• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۵۸۰۷۵۲
تاریخ انتشار: ۰۴ آذر ۱۳۹۸ - ۱۸:۱۵
بین الملل » مقاومت
در جمع وزرای خارجه اتحادیه عرب در قاهره

انتقاد وزیر خارجه فلسطین از حمایت آمریکا از صهیونیست‌ها

دولت آمریکا و تیم صهیونیستی آن با جانبداری کامل از اشغالگران و سیاست‌های آن و در چارچوب طرح موسوم به معامله قرن عمل می‌کنند که هدف آن نابودی مسئله فلسطین است

   به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صداوسیما به نقل از شبکه تلویزیونی الجزیره مباشر؛ ریاض المالکی وزیر امور خارجه تشکیلات خودگردان فلسطین در سخنرانی خود در نشست فوق العاده وزرای امور خارجه کشور‌های عضو اتحادیه عرب در قاهره که برای بررسی پیامد‌های تصمیم آمریکا در به رسمیت شناختن شهرک سازی رژیم صهیونیستی در کرانه باختری برگزار شد، تصمیم اخیر دولت آمریکا برای به رسمیت شناختن شهرک‌های صهیونیست نشین در کرانه باختری را تقبیح کرد.
کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی
المالکی گفت: به نام ملت فلسطین و محمود عباس از موضع برادرانه و صادقانه احمد ابوالغیط دبیرکل اتحادیه عرب و سران و شاهان عرب در مخالفت با سخنان مایک پمپئو وزیر امور خارجه آمریکا در مورد شهرک سازی، تشکر می‌کنم. این موضع گیری تاکید مجدد بر پایبندی این کشور‌ها به قوانین المللی و قطعنامه‌های سازمان ملل بود و عمق همبستگی عربی را در برابر رنج‌های ملت فلسطین نشان داد. وزیر امور خارجه آمریکا در سخنان منحوس خود، شهرک سازی را نقض قوانین بین المللی ندانست. دولت آمریکا و تیم صهیونیستی آن علیه ملت فلسطین و حقوق آن، تاکنون ۹ تصمیم اتخاذ کرده اند. آن‌ها با جانبداری کامل از اشغالگران و سیاست‌های آن و در چارچوب طرح موسوم به معامله قرن عمل می‌کنند که هدف آن نابودی مسئله فلسطین و کنار گذاشتن آن از اولویت‌های جهانی است تا اشغالگران بتوانند یکجانبه و با توسل به زور، ملت فلسطین را در برابر عمل انجام شده قرار دهند. سخنان پمپئو و تلاش او برای مشروعیت بخشیدن به شهرک سازی هم در همین چارچوب بیان شد.
المالکی افزود: آمریکا به تدریج طرح برنامه ریزی شده‌ای را به صورت گام به گام اجرا می‌کند تا مسئله فلسطین را حذف کند. در چارچوب تلاش‌های دولت ترامپ برای نجات نتانیاهو متحد راستگرای افراطی آن و برای افزایش آرای انتخاباتی ترامپ، حقوق ملت فلسطین را زیر پا می‌گذارند و رنج‌های آن را در برابر اشغالگری و شهرک سازی افزایش می‌دهند. سرکوب اهالی ما در نوار غزه و کرانه باختری اشغالی از جمله بخش شرقی قدس ادامه دارد. لازم به ذکر نیست که موضع دولت آمریکا که مایک پمپئو درباره شهرک سازی اعلام کرد، با موضع همه دولت‌های قبلی این کشور در این باره تناقض دارد و ادامه کودتای ترامپ علیه اصول و ارکان نظام جهانی و پایه‌های روابط و توافقنامه‌هایی است که روابط بین کشور‌ها را ترسیم می‌کند. آن‌ها به عمد قطعنامه‌های سازمان ملل از جمله قطعنامه ۲۳۳۴ شورای امنیت را درباره شهرک سازی کم اهمیت جلوه می‌دهند. آمریکا با این قبیل اقدامات به دنبال تقویت سلطه خود بر نظام جهانی است و می‌خواهد قانون جنگل را جایگزین قوانین بین المللی و توافقنامه‌های جهانی کند. هدف آن، نقض اصول قوانین بین الملل و تدوین مجدد آن بر اساس مفهوم قدرت است.
