• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۷۴۸۸۹۰
تاریخ انتشار: ۰۴ تير ۱۳۹۹ - ۱۴:۵۲
اقتصادی » گمرک، حمل و نقل
مراسم روز جهانی دریانورد

به دوران طلایی خود باز می‌گردیم

مدیرعامل سازمان بنادر: قطعا دوران محدودیت‌ها و تحریم‌های ناعادلانه برای ناوگان دریایی کشور گذراست، با حضور مقتدرانه دریانوردان ایرانی، به دوران طلایی خود باز خواهیم گشت.

نود درصد تجارت ایران مبتنی بر دریاستبه گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، محمد راستاد در مراسم گرامیداشت روز جهانی دریانورد که با حضور معاونان وزارت راه و شهرسازی و جهاد کشاورزی، نیروی دریایی ارتش و سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و سایر ارگان‌های دریایی در سالن اجتماعات سازمان بنادر و دریانوردی برگزار شد با بیان اینکه در شرایط عادی کمتر کسی به فکر دریانوردان است، اما در شرایط خطر همه به سختی کار دریانوردان واقف می‌شوند افزود: در چنین روز‌هایی باید بیشتر به دغدغه دریانوردان بپردازیم.
وی افزود: ۱۲۷ هزار دریانورد ایرانی در طیف‌های متفاوت و مختلفی تقسیم می‌شوند و عده‌ای از دریانوردان مشغول به کار در ناوگان سنتی هستند که در بخش صادرات و واردات منطقه‌ای مشغول به کار هستند و همچنین دریانوردانی که در ناوگان صیادی حضور دارند، سهم قابل توجهی در تامین نیاز ما در حوزه آبزیان دارند و عده‌ای از دریانوردان هم در بخش پایانه‌های نفتی کار می‌کنند.
راستاد افزود: هرکدام از این دریانوردان ماموریت متفاوتی را بر دوش دارند، اما خواسته‌های صنفی آن‌ها تا حدی یکسان و درخور توجه است و بنابراین، هر دریانورد طبق مسئولیت و کار خود، نباید دغدغه مسایل بهداشتی، معیشتی و آسایشی داشته باشد.
وی با بیان اینکه امیدواریم بتوانیم شرایطی را فراهم کنیم که دریانوردان در هر ماموریتی بیشترین تمرکز را در ایفای نقش حرفه‌ای داشته باشند، افزود: باید کانال ارتباطی بین مدیران ارشد صنایع دریانوردی با دریانوردان ایجاد شود تا این خواسته‌ها به اطلاع مسئولان رسانده شود و انجمن صنفی دریانوردان می‌تواند نقش بسیار مهمی را در این بخش ایفا کند.
مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی با تاکید بر اهمیت مسئله ارتقای توانمندی و آموزش دریانوردان گفت: نباید فرایند آموزش دریانوردان به تاخیر بیفتد و در حال حاضر بحث کارورزی افرادی که به دنبال گواهینامه سطح نامحدود هستند، بسیار مهم است که البته توانستیم تعدادی از این دانشجویان را برای دوره کارورزی به ناوگان نفتکش ملحق کنیم.
راستاد با تاکید بر اینکه هنوز عده‌ای در صف ورود به دوره کارورزی هستند گفت: نباید کسی در صف الحاق به ناوگان برای طی دوره کارورزی باشد که آزمون شایستگی آن به تاخیر بیفتد و دیرتر وارد بازار کار شود.
وی تاکید کرد: موضوع دیگر بحث فرصت شغلی دریانوردان است چراکه در گذشته با موضوع تاخیر دریانوردان برای ورود به بازار کار مواجه نبودیم، اما امروز تعدادی از دریانوردان و حتی دارندگان گواهینامه شایستگی، هنوز منتظر شغل هستند.
معاون وزیر راه و شهرسازی درباره موضوع آموزش دریانوردان به ویژه دریانوردان مشغول به کار در ناوگان سنتی گفت: برای پیشگیری از سوانح باید بحث آموزش را جدی بگیریم. امروز بعضا شاهد حریق‌های گسترده ناشی از رعایت نکردن الزامات ایمنی در ناوگان سنتی هستیم چراکه این سوانح با آموزش نکات ایمنی قابل پیشگیری است.
