• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۷۸۲۱۸۰
تاریخ انتشار: ۱۲ مرداد ۱۳۹۹ - ۱۷:۴۰
اقتصادی » صنعت
با هدف قطع وابستگی

شناسایی ۱۴۳ قطعه گلوگاهی برای داخلی‌سازی

سرپرست وزارت صمت، از شناسایی ۱۴۳ قطعه گلوگاهی برای داخلی‌سازی خبر داد.

شناسایی ۱۴۳ قطعه گلوگاهی برای داخلی‌سازیبه گزارش خبرگزاری صدا و سیما؛ ‏آقای حسین مدرس خیابانی در همایش معاونان امور صنایع سازمان‌های صمت استان‌ها با بیان اینکه رشد تولید محصولات منتخب صنعتی تحت بی‌سابقه‌ترین تحریم‌ها اتفاق افتاده است گفت: برای داخلی‌سازی ۳.۲ میلیارد دلار از مواد اولیه و کالا‌های مورد نیاز تولید که تا پیش از این وارد می‌شده، هدفگذاری صورت گرفته و ۱۴۳ قطعه گلولگاهی نیز برای داخلی سازی شناسایی شده است.
وی ساخت داخل را مهمتر از افزایش تولید دانست و تصریح کرد: ساخت داخل منجر به افزایش تولید می‌شود، اما افزایش تولید بدون ساخت داخل وابستگی به همراه دارد.
سرپرست وزارت صمت با تاکید بر تعامل با مراکز علمی و دانشگاهی برای نهضت ساخت داخل گفت: مراکز دانشگاهی علمی و تحقیقاتی باید پای کار بیایند و هر دانشگاه باید در یک حوزه و یک قطعه خاص کار کند تا با همپوشانی همدیگر ساخت داخل و کاهش ارزبری اتفاق بیفتد.
وی با بیان اینکه عمده مسئولیت مرتبط با جهش تولید به عهده معاونت امور صنایع وزارت صنعت، معدن و تجارت است افزود: به تناسب آن، معاونت‌های صنایع در سازمان‌های صمت استان‌ها نیز باید مانند معاونت امور صنایع در وزارتخانه باید پای کار باشد.
مدرس خیابانی با بیان اینکه انتظارات از وزارت صمت در سال جهش تولید بسیار بالا است، گفت: مقام معظم رهبری در خصوص سال جهش تولید فرموده‌اند که تحقق جهش تولید تکلیف همگانی است، در این راستا باید بدانیم که تحقق اهداف جهش تولید کار یک دستگاه نیست؛ هرچند که خود وزارت صمت نقش پررنگی در این موضوع دارد.
سرپرست وزارت صمت با تأکید بر لزوم همگرایی و اجماع سازی دستگاه‌های مختلف برای تحقق جهش تولید اضافه کرد: بانک‌ها، تامین اجتماعی، مالیات، استاندار به عنوان رئیس ستاد تسهیل در استان‌ها، گمرک و دیگر دستگاه‌های مرتبط در استان‌ها باید همگرا و در یک مسیر حرکت کنند که معاونت‌های امور صنایع سازمان‌های صمت استان‌ها باید این موضوع را مدنظر قرار دهند.
مدرس خیابانی با بیان اینکه ۴ مسیر برای جهش تولید هدفگذاری شده است، گفت: استفاده از ظرفیت‌های خالی واحد‌های تولیدی یکی از این چهار مسیر است که معاونت‌های امور صنایع در سازمان‌های صمت استانی باید این ظرفیت‌ها را شناسایی کنند.
وی با بیان اینکه میانگین ضریب اشتغال صنعتی ۵۸ درصد است و می‌خواهیم این ضریب را به ۶۵ درصد برسانیم، گفت: از محل به کارگیری ظرفیت‌های خالی افزایش و همچنین جهش در پارامتر‌های تولید این افزایش‏، به وقوع می‌پیوندد.
سرپرست وزارت صمت تکمیل طرح‌های نیمه تمام را از دیگر مسیر‌های تحقق جهش تولید دانست و افزود: به دنبال شناسایی طرح‌های نیمه‌تمام و رفع مشکلات آن‌ها هستیم و معاونت‌های صنایع سازمان‌های صمت استان‌ها باید این طرح‌های مشکل دار را شناسایی کنند.
