• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۷۶۶۷۵۵
تاریخ انتشار: ۲۵ تير ۱۳۹۹ - ۱۴:۵۷
بین الملل
اثرات دومین گاز گلخانه‌ای با منشأ انسانی

افزایش شدید انتشار متان، عامل مهم گرمایش زمین

متان پس از دی اکسید کربن دومین گاز گلخانه‌ای و ۲۳ درصد گرمایش زمین به علت این گاز است.

افزایش شدید انتشار متان، عامل مهم گرمایش زمین    به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صداوسیما، نتایج تازه‌ترین مطالعات که چهارشنبه منتشر شده است نشان می‌دهد انتشار گاز متان در جهان که یکی از گاز‌های گلخانه‌ای قوی‌تر از گاز دی اکسید کربن محسوب می‌شود، میان سال‌های ۲۰۰۶ تا ۲۰۱۷ حدود ۹ درصد افزایش یافته است که بخش‌های انرژی و کشاورزی منشأ اصلی این پدیده است.
به گزارش خبرگزاری فرانسه از پاریس، براساس این مطالعه که توسط بیش از یکصد پژوهشگر بین المللی تحت نظارت «طرح جهانی کربن» (Global Carbon Project) انجام شده است، هر چند که حدود ۴۰ درصد انتشار این گاز منشأ طبیعی (انتشار به ویژه از مناطق مرطوب و تالاب ها) دارد، اما حدود ۶۰ درصد آن ناشی از فعالیت‌های انسانی است.
متان پس از دی اکسید کربن دومین گاز گلخانه‌ای با منشأ انسانی است، اما تاثیر آن در گرمایش زمین در افق صد ساله، به ازای هر کیلوگرم ۲۸ برابر تاثیر دی اکسید کربن است. از آغاز عصر صنعتی غلظت متان در اتمسفر بیش از دو برابر شده است و ۲۳ درصد گرمایش زمین ناشی از گاز‌های گلخانه‌ای به علت این گاز است.
افزایش محاسبه شده توسط این پژوهشگران (از طریق فعالیت‌های تولیدی مشاهده شده و اندازه گیری‌های جوی) با سناریو‌های گرمایش شدید زمین بین سه تا چهار درجه سانتی گراد در سال ۲۱۰۰ مطابقت دارد.
علاوه بر اهداف توافق آب و هوایی پاریس که سال ۲۰۱۵ منعقد شد مبنی بر محدود کردن گرمایش زمین تا دو درجه سانتی گراد در مقایسه با سطوح دوره پیش از صنعتی شدن و کاهش انتشار گاز‌های گلخانه‌ای در جهان، اقدام برای محدود کردن افزایش دما تا یک و نیم درجه سانت گراد باید دنبال شود. بنا بر اعلام سازمان ملل متحد، برای دستیابی به این هدف، انتشار گاز‌های گلخانه‌ای باید سالانه ۷,۶ درصد کاهش یابد.
ماریل سونوآ از آزمایشگاه علوم آب و هوایی و محیط زیست دانشگاه ورسای سن-کانتن که در این مطالعه مشارکت داشت، گفت: «اگر بخواهیم به توافق پاریس پاسخ دهیم، نباید تنها به محدود کردن انتشار دی اکسید کربن بسنده کنیم، بلکه باید علاوه بر کاهش این گاز، انتشار گاز متان را نیز کاهش دهیم.»
این پژوهشگران اندازه گیری منظم‌تر انتشار گاز متان را مانند آنچه در مورد دی اکسید کربن صورت می‌گیرد، خواستار شدند، زیرا کاهش انتشار این گاز ممکن است به سرعت برای شرایط اقلیمی سودمند باشد، به ویژه به علت طول عمر آن در اتمسفر که کوتاهتر از دی اکسید کربن است.
براساس این مطالعه، کشاورزی بیشترین منشأ انتشار گاز متان (مرتبط با فعالیت انسانی) است. سی درصد انتشار این گاز از طریق گله‌های دامداری (کود) و هشت درصد نیز برای کشت برنج است. درخصوص فعالیت‌های انسانی در زمینه انرژی فسیلی نیز، ۲۲ درصد انتشار گاز متان از بهره برداری نفت و گاز و ۱۱ درصد نیز از استخراج زغال سنگ حاصل می‌شود.
مدیریت زباله‌های جامد و مایع منشا ۱۸ درصد و سوخت‌های زیستی نیز منشا هشت درصد انتشار گاز متان است. بقیه انتشار گاز متان به بخش حمل و نقل و صنعت مربوط می‌شود.
