• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۷۶۹۱۰۶
تاریخ انتشار: ۲۸ تير ۱۳۹۹ - ۱۷:۱۷
خراسان رضوی » علمی فرهنگی

اختتامیه جشنواره بین‌المللی کتاب سال رضوی در مشهد

اختتامیه دوازدهمین جشنواره بین‌المللی کتاب سال رضوی به صورت محدود و متناسب با شرایط کرونایی امروز در تالار شیخ طبرسی بنیاد پژوهش های اسلامی آستان قدس رضوی برگزار شد.

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ، مرکز خراسان رضوی، تولیت آستان قدس رضوی در این مراسم بر لزوم فراهم آوری شرایط برای ترویج اختتامیه جشنواره بین‌المللی کتاب سال رضوی در مشهدمعارف اهل بیت (ع) بین اقشار مختلف مردم به عنوان مهمترین کار فرهنگی مورد نیاز جامعه تاکید کرد.

حجت الاسلام احمد مروی گفت: ما اگر بهترین کتاب‌ها را بنوسیم اما نتوانیم ارتباط آن را برای مطالعه با متن جامعه برقرار کنیم فایده چندانی ندارد و فقط قفسه‌های کتاب پر می‌شود، کتاب را باید به گونه‌ای برای طیف های مختلف جامعه بنوسیم که در زندگی آنها کاربرد داشته باشد. 

وی افزود: باید راهی پیدا کنیم که آموزه‌های دینی و معرفتی اهل بیت (ع) به متن جامعه برود و باید کاری کنیم که کتاب معارف اهل بیت (ع) و آموزه‌های دینی و قرآنی و معصومین در سطوح مختلف جامعه امتداد پیدا کند.

.تولیت آستان قدس رضوی ادامه داد: سالانه بیش از ۳۰ میلیون زائر به مشهد مشرف می‌شوند اما آیا توانسته‌ایم شرایطی فراهم کنیم که یک آموزه دینی و یک حدیث کاربردی معنوی از اهل بیت (ع) را با خود ببرند؟ 

وی گفت: ویروس کرونا مصیبت‌های بسیار به همراه داشت اما درس‌هایی هم داشت و ثابت کرد مردم برای زیارت حضرت امام رضا (ع) به مشهد می‌آیند و کسی برای طرقبه شاندیز و مراکز تفریحی آن به مشهد نمی‌آید و اگر هم از این مراکز استفاده می‌شود بعد از زیارت حرم مطهر رضوی است.

حجت الاسلام مروی افزود: درست است که ما در حرم مطهر رضوی کتابخانه داریم اما چقدر امکان مطالعه در صحن‌ها و رواق‌ها برای زائران فراهم است؟ باید دو رواق را به مطالعه تخصیص دهیم که زائران بعد از زیارت بهره معرفتی ببرند، اکنون نگاه مردم به نماز و زیارت، کاسب کارانه و به اصطلاح برای ثواب است در حالی از طرف ائمه معصومین (ع) عبادت بی معرفت نفی شده که اگر اینگونه بود خوارج بیشتر از همه نماز و دعا می‌خواندند.

تولیت آستان قدس رضوی گفت: بیشترین اهمال را در بخش فرهنگی قایل هستیم در این حوزه نگاه اقتصادی نداریم، اینکه چقدر کتاب چاپ و پخش شود مد نظر نیست بلکه فقط تلاش داریم سالی یک کتاب چاپ کنیم در حالی که باید هدف ما تاثیرپذیری همه مردم از ملل و کشورهای مختلف از معارف رضوی و ائمه اطهار(ع) باشد.

رییس سازمان کتابخانه‌ها، موزه‌ها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی و دبیر این جشنواره نیز در این مراسم گفت: راهبردی ترین هدف جشنواره دوازدهم، ارائه معرفت و منش حضرت امام رضا (ع) نه تنها در سطح ملی بلکه در سطح فرا ملی است.

حسینی افزود: برای برگزاری این جشنواره به بیش از 45 هزار نفر نویسنده، محقق و پژوهشگر، 40 مرکز اسلامی بین‌المللی و حدود 6 هزار شخصیت حقیقی و حقوقی فراخوان و دعوت نامه ارسال شد و به رغم وجود شرایط کرونایی در جهان بیش از 5 هزار اثر از 95 ناشر به این جشنواره رسید که امروز از برگزیدگان داخلی در بخش‌های مختلف قدردانی شد

  • در این مراسم پیام آیت الله جعفرسبحانی به جشنواره نیز قرائت شد.

