• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۵۱۱۱۱۷
تاریخ انتشار: ۰۶ شهريور ۱۳۹۸ - ۱۴:۵۰
قزوین » سیاسی
گزارش مکتوب؛

لازمه رونق تولید، رفع موانع پیش روی سرمایه گذاران

یکی ازعوامل مهم توسعه هر کشور، بحث سرمایه گذاری است که هر چه این سرمایه گذاری بیشتر باشد به تبع آن معضل بیکاری کم خواهد شد و برای آن کشور ارزآوری دارد.

به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز قزوین، استان قزوین با قرار گرفتن درمسیر ارتباطی چند استان به ویژه تهران، دسترسی به بازار ۳۰ میلیون نفری و فراهم بودن زیرساخت‌های مناسب در بخش حمل و نقل جاده‌ای و ریلی قابلیت‌های زیادی برای سرمایه گذاری داخلی وخارجی دارد.
بخش‌های صنعت و تولید (با بیش از سه هزار واحد تولیدی) کشاورزی (با وجود دشت حدود 500 هزار هکتاری) و جاذبه‌های تاریخی و گردشگری (با ثبت بیش از هزار و ۳۰۰ اثر در آثار فهرست ملی کشور) از جمله ظرفیت‌های سرمایه گذاری در استان قزوین است.
استاندار قزوین جذب سرمایه و سرمایه گذاری خارجی را از اولویت‌های اقتصادی به ویژه در سال رونق تولید می‌داند ومی گوید: دولت در همه زمینه‌ها به خصوص مسئله اشتغال و سرمایه گذاری اختیارات بیشتری به استان‌ها داده است.
عبدالمحمد زاهدی می‌افزاید: با تامین زیرساخت ها‌ی لازم و برطرف کردن موانع سرمایه گذاری از جمله مشکلات گمرکی و مالیاتی، تمدید اقامت، ثبت برند و صدور آسان مجوز برای شرکت‌های خارجی، روند سرمایه گذاری در استان قزوین تسهیل شده است.
لازمه رونق تولید، رفع موانع پیش روی سرمایه گذاران
سرمایه گذاری ۱۸ کشور دراستان قزوین
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان قزوین هم می‌گوید: درحال حاضر ۱۸ کشور خارجی بیش از یک میلیارد و ۶۰۰ میلیون دلار در قزوین سرمایه گذاری کرده اند.
سعید نبیل می‌افزاید: کشور‌های فرانسه، ایتالیا، کره جنوبی، آلمان، سنگاپور، هلند، سوییس، اتریش وافغانستان در استان قزوین سرمایه گذاری کرده اند.
منوچهر حبیبی سرپرست امور اقتصادی استاندار قزوین هم با اشاره به استاندارد بودن شهرک‌های صنعتی استان قزوین از لحاظ برخورداری از امکانات زیر بنایی برای واحد‌های تولیدی می‌گوید: تمام سرمایه گذاران می‌توانند به راحتی در این شهرک‌ها سرمایه گذاری کرده و در کوتاه‌ترین زمان ممکن واحد خود را راه اندازی کنند.
معاون اقتصادی سازمان اموراقتصاد و دارایی استان قزوین هم می‌گوید: ستاد سرمایه گذاری در صدور مجور فعالیت‌های اقتصادی برای سرمایه گذاران بخش خصوصی و خارجی فعالیت می‌کند و مکلف است در ۱۵ روز اختلافات سرمایه گذاران خارجی و دستگاه‌های اجرایی را حل و فصل کند.
فهیمه لزگی می‌افزاید: مرکز خدمات سرمایه گذاری هم به ارائه خدمات مشاوره‌ای، برگزاری نمایشگاه و همایش ها، واگذاری زمین، رفع مشکلات نقدینگی و امور گمرکی سرمایه گذاران می‌پردازد.
لازمه رونق تولید، رفع موانع پیش روی سرمایه گذاران
حمایت دستگاه قضا از سرمایه گذار
رئیس کل دادگستری استان قزوین هم نقش حمایتی دستگاه قضایی از سرمایه گذار را در پیشبرد اهداف شعارسال مهم ذکر می‌کند و می‌گوید: به همین علت، تشکیل کمیته حمایت ازسرمایه گذاری از اولویت‌های این اداره کل است.
