• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۷۶۱۱۶۰
تعداد نظرات: ۲ نظر
تاریخ انتشار: ۱۸ تير ۱۳۹۹ - ۲۳:۰۵
بین الملل » تحلیلی
علی حاجیلاری دیپلمات ایرانی در سازمان ملل

حرف‌های زیبا در سازمان ملل بدون عمل چه سودی دارد

رایزن نمایندگی کشورمان در سازمان ملل خواستار تعهد جدی جامعه جهانی به تقویت چندجانبه‌گرایی و عملِ کشور‌های توسعه یافته به تعهداتشان در قبال سایر کشور‌ها شد.

به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صداوسیما از نیویورک، علی حاجیلاری رایزن نمایندگی جمهوری اسلامی ایران در جمع نمایندگان دیگر کشور‌ها گفت: تحریم‌های غیرقانونی و یکجانبه آمریکا در مسیر تلاش‌های ملت ایران برای پیشرفت و توسعه، ایجاد مانع می‌کنند.
کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی
رایزن نمایندگی دائم کشورمان نزد سازمان ملل - نیویورک در نشست سالانه مجمع عالیرتبه سیاسی شورای اقتصادی و اجتماعی سازمان ملل متحد در سخنانی با محکوم کردن هرگونه اقدام یکجانبه قهرآمیز و تحریم‌های فرامرزی غیرقانونی علیه کشور‌های در حال توسعه، خواستار تعهد جدی جامعه جهانی به تقویت چندجانبه‌گرایی و عملِ کشور‌های توسعه یافته به تعهداتشان در قبال سایر کشور‌ها شد.
وی اظهار داشت: امروز اکثر سخنرانان در این اجلاس، بر ضرورت تقویت و ارتقای چندجانبه گرایی تاکید کردند و بار‌ها تکرار شد که قرار نیست حتی یک نفر هم از مسیرِ توسعه عقب بماند. باید گفت این اظهارات، ظاهر زیبایی دارند، اما سوال اینجاست که ما چگونه می‌توانیم وقتی با روند رو به رشد یکجانبه‌گرایی به ویژه در قالب اقدامات قهرآمیز یکجانبه، شامل تحریم‌های غیرقانونی و فرامرزی توسط تعداد اندکی از کشور‌ها مواجهیم، چندجانبه‌گرایی را تقویت کنیم؟ آیا این امکان به لحاظ عملی و یا حتی عقلانی وجود دارد که بگوییم قرار نیست حتی یک نفر از مسیر توسعه باز بماند، اما چشم خود را بر این واقعیت ببندیم که میلیون‌ها نفر در سرتاسر جهان و مناطق مختلف، از تحمیل اقدامات یکجانبه غیرقانونی توسط یک کشور، رنج می‌برند؟
وی در ادامه گفت ما در ایران با طیف وسیعی از چالش‌ها مواجهیم. بلایای طبیعی، فرسایش زمین، بیابان‌زایی، کمبود آب، طوفان‌های گرد و غبار و بسیاری موارد دیگر. این درحالیست که علاوه بر چالش‌های ذکر شده، تهدیدات و ناامنی‌های منطقه‌ای که نتیجه افراطی‌گری، خشونت و تروریسم با منشا خارجی است به همراه تحریم‌های یکجانبه غیرقانونی، در مسیر تلاش‌های ملت ایران برای پیشرفت و توسعه، ایجاد مانع می‌کنند.
حاجیلاری در پایان تاکید کرد در این شرایط حاد، همه کشور‌ها باید مجددا تعهد جدی و عملی خود به چندجانبه‌گرایی و همبستگی جهانی را مورد تاکید قرار دهند و کشور‌های توسعه یافته نیز باید به تعهدات و تکالیف خود در قبال کشور‌های در حال توسعه، به ویژه از طریق ایجاد بستر مناسب برای رشد اقتصادی و توسعه و پیشرفت پایدار آن‌ها عمل کنند.
رایزن نمایندگی کشورمان همچنین در اجلاس عالی اکوسوک که یک روز پیش از افتتاحیه نشست مجمع عالیرتبه سیاسی برگزار شد، اظهار داشت گسترش ویروس کرونا در جهان درس‌های زیادی به همه ما آموخت که دو مورد آن از اهمیت زیادی برخوردار است. اول اینکه همه کشور‌ها فارغ از توانایی‌های اقتصادی و نظامی، جمعیت و وسعت‌شان، در برابر بحران‌هایی مانند کرونا بسیار آسیب‌پذیر هستند و لذا دستاورد‌های اقتصادی که برای نیل به آن‌ها به سختی تلاش شده، می‌تواند در یک مدت بسیار کوتاه به کلی از بین بروند. دومین درس کرونا، این است که همه‌ ما در مقابله با چنین تهدیدی به یکدیگر وابسته‌ایم و هیچ کشوری در برابر عواقب دهشتناک این همه‌گیری، مصونیت نداشته و ما جز همکاری و همبستگی برای مقابله با آن چاره‌ای نداریم. در چنین شرایط خطرناکی، اتخاذ اقدامات یکجانبه قهرآمیز توسط عده معدودی از کشورها، کیان چندجانبه گرایی را آنهم وقتی همه به آن نیازمندیم، به مخاطره انداخته و تهدیدی برای کل جامعه جهانی محسوب می‌شود که لازم است، همگی یکصدا با آن مقابله کنیم.
 