در بخشی از این پیام آمده است: شکی نیست که قلم نگهبان فرهنگ و وسیله پیشرفه علم و دانش است، اگر قلم نبود تمدن بشری مصون نمی‌ماند و اندیشه‌ها و افکار به فراموشی سپرده می‌شد زیرا وسیله ثبت عمومی همان قلمی بود که در اختیار بشر بود و در عین حال این قلم چه بسا مایه بدبختی و شرمساری و عقب ماندگی ملت ها می‌گردد، تو گویی این قلم بسان شمشیری دو لبه است و بستگی دارد به اینکه در دست چه کسی قرار بگیرد.

این پیام می‌افزاید: قلم های بزرگانی همچون صدوق ها، مفید ها، طبرسی ها، امینی ها و طباطبایی ها توانستند آرمان‌ها و عقاید دینی و اسلامی را از گزند روزگار حفظ کرده و شیاطین را از دستبرد به امانت‌های الهی مایوس سازند.

در این جشنواره در بخش کتاب‌های چاپی محور علوم و معرف رضوی (اخلاق طب الرضا با دو رویکرد طب قدیم و جدید، فلسفه و کلام ) از پدید آورندگان کتاب دانشنامه امام رضا (ع) جلد 2 و 3، در محور تاریخ و سیره رضوی از کتاب ادیان خراسان در عصر امام رضا (ع) و در محور زیارت از کتاب آستان قدس متولیان و نایب التولیه ها، در محور حرم و اماکن متبرکه از کتاب تاریخ میهمانسرای آستان قدس رضوی از صفویه تا قاجایه و در محور علوم قرآنی و حدیث از دوره 6 جلدی فقه الاحادیث تجلیل شد.

همچنین در محور روانشناسی، علوم اجتماعی و علوم تربیتی از کتاب مهدویت در آموزه های رضوی، در محور ترجمه از کتاب‌های امام هادی (ع) زندگی سرشار از جهاد و معجزه و دوره چهار جلدی خورشید امامت قدردانی شد.

در محور فرهنگ و ادب (داستان، نمایشنامه و متن ادبی) نیز از متن های موسی‌ترین طور، سیمیا، حاء مشدد و در خواب هایم، تجلیل شد و در بخش شعر نیز از مجموعه شعر باب هفتم بهشت شمیم بهشت دفتر هفتم ، تفسیر آه ، و گلبرگ ها تجلیل به عمل آمد.

در بخش کودک و نوجوان نیز آثار دختر ماه، حکایت حضور و باران دوشنبه تجلیل و قدردانی شد. در بخش شعر کودک و نو جوان آثار مهمون آیینه ها، پر از پروانه کن جیب جهان را،  قهرمانان آزادی و در بخش جانبی گفتمان تمدن نوین اسلامی (بیانیه گام دوم انقلاب) دوره چهار جلدی تمدن نوین اسلامی (آثار رهبر معظم انقلاب) و کتاب از انقلاب اسلامی تا تمدن اسلامی مورد تقدیر قرار گرفت.

در بخش کتاب‌های دیجیتال و گویا، حکمت‌های نهج البلاغه به زبان انگلیسی، ر بخش پایان نامه ها و رساله های حوزوی و دانشگاهی اثر تحلیل روانشناختی سیره امام رضا (ع) و تحلیل مبانی امنیت ملی جمهوری اسلامی در پرتو قدرت نرم و هویت فرهنگی تجلیل شد.

در بخش ناشران فعال نیز از انتشارات مدرسه، معاونت تبلیغات و ارتباطات آستان قدس رضوی و بنیاد فرهنگی حضرت مهدی (عج) تجیل شد و در بخش نشریه‌های پژوهشی و ترویجی نیز از فصلنامه علمی - پژوهشی فرهنگ رضوی تجلیل به عمل آمد..

جایزه عالم آل محمد (ص) نیز به موسسه العتره برای چاپ و توزیع 350 هزار جلد کتار در 250 عنوان با موضوع معارف اهل بیت (ع) و دفاع از تشیع به زبان‌های محلی شرق آفریقا تعلق گرفت و دانیال محزون از پاکستان و سعید تشکری از مشهد به عنوان مولفان فعال در این زمینه معرفی شدند.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
بازدید استاندار چهارمحال و بختیاری از مزرعه الگویی ۶۰ هکتاری در شهرکرد
برد چادر ملوی اردکان با طعم شیرین صدر نشینی
برداشت انار از سطح باغات سروآباد
صدور احکام بزرگترین پرونده فساد فوتبال ترکیه
اطلاعیه تغییر مسیر موقت خط تندرو یک اتوبوسرانی
تشییع پدر شهیدان محمد علی و رجبعلی کاظمی
ترویج فرهنگ کتاب‌خوانی در آذربایجان غربی با «رادیو کتاب»
روسیه: روابط مسکو و تهران توسعه خواهد یافت
بهره مندی یک هزار گردشگر سلامت از خدمات بیمارستان شهید هاشمی نژاد مشهد
احتمال تثبیت شاخص کل بورس بالای ۳ میلیون واحد
نساجی و شهرداری به دنبال برد در لیگ دسته یک فوتبال
قرعه‌کشی تامین اجتماعی شگرد جدید کلاهبردی سایبری
فریاد مرگ بر اسرائیل همزمان با حضور تیم مکابی تل آویو در انگلیس
امروز نیازمند انسجام میان دولت‌ها و ملت‌های اسلامی هستیم
تعزیر فروشگاه لوازم خانگی متخلف در ارومیه
توقیف شناور حامل ۳۰ هزار لیتر سوخت قاچاق در آب‌های خلیج فارس
نخستین شکست تیم فوتبال برق شیراز در لیگ دسته دوم فوتبال کشور
خدمت سلامت پیش از اقامه نماز جمعه + فیلم
مراکز خرید مهاباد میزبان مسافران وگردشگران
ضبط (نفت گاز ) قاچاق در پیرانشهر
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
پیش بینی باران برای هفته آخر آبان در کهگیلویه و بویراحمد
خبر خوش برای کارگرانی که بیمه آنها قطع شده است
سفر رئیس جمهور به کردستان با حاشیه‌های شنیدنی
چین: آمریکا در یمن قانون‌شکنی می‌کند
عجیب، اما واقعی، صف‌های طولانی غذای رایگان در آمریکا
داستان یک نردبان
بسته هنر و سینما ۱۴۰۴/۰۸/۱۵
انتقام کشته‌های فاشر و جنینه را خواهیم گرفت
نتایج هفته نهم لیگ برتر بسکتبال ایران
هشدار نخست‌وزیر سودان درباره سرایت جنگ
بیروت بدون مقاومت، به شهری بی‌دفاع بدل می‌شود
حزب الله: مذاکره با دشمن منفعت ملی ندارد
گروه‌بندی رقابت‌های فوتبال قطع عضو قهرمانی آسیا اعلام شد
یادداشت قالیباف در دفتر یادبود مجلس ملی پاکستان
ویژه برنامه قرآنی محفل در کیش
سه نفر با اهدای عضو مرحومه مبینا حمصیان به زندگی بازگشتند  (۲ نظر)
شرایط دریافت مجدد وام اشتغالزایی و مشاغل خانگی اعلام شد  (۲ نظر)
تقویت نظام مدیریت زمین برای مقابله با زمین‌خواری و تخریب محیط زیست  (۲ نظر)
آغاز همکاری سازمان راهداری و پلیس‌راه برای شناسایی هزار نقطه پرخطر  (۲ نظر)
تأکید چین بر گسترش مناسبات اقتصادی با روسیه  (۲ نظر)
حقوق کارکنان باید مستقیم به حسابشان واریز شود  (۱ نظر)
والیبال ایران عزادار شد؛ صابر کاظمی درگذشت  (۱ نظر)
لزوم اجرای روش‌های نوین در دامداری‌های کردستان  (۱ نظر)
پزشکیان: مساجد بهترین کانون ساماندهی امور اجتماعی هستند  (۱ نظر)
سخنگوی سپاه: برای شکست سنگین‌تر دشمن آماده شده‌ایم  (۱ نظر)
جنگ نامتقارن؛ کابوس آمریکا در صورت تهاجم به ونزوئلا  (۱ نظر)
واکنش محیط‌زیست هرمزگان به کشتن الاغ‌ها  (۱ نظر)
نصب ۱۳ کیلومتر نیوجرسی در محور‌های مواصلاتی ایلام  (۱ نظر)
نیروهای مسلح ایران قوای ناتو را شکست دادند   (۱ نظر)
ده‌ها هزار غیرنظامی در سودان کشته شدند  (۱ نظر)