• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۴۳۱۵۰۳
تاریخ انتشار: ۳۰ ارديبهشت ۱۳۹۸ - ۲۱:۱۷
علمی و فرهنگی
بیانیه دانشمندان هسته ای کشور :

در بهترین شرایط فنی در حال غنی سازی هستیم

دانشمندان هسته ای کشور در بیانیه ای با تاکید بر بلوغ فناوری هسته ای کشور و دستیابی به سانتریفیوژهای IR6 ، IR4 ، IR2m ، خاطر نشان کردند: تاسیسات هسته کشور هم اکنون در بهترین شرایط فنی مجموعه غنی سازی در حال تولید با مشخصات دقیق تعیین شده هستند.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری صداوسیما ، در این بیانیه که یکی از دانشمندان جوان هسته ای کشور در تاسیسات غنی سازی احمدی روشن در نطنز در جمع اهالی رسانه قرائت کرد ، آمده است:

­از برکات نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران ایجاد حس خودباوری و توانستن در تمامی اقشار جامعه به خصوص صنعتگران و مهندسان کشور بوده است. به طوری که امروز، پس از گذشت حدود چهل سال از برپایی تفکرات جدید در کشور شاهد بروز و رشد و نمو عرصه های جدید علمی و صنعتی در کشور هستیم.

از جلوه های بارز این خودباوری و خوداتکایی عرصه طراحی و ایجاد و راه اندازی چرخه سوخت هسته ای و یکی از مهمترین ارکان آن غنی سازی اورانیوم است.

هم اکنون پس از گذشت بیش از ده سال از راه اندازی و گازدهی نخستین زنجیره سانتریفیوژ در کشور و سپس توسعه کمی زنجیره ها در سالن های فنی، هم اکنون این باور در بین دست اندرکاران این صنعت وجود دارد که غیر ممکن وجود ندارد و چه از لحاظ علمی و جه از بعد فنی و مهندسی تسلط کافی به جنبه های این موضوع فنی وجود دارد.

دیر زمانی است که کشور از زمانی که یک زنجیره سانتریفیوژ را با زمان زیاد نصب و راه اندازی کرده و با تلاش زیاد به غنای مطلوبی می رساند عبور کرده و تجربه ساخت، نصب و راه اندازی هزاران ماشین را به مدت چندین سال دارد.

مهندسان تجربه تولید اورانیوم با غنای 20 درصد کسب کردند و بسیاری از تجربیات عملی دیگر که هر یک قطعاً در نیل به اهداف فنی آینده نقش مهمی بازی خواهند کرد.

در عرصه تحقیق و توسعه، در ابتدا، تنها ماشین سانتریفیوژ در اختیار، IR1 بود که با تلاش مضاعف و همت فراوان هم اکنون ماشین های IR6 ، IR4 ، IR2m جهت استفاده آتی به بلوغ تکنولوژیک مطلوب رسانده شده اند و ماشین های سانتریفیوژ دیگر در حال آزمایش و پیشرفت هستند.

آنچه مهم است بیان شود آنست که گرچه با توافق برجام بخشی از فعالیت های غنی سازی و تحقیق و توسعه دارای محدودیت گردید، لیکن پیرو رهنمودهای مقام معظم رهبری (مدظله العالی) تمامی اقدامات به نحوی صورت پذیرفته است که قابلیت برگشت و نصب و راه اندازی مجدد وجود دارد.

انبار B1000 که محل نگهداری ماشین های سانتریفیوژ و زیرساخت ها و پمپ ها و ... است به طور دوره ای و مرتب تحت بازرسی و کنترل بوده و در بهترین شرایط آمادگی جهت استفاده مجدد از آنها حفظ گردیده است.

نکته مهم دیگر آنست که با توجه به تعیین swu 190.000 به عنوان هدف حداقلی صنعتی از طرف مقام معظم رهبری (مدظله العالی)، هم اکنون شرایط با چندین سال گذشته متفاوت بوده و تجربیات انباشته شده و محصول تحقیق و توسعه چندین سال گذشته منجر به بهبود دانش فنی شده و در توسعه های آتی غنی سازی قابل بهره برداری است. نمونه آن ماشین سانتریفیوژ به عنوان المان اصلی جداسازی است که امروزه ماشین IR6 آماده و قابل تولید و بکارگیری می باشد. امروزه علی رغم وجود محدودیت در توسعه سالن های غنی سازی سایر مقدمات زیرساخت ها برای حصول به حداقل ظرفیت swu 190.000 آماده گردیده است. نمونه بارز آن استفاده از ماشین IR6 به جای IR1 است که ظرفیت تولید هشت برابری ایجاد کرده و سرعت حصول به نتیجه را افزایش داده و از هزینه ها کاسته و قابلیت اطمینان بهتری از لحاظ فنی در زنجیره ها به دست می دهد.

در عین حال که ماشین IR4 و IR2m قابل استفاده با ظرفیت چهار برابری هم اکنون در دسترس هستند. قابل ذکر است واحدهای جدید زیرساختی بر اساس ابلاغیه ریاست محترم سازمان بر اساس یک میلیون سو هدف گذاری و طراحی و اجرا شده اند که نمونه آن واحدهای اختلاط و پسمان داری، سالن مونتاژ ماشین سانترفیوژ، زیر ساخت های واحدهای برق مجموعه و ... است.