حجت الاسلام قدرتی، ساماندهی شعب تخصصی دادسرا‌های ویژه امور اقتصادی، تعامل وتبادل نظر با متولیان اموراقتصادی، رسیدگی سریع و فوری به دعاوی سرمایه گذاران در دادسرا‌ها را از جمله فعالیت‌های این کمیته ذکر کرد.
کارشناسان اقتصادی هم بر این عقیده اند: هر چند تصویب قانون تشویق و حمایت از سرمایه گذاری خارجی، توانسته بسیاری از محدودیت‌های سرمایه گذاری خارجی را رفع کند، اما همچنان کاستی‌هایی در این زمینه وجود دارد.
عطاءالله رفیعی استاد دانشگاه در همین باره می‌گوید: مقررات مبادلات ارزی، ارائه ضعیف خدمات مهندسی به سرمایه‌گذاران، قانون کار، تنوع مراکز تصمیم گیری، نرخ بالای تسهیلات بانکی، رقابت‌های سیاسی و ریسک‌های اقتصادی - سیاسی را می‌توان از مهمترین موانع پیش رو برای جذب سرمایه گذاری خارجی دانست.
لازمه رونق تولید، رفع موانع پیش روی سرمایه گذاران
 داشتن تخصص، اولویت مهم سرمایه گذاری در قزوین
مدیرکل دفتر جذب و حمایت از سرمایه‌گذاری استانداری قزوین هم می‌گوید:داشتن تخصص و توان مالی سرمایه گذاران مهمترین اولویت صدور مجوز است تا منابع ملی به راحتی در اختیار سرمایه‌گذاران ناتوان قرار نگیرد.
مرتضی علیخانی می‌افزاید: بسیاری از طرح‌ها پس از دریافت استعلام و صدور مجوز به دلایل متعدد از اجرا باز می‌ماند و سرمایه‌گذاری‌های انجام شده دچار چالش می‌شود.
علیخانی اضافه می‌کند: برخی از متقاضیان طرح‌های سرمایه‌گذاری به دنبال ارزش افزوده زمین هستند و معمولاً پس از مدتی آن را به دیگران واگذار می‌کنند و یا با تأمین نشدن منابع مالی از انجام کامل آن ناتوان می‌شوند که برای اقتصاد استان مشکل‌سازمی شود.
اوبا اشاره به تصویب ایجاد شهرک انرژی و آماده سازی شهرک گلخانه‌ای و توسعه مجتمع‌های گلخانه ای، ایجاد نیروگاه‌های خورشیدی و بادی را از اولویت‌های مهم سرمایه گذاری در استان قزوین نام می‌برد و می‌گوید: توسعه زیرساخت‌های گردشگری از جمله هتل و همچنین ایجاد واحد‌های تولیدی در شهرک‌های صنعتی از دیگر اولویت‌های سرمایه گذاری در استان محسوب می‌شود.
به گفته علیخانی به منظورحمایت از حوزه سرمایه گذاری ۹ هزار و ۱۴۵ میلیارد تومان تسهیلات پارسال به بخش‌های مختلف سرمایه گذاری در استان پرداخت شد.
لازمه رونق تولید، رفع موانع پیش روی سرمایه گذاران
تعدد قوانین، مانعی بر سر راه سرمایه گذاری
مدیرکل دفتر جذب و حمایت از سرمایه‌گذاری استانداری قزوین در خصوص موانع و مشکلات سرمایه گذاری در قزوین می‌گوید: برخی از این مشکلات در سطح کلان کشور وجود دارد که یکی از مهم‌ترین آن‌ها ازدیاد قوانین و دست و پاگیر بودن برخی از آنهاست به گونه‌ای که در بسیاری از کشور‌ها با این میزان از قوانین در حوزه‌های اقتصادی، کسب و کار و سرمایه گذاری روبرو نیستند.
علیخانی عدم واگذاری اختیارات به دستگاه‌ها را در کنار طولانی بودن فرایند‌های مربوط به حوزه کسب و کار یکی از مشکلات مهم حوزه سرمایه گذاری در کشور و استان قزوین ذکر می‌کند و می‌افزاید: این موضوع موجب طولانی شدن فرایند بررسی و صدور مجوز‌ها می‌شود و سرمایه گذاران را خسته و گاهی منصرف می‌کند.

