• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۷۴۲۷۷۲
تاریخ انتشار: ۲۷ خرداد ۱۳۹۹ - ۱۸:۱۳
سیاسی » عمومی
آقای روحانی در جلسه شورای عالی انقلاب فرهنگی

مسیر رشد با وجود تحریم و کرونا ادامه یافته است

رئیس جمهور: حتی اگر فشار تحریم با عوارض کرونا همراه شود باز هم می‌توانیم کشور را اداره کنیم.

تشکیل جلسه شورای عالی انقلاب فرهنگیبه گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از پایگاه اطلاع رسانی ریاست جمهوری، ‌رئیس جمهور امروز سه‌شنبه در جلسه شورای عالی انقلاب فرهنگی با اشاره به پیش بینی بسیاری از کارشناسان مبنی بر تورم سه رقمی در سال ۹۸ به دلیل فشار تحریم‌ها گفت: به رغم این پیش بینی‌ها نرخ تورم از اواسط سال ۹۸ روند کاهشی یافت و نرخ رشد، مثبت شد و این گواه آن است که وقتی دست به دست هم بدهیم حتی اگر فشار سنگین تحریم‌ها با عوارض سخت کرونا همراه شود باز هم می‌توانیم کشور را به خوبی اداره کنیم.


آقای روحانی با ابراز خوشحالی از اینکه با تدابیر اتخاذ شده از سوی دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی امکان برگزاری جلسه این شورا فراهم شده است، افزود: در مدتی که از شیوع کرونا در کشورمان می‌گذرد تمام جلسات را با هماهنگی و مجوز ستاد کرونا تشکیل دادیم و این جلسه نیز که برخی اعضاء در آن حضور داشته و برخی به شکل ویدئو کنفرانس در آن شرکت کردند با مجوز ستاد کرونا تشکیل شده است.
رئیس جمهور همچنین به آقای قالیباف رئیس مجلس یازدهم که برای اولین بار در جلسه شورای عالی انقلاب فرهنگی حضور یافته بود، خوش‌آمد گفت.


وی در ادامه سخنان خود با اشاره به اینکه این جلسه در شب شهادت امام جعفر صادق (ع) تشکیل می‌شود که رئیس مذهب جعفری شناخته می‌شوند، اظهار داشت: پس از دوران پیامبر گرامی اسلام (ص) که مکتب اسلام تبیین و تشریح شد، تا زمان امام جعفر صادق (ع) و پدر بزرگوارش، فرصتی برای تبیین و تشریح دین اسلام و مباحثات علمی در این زمینه پیش نیامد تا اینکه در این دوران، مدینه به برکت حضور امام صادق (ع) به دانشگاه بزرگی تبدیل شد که افکار و اندیشه‌های مختلف در آن مورد بحث قرار می‌گرفت.


رئیس جمهور ادامه داد: در مکتب امام جعفر صادق (ع) علاوه بر مسایل دینی علومی مثل نجوم، طب، هندسه و شیمی نیز مورد بحث قرار می‌گرفت و چنانچه گفته می‌شود امام صادق (ع) بیش از ۴ هزار شاگرد در زمینه‌های مختلف تربیت کرد که به عنوان مثال حوزه‌های علمیه حال حاضر در کشورمان نیز ادامه همان مجالس بحث و درس می‌باشند.


اقای روحانی با تأکید بر اهمیت فرهنگ و با اشاره به اینکه انقلاب اسلامی منشأ فرهنگی داشت و نظام اسلامی نیز در سایه همان حرکت فرهنگی تداوم دارد، تصریح کرد: اگر فرهنگ غنی و ایمان راسخ مردم نبود، امروز جامعه نمی‌توانست در برابر فشار‌های سنگینی که به کشورمان وارد می‌شود، تاب بیاورد. این ایمان و استقامت در سایه همان مکتبی است که تحت نظر امام صادق (ع) بالنده شد.


رئیس جمهور با بیان اینکه فرهنگ همیشه مؤثرتر و قدرتمندتر از قدرت نظامی نقش‌آفرینی کرده است، خاطر نشان کرد: در نظام اسلامی نیز سالروز شهادت امام جعفر صادق (ع) در چند مقطع به عنوان نقطه عطف و اوج‌گیری مبارزات اسلامی مردم نقش داشته است. اولین باری که در جریان نهضت اسلامی عده‌ای به شهادت رسیدند در مجلس تعزیت شهادت امام جعفر صادق (ع) در مدرسه فیضیه در دوم فروردین سال ۴۲ بود.


