این فرصت، مانع از نابودی بیش از پیش ساختار‌های این کشور در ادامه تجاوز عربستان شوند.

وی افزود: طولانی شدن تجاوز به یمن درحالی است که عادل الجبیر وزیر خارجه سابق عربستان در حاشیه کنفرانس سازمان همکاری اسلامی در جده به من اعلام کرد که جنگ علیه یمن برای نابودی حوثی‌ها و انصارالله کمتر از سه هفته به پایان می‌رسد، اما اکنون شاهد این واقعیت هستیم که انصارالله و متحدانش یکی از قدرتمندترین جریان‌های مردمی، سیاسی و اجتماعی در مقابل متجاوزان هستند و انصارالله با روی گشاهده معتقد است همه جریان‌های یمنی باید در آینده این کشور نقش داشته باشند و آینده را متعلق به ملت می‌دانند.
­

مدیر کل امور بین الملل مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: یمن فرصتی است که عربستان بتواند خطا‌های راهبردی اش را با توقف جنایات در این کشور، اصلاح و ترمیم سیاست‌های منطقه‌ای را از این نقطه آغاز کند.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
اجرایی شدن زیست بوم‌های دیجیتال دولت
در پی انتشار کلیپ غیراخلاقی منتسب به بازیکن ملوان بندر انزلی
افزایش سرمایه‌گذاری و اشتغال در بخش تعاون خورشیدی خراسان جنوبی
بهداد سلیمی: ٣ نشان ایلیا صالحی در شرایطی ویژه به دست آمد
ورود گردشگران لهستانی به خراسان جنوبی
پیکر مادر شهید خاکباز یگانه با حضور مردم شهید پرور قم تشییع شد
فعالیت تولیدی ۱۴ واحد گلخانه‌ای در شهرستان مهاباد
توسعه گام‌های صنعتی با تولید شمش فولاد در خراسان جنوبی
بازدید مدیرکل بازرسی لرستان از فعالیت برخی ادارات کوهدشت
پیش بینی کاهش کیفیت هوا در سمنان
نشست تخصصی شعر انتظار در مسجد جمکران برگزار شد
تشدید نظارت تیم های تعزیرات حکومتی در چهارمحال و بختیاری
بررسی چالش‌ها و فرصت‌های پیش روی معادن خراسان جنوبی، در میز اقتصاد شبکه خبر
برپایی سوگواره کوچه بنی‌هاشم با اجرای چهار تئاتر زنده در قم
اعزام ورزشکار چهارمحال و بختیاری به رقابت های همبستگی کشورهای اسلامی
سرمایه‌گذاری ۵۵ هزار میلیاردی در قزوین؛ تنها ۱ درصد بودجه دولتی، ۹۹ درصد از ظرفیت سرمایه‌گذاران
برگزاری نشست شورای تحول جهانی شدن خرم آباد
انعقاد تفاهمنامه ساخت نیروگاه‌های سه مگاواتی خورشیدی کشور در قم
بسته خبر‌های کوتاه ۱۹ آبان ۱۴۰۴
معرفی برترین‌های مسابقات دارت گرامیداشت روز کیش ۱۴۰۴
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
فروش فوق‌العاده ۲ محصول سایپا از فردا
شهادت ستوان یکم ولی زاده، مدافع نظم و امنیت در رامشیر
باید ذات مداخله‌جوی غرب را بازشناسی کرد
قدردانی مردم انگلیس از مرد مسلمانی که جان چندین نفر را نجات داد
زنجان؛ واحدهای فرآوری کلید توسعه صادرات کشاورزی
چمن ورزشگاه یادگار امام (ره) آسیب دیده است
ریشه‌کنی گرانی شرط اثرگذاری عملکرد دستگاه‌های نظارتی
مصوبات کارگروه اضطرار آلودگی هوای تهران اعلام شد
تصویب حسابرسی سال مالی شورای اسلامی شهر تبریز
تقویم و اوقات شرعی دوشنبه ۱۹ آبان ۱۴۰۴ به افق قم
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان ، ۱۹ آبان ۱۴۰۴
زنجان؛ پشت درهای بسته یک مرکز تعویض پلاک
منابع مرحله پنجم کالابرگ برای هفت دهک تامین شد
خراسان جنوبی خاستگاه اردو‌های جهادی
لاریجانی: پیامی به آمریکا ندادیم
استخدام در سازمان صداوسیما  (۱ نظر)
آغاز پیش‌فروش ۳ محصول سایپا  (۱ نظر)
تهران تا آخر پاییز بارش باران ندارد  (۱ نظر)
جزییات معافیت از صدور صورت‌حساب الکترونیکی در سامانه مودیان ۱۴۰۴  (۱ نظر)
شهادت ستوان یکم ولی زاده، مدافع نظم و امنیت در رامشیر  (۱ نظر)
اهواز آلوده‌ترین شهر کشور  (۱ نظر)
اجرای طرح رایگان دوگانه سوز کردن خودرو‌های مدل ۹۴ به بالا در خوزستان  (۱ نظر)
ماجرای دنباله دار پرستار قاتل نوزادان در انگلیس  (۱ نظر)
درگذشت مادر شهیدان متحدی در بسطام  (۱ نظر)
اعتراف صریح ترامپ، اثبات جنایت آمریکا در همه محاکم  (۱ نظر)
اجرای پویش سلامت علوی طرح شهید رئیسی در بروجرد  (۱ نظر)