راستاد با بیان اینکه دریانوردی حرفه خاص و ویژه‌ای است، گفت: آمادگی فکری و انگیزه دریانوردان برای ورود به این شغل باید مورد ارزیابی دقیق قرار بگیرد تا از بالا بودن ماندگاری افراد در این حرفه مطمئن شویم.
وی گفت: نباید سرمایه‌گذاری بر نیروی انسانی در این بخش سرمایه‌گذاری کوتاه مدت باشد به این معنا که افراد قبل از رسیدن به سن بازنشستگی از این حرفه خارج شوند چراکه این، زیان بسیار بزرگی برای این صنعت محسوب می‌شود.
مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی تاکید کرد: قطعا دوران این محدودیت‌ها و تحریم‌های ناعادلانه علیه ناوگان دریایی کشور گذراست و با ظرفیتی که در بنادر کشور در سال‌های اخیر ایجاد شده و با حضور مقتدرانه دریانوردان متخصص ایرانی در این صنعت، به دوران طلایی صنعت دریایی کشور باز خواهیم گشت.
 
نود درصد تجارت ایران مبتنی بر دریاست
معاون دریایی سازمان بنادر و دریانوردی: ۸۵ تا ۹۰ درصد تجارت خارجی ایران از طریق دریا انجام می‌شود اما هنوز با ایجاد شاخصه‌های اقتصاد دریا محور در کشورمان فاصله داریم.
جلیل اسلامی افزود: زنجیره تامین تجارت جهانی، زنجیره بلندی است که دریانوردان در این حوزه نقش اساسی دارند و با وجود آن‌ها تجارت جهانی راه خود را طی می‌کند.
وی افزود: دریانوردی به عنوان بخشی که تجارت جهانی بر آن استوار است فعال است و حدود ۸۵ تا ۹۰ درصد تجارت کشور ما از طریق بخش دریاست و نقطه کانونی این فعالیت بر دوش دریانوردان است.
اسلامی ادامه داد: سال گذشته ۲۰ هزار عملیات دریایی در مجموعه بنادر تجاری کشور برای خدمات به کشتی‌ها توسط دریانوردان انجام شده است و ۱۶ میلیون سفر دریایی در دریا‌های جنوب و شمال داریم که خدماتی را از ملوانان و دریانوردان دریافت می‌کنند.
وی با بیان اینکه سال گذشته هزار عملیات امداد و نجات دریایی توسط شناور‌ها و ملوانان خدمه آن انجام شده است اضافه کرد: در بنادر تجاری و ملکی سازمان بنادر، ۱۶۰ میلیون تن کالا تخلیه و بارگیری شده و در این حوزه دریانوردان مثمر ثمر بودند.
معاون دریایی سازمان بنادر و دریانوردی گفت: وظیفه داریم زیرساخت‌های حرفه‌ای برای دریانوردان ایجاد کنیم و آموزش و ایجاد زیر ساخت‌های آموزشی و توسعه این بخش در حال انجام است.
اسلامی افزود: ۱۳۰ هزار نفر دریانورد ثبت شده در ایران داریم و برای ایجاد زیرساخت دستورالعملی، مصوبات و مقررات در این حوزه باید امکاناتی فراهم کنیم.
معاون دریایی سازمان بنادر و دریانوردی با اشاره به تاثیر همفکری و همکاری دریانوردان با مسئولان در ارتقای فرهنگ دریا محور در اقتصاد کشور افزود: اتاق فکر دریانوردی با کمک دریانوردان به زودی راه‌اندازی می‌شود تا موضوعات آن‌ها از طریق مدیران ارشد ارگان‌های دریایی قابل پیگیری باشد.