وی اضافه کرد: همچنین در سال ۵۶ که نهضت اسلامی مردم اوج گرفت، باز هم آغاز این اوج‌گیری در مهرماه سال ۵۶ و در ایام شهادت امام جعفر صادق (ع) بود که بعداً به رخداد ۱۹ دی و پس از آن یادبود‌های چهلم هر یک از کشتار‌های رژیم بود تا اینکه به آستانه پیروزی انقلاب اسلامی رسیدیم و امیدوارم بتوانیم همواره تا رسیدن به اهداف نهایی انقلاب اسلامی، پیرو و رهرو مکتب امام صادق (ع) باشیم.


رئیس جمهور در ادامه سخنان خود با اشاره به شرایط خاص امروز کشور، گفت: امروز برغم همه تلاش‌ها، مردم با مشکلات و فشار‌هایی در زندگی خود مواجه هستند و البته هیچ‌کس فکر نمی‌کرد پس از فشار‌ها و تحریم‌هایی که از ابتدای سال ۹۷ شروع شد، ملت ایران بتوانند ۳ سال در برابر فشار‌های روزافزون ایستادگی کند.


اقای روحانی ادامه داد: هیچ‌کس فکر نمی‌کرد، فشار‌های اقتصادی که در سال ۹۷ آغاز شد و به سرعت رشد اقتصادی کشور را منفی کرد، در سال ۹۸ با وجود تشدید فشار‌ها به رشد اقتصادی مثبت تبدیل شود و یا در حالی که بسیاری از کارشناسان پیش‌بینی کردند تا پایان سال ۹۸ تورم ۳ رقمی خواهد شد، از همان اواسط سال ۹۸ تورم در کشور سیر نزولی پیدا کند و از تورم بالای ۴۰ درصد به زیر ۳۰ درصد در حال حاضر برسد.


رئیس جمهور اظهار داشت: این نشان و گواه آن است که برغم همه فشارها، مردم با مقاومت و ایستادگی تلاش درخشان و بزرگی کردند و نشان دادند که وقتی دست به دست هم دهیم، حتی اگر فشار سنگین تحریم‌ها با عوارض سخت کرونا همراه شود باز هم می‌توانیم کشور را به خوبی اداره کنیم.


وی با اشاره به اینکه کاهش درآمد‌ها در اثر تحریم و پس از آن شیوع کرونا، باعث سختی‌ها و مشکلات مختلفی شده است، اما در مجموع توانسته‌ایم مسیر رشد کشور را ادامه دهیم، تصریح کرد: با وجود آنکه توانسته‌ایم بخش‌های زیادی از مشاغل تعطیل شده بر اثر کرونا را به مدار کار و فعالیت برگردانیم، اما همچنان بخش‌هایی مثل حمل و نقل و گردشگری، فعالیت‌های فرهنگی، علمی، آموزشی و هنری، تحت تأثیر شیوع کرونا نتوانستند به شرایط فعالیت عادی برگردند.


رئیس جمهور ادامه داد: دنیای پس از کرونا، دنیایی کاملاً متفاوت است و اگر فکر کنیم که در کوتاه‌مدت می‌توانیم به شرایط پیش از کرونا بازگردیم اشتباه است چرا که هیچ کس نمی‌تواند بگوید چه زمانی راه درمان یا واکسنی برای پیشگیری از کرونا پیدا خواهد شد.
اقای روحانی با بیان اینکه همه دنیا با شرایط سختی مواجه هستند و آمار و ارقام گواه کوچک‌شدن اقتصاد کشور‌ها است، خاطر نشان کرد: با تلاش مسئولان در بخش‌های مختلف توانسته‌ایم صادرات غیرنفتی را در بخش‌های زیادی دوباره فعال کنیم و از اوایل خرداد به تدریج تعداد زیادی از مرز‌های کشور نیز بازگشایی شده و شرایط قدم به قدم در حال بهتر شدن است و امیدواری نسبت به بهبود شرایط افزایش یافته است.


رئیس جمهور گفت: باید از همه مراکز علمی، دانشگاهی، بنگاه‌ها و مراکز دانش‌بنیان که در شرایط سخت شیوع کرونا تلاش کردند، برای جلوگیری از توقف چرخ تولید، راهکار‌های جدید ابداع کنند، تشکر کنم. در این شرایط سخت ایده‌های جدید مراکز دانش‌بنیان، ایران را به صادرکننده قدرتمند برخی محصولات جدید تبدیل کرد. همچنین از همه بخش‌ها و افرادی که در مدت سپری شده از آغاز شیوع کرونا در بخش‌های بهداشتی، پزشکی، امنیتی، اقتصادی و معیشتی به مردم و کشور کمک کرده‌اند، تشکر می‌کنم و امیدوارم خدا به همه ما توفیق دهد که این راه را قدرتمندتر از قبل ادامه دهیم.


