• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۶۱۶۶۲۱
تاریخ انتشار: ۱۸ دی ۱۳۹۸ - ۱۹:۰۲
اقتصادی » صنعت
در میز تخصصی تعمیق ساخت داخل مطرح شد

نهضت ساخت داخل به فرهنگ تبدیل شود

وزیر صمت:​ باید کاری کنیم که نهضت ساخت داخل در کشور به فرهنگ تبدیل شود و همه به این باور برسند که از تولیدات داخل استفاده کنند.

نهضت ساخت داخل به فرهنگ تبدیل شودبه گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، آقای رضا رحمانی در هشتمین میز تخصصی تعمیق ساخت داخل با موضوع ساخت داخل تجهیزات پتروشیمی افزود: اشتغال مستقیم و غیر مستقیم، رونق زنجیره‌های تولید، قطع وابستگی به خارج، کاهش ارز بری و به کار گیری فناوری‌های نوین از برکات داخلی سازی تجهیزات و قطعات است.
وی گفت: به طور نمونه در پتروشیمی هم که تولید داخل داریم اگر نیاز داخل تامین نشود صادر کردن آن به خارج اگر خام فروشی نباشد شبه خام فروشی است و زنجیره‌های پایین دستی پتروشیمی را تغذیه نمی‌کند.
وزیر صنعت، معدن و تجارت افزود: چه تحریم باشیم و چه نباشیم استفاده از ساخت داخل تکلیف است اگر چه شرایط تحریمی نبود برخی‌ها مایل بودند قطعات و ماشین آلات اماده را از خارج وارد کنند، اما باید بدانیم وقتی شهید سلمیانی‌ها جان خود را برای ما فدا کردند تا روزی که یک جوان ایرانی بیکار است باید از تولید داخل استفاده کنیم.
آقای رحمانی با تاکید بر اینکه برای تولید داخل باید یقه چاک کنیم اضافه کرد:​ در یکی از روزنامه‌ها آگهی خرید لوله را مشاهده کردم که مناقصه آن با پیمانکاران خارجی قرار بود برگزار شود که برای حمایت از تولید داخل آن مناقصه را باطل کردم.
وی گفت: تا سال ۱۴۰۰، ساخت داخل را برای ۱۰ میلیارد دلار کالای وارداتی در برنامه داریم که در این باره تاکنون ۸ میز تخصصی برگزار شده و تا پایان سال نیز ۶ میز تخصصی دیگر برگزار خواهد شد.
وزیر صنعت، معدن و تجارت با اشاره به مثبت شدن تراز صادرات در مقایسه با واردات در ۹ ماهه نخست امسال افزود: در بیش از دو سوم از محصولات منتخب وزارت صنعت از جمله پتروشیمی‌ها تولید و صادرات افزایشی است که نشان می‌دهد نهضت ساخت داخل نتیجه بخش بوده است.
آقای رحمانی گفت: برای حمایت از ساخت داخل، دفتر ساخت داخل و کسب و کار‌های نوین را بنابر ضرورت‌های موجود ایجاد کردیم و در مقابل آن دفاتری را که کمتر مورد نیاز بوده و یا تحرکی نداشتند حذف و یا ادغام کردیم.
در این نشست مهدی صادقی نیارکی معاون امور صنایع وزارت صنعت گفت: ارزش قرارداد هشتمین میز تخصصی ساخت داخل حدود ۳۲ میلیون یورو و این در حالی است که تا پیش از این نیز هفت میز تخصصی ساخت داخل به ارزش حدود ۴۵۶ میلیون یورو در حوزه‌های صنعت خودرو و قطعه سازی، صنعت مخابرات و صنعت مس برگزار شده است.

آقای آهنگری مدیرعامل شرکت سیراف انرژی که به عنوان کارفرما قرارداد ساخت داخل را با شرکت ماشین سازی اراک امضا کرد نیز در این نشست گفت: ما در مجموعه خود ۷۰ درصد از منابع صندوق ذخیره ارزی را که ۳۷۳ میلیون یورو می‌شود به قرارداد با شرکت‌های داخلی اختصاص دادیم که در پتروشیمی‌های دیگر کم سابقه است.

آقای صفری مدیر عامل شرکت ماشین سازی اراک هم با بیان اینکه این شرکت طرح را با کیفیت مطلوب و در مدت زمان تعیین شده به انجام خواهند رساند از شرکت‌های ایرانی خواست به سازندگان و طراحان داخلی اعتماد کنند، زیرا سپردن کار به پیمانکاران داخلی موجب رونق تولید و اشتغال کشور می‌شود.