وی خاطر نشان کرد: تصمیم آمریکا غیرقانونی است و هیچ استناد قانونی ندارد. این تصمیم کاملا سیاسی است و جانبداری کورکورانه و بی سابقه دولت ترامپ و حمایت آن از رژیم اشغالگر، تروریسم، نژادپرستی، افراط گرایی و فاسد یعنی اسرائیل را ثابت می‌کند. خطر این تصمیم آن است که ممکن است در پی آن، برای اقدامات دیگر زمینه سازی شود که حقوق ملت فلسطین، روند صلح، امنیت و ثبات منطقه‌ای و بین المللی را نابود می‌کند. من درباره اجرای عملی این تصمیم و پیامد‌های فوری و بلندمدت آن هشدار می‌دهم. با وجود آنکه سران اسرائیل در طول ۵۱ سال گذشته، اقدامات مختلف در نقض قوانین بین المللی و قطعنامه‌های سازمان ملل صورت دادند، تاکنون اقدامی برای الحاق کرانه باختری به اسرائیل صورت نداده بودند، اما اکنون پس از تصمیم دولت آمریکا، اجرای چنین کاری امکان پذیر شده است. بنیامین نتانیاهو بلافاصله پس از آن تاکید کرد راه برای الحاق دشت اردن و بخش‌هایی از کرانه باختری به اسرائیل باز شده است. آیا نتانیاهو به الحاق بخش‌هایی از کرانه باختری به جای الحاق کامل آن به اسرائیل اکتفا خواهد کرد؟ چه چیزی مانع از آن خواهد شد که او چنین اقدامی صورت دهد؟ آیا نتانیاهو نظام آپارتاید را در کرانه باختری اعمال خواهد کرد؟ دولت ترامپ ممکن است برای خوش خدمتی به نتانیاهو یا برای تامین منافع داخلی خود، تصمیمات مشابه دیگری هم اتخاذ کند.
کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی
وزیر امور خارجه فلسطین گفت: پاسخ ما باید به اندازه خطر این تصمیم باشد و باید از هم اکنون تحرکات خود را آغاز کنیم. با تلاش‌های سیاسی، حقوقی و دیپلماتیک و مبتنی بر هماهنگی مشترک عربی در همه محافل، هر روز جبهه بین المللی در مخالفت با جانبداری کامل آمریکا از اشغالگران و سیاست‌های آن، تقویت می‌شود. نشست اخیر شورای امنیت، نمایش بین المللی واقعی به نفع مسئله فلسطین بود. ۱۳۵ عضو کنگره آمریکا هم سندی را در مخالفت با آنچه مایک پمپئو اعلام کرد، امضاء کردند و خواستار عقب نشینی فوری از آن شدند. این موضوع بیانگر عمق انزوایی است که دولت ترامپ و سیاست‌های جانبداری آن از اشغالگران، با آن روبروست. دولت ترامپ در راضی کردن کشور‌ها برای پذیرفتن دیدگاه و مواضع فریبکارانه آن شکست خورده است. سوال آن است که برای جلوگیری از عملی شدن این طرح‌های اسرائیل چه اقدامی باید کرد؟ باید کاری کنیم که دولت ترامپ، از موضع دسته جمعی کشور‌های عربی آگاهی پیدا کند. در شرایط حساس فعلی که مسئله فلسطین در آن قرار گرفته است، باید تحرکات جدی برای تثبیت دستاورد‌های سیاسی و دیپلماتیک در منزوی کردن جانبداری آمریکا از اشغالگران و انحراف آن از قطعنامه‌های بین المللی، صورت گیرد. باید محصولاتی که در شهرک‌ها تولید می‌شود، تحریم شود.
