• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۷۹۴۹۰۵
تاریخ انتشار: ۲۶ مرداد ۱۳۹۹ - ۱۴:۳۷
سیاسی » سیاست خارجی
وزیر امور خارجه:

آمریکا حقی برای استفاده از مکانیسم ماشه ندارد

وزیر امور خارجه گفت: آمریکایی‌ها هیچ حق قانونی در استفاده از مکانیسم ماشه برجام ندارند و خودشان هم این را می‌دانند وگرنه تاکنون از این مکانیسم استفاده کرده بودند.

آمریکا حقی برای استفاده از مکانیسم ماشه نداردبه گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما؛ آقای محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه در مراسم تودیع و معارفه سخنگوی وزارت امور خارجه، با تاکید بر اینکه مردم، ولی نعمت ما هستند و لازم است نسبت به سیاست خارجی توجیه باشند، گفت: همزمان وظیفه ما این است که در عرصه بین المللی از کشور و نه از خودمان دفاع کنیم؛ دریافت حمایت عمومی برای سیاست خارجی بزرگترین مسئله در اقتدار سیاست خارجی است.
وی ادامه داد: اینجاست که در این دوگانه ما با یک چالش روبرو هستیم؛ همچنین یک هنر نیاز داریم که هیچ کدام را فدای آن یکی نکنیم.
رئیس دستگاه دیپلماسی کشورمان با تاکید بر اینکه نمی‌توانیم فهم سیاست خارجی را در داخل فدای پیگیری سیاست خارجی در خارج کنیم؛ این چالش باید به نحوی مدیریت شود که در سیاست خارجی ضمن این که کار مهمی در خارج انجام می‌شود، در داخل هم بتواند مورد طرح باشد.
آقای ظریف افزود: این چالش است که ما کار خودمان را به نحوی ادامه بدهیم که آمریکا را منزوی کنیم و امنیتی سازی ایران را تا حد زیادی شکست دهیم و در داخل هم بتوانیم مردم را توجیه کنیم.
وزیر امور خارجه با اشاره به این که اتفاقات شورای امنیت پیروزی نهایی نیست و آمریکایی‌ها ممکن است از دل شکست یک حرکت جدیدی بیرون بیاورند، گفت: البته ما هم تلاش می‌کنیم از دل هر شکستی، پیروزی بیرون بیاوریم.
آقای ظریف با تاکید بر این که آمریکا قدرقدرت نیست، اظهار داشت: اگر آمریکا اعلام کرد که برجام یک توافق خطرناک بود، نباید بگوییم این هم جزو بازی آنهاست؛ چون در این صورت پیش فرض ما این خواهد بود که آمریکا قدرقدرت است؛ خیلی‌ها دیروز گفتند آمریکا که می‌دانست رأی نمی‌آورد پس چرا قطعنامه پیشنهادی را به رأی گذاشت.
وی ادامه داد: در واقع آمریکا دیروز قطعنامه را به رأی نگذاشت، بلکه یک سال پیش، روزشماری را در وزارت خارجه آمریکا گذاشته بود که نشان می‌داد ۷۰۰ روز دیگر قطعنامه تمدید تحریم تسلیحاتی ایران تمام می‌شود؛ اما یک روز این را تمدید کردند.
رئیس دستگاه دیپلماسی کشورمان با اشاره به این که آمریکایی‌ها در ماه ژوئن امسال هم یک قطعنامه ۳۵ بندی را، چون به این نتیجه رسیده بود که یک رأی می‌آورد، عوض کرد، اظهار داشت: این قطعنامه را به یک قطعنامه دیگر ۱۴ بندی تغییر داد، تا بتواند رأی بیشتری بیاورد؛ مسئول گروه اقدام درباره ایران را برکنار کرد، تا بتواند گناه شکست را بر گردن آن بیاندازد.
آقای ظریف با اشاره به این که همه ما می‌دانیم گام بعدی آمریکا اسنپ بک (مکانیسم بازگشت تحریم‌ها در برجام) است، گفت: آمریکا در این مورد هیچ حق قانونی ندارد؛ اگر اسنپ بک اینقدر برای آمریکا ساده بود چرا دو سال پیش و یا دیروز و همچنین به جای به رأی گذاشتن تمدید تحریم تسلیحاتی از آن استفاده نکرد.
وی با تاکید بر اینکه اسنپ بک امریکا آنقدر غیر قانونی است که قابل پذیرش نیست، افزود: آمریکایی‌ها این را می‌دانند. نباید فکر کنیم، چون آمریکایی‌ها دائم این را تکرار می‌کنند پس می‌توانند از اسنپ بک استفاده کنند.
وزیر امور خارجه ادامه داد: روز ۸ می ۲۰۱۸ جان بولتن مشاور امنیت ملی وقت کاخ سفید در اوج سرخوشی که برجام را نابود کردند و فکر می‌کردند ظرف سه ماه هم ایران را نابود می‌کنند، در یک مصاحبه مطبوعاتی در کاخ سفید اعلام کرد، ما دیگر عضو برجام نیستیم که از اسنپ بک استفاده کنیم؛ هنوز صورتجلسه این مصاحبه روی سایت کاخ سفید هست، مگر این که بروند و آن جمله را بردارند.
آقای ظریف همچنین اظهار داشت: در وزارت امور خارجه با این چالش روبرو هستیم که با تمام خضوع برابر مردم ایران که همه چیز ما از آن‌ها است، باید بدانیم که وظیفه ما پیشبرد منافع ملی و وزارت خارجه ایران است، بسیار خوب است که مردم بدانند در سیاست خارجی چه خبر است.
وی در بخش دیگری از سخنانش از تلاش‌های آقای سیدعباس موسوی سخنگوی سابق وزارت خارجه تشکر و تاکید کرد: سخنگویان پیشین وزارت امور خارجه هم اقدامات قابل تقدیری در این جایگاه داشته اند.
رئیس دستگاه دیپلماسی کشورمان همچنین اشاره به سوابق علمی و اجرایی آقای سعید خطیب زاده سخنگوی جدید وزارت امور خارجه برای او در این جایگاه آرزوی موفقیت کرد.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
دست متصدی متخلف واحد تشخیص رنگ خودرو در رشت رو شد
نشان ملی گردشگری سلامت ایران رونمایی می‌شود
تعلیق خدمات سازمان ملل به مهاجران افغان در مرز اسلام قلعه هرات
نشست رئیس جمهور و فعالان اقتصاد دیجیتال
تاکید رئیس جمهور بر به روز شدن تجهیزات آموزشی و بهبود مدیریت مدارس
قهرمانی کشور آب‌های آرام بانوان؛ برترین‌های ۵۰۰ متر معرفی شدند
رونمایی از ۴ کتاب در همدان
جنگ ۱۲ روزه یک طرح آمریکایی -صهیونیستی بود
دعوت مربی کردستانی به اردوی تیم ملی ژیمناستیک هنری جوانان
برگزاری دوره تربیت ممتحن حفظ عمومی قرآن در شهرکرد
برگزاری انتخابات الکترونیکی شورا‌ها در خوزستان
اعطای زمین به متقاضیان مسکن در اولویت کمیسیون اصل ۹۰
افتتاح دو طرح فرهنگی و آموزشی در کاشان
جهاد تببین با هدف تربیت نسلی مومن و تمدن ساز 
دعوت هندبالیست کردستانی به اردوی تیم ملی بزرگسالان
آئین سنتی دهه اول فاطمیه در روستای مرزیِ گِرمی
اعلام روندبرنامه ثبت جهانی دیوار تاریخی جرجان
عطر رب یاقوت سرخ در کوچه‌های درجزین
توزیع هشت هزار جلد کتاب میان دانش آموزان
حرکت دولت چهاردهم به سوی اقتصاد چرخشی
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
تعطیلی مدارس، دانشگاه ها و ادارات دولتی ۸ شهرستان هرمزگان؛ ۱۴ آبان
اعمال محدودیت‌های ترافیکی راهپیمایی ۱۳ آبان زنجان
درگذشت پزشک گچسارانی
والیبال ایران عزادار شد؛ صابر کاظمی درگذشت
سه نفر با اهدای عضو مرحومه مبینا حمصیان به زندگی بازگشتند
بازگشت پرواز‌های لوفت هانزا به ایران
کشت موز در اراضی جنوب سیستان و بلوچستان
تسخیر لانه جاسوسی، تصمیمی ملی برای استقلال ایران
بازتاب گسترده بیانات رهبر معظم انقلاب در رسانه‌های آمریکای لاتین
آغاز راهپیمایی ۱۳ آبان با شعار، متحد و استوار مقابل استکبار،در مشهد
واکنش عراقچی به تمجید برنده جایزه صلح نوبل از جنایتکاران
گوترش: جنگ سودان از کنترل خارج شده است
شرایط دریافت مجدد وام اشتغالزایی و مشاغل خانگی اعلام شد
گیجگاه ۱۴۰۴/۰۸/۱۳
سپاهان در ثانیه های پایانی از شکست فرار کرد
تعطیلی مدارس برخی مناطق هرمزگان  (۳ نظر)
عراقچی: غنی سازی صفر امکان ندارد  (۲ نظر)
نتایج قرعه کشی طرح عادی ایران خودرو اعلام شد  (۱ نظر)
با قاطعیت از حاکمیت خود دفاع می‌کنیم  (۱ نظر)
به جزایر ایران حمله شود همانجا پاسخ کوبنده می‌دهیم  (۱ نظر)
بازتاب درخشش طلایی والیبال دختران ایران در تارنمای شورای المپیک آسیا  (۱ نظر)
انتقاد افغانستان از نقض حریم هوایی این کشور از سوی آمریکا  (۱ نظر)
سخنگوی سپاه: ما غافلگیر نشدیم و آرایش سپاه جنگی بود  (۱ نظر)
گلنور به دیدار پاس کردستان می‌رود  (۱ نظر)
ارتش رژیم اشغالگر محور «فیلادلفیا» را بست  (۱ نظر)
والیبال ایران عزادار شد؛ صابر کاظمی درگذشت  (۱ نظر)
برگزاری راهپیمایی ۱۳ آبان در مشهد، متمرکز در میدان شهدا  (۱ نظر)
سه نفر با اهدای عضو مرحومه مبینا حمصیان به زندگی بازگشتند  (۱ نظر)
بازتاب گسترده بیانات رهبر معظم انقلاب در رسانه‌های آمریکای لاتین  (۱ نظر)
شرایط دریافت مجدد وام اشتغالزایی و مشاغل خانگی اعلام شد  (۱ نظر)