راه اندازی پنجره واحد سرمایه گذاری
مدیرکل دفتر جذب وحمایت ازسرمایه‌گذاری استانداری قزوین همچنین اضافه کرد: برای حل چالش‌های این بخش سازوکاری به نام "پنجره واحد سرمایه گذاری" تهیه و در آینده نزدیک فعالیتش اغاز می‌شود و همه سرمایه گذاران امور خود را در این مرکز از جمله پاسخ استعلام‌ها را پیگیری و انجام می‌دهند.
رئیس مرکز خدمات سرمایه‌گذاری استان هم می‌گوید: ما در کنار متقاضیان هستیم تا مسیر سرمایه‌گذاری درست و هدایت شده باشد و داوطلبان متضرر نشوند.
احمد بارگاهی می‌افزاید: در صدور مجوز باید همه جوانب بررسی شود تا وسط کار شاهد توقف طرح‌ها نباشیم.

تاثیر فضای نامناسب کسب و کار بر سرمایه گذاری
عضو هیات مدیره اتاق بازرگانی، صنایع و معادن و کشاورزی قزوین نیز می‌گوید: باید برای بررسی وضعیت سرمایه گذاری در کشور نگاهی به آمار‌های بین المللی و شاخص‌های این حوزه داشته باشیم.
حسین ساروخانی می‌افزاید: براساس آمار صندوق بین المللی پول در سال ۲۰۱۹ تورم موجود در ایران ۳۷.۲ درصد و در بین پنج کشور دنیا با بیشترین میزان تورم است
لازمه رونق تولید، رفع موانع پیش روی سرمایه گذاران
عدم همراهی لازم بانک‌ها از سرمایه گذاران بخش گردشگری
معاون اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری قزوین می‌گوید: بانک‌ها همراهی را لازم با سرمایه گذاران گردشگری ندارند.
نادر محمدی می‌افزاید: در بخش زیرساخت‌های گردشگری با مشکلات و کمبود‌های زیادی روبرو هستیم، اما باید دید چه مشوق‌هایی برای سرمایه گذاران ارایه می‌شود که آن‌ها را مجاب و تشویق کند.
محمدی اضافه کرد: متاسفانه بسیاری از حمایت‌های مصوب در این بخش از سوی دستگاه ها‌ی ذیربط رعایت نمی‌شود در صورتی که در خیلی از کشور‌ها با مشوق‌های متنوع و معافیت‌های مالیاتی قابل توجه، سرمایه گذاران زیادی به بخش گردشگری جذب می‌شوند.
او اظهارامیدواری می‌کند: با حمایت مسئولان به میزانی که به سرمایه گذاران بخش صنعت و کشاورزی اهمیت داده می‌شود برای سرمایه گذاران حوزه گردشگری نیز اهمیت قائل شوند تا زمینه ساز اشتغال شود.
در سالی که به نام "رونق تولید" نام گذاری شده است، یکی از مواردی که می‌تواند اهداف این شعار را تا حدود زیادی محقق کند تقویت جذب سرمایه گذاری است.
اگرچه تلاش‌های زیادی برای جذب سرمایه گذاری، رفع موانع تولید شده است، اما مشکلات زیادی هم بر سرراه وجود دارد که حل و رفع آن‌ها همت و تلاش بیشتر مسئولان اجرایی را می‌طلبد.

