پخش زنده
امروز: -
نقشه پهنه بندی خطر زلزله با شناسایی مراکز خطرپذیری لرزهای در سطوح ملی، استانی و شهری تهیه میشود
آقای علی بیت الهی در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری صداو سیما درباره قانون جدید مدیریت بحران در کشور گفت: با ابلاغ قانون مدیریت بحران کشور (۴/ ۶/ ۱۳۹۸) از سوی رئیس جمهور، میتوان گفت که وارد دورهای جدید در حوزه مدیریت بحران مخاطرات طبیعی در کشور پرمخاطره از نظر وقوع و رخداد سوانح طبیعی نظیر زلزله، سیل، فرونشست زمین، زمین لغزش، ریزگرد، خشکسالی و... شده ایم.
وی با اشاره به نکات مثبت قانون جدید ادامه داد: قانون قبلی مدیریت بحران برای یک دوره ۵ ساله مصوب شده بود که چند سال نیز از آن دوره میگذرد، وقوع زمین لرزه کرمانشاه و نیز رخداد سیلهای فروردین ماه ۱۳۹۸ در تصویب و ابلاغ آن بی تاثیر نبود.
وی بیان کرد: در زمینه اقدامات پیشگیرانه به ویژه در حوزههای زلزله، فرونشست زمین، ایمنی ساختمانها و شریانهای حیاتی و سامانههای حمل و نقل نیز موارد بسیار مهمی گنجانده شده است که تعدادی از آنها تحت عنوان وظایف مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی در متن قانون (بند ض ماده ۱۴) آورده شده است.
وی ادامه داد: مرکز تحقیقات مسکن، راه و شهرسازی باید با رعایت ضوابط شورای عالی معماری و شهرسازی، نقشه حریم گسلها را با اولویت کلان شهرها به همراه دستورالعمل فنی نحوه ساخت و ساز در حریم گسلها تهیه کند.
وی تصریح کرد: باید آیین نامه وضوابطی در مناطق با خطر فروریزش و فرونشست، با در نظر گرفتن اثرات قنوات، گودبرداری، حفاریهای زیرسطحی و مواردی از این قبیل در حوزههای شهری و در مسیر سامانههای حمل و نقل جادهای، ریلی و در فرودگاهها و بنادر تدوین شود.
مدیر بخش مرکز زلزله شناسی بیان کرد: ارزیابی ایمنی ساختمانهای مهم و بلند مرتبه با کاربریهای مختلف با اولویت بندی کلان شهرها در برابر آتش سوزی، زلزله، فرونشست و فروریزش زمین نیز باید صورت گیرد.