• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۷۴۳۶۲۹
تاریخ انتشار: ۲۹ خرداد ۱۳۹۹ - ۱۰:۴۳
بین الملل » آمریکا
شبکه سی ان ان افشا کرد

سلاح‌های سایبری سیا به سرقت رفته است

سی ان ان، از سرقت سلاح‌های سایبری سازمان ”سیا“ در یک عملیات نفوذ تاریخی در نتیجه نبود ایمنی کافی خبر داد. 

سلاح‌های سایبری سیا به سرقت رفته استبه گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما؛  سی ان ان، از سرقت سلاح‌های سایبری سازمان ”سیا“ در یک عملیات نفوذ تاریخی در نتیجه نبود ایمنی کافی خبر داد. 

این شبکه خبری در پایگاه اینترنتی خود و در گزارشی به قلم زاخاری کوهن و الکس مارکارت نوشت: براساس گزارشی داخلی که روز سه شنبه منتشر شد، بزرگ ترین سرقت اطلاعات در تاریخ سیا به این علت روی داد که یک واحد تخصصی این نهاد، چنان تمرکز خود را بر روی ساخت سلاح‌های سایبری قرار داده بود که یکی از کارکنان توانست از نبود ایمنی کافی استفاده کند و ابزار محرمانه هک را در اختیار ویکی لیکس قرار دهد.
ابزار هک کردن که در عملیات نفوذ سال ۲۰۱۶، به سرقت رفته اند، متعلق به مرکز مخفی جاسوسی سایبری سیا بودند. براساس این گزارش میزان دقیق اطلاعات به سرقت رفته مشخص نیست، اما احتمالا چیزی حدود ۳۴ ترا بایت معادل ۲/۲ میلیارد صفحه متن بوده است. 
ماجرای این سرقت حدود یک سال بعد در مارس ۲۰۱۷ افشا شد، زمانی که ویکی لیکس آنچه را که ادعا می‌کرد بزرگ ترین گنجینه اسناد سیا است، تحت عنوان "والت ۷" منتشر کرد. در این اسناد درباره جزئیات برخی از سلاح‌های سایبری پیچیده سیا توضیحاتی داده شده بود.
براساس اسناد افشا شده ویکی لیکس، سازمان سیا برای مخفی نگاه داشتن عملیات خود، همواره از روش‌هایی استفاده می‌کرد که به نظر برسد هکر‌های آن روس هستند.