اسلامی افزود: شعار امسال سازمان جهانی دریانوردی درباره روز دریانورد، «دریانوردان: عناصر کلیدی صنعت دریانوردی هستند» است و ارتقای دانش حرفه‌ای دریانوردی از وظایف ماست و خوشبختانه در سال‌های اخیر اقدامات متناسبی با همکاری وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی برای ایجاد تسهیلات دریانوردانی که مشکلات صنفی دارند انجام شده است.
معاون دریایی سازمان بنادر و دریانوردی همچنین با اشاره به اقدامات خصمانه آمریکا در مقابله با ناوگان تجاری و نفتکش ایران تاکید کرد: در قالب پیام‌های مختلف بار‌ها به سازمان جهانی دریانوردی درباره فشار آمریکا و تحریم‌ها روی کارکنان شناور‌های ایرانی منتقل شد و جمهوری اسلامی ایران به این اقدامات دشمنانه و خارج از عرف معترض شده است.
اسلامی همچنین در خصوص تاثیر شیوع کرونا بر فعالیت‌های دریانوردان نیز گفت: گواهینامه‌های دریانوردی به دلیل شیوع کرونا ابتدا تا ۱۱ خرداد تمدید شد و سپس ۶ ماه دیگر مجددا تمدید شد.
وی افزود: سال گذشته ۷۷ هزار سند دریانوردی در سازمان بنادر و دریانوردی برای دریانوردان صادر شده است و در ۶۰۰ دوره آموزشی که در مرکز و استان‌های دریایی برگزار شد ۴۰ هزار نفر شرکت کردند.
اسلامی گفت: امسال صدور گواهینامه الکترونیکی دریانوردی که عالی‌ترین مدل گواهینامه در این حوزه است در مجموعه سازمان بنادر انجام می‌شود.
 
حضور ارتش در آب‌های جهان برای تامین امنیت دریانوردی ادامه دارد
معاون عملیات نیروی دریایی راهبردی ارتش جمهوری اسلامی ایران گفت: ناوگروه‌های عملیاتی نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران همواره برای تامین امنیت دریانوردان، در آب‌های تحت اختیار کشور و آب‌های بین المللی حضور دارند و این حضور همچنان ادامه خواهد داشت.
ناخدا غلامرضا طحانی امروز در مراسم گرامیداشت روز جهانی دریانورد با اشاره به شعار روز دریانورد یعنی «دریانوردان: عنصر کلیدی صنعت حمل و نقل دریایی»، افزود: مهمترین عامل انتقال ناوگان نفتکش ایرانی به ونزوئلا از تنگه هرمز و خلیج فارس تا هزاران مایل دریایی دورتر از سرزمین اصلی، دریانوردان بودند.
وی افزود: این دریاست که ملت‌ها را به هم نزدیک می‌کند و آخرین مورد از این نزدیکی ملت ها، حضور مقتدرانه ناوگان نفتکش ایران در آب‌های دریای کارائیب و انتقال بنزین ایران به ونزوئلا بود و تمام این موضوعات با حضور دریانوردان معنا پیدا می‌کند و اگر دریانوردان نبودند این موارد هم معنا نداشت.
معاون عملیات نیروی دریایی راهبردی ارتش با بیان اینکه دریانوردی سختی‌های خاص خود را دارد و توصیف این شرایط بسیار سخت است، گفت: نیروی دریایی راهبردی ارتش همیشه در کنار دریانوردان است و در همین لحظه هم، ناوگروه‌های عملیاتی ارتش در آب‌های تحت اختیار کشورمان و در آب‌های بین المللی برای اطمینان بخشی به دریانوردان حضوری فعال و موثر دارند.