نگارنده: علی صفری الموتی
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
فهرست پرواز‌های فرودگاه اصفهان (دوازدهم آذر ۱۴۰۴)
برگزاری مسابقات ووشو قهرمانی بانوان در تبریز
صفحه نخست روزنامه‌های اصفهان (دوازهم آذرماه ۱۴۰۴)
اجرای پویش کاشت نهال همزمان با سراسر کشور از عرصه‌های منابع طبیعی بویراحمد
مطالعات آبخیزداری در اراضی بالادست سد حاجیلار ورزقان
طرح اصلاح قانون محکومیت‌های مالی، تعرضی به قانون مهریه نکرده است
آغاز بارش برف در جاده کرج کندوان
 اقدام خیرخواهانه پزشک زنجانی؛ دو کودک نیازمند رایگان جراحی شدند
افزایش ۹۶ درصدی تسهیلات مشاغل خانگی چهارمحال و بختیاری
رقابت هنرمندان چهارمحال و بختیاری برای دریافت مهر اصالت ملی
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۱۲ آذر ۱۴۰۴
تقویم و اوقات شرعی زنجان در ۱۲ آذر ۱۴۰۴
تقویم و اوقات شرعی چهار شنبه ۱۲ آذر ۱۴۰۴ به افق قم
همت اهالی روستای مصر آباد زنجان قنات قدیمی را زنده کرد
بررسی راهکار‌های استفاده از ظرفیت نخبگان در تولید و صنعت
پیام ما به مردم دنیا صلح و تعامل است
انجام ۴۳۱ پرواز خارجی از فرودگاه تبریز
تاکید فرماندار شاهین‌دژ بر تقویت خدمات شهری با اولویت مطالبات مردمی
برگزاری همایش تخصصی اردستان شناسی
ایران تجربه بسیار کلاسیکی در مبارزه با تروریسم دارد
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
فعالیت مدارس و دانشگاه‌های فارس فردا هم مجازی است
شاخص هوای شیراز امروز ۱۱ آذر ۱۴۰۴
مدارس و مراکز آموزشی غیر حضوری شد؛اداره ها دور کار
دانش‌ قرارگاه‌خاتم‌الانبیا به‌بخش‌های دولتی‌وخصوصی منتقل‌شود
بارش باران در غرب، شمال غرب و شمال کشور
کالابرگ الکترونیک؛ تضمین قیمت ثابت برای دهک‌های هدف
مدارس و دانشگاه‌های تهران فردا ۱۲ آذر حضوری شدند
۱۰۰ هزار میلیارد تومان کالابرگ پرداخت شد
کشف باند توزیع شیشه در فیروزکوه با شگرد پنهان‌سازی در لوازم آرایشی
آسمان قم تا پنج شنبه بارانی است
آمریکا در ونزوئلا دنبال چیست؟!
تقویم و اوقات شرعی سه شنبه ۱۱ آذر ۱۴۰۴ به افق قم
زبان معیار ۱۴۰۴/۰۹/۱۱
استان یزد فردا بارانی می شود
مدارس و دانشگا‌ه های کهگیلویه و بویراحمد فردا ۱۲ آذر غیرحضوری شد
بازیکن دهدشتی برترین گلزن نیم فصل لیگ برتر امید‌های کشور  (۴۵ نظر)
پدافندهوایی ارتش همیشه در حالت آماده‌باش کامل است  (۲ نظر)
امروز؛ آخرین فرصت ثبت نام آزمون استخدامی سرایداران  (۱ نظر)
فرزندان مصدوم معاون رئیس جمهور به تهران منتقل شدند  (۱ نظر)
دشمن خطا کند هزینه سنگینی به او تحمیل می‌کنیم  (۱ نظر)
تردید‌ها درباره سلامتی ترامپ با انتشار‌ام‌آر‌آی وی  (۱ نظر)
اقدام استرالیا علیه سپاه در جهت اهداف آمریکا و اسرائیل است  (۱ نظر)
بیانیه‌ ونزوئلا در محکومیت‌ آمریکا برای بستن حریم‌ هوایی  (۱ نظر)
سرعت غیرمجاز، رکن اصلی تصادفات جاده‌ای  (۱ نظر)
فراهم شدن امکان ثبت نام سهام برای متولدین ۱۴۰۱ به بعد  (۱ نظر)
میرزا کوچک جنگلی بزرگمرد پرآوازه‌ گیلان  (۱ نظر)
غیرحضوری شدن مدارس و دانشگاه‌های خراسان جنوبی  (۱ نظر)
ساخت مسابقه «عائله اَل اَله» در رادیو چی چست  (۱ نظر)
ابلاغ شیوه نامه مراقبت و کنترل آنفلوانزا در مدارس استان  (۱ نظر)
پایان عملیات تعریض پل و آماده‌سازی کامل زیرگذر فیجان  (۱ نظر)