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۲
با سلام بسیار عالی و خوب از حقوق حقه ما ایرانیان دفاع نمودند آنجه مسلم است باید این روش حسنه همه جا ادامه یابد که با لحنی مستدل و قانونی از حقوق ملت ایران دفاع شود و آنرا به گوش جهانیان برسانند
واقعا عالی بود باعث افتخار ایران هستید امیدوارم خداوند یار ویاورتان باشد
نظر شما
آخرین اخبار
بازدید استاندار چهارمحال و بختیاری از مزرعه الگویی ۶۰ هکتاری در شهرکرد
برد چادر ملوی اردکان با طعم شیرین صدر نشینی
برداشت انار از سطح باغات سروآباد
صدور احکام بزرگترین پرونده فساد فوتبال ترکیه
اطلاعیه تغییر مسیر موقت خط تندرو یک اتوبوسرانی
تشییع پدر شهیدان محمد علی و رجبعلی کاظمی
ترویج فرهنگ کتاب‌خوانی در آذربایجان غربی با «رادیو کتاب»
روسیه: روابط مسکو و تهران توسعه خواهد یافت
بهره مندی یک هزار گردشگر سلامت از خدمات بیمارستان شهید هاشمی نژاد مشهد
احتمال تثبیت شاخص کل بورس بالای ۳ میلیون واحد
نساجی و شهرداری به دنبال برد در لیگ دسته یک فوتبال
قرعه‌کشی تامین اجتماعی شگرد جدید کلاهبردی سایبری
فریاد مرگ بر اسرائیل همزمان با حضور تیم مکابی تل آویو در انگلیس
امروز نیازمند انسجام میان دولت‌ها و ملت‌های اسلامی هستیم
تعزیر فروشگاه لوازم خانگی متخلف در ارومیه
توقیف شناور حامل ۳۰ هزار لیتر سوخت قاچاق در آب‌های خلیج فارس
نخستین شکست تیم فوتبال برق شیراز در لیگ دسته دوم فوتبال کشور
خدمت سلامت پیش از اقامه نماز جمعه + فیلم
مراکز خرید مهاباد میزبان مسافران وگردشگران
ضبط (نفت گاز ) قاچاق در پیرانشهر
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
پیش بینی باران برای هفته آخر آبان در کهگیلویه و بویراحمد
خبر خوش برای کارگرانی که بیمه آنها قطع شده است
سفر رئیس جمهور به کردستان با حاشیه‌های شنیدنی
چین: آمریکا در یمن قانون‌شکنی می‌کند
عجیب، اما واقعی، صف‌های طولانی غذای رایگان در آمریکا
داستان یک نردبان
بسته هنر و سینما ۱۴۰۴/۰۸/۱۵
انتقام کشته‌های فاشر و جنینه را خواهیم گرفت
نتایج هفته نهم لیگ برتر بسکتبال ایران
هشدار نخست‌وزیر سودان درباره سرایت جنگ
بیروت بدون مقاومت، به شهری بی‌دفاع بدل می‌شود
حزب الله: مذاکره با دشمن منفعت ملی ندارد
گروه‌بندی رقابت‌های فوتبال قطع عضو قهرمانی آسیا اعلام شد
یادداشت قالیباف در دفتر یادبود مجلس ملی پاکستان
ویژه برنامه قرآنی محفل در کیش
سه نفر با اهدای عضو مرحومه مبینا حمصیان به زندگی بازگشتند  (۲ نظر)
شرایط دریافت مجدد وام اشتغالزایی و مشاغل خانگی اعلام شد  (۲ نظر)
تقویت نظام مدیریت زمین برای مقابله با زمین‌خواری و تخریب محیط زیست  (۲ نظر)
آغاز همکاری سازمان راهداری و پلیس‌راه برای شناسایی هزار نقطه پرخطر  (۲ نظر)
تأکید چین بر گسترش مناسبات اقتصادی با روسیه  (۲ نظر)
حقوق کارکنان باید مستقیم به حسابشان واریز شود  (۱ نظر)
والیبال ایران عزادار شد؛ صابر کاظمی درگذشت  (۱ نظر)
لزوم اجرای روش‌های نوین در دامداری‌های کردستان  (۱ نظر)
پزشکیان: مساجد بهترین کانون ساماندهی امور اجتماعی هستند  (۱ نظر)
سخنگوی سپاه: برای شکست سنگین‌تر دشمن آماده شده‌ایم  (۱ نظر)
جنگ نامتقارن؛ کابوس آمریکا در صورت تهاجم به ونزوئلا  (۱ نظر)
واکنش محیط‌زیست هرمزگان به کشتن الاغ‌ها  (۱ نظر)
نصب ۱۳ کیلومتر نیوجرسی در محور‌های مواصلاتی ایلام  (۱ نظر)
نیروهای مسلح ایران قوای ناتو را شکست دادند   (۱ نظر)
ده‌ها هزار غیرنظامی در سودان کشته شدند  (۱ نظر)