 
آمریکا هر روز بیشتر منزوی می‌شود
ریاض المالکی در کنفرانس خبری در پایان نشست فوق العاده وزرای امور خارجه اتحادیه عرب در قاهره گفت: سیاست‌های آمریکا امروز در جهان منزوی شده است، زیرا ثبات جامعه جهانی را تهدید می‌کند. آمریکا و اسرائیل دو طرف یاغی در جهان هستند و توافق نظر بین المللی درباره لزوم ادامه فعالیت آنروا وجود دارد. هوشیاری بین المللی درباره اینکه موضع عادلانه‌ای در برابر زورگویی آمریکا داریم، هر روز بیشتر می‌شود.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
مراسم غبار روبی و عطرافشانی قبور شهدا
کرمان میزبان جشنواره بین‌المللی ستاره‌های صحنه
امام جمعه کرمانشاه:
برتری دانشگاه آزاد و پالایش نفت آبادان در هفته دوم لیگ برتر واترپلو
مهار آتش‌سوزی باغ‌های چای مخروبه در کومله
بهسازی مدرسه شهید نارویی روستای سرتپه رامیان با کمک گروه جهادی
بهسازی و ترمیم راههای روستایی فیروزکوه
تأکید بر اجرای مصوبات کاهش آلودگی و بی‌اعتمادی به آمریکا
توزیع هزار بسته لوازم التحریر در بین دانش‌آموزان نیازمند خراسان شمالی
سی و ششمین جشنواره تئاتر کردستان
نقش تربیتی معلم امروز بیش از هر زمان دیگری اهمیت دارد 
ذوب آهن و خیبرخرم آباد
فصل جدید همکاری‌های ایران و سازمان جهانی دریانوردی
تکذیب شایعه تعطیلی مدارس و دانشگاه‌های سیستان و بلوچستان در روز شنبه ۸ آذرماه
ترافیک سنگین شبانه و یک طرفه شدن دو محور ارتباطی مازندران 
تیم ملی وزنه برداری، قهرمان مسابقات بین المللی جام فجر
فعالیت حضوری مدارس استان کرمان از فردا شنبه ۸ آذر
گردهمایی ارکان فعال مساجد شاهرود
اجرای طرح تشدید نظارت بر واحدهای صنفی در اسلامشهر
اعلام برنامه های سومین روز جشنواره جهانی فیلم فجر شیراز
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
سهمیه سوخت به خودرو تعلق می‌گیرد، نه مالک
هوای ۱۴ شهر خوزستان در وضعیت بنفش، قرمز و نارنجی آلودگی
رهبر انقلاب: پیغام با واسطه ایران به آمریکا دروغ محض است
رهبر انقلاب امشب با مردم سخن می گویند
دیدار حساس بانک شهر و استقلال جویبار
دور برگشت لیگ برتر کشتی آزاد در گروه B؛ پیروزی بانک شهر مقابل استقلال جویبار
عادی سازی مواد مخدر با چاشنی طنز
گسترش ویروس آنفلوانزا
معوقات سایپا همچنان ادامه دارد
زبان معیار ۱۴۰۴/۰۹/۰۶
اعمال قانون خودرو‌های آلاینده نیازمند سامانه‌های هوشمند است
کیفیت هوا در تاکستان و آبیک "ناسالم" ؛ قزوین "قابل‌قبول"  
۴۸ ساعت طلایی درمان آنفلوآنزا، کلید بهبودی سریع
گرانفروشی نان با شگرد تغییر تنور
فرهنگ و هنر ۱۴۰۴/۰۹/۰۶
سهمیه سوخت به خودرو تعلق می‌گیرد، نه مالک  (۲ نظر)
توضیح نهاجا درباره عبور جنگنده میگ ۲۹ از آسمان تهران  (۲ نظر)
پیش‌فروش محصولات سایپا ویژه ۳ گروه از متقاضیان  (۲ نظر)
اجرای طرح زوج و فرد از درب منزل در کرج  (۱ نظر)
دستگیری فرد هتاک به مقدسات در اراک  (۱ نظر)
مهد کودک‌ و پیش دبستانی‌ها تعطیل؛ کلاس‌های مجازی هم میزبان مدارس  (۱ نظر)
اقامه نماز باران در کوهسار  (۱ نظر)
آغاز طرح جایگزینی ۳ میلیون موتورسیکلت فرسوده در تهران  (۱ نظر)
اختلال پیام رسان بله در حال بررسی است  (۱ نظر)
موج هشدار دهنده آنفلوانزا در روزهای آلوده  (۱ نظر)
تشدید پایش مصارف غیرمجاز و توسعه کنترل‌های هوشمند برق در تهران  (۱ نظر)
افزایش قیمت بنزین برای نظم‌بخشی مصرف و مبارزه با قاچاق  (۱ نظر)
اقدام گسترده پلیس برای مقابله قاطع با مجرمین در محلات لرستان  (۱ نظر)
مصرف گاز بخش خانگی به مرز ۳ میلیارد مترمکعب رسید  (۱ نظر)
وزیر خارجه مصر: اسرائیل باید از جنوب لبنان خارج شود  (۱ نظر)