آقای محمدی مدیر عامل شرکت صنایع ملی پتروشیمی ایران نیز با بیان اینکه هم اکنون ۲۸ طرح پتروشیمی در دست اجراست گفت: حجم کل سرمایه گذاری برای این ۲۸ طرح حدود ۱۸ میلیارد دلار است که اگر اعتماد سازی از سوی سازندگان داخلی برای واحد‌های پتروشیمی ایجاد شود این فرصت بزرگی است که در حوزه تولید داخلی و اشتغال باید از آن بهره گرفت ضمن اینکه ما در بخش مهندسی، شرکت‌های بسیار توانمندی در داخل داریم و پنج دانش فنی ایرانی نیز در حوزه پتروشیمی در حال پیاده سازی است.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
عبور تولید شمش آلومینیوم کشور از مرز ۳۵۰ هزار تن در سال ۱۴۰۴
مهارت‌افزایی نیروی کار، گام مؤثر در رشد اقتصادی و عدالت آموزشی
تیم ایران به مصاف میزبان می‌رود
ضرورت تعامل و همکاری‌ صداوسیما با حوزه‌های علمیه
برپایی کاروان سلامت در مایان 
آغاز دوره میکرو رسانه همارسا از مخاطب منفعل تا روایتگر فعال
درخشش آذربایجان‌شرقی در پدافند غیرعامل
ساکنان و گردشگران کیش مهمان ویژه برنامه محفل
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۱۶ آبان ۱۴۰۴
تقویم و اوقات شرعی جمعه ۱۶ آبان ۱۴۰۴ به افق قم
دستگیری شکارچیان غیرمجاز در چاراویماق
طنین کلام وحی قاریان محفل در پارک ماهیگیر کیش
ویژه برنامه قرآنی محفل در کیش
برگزاری هشتمین سالگرد شهید مدافع حرم در تبریز
آغاز رقابت برای بهترین های سال فیفا
احیای زمین‌های بایر پس از ۴ دهه رکود
برگزاری آزمون کارآموزی وکالت، پس از تصویب قانون مجوز‌های کسب و کار
بیروت‌ بدون مقاومت، بدل به شهری بی‌دفاع می‌شود
برنامه شهیدانه در پهندر دودانگه
آغاز روند افزایشی دمای هوا در سمنان
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
خبر خوش برای کارگرانی که بیمه آنها قطع شده است
چین: آمریکا در یمن قانون‌شکنی می‌کند
سفر رئیس جمهور به کردستان با حاشیه‌های شنیدنی
انتقام کشته‌های فاشر و جنینه را خواهیم گرفت
عجیب، اما واقعی، صف‌های طولانی غذای رایگان در آمریکا
نتایج هفته نهم لیگ برتر بسکتبال ایران
بسته هنر و سینما ۱۴۰۴/۰۸/۱۵
داستان یک نردبان
یادداشت قالیباف در دفتر یادبود مجلس ملی پاکستان
هشدار نخست‌وزیر سودان درباره سرایت جنگ
زاگرس جنوبی جهرم بازی برده را واگذار کرد
حزب الله: مذاکره با دشمن منفعت ملی ندارد
پیش بینی باران برای هفته آخر آبان در کهگیلویه و بویراحمد
تقویم و اوقات شرعی پنج شنبه ۱۵ آبان ۱۴۰۴ به افق قم
تقابل گفتمان‌ها؛ از آپارتاید علمی غرب تا زکات‌العلم انقلاب اسلامی
تعطیلی مدارس برخی مناطق هرمزگان  (۳ نظر)
نتایج قرعه کشی طرح عادی ایران خودرو اعلام شد  (۲ نظر)
سه نفر با اهدای عضو مرحومه مبینا حمصیان به زندگی بازگشتند  (۲ نظر)
تقویت نظام مدیریت زمین برای مقابله با زمین‌خواری و تخریب محیط زیست  (۲ نظر)
آغاز همکاری سازمان راهداری و پلیس‌راه برای شناسایی هزار نقطه پرخطر  (۲ نظر)
تأکید چین بر گسترش مناسبات اقتصادی با روسیه  (۲ نظر)
حقوق کارکنان باید مستقیم به حسابشان واریز شود  (۱ نظر)
با قاطعیت از حاکمیت خود دفاع می‌کنیم  (۱ نظر)
به جزایر ایران حمله شود همانجا پاسخ کوبنده می‌دهیم  (۱ نظر)
ارتش رژیم اشغالگر محور «فیلادلفیا» را بست  (۱ نظر)
والیبال ایران عزادار شد؛ صابر کاظمی درگذشت  (۱ نظر)
بازتاب گسترده بیانات رهبر معظم انقلاب در رسانه‌های آمریکای لاتین  (۱ نظر)
برگزاری راهپیمایی ۱۳ آبان در مشهد، متمرکز در میدان شهدا  (۱ نظر)
لزوم اجرای روش‌های نوین در دامداری‌های کردستان  (۱ نظر)
شرایط دریافت مجدد وام اشتغالزایی و مشاغل خانگی اعلام شد  (۱ نظر)