به لحاظ منطقه ای، منطقه گرمسیری بیشترین میزان انتشار را دارند (۶۴ درصد از کل، به ویژه به علت تالاب‌های متعدد). آمریکای جنوبی، آفریقا، جنوب شرقی آسیا و چین بیشترین میزان انتشار گاز متان را دارند. انتشار گاز متان در همه مناطق جهان به جز اروپا افزایش داشته است.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
اعلام آخرین مهلت ارسال آثار به مسابقه داستان نویسی روز کیش
راهیابی دو اثر از کیش به مرحله نهایی سی و هفتمین جشنواره تئاتر هرمزگان
برگزاری کارگاه‌های سفالگری و آینه نگاری در حریره کیش
غارت منابع ایران؛ هدف همیشگی قدرت‌های استکباری
گشایش نمایشگاه دائمی بیت الاحزان در بناب مرند
سفارت آمریکا، لانه جاسوسی بود
راه‌آهن کشور محور ترانزیت جدید هند و روسیه شد
فروش دارو در مطب‌ها ممنوع!
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۱۴ آبان ۱۴۰۴
سرمربی آخال: سپاهان باید سپاس گزار تیم داوری باشد
تالاب بین‌المللی قوریگل در خطر خشکی دائمی قرار دارد
تقویم و اوقات شرعی چهارشنبه ۱۴ آبان ۱۴۰۴ به افق قم
زنجان؛ قلب تپنده مسگری کشور
دستگیری سارقان خودرو با ۱۲ فقره سرقت در تبریز
نویدکیا: شب ناامیدکننده‌ای بود؛‌ تساوی لحظه‌آخری خوشحالی ندارد
معاون رئیس جمهور بر توسعه شهر‌های هوشمند تاکید کرد
ضرورت توسعه ظرفیت‌های صنعتی و معدنی آذربایجان شرقی
سند دار شدن ۱۳۴ هزار و ۳۶۶ قطعه از اراضی کشاورزی آذربایجان شرقی
بردیف بهترین بازیکن دیدار سپاهان و آخال شد
ماندگاری هوای سرد در سمنان
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
اعمال محدودیت‌های ترافیکی راهپیمایی ۱۳ آبان زنجان
تعطیلی مدارس، دانشگاه ها و ادارات دولتی ۸ شهرستان هرمزگان؛ ۱۴ آبان
درگذشت پزشک گچسارانی
بازگشت پرواز‌های لوفت هانزا به ایران
تسخیر لانه جاسوسی، تصمیمی ملی برای استقلال ایران
سه نفر با اهدای عضو مرحومه مبینا حمصیان به زندگی بازگشتند
بازتاب گسترده بیانات رهبر معظم انقلاب در رسانه‌های آمریکای لاتین
آغاز راهپیمایی ۱۳ آبان با شعار، متحد و استوار مقابل استکبار،در مشهد
تقویم و اوقات شرعی سه شنبه ۱۳ آبان ۱۴۰۴ به افق قم
جذب بیش از ۸۰ متخصص در مراکز درمانی لرستان
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۱۳ آبان ۱۴۰۴
۱۳ آبان روزی حماسه ساز در قیام دانش آموزان متعهد
سپاهان در ثانیه های پایانی از شکست فرار کرد
نتانیاهو بار دیگر برای پاسخ به اتهامات در دادگاه حاضر شد
واکنش عراقچی به تمجید برنده جایزه صلح نوبل از جنایتکاران
تعطیلی مدارس برخی مناطق هرمزگان  (۳ نظر)
کرملین: مسکو از نزدیک تحولات ونزوئلا را زیر نظر دارد  (۲ نظر)
عراقچی: غنی سازی صفر امکان ندارد  (۲ نظر)
نتایج قرعه کشی طرح عادی ایران خودرو اعلام شد  (۱ نظر)
به جزایر ایران حمله شود همانجا پاسخ کوبنده می‌دهیم  (۱ نظر)
افشای هویت جانیان صهیونی به دست گروه سایبری حنظله  (۱ نظر)
قهرمانی تیم رباتیک دانش آموزی ایران در آسیا  (۱ نظر)
تظاهرات مخالفان رئیس جمهور صربستان  (۱ نظر)
دیدار عراقچی با پدر زندانی ایرانی در ترکیه  (۱ نظر)
بازتاب درخشش طلایی والیبال دختران ایران در تارنمای شورای المپیک آسیا  (۱ نظر)
انتقاد افغانستان از نقض حریم هوایی این کشور از سوی آمریکا  (۱ نظر)
سخنگوی سپاه: ما غافلگیر نشدیم و آرایش سپاه جنگی بود  (۱ نظر)
گلنور به دیدار پاس کردستان می‌رود  (۱ نظر)
ارتش رژیم اشغالگر محور «فیلادلفیا» را بست  (۱ نظر)
برگزاری راهپیمایی ۱۳ آبان در مشهد، متمرکز در میدان شهدا  (۱ نظر)