نکته پایانی که باید اشاره شود آنست که گرچه محدودیت هایی پس از برجام گردید، اما با برخی تغییرات در برنامه ها و زیر ساخت ها، غنی سازی به عنوان هسته اصلی همه فعالیت های هسته ای کشور در تمامی حوزه ها فعال بوده و آنچه باعث خشم دشمنان قسم خورده این نظام گردیده همین استفاده های بهینه از ظرفیت ها بوده است. امروز نیز با توجه به ابلاغیه اخیر ریاست شورای عالی امنیت و ریاست جمهوری مبنی بر عدم رعایت سقف 300 کیلوگرم UF6 در کشور و پیرو دستور ریاست سازمان‌انرژی اتمی مبنی بر ایجاد زمینه های لازم برای توسعه، ظرفیت تولید محصول غنی سازی کشور بدون اضافه نمودن زنجیره و یا سانتریفیوژ با برخی تغییرات فنی به حدود چهار برابر افزایش یافته و اطلاعات طراحی DIQ در این خصوص به آژانس بین المللی انرژی اتمی ارائه شده است.

به جهت عدم اطاله کلام به جزئیات فنی مسئله پرداخته نشده، اما تجربیات این مهم قابل استفاده بسیار مؤثر

در فعالیت های آتی مجموعه غنی سازی کشور خواهد بود و هم اکنون در بهترین شرایط فنی مجموعه غنی سازی در حال تولید با مشخصات دقیق تعیین شده است.
والسلام من تبع الهدی

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
هیجان ورزشی با مسابقه طناب‌کشی در گذرگاه ورزش
اجرای طرح مسکن خدمتی با شیوه تبدیل دارایی مسکن
نخستین کتابخانه هوشمند زنجان در مسیر بهره‌برداری
اصلاح محتوای کتابهای درسی و نگارش کتابهای جدید، ضروری است
فراخوان اقامه نماز طلب باران در قطر و سوریه
چهار ماه بلاتکلیفی پارکینگ مرکز شهر زنجان
اعلام اسامی اعضای شورای سیاستگذاری جشنواره ملی «آیات»
سفر مدیر حوزه‌های علمبه کشور به خوزستان
زنجان؛ ۵۶ درصد سبز، میراثی که نیازمند عزم ملی برای بقا است
نخستین حضور ایران در نمایشگاه حج و عمره عربستان
هشدار هواشناسی کشاورزی در زنجان از شنبه ۲۴ آبان
نهج‌البلاغه می‌تواند ایران را به الگوی جهانی تبدیل کند
گشتی در بازار اقلام اساسی
اجرای رزمایش «اعلام وضعیت هشدار عمومی از طریق تلفن همراه» در ۴۸ ساعت آینده
آزمون استخدامی محیط زیست اسفندماه برگزار می شود
افزایش ظرفیت رشته‌های پزشکی و دندانپزشکی در دستور کار است
صنایع‌دستی، حلقه پیوند خلاقیت انسانی با اقتصاد پایدار
آتوسا گلشادنژاد سومین طلایی تیم ملی کاراته
با وجود محدودیت منابع آبی ایران به سمت خودکفایی غذایی حرکت می‌کند
جهش اقتصادی زنجان؛ از جذب سرمایه خارجی تا فتح ۵۲ بازار جهانی
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
اجرای رزمایش اعلام وضعیت هشدار عمومی از طریق تلفن همراه
والیبال بازی های همبستگی اسلامی؛ امشب، ایران - عربستان
استعفای شهردار اهواز و برکناری چند مقام شهری در پی حادثه خودسوزی جوان اهوازی
روزی که نیرو‌های مسلح از دستور رهبری «شوکه شدند»
لایحه حذف معافیت‌های مالیاتی تقدیم مجلس می‌شود
مادورو به آمریکا اولتیماتوم داد
آماده سازی زیرساخت‌های نرم‌افزاری و فنی انتخابات شوراها
اگر در کشور‌های همسایه ناامنی شود منطقه متضرر می‌شود
چالش‌های قدرتمندتری برای رژیم صهیونی به وجود خواهد آمد
آخرین جزئیات اجرای مرحله جدید کالابرگ
کرونای «تیغی» و ایجاد درد سوزنده و شدید در گلو
تخصیص بیش از ۴۳ هزار سکه طلا در حراج مرکز مبادله ایران
۲ کشته و یک زخمی در تصادف ۳ تریلی در بروجرد
دادرسی زمانبر در دادگاه‌ها
توضیحات سخنگوی دولت درباره قیمت بنزین
تیزپروازان نیروی هوایی با همه وجود به میدان آمدند  (۳ نظر)
فروش فوق‌العاده ۲ محصول سایپا از فردا  (۱ نظر)
شهادت ستوان یکم ولی زاده، مدافع نظم و امنیت در رامشیر  (۱ نظر)
مادورو به آمریکا اولتیماتوم داد  (۱ نظر)
پایداری هوا و انباشت آلاینده‌ها در اصفهان تا پایان هفته  (۱ نظر)
ماجرای دنباله دار پرستار قاتل نوزادان در انگلیس  (۱ نظر)
اعتراف صریح ترامپ، اثبات جنایت آمریکا در همه محاکم  (۱ نظر)
درگذشت مادر شهیدان متحدی در بسطام  (۱ نظر)
آلودگی هوا عامل مرگ بیش از یکهزار و ۶۰۰ نفر در خوزستان  (۱ نظر)
حدود ۴۰ درصد جمعیت کشور در معرض دیابت قرار دارند  (۱ نظر)
طرح‌های پیشگیرانه انتظامی جدی پیگیری و اجرایی می‌شود  (۱ نظر)