طحانی تصریح کرد: دریانوردان زنجیره تأمین را برای کشورمان تکمیل می‌کنند و ارتش همواره برای تأمین امنیت در کنار دریانوردان بخش‌های مختلف اعم از شیلات، نفتکش و ناوگان تجاری کشورمان است.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
واکسیناسیون دام‌ها در زنجان علیه سویه جدید تب برفکی
زعفران؛ محصولی کم‌آب بر و پرسود برای کشاورزان زنجانی
رشد ۵۶ درصدی طرح های سرمایه‌گذاری در استان خراسان جنوبی
تا اواسط هفته ، زنجان بدون باران
تقویم و اوقات شرعی یکشنبه ۱۸ آبان ۱۴۰۴ به افق قم
سهم استان زنجان از درآمدهای معدنی کجا هزینه می‌شود؟
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۱۸ آبان ۱۴۰۴
پرداخت بیش از دو هزار میلیارد ریال غرامت به کشاورزان لرستانی
کلاهبرداری ۳۰ میلیارد ریالی در تبریز
کاهش ۷۵ درصدی میزان بارندگی در آذربایجان‌غربی
اختصاص ۱۰ میلیارد تومان برای تجهیز مرکز فنی حرفه‌ای میانه
ادامه روند افزایشی دمای هوا در سمنان
پیشرفت نهضت مدرسه‌سازی در طرح‌های حمایتی مسکن
تامین زیرساخت‌ها چالش اصلی سرمایه گذاری در خراسان جنوبی
لزوم جدیت دستگاه‌های متولی در تنظیم بازار
اختصاص ۹۹۰ میلیارد تومان به طرح های آبرسانی روستایی و فاضلاب لرستان
برگزاری جشنواره شکرانه برداشت زعفران در روستای منجیل آباد رباط کریم
برگزاری آئین پایانی نخستین سوگواره تعزیه (آلاله ها) منطقه شرق استان تهران
تقویم و اوقات شرعی ۱۸ آبان ۱۴۰۴
خوابگاه‌های دانشگاه ایلام میزبان بیش از ۳ هزار دانشجو
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
استخدام در سازمان صداوسیما
آغاز گازسوز کردن رایگان خودرو‌های شخصی
سرلشکر صفوی: کلید ساخت ایران قدرتمند سواحل مکران است
کشور با همراهی مردم و نیرو‌های مسلح، پیروز جنگ ۱۲ روزه شد
آغاز رویداد ملی ایران جان، خراسان جنوبیِ ایران
فرآیند حذف چهار صفر از پول ملی آغاز شد
اعمال محدودیت آبی شبانه در تهران برای پر شدن مخازن
آغاز رسمی رویداد ملی ایران جان در خراسان جنوبی
سامانه نوبت‌دهی اینترنتی مراکز درمانی تأمین اجتماعی راه‌اندازی شد
دخالت‌های خارجی و امید به اتحاد، چالش‌های انتخابات عراق
بیش از ۹۰ درصد سد کرج خالی است
رشد اقتصادی خراسان جنوبی با فرآوری محصولات معدنی در داخل استان
افشای حمله موشکی ایران به منطقه‌ای سری در سرزمین‌های اشغالی در جنگ ۱۲ روزه
افزایش قیمت برخی از داروهای بیماران خاص
ایران جوان ۱۴۰۴/۰۸/۱۷
آغاز همکاری سازمان راهداری و پلیس‌راه برای شناسایی هزار نقطه پرخطر  (۲ نظر)
حقوق کارکنان باید مستقیم به حسابشان واریز شود  (۱ نظر)
تهران تا آخر پاییز بارش باران ندارد  (۱ نظر)
واکنش محیط‌زیست هرمزگان به کشتن الاغ‌ها  (۱ نظر)
ده‌ها هزار غیرنظامی در سودان کشته شدند  (۱ نظر)
نیروهای مسلح ایران قوای ناتو را شکست دادند   (۱ نظر)
اتحادیه اروپا: الفاشر تبدیل به گورستان بشریت شده است  (۱ نظر)
پیوند دو ملت ایران و پاکستان ناگسستنی است  (۱ نظر)
تسهیلات وام ازدواج  (۱ نظر)
همکاری‌ سازنده ایران، چین و روسیه در مقابله با یک‌جانبه‌گرایی آمریکا  (۱ نظر)
تشییع و خاکسپاری مادر شهید محمد سلیمانی در شهر ورزنه  (۱ نظر)
هوای اصفهان و ۳ شهر مجاور آلوده است  (۱ نظر)
پلمب ۶ کافه به علت برگزاری جشن هالووین  (۱ نظر)