خبر تکمیل می‌شود

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
واکسیناسیون ۲۳۹ هزار و صد راس دام عشایری و روستایی سمیرم
شهروندان فریب تبلیغات ارزان قیمت تور‌های گردشگری را نخورند
بازدید مدیرعامل سازمان ملی زمین و مسکن از طرح‌های نهضت ملی مسکن در اهواز
دریای خزر، کانون همکاری‌ها و مرکز ثقل توسعه
لزوم پرداخت حقوق ویژه برای جلوگیری از مهاجرت معلمان خوزستان
تشییع پیکر پاک شش شهید گمنام در بوشهر
دریا، میدان رقابت فناوری است
قیمت رسمی طلا و سکه ۲۷ آبان
مشخص شدن قهرمانان مسابقات بین‌المللی تنیس ساحلی مردان و زنان
آسمانی شدن مادرشهید خسرو مقدس درفرخشهر
گرامیداشت سالروز شهادت شهدای امنیت در بوکان
استعفای داوطلبان انتخابات شورا‌های اسلامی روستا‌ها تا ۳۰ آبان
آزادی دو زندانی جرایم غیرعمد با همت دانش‌آموزان کاشانی
قهرمانی بنده‌نژاد و عرفان جوینده در رقابت‌های بین‌المللی تنیس ساحلی
لزوم تسریع در ایمن‌سازی راه‌های دزفول
مصرف برق از ۴۸ هزار مگاوات گذشت
آزار جنسی زنان در ارتش انگلیس
آمادگی ایران برای بررسی طرح‌های مسکو و پکن در خصوص همکاری‌های تهران و آژانس
توسعه پوشش فیبرنوری در منطقه دو بجنورد
انتقاد نماینده تفت و میبد به بانک‌ها: قانون را اجرا کنید، نه سلیقه مدیران را
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
سامانه ای برای بارگذاری اسناد قولنامه ای راه اندازی می شود
۳۰۰ کیلومتر بزرگراه در سیستان و بلوچستان افتتاح می‌شود
آموزش مجازی مدارس و دانشگاه‌های رشت همزمان با برگزاری اجلاس استان‌های ساحلی خزر
نشان خدمت برای فراگیران درجه‌داری فراجا در اراک
مدیرعامل جدید ایران‌ایر منصوب شد
بازی‌های همبستگی اسلامی؛ فرنگی کاران از فردا به مصاف حریفان می‌روند
پیش بینی وقوع مه، غبار صبحگاهی و کاهش دما در خوزستان
اعتراف تاریخی ترامپ
واکنش‌ها به یک انتصاب
مصاف ایران و برزیل در یک چهارم نهایی
پیگیری یک وعده
اعطای پروانه بهره‌برداری به نخستین شهرک مسکونی دولتی کشور
الحاق ۸۷۴۰ هکتار از اراضی استان یزد برای طرح‌های مسکن
زبان معیار ۱۴۰۴/۰۸/۲۶
تأکید فرماندار ماکو بر بازنگری فوری زیرساخت‌های جاده‌ای در پی افزایش تصادفات
نیروی دریایی سپاه پاسداران یک نفتکش را توقیف کرد  (۲ نظر)
تولد نهمین فرزند سرگرد یزدی  (۱ نظر)
پیش بینی بارش باران و رگبار در استان تهران  (۱ نظر)
آموزش مجازی مدارس و دانشگاه‌های رشت همزمان با برگزاری اجلاس استان‌های ساحلی خزر  (۱ نظر)
پرداخت وام برای جایگزینی موتورسیکلت‌های فرسوده در یزد  (۱ نظر)
برای جوانان هر کاری انجام می‌دهیم تا با امید زندگی کنند  (۱ نظر)
کشاورزی محوری، خط‌مشی اصلی دولت  (۱ نظر)
افزایش فشار نظامی آمریکا بر ونزوئلا با هدفی مبهم  (۱ نظر)
تشدید فعالیت سامانه بارشی در آذربایجان غربی  (۱ نظر)
وعده افزایش ۵۰ درصدی حقوق و درآمدزایی برای دانشجویان PhD  (۱ نظر)
حفاری‌های جدید در زیر و اطراف مسجدالاقصی  (۱ نظر)
رئیس‌جمهور ونزوئلا فرمان بسیج ملی صادر کرد  (۱ نظر)
سردار حسن‌زاده: قدرت موشکی ایران مهار شدنی نیست  (۱ نظر)
قانون اساسی بالاترین سند ملی برای دفاع از کشور  (۱ نظر)
آغاز مذاکرات ایران و چین برای اتصال ریلی شرق به غرب  (۱ نظر)