• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۸۱۰۵۸۷
تاریخ انتشار: ۱۲ شهريور ۱۳۹۹ - ۰۹:۳۰
سیاسی » سیاست خارجی
معاون سیاسی وزیر امور خارجه:

اجماع ۱+۴ برای مقابله با قانون‌شکنی آمریکا

معاون سیاسی وزیر امور خارجه گفت: تنها راه اصولی حفظ برجام، بهره مندی ایران از منافع این توافق در حوزه رفع تحریم هاست که صرفا از طریق اتخاذ گام‌های عملی اعضای برجام، محقق می‌شود.

اجماع ۱+۴ برای مقابله با قانون‌شکنی آمریکابه گزارش خبرگزاری صداوسیما؛ آقای سید عباس عراقچی معاون سیاسی وزیر امور خارجه کشورمان که برای شرکت در نشست کمیسیون مشترک برجام به وین سفر کرده است، در مصاحبه‌ای اختصاصی با نورنیوز، نتایج نشست و رایزنی‌های انجام شده در وین را تشریح کرد.
آقای عراقچی در ابتدای این گفتگو با سازنده اعلام کردن نشست کمیسیون برجام و نزدیکی مواضع اعضاء باقی مانده در این توافق بین المللی در خصوص لزوم اقدام هماهنگ علیه قانون شکنی آمریکا اظهار داشت: برابر روال همیشگی، قبل از آغاز نشست کمیسیون، دیدار‌های دوجانبه مستقلی با روسای هیات‌های چین و روسیه و همچنین خانم اشمید، دبیرکل سرویس اقدام خارجی اتحادیه اروپا به منظور انجام رایزنی‌ها و هماهنگی‌های لازم، صورت پذیرفت.
وی افزود: همچنین، نشست با مدیران سیاسی سه کشور اروپایی نیز بعد از جلسه کمیسیون مشترک و به منظور بحث و بررسی درخصوص گام‌های آتی و راهکار‌های حفظ و تداوم برجام، بگونه‌ای که منافع کشورمان را تامین نماید، برگزار شد.
آقای عراقچی درخصوص محتوای گفتگو‌های انجام شده در نشست کمیسیون مشترک برجام اظهار داشت: این نشست، در شرایط خاص ناشی از تحولات در شورای امنیت پیرامون برجام و اقدام غیر موجه و غیر قانونی آمریکا برگزار شد از اینرو، محور اصلی مباحث کمیسیون، بر ضرورت یکپارچگی و انسجام علیه اقدام آمریکا متمرکز بود.
معاون سیاسی وزیر امور خارجه افزود: در این خصوص، اعضای کمیسیون با تاکید بر مواضع اصولی خود در جریان بررسی قطعنامه تمدید تحریم تسلیحاتی ایران که با شکست مفتضحانه آمریکا همراه بود و همچنین مخالفت‌های اساسی خود با اقدام آمریکا برای جا زدن خود به عنوان عضو برجام و اعاده قطعنامه‌های تحریمی شورای امنیت علیه ایران، بطور متفق القول بر این عقیده بودند که آمریکا از ۸ می ۲۰۱۸ مشارکت خود در برجام را متوقف کرده و دیگر عضو این توافق محسوب نمی‌شود ولذا، نمی‌تواند از حقوق تصریح شده در برجام از جمله با هدف برگشت تحریم ها، استفاده کند.
نماینده کشورمان در کمیسیون مشترک برجام همچنین گفت: موضوع دیگری که در کمیسیون به اتفاق مورد تاکید قرار گرفت، ضرورت حفظ برجام و انجام اقدامات لازم در این راستا از جمله از طریق اجرای کامل و موثر تعهدات تمامی طرف ها، بود.
آقای عراقچی خاطر نشان کرد: در این زمینه، ما تاکید کردیم که تنها راه اصولی حفظ برجام، بهره مندی ایران از منافع این توافق در حوزه رفع تحریم هاست که صرفا از طریق اتخاذ گام‌های عملی و ملموس اعضای برجام، محقق می‌شود.
وی گفت: در همین رابطه، تصریح کردیم کاهش تعهدات برجامی ایران نیز درواقع، واکنشی به عدم اجرای تعهدات طرف مقابل است.
رئیس هیات ایرانی با اشاره به اینکه این نشست کمیسیون برجام، بدلیل فاصله با نشست قبلی و موضوعات مختلف مورد بحث، یکی از طولانی‌ترین نشست‌ها بود، اظهار داشت: در پایان این نشست نیز هماهنگ کننده کمیسیون (خانم اشمید) بیانیه‌ای را صادر کرد که نظرات اعضاء در حوزه‌های مختلف مورد بحث در نشست را منعکس می‌کند.
آقای عراقچی خاطر نشان کرد: تمامی اعضاء از بیانیه مشترک ایران و آژانس که به دنبال سفر اخیر مدیرکل آژانس به کشورمان صادر شد، استقبال و از ابتکار ایران در این جهت نیز قدردانی کردند.
وی افزود: در همین راستا در جلسه‌ای که با مدیرکل آژانس بعد از نشست کمیسیون داشتم، دو طرف بر این عقیده بودیم که گفتگو‌های اخیر تهران و بیانیه مشترک که منجر به تقویت همکاری‌ها و تعاملات و همچنین اعتماد بین ایران و آژانس می‌شود، اقدامی مهم، مثبت و سازنده است که از استقبال گسترده‌ای در سطح بین المللی نیز برخوردار شده است.
معاون سیاسی وزیر امور خارجه در پایان گفت: در ملاقات با مدیر کل آژانس بین المللی انرژی اتمی بر عزم ایران و آژانس برای تداوم همکاری‌های متقابل، بر اساس حسن نیت، تاکید کردیم.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
پایان مسابقات والیبال نشسته ساحلی قهرمانی کشور در رودسر
صلح‌یاران و قدم‌هایی از جنس صبر و صلح
تأکید مرکز افتا بر نقش بخش خصوصی در ارتقای امنیت سایبری کشور
افزایش غلظت غبار در آسمان سمنان
رویداد ملی «رعنا» در مسیر حل مسائل سلامت و سوء‌تغذیه مناطق محروم
آشنایی سابریست‌های ایران با حریفان جهانی
مطالبات مردم در بسته صدای شما ۱۴ آبان ۱۴۰۴
افتتاح نمایشگاه سوغات و صنایع‌دستی در ماسال
نورافشانی خورشید کلام وحی در آسمان دل‌ها
قهرمانی ازنا در مسابقات امدادونجات جمعیت هلال احمر استان لرستان
لیگ قهرمانان آسیا ۲؛ تساوی استقلال در زمین الوحدات
کشف و معدوم سازی ۱۴۰ تن فرآورده خام دامی و تخم مرغ در آذربایجان شرقی
۵ مصدوم در اثر انفجار گاز شهری در یک مجموعه مسکونی در اهواز
۲ هزار کلاس جدید برای دانش آموزان تهرانی در دست احداث است
رویداد ملی ایران جان شروع مسیری مهم برای توسعه خراسان جنوبی
تقدیم تندیس یادبود شهید دریاقلی سورانی به خانواده شهید حاجی‌زاده
استمرار جوی پایدار در آبادان و خرمشهر
تربیت نسل آینده مدیران شهری در مدارس دارالمؤمنین تهران
ساماندهی رودخانه بالد در شهرستان اردل
معدوم‌سازی بیش از ۴ تُن فرآورده خام دامی غیربهداشتی در شفت
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
والیبال ایران عزادار شد؛ صابر کاظمی درگذشت
واکنش چین به تهدید نظامی آمریکا علیه نیجریه
زهران ممدانی، اولین شهردار مسلمان نیویورک شد
حقوق کارکنان باید مستقیم به حسابشان واریز شود
سرمربی آخال: سپاهان باید سپاس گزار تیم داوری باشد
ایروانی: اظهارات ترامپ تهدید علیه صلح‌وامنیت بین‌المللی است
استعفا در شرایط حساس
پخش زنده والیبال ایران و بحرین در شبکه ورزش
سفارت آمریکا، لانه جاسوسی بود
راه‌آهن کشور محور ترانزیت جدید هند و روسیه شد
آغاز دهمین سوگواره نمایش آیینی «نگین شکسته» در مشهد
فروش دارو در مطب‌ها ممنوع!
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۱۴ آبان ۱۴۰۴
دستور عارف برای بررسی سانحه سرویس مدارس در پایتخت
سینمایش «مجنون» روی صحنه می‌رود
تعطیلی مدارس برخی مناطق هرمزگان  (۳ نظر)
عراقچی: غنی سازی صفر امکان ندارد  (۲ نظر)
نتایج قرعه کشی طرح عادی ایران خودرو اعلام شد  (۱ نظر)
با قاطعیت از حاکمیت خود دفاع می‌کنیم  (۱ نظر)
به جزایر ایران حمله شود همانجا پاسخ کوبنده می‌دهیم  (۱ نظر)
انتقاد افغانستان از نقض حریم هوایی این کشور از سوی آمریکا  (۱ نظر)
سخنگوی سپاه: ما غافلگیر نشدیم و آرایش سپاه جنگی بود  (۱ نظر)
ارتش رژیم اشغالگر محور «فیلادلفیا» را بست  (۱ نظر)
گلنور به دیدار پاس کردستان می‌رود  (۱ نظر)
والیبال ایران عزادار شد؛ صابر کاظمی درگذشت  (۱ نظر)
سه نفر با اهدای عضو مرحومه مبینا حمصیان به زندگی بازگشتند  (۱ نظر)
برگزاری راهپیمایی ۱۳ آبان در مشهد، متمرکز در میدان شهدا  (۱ نظر)
بازتاب گسترده بیانات رهبر معظم انقلاب در رسانه‌های آمریکای لاتین  (۱ نظر)
لزوم اجرای روش‌های نوین در دامداری‌های کردستان  (۱ نظر)
شرایط دریافت مجدد