گزارشی که روز سه شنبه منتشر شد، به شدت اصلاح شده بود، اما به وضوح نشان می‌دهد که این نفوذ، نتیجه به وجود آمدن یک سری خلا‌های امنیتی در طول سال ها، به دلیل اولویت بخشیدن به خلاقیت و همکاری به بهای نادیده گرفتن امنیت بوده است.
در گزارش سازمان سیا که سناتور دموکرات رون وایدن، روز سه شنبه آن را منتشر کرد، تاکید شده است که این سازمان نمی‌داند میزان دقیق آسیب چقدر بوده است، زیرا سیستم مرکز جاسوسی سایبری برخلاف دیگر سیستم‌های آی تی سازمان سیا به نظارت فعالیت‌های کاربر یا دیگر تمهیدات ایمنی نیازی ندارد.
اطلاعات افشا شده که ویکی لیکس به عنوان بخشی از "والت ۷" آن را منتشر کرد، شامل یادداشت‌هایی می‌شد، درباره اینکه سیا چگونه با استفاده از بدافزار‌ها و از طریق هک کردن وسایل ازجمله تلفن، رایانه و تلویزیون، افراد را تحت نظر قرار می‌داده است.
براساس اسناد افشا شده ویکی لیکس، سازمان سیا برای مخفی نگاه داشتن عملیات خود، همواره از روش‌هایی استفاده می‌کرد که به نظر برسد هکر‌های آن روس هستند.
مقامات آمریکایی که پیش از این درباره این حادثه با سی ان ان گفتگو کرده بودند، تاکید کردند هرگونه جمع آوری اطلاعات با استفاده عملیات شرح داده شده در این اسناد علیه اهداف خارجی اقدامی کاملا قانونی محسوب می‌شود. آن‌ها همچنین هشدار دادند که برخی اسناد درباره برنامه‌هایی هستند که جامعه اطلاعاتی هنوز درحال بررسی و توسعه آن‌ها بودند.
ویکی لیکس در زمان انتشار این اسناد، ادعا کرد که اطلاعات تقریبا همه زرادخانه سلاح‌های سایبری سیا به سرقت رفته است و اینکه این ابزار احتمالا به دست مجرمان و جاسوسان خارجی خواهند رسید.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
سفارت آمریکا، لانه جاسوسی بود
راه‌آهن کشور محور ترانزیت جدید هند و روسیه شد
فروش دارو در مطب‌ها ممنوع!
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۱۴ آبان ۱۴۰۴
سرمربی آخال: سپاهان باید سپاس گزار تیم داوری باشد
تالاب بین‌المللی قوریگل در خطر خشکی دائمی قرار دارد
تقویم و اوقات شرعی چهارشنبه ۱۴ آبان ۱۴۰۴ به افق قم
زنجان؛ قلب تپنده مسگری کشور
دستگیری سارقان خودرو با ۱۲ فقره سرقت در تبریز
نویدکیا: شب ناامیدکننده‌ای بود؛‌ تساوی لحظه‌آخری خوشحالی ندارد
معاون رئیس جمهور بر توسعه شهر‌های هوشمند تاکید کرد
ضرورت توسعه ظرفیت‌های صنعتی و معدنی آذربایجان شرقی
سند دار شدن ۱۳۴ هزار و ۳۶۶ قطعه از اراضی کشاورزی آذربایجان شرقی
بردیف بهترین بازیکن دیدار سپاهان و آخال شد
ماندگاری هوای سرد در سمنان
آغاز بکار ششمین نمایشگاه بین‌المللی شهر هوشمند و هوش مصنوعی ایران
رونق آبزی‌پروری در کرمان
توقیف دو هزار خودروی شوتی در استان کرمان
بروز‌رسانی سند جامع پدافند غیرعامل چهارمحال و بختیاری
۲ برابر شدن سرانه ورزشی تبریز
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
اعمال محدودیت‌های ترافیکی راهپیمایی ۱۳ آبان زنجان
تعطیلی مدارس، دانشگاه ها و ادارات دولتی ۸ شهرستان هرمزگان؛ ۱۴ آبان
درگذشت پزشک گچسارانی
بازگشت پرواز‌های لوفت هانزا به ایران
تسخیر لانه جاسوسی، تصمیمی ملی برای استقلال ایران
سه نفر با اهدای عضو مرحومه مبینا حمصیان به زندگی بازگشتند
بازتاب گسترده بیانات رهبر معظم انقلاب در رسانه‌های آمریکای لاتین
آغاز راهپیمایی ۱۳ آبان با شعار، متحد و استوار مقابل استکبار،در مشهد
تقویم و اوقات شرعی سه شنبه ۱۳ آبان ۱۴۰۴ به افق قم
جذب بیش از ۸۰ متخصص در مراکز درمانی لرستان
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۱۳ آبان ۱۴۰۴
۱۳ آبان روزی حماسه ساز در قیام دانش آموزان متعهد
هر روز، یک ۱۳ آبان؛ جوانان زنجانی آماده خلق حماسه
برگزاری راهپیمایی ۱۳ آبان در سراسر کشور
سیزدهم آبان، روز یک صدایی ملت برای مبارزه با استکبار
تعطیلی مدارس برخی مناطق هرمزگان  (۳ نظر)
کرملین: مسکو از نزدیک تحولات ونزوئلا را زیر نظر دارد  (۲ نظر)
عراقچی: غنی سازی صفر امکان ندارد  (۲ نظر)
نتایج قرعه کشی طرح عادی ایران خودرو اعلام شد  (۱ نظر)
به جزایر ایران حمله شود همانجا پاسخ کوبنده می‌دهیم  (۱ نظر)
افشای هویت جانیان صهیونی به دست گروه سایبری حنظله  (۱ نظر)
قهرمانی تیم رباتیک دانش آموزی ایران در آسیا  (۱ نظر)
تظاهرات مخالفان رئیس جمهور صربستان  (۱ نظر)
دیدار عراقچی با پدر زندانی ایرانی در ترکیه  (۱ نظر)
انتقاد افغانستان از نقض حریم هوایی این کشور از سوی آمریکا  (۱ نظر)
بازتاب درخشش طلایی والیبال دختران ایران در تارنمای شورای المپیک آسیا  (۱ نظر)
سخنگوی سپاه: ما غافلگیر نشدیم و آرایش سپاه جنگی بود  (۱ نظر)
گلنور به دیدار پاس کردستان می‌رود  (۱ نظر)
برگزاری راهپیمایی ۱۳ آبان در مشهد، متمرکز در میدان شهدا  (۱ نظر)
ارتش رژیم اشغالگر محور «فیلادلفیا» را بست  (۱ نظر)