مدرس خیابانی ادامه داد: بخشی از مشکلات این طرح‌ها از محل ظرفیت‌های استانی و همچنین ستاد‌های تسهیل استان‌ها قابل رفع و پیگیری و برخی دیگر در کشور حل می‌شود که این موضوعات باید پیگیری و اطلاع‌رسانی شود.
وی راه اندازی واحد‌های صنعتی معدنی تعطیل یا راکد در درون یا بیرون شهرک‌های صنعتی را از دیگر مسیر‌های جهش تولید دانست و گفت: سازمان صنایع کوچک شهرک‌های صنعتی برای احیای ۱۵۰۰ واحد مستقر در شهرک‌ها و نواحی صنعتی هدفگذاری کرده است و با راه اندازی این واحد‌ها جهش تولید نیز اتفاق می‌افتد.
سرپرست وزارت صمت دستیابی به فناوری را مسیر چهارم برای تقویت جهش تولید دانست و افزود: هرجا صنعت با فناوری در هم می‌آمیزد ساختار تولید عوض می‌شود و ارتقا می‌یابد.
مدرس خیابانی با تأکید بر اینکه استان‌ها قدرت منطقه‌ای دارند، گفت: از ارتباطات منطقه‌ای در استان‌ها باید استفاده شود، مسیر حل و فصل مشکلات در استان‌ها با کمترین بروکراسی اداری است و معاونت‌های امور صنایع سازمان‌های صمت استانی باید این مهم را مدنظر قرار دهند.
وی با بیان اینکه جهش تولید نباید وابسته باشد، گفت: مهمترین برنامه وزارت صمت ساخت داخل برای قطع هرگونه وابستگی است که معاونت‌های امور صنایع در استان‌ها در این حوزه باید به صورت جدی ورود کنند.
سرپرست وزارت صمت با یادآوری تاکیدات مقام معظم رهبری در خصوص حمایت از ساخت داخل افزود: مقام معظم رهبری لفظ خیانت و حرام شرعی را در خصوص واردات کالا‌های دارای امکان ساخت داخل در موارد مختلفی به کار برده‌اند.
مدرس خیابانی با تاکید بر این که مواد اولیه در حال حاضر مهم‌ترین مسئله مربوط به حوزه تولید است، اضافه کرد: این گلوگاه باید با تاکید و توجه بیشتری در استان‌ها مورد رصد و پایش قرار بگیرد، نباید اجازه بدهیم تولید به خاطر کمبود مواد اولیه دچار تنگنا شود.
وی استان‌های مرزی را دارای ظرفیت بسیار مناسبی برای تامین مواد اولیه دانست و گفت: نقطه قوت ما در تامین مواد اولیه و مایحتاج عمومی مردم همین مرز‌ها و استان‌های مرزی هستند، در حال حاضر از ۳۱ مرز کشور که به دلیل بیماری کرونا بسته شده بود ۲۸ مرز یعنی حدود ۸۰ درصد از مرز‌ها فعال شده‌اند.
سرپرست وزارت صمت با تاکید بر جایگاه و نقش ستاد تسهیل و رفع موانع تولید برای پیشبرد اهداف تولید در استان‌ها گفت: تشکیل این جلسات در استان‌ها به ریاست استاندار باید به صورت مداوم و منظم باشد و این ستاد علاوه بر احیای واحد‌های راکد باید مانع از تعطیل یا نیمه تعطیل شدن واحد‌های فعال شود.

تداوم تولید در بی سابقه‌ترین تحریم‌ها نشانگر شکست دشمن است
وی با اشاره به تحریم‌های ظالمانه دشمنان تصریح کرد: از مسیر تحریم‌ها می‌توانیم به راحتی عبور کنیم، تولید در سخت‌ترین شرایط و زیر بی سابقه‌ترین تحریم‌ها ادامه دارد، این نشانگر شکست تحریم‌ها بوده است. سال ۹۸ را همچون سال ۹۷ با سربلندی پشت سر نهادیم و مطمئنا از امسال نیز سرافرازانه عبور خواهیم کرد.
سرپرست وزارت صمت از معاونان سازمان‌های صمت استانی خواست که امیدواری را به مردم و کالبد جامعه تزریق کنند و تصریح کرد: اقدامات مثبت باید رسانه‌ای شود و برای امیدآفرینی انعکاس مطلوب یابد.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
کاهش هفت درصدی تماس‌ها با سامانه ۱۴۱ در مهر
مبارزه با استکبار بخشی از هویت اسلام است
پایان عملیات بتن‌ریزی پل کلیدی در جاده تراب
توقیف کامیون سنگین بار در محور ایلام – اسلام‌آباد
گمرک صنم بلاغی پلدشت، شاهراه ارتباط تجاری با همسایگان
قطع گاز برخی مشترکان فردا در شیراز
واریز بیش از ۱۶ هزار میلیارد ریال به حساب اعضای صندوق ذخیره فرهنگیان
برخورد خسارت بار جرثقیل با ۳ خودرو در مشهد
پزشکیان خواستار برنامه‌ریزی پایدار برای اجرای طرح پزشک خانواده شد
توقیف لندکروز میلیاردی قاچاق در نی ریز
گامی نو در مسیر درمان سرطان
مسیر‌های ترافیکی در خیابان‌های حافظ و نفت شیراز تغییر کرد
حمایت از تجاری‌سازی و صادرات صنایع خلاق فرهنگی
توقف تیم ملی فوتسال ایران در گام نخست بازی‌های همبستگی
آغاز جشنواره بازی‌های بومی‌محلی در مراکز سیار کانون سراسر کشور
تاکید بر اجرایی شدن مصوبات قبلی شورای هماهنگی ترافیک استان
آشنایی با تبدیل ایده‌های بزرگ از مرحله‌ی ذهنی به عمل در چهارمحال و بختیاری
برپایی نمایشگاه سوگواره فاطمی در وامین
۲ طرح ورزشی در فریمان، معطل تامین اعتبار
بافق با شکست استقلال صدرنشین شد
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
نتایج قرعه کشی طرح عادی ایران خودرو اعلام شد
تعطیلی مدارس برخی مناطق هرمزگان
اطلاعیه دعوت به راهپیمایی ۱۳ آبان در سراسر کشور
به جزایر ایران حمله شود همانجا پاسخ کوبنده می‌دهیم
اختلاف جمهوری اسلامی و آمریکا، ذاتی است و نه تاکتیکی
زمین لرزه در شمال افغانستان تاکنون ۳۰ قربانی گرفته است
تأسیسات حساس نظامی اسرائیل زیر ضربات موشک‌های ایران
با قاطعیت از حاکمیت خود دفاع می‌کنیم
اعمال محدودیت‌های ترافیکی راهپیمایی ۱۳ آبان زنجان
عراقچی: غنی سازی صفر امکان ندارد
سفر هیئت عالی رتبه نیروی هوایی ارتش کشورمان به بلاروس
قلم های کوچک؛ یادآور یک روز بزرگ تاریخی
تجمع دانشجویان و مردم در اعتراض به کشتار مردم سودان
فرآوری غلات و حبوبات زنجان با ۵۰ واحد بوجاری فعال
تازه‌ترین وضعیت پیش ثبت نام حج ۱۴۰۵
تعطیلی مدارس برخی مناطق هرمزگان  (۳ نظر)
کرملین: مسکو از نزدیک تحولات ونزوئلا را زیر نظر دارد  (۲ نظر)
عراقچی: غنی سازی صفر امکان ندارد  (۲ نظر)
نتایج قرعه کشی طرح عادی ایران خودرو اعلام شد  (۱ نظر)
قصه آموزش در تنها مدرسه روستای نرگس‌زمین ساری  (۱ نظر)
افشای هویت جانیان صهیونی به دست گروه سایبری حنظله  (۱ نظر)
به جزایر ایران حمله شود همانجا پاسخ کوبنده می‌دهیم  (۱ نظر)
قهرمانی تیم رباتیک دانش آموزی ایران در آسیا  (۱ نظر)
تظاهرات مخالفان رئیس جمهور صربستان  (۱ نظر)
بلیت فروشی دیدار تراکتور_الشرطه  (۱ نظر)
دیدار عراقچی با پدر زندانی ایرانی در ترکیه  (۱ نظر)
انتقاد افغانستان از نقض حریم هوایی این کشور از سوی آمریکا  (۱ نظر)
بازتاب درخشش طلایی والیبال دختران ایران در تارنمای شورای المپیک آسیا  (۱ نظر)
سخنگوی سپاه: ما غافلگیر نشدیم و آرایش سپاه جنگی بود  (۱ نظر)
گلنور به دیدار پاس کردستان می‌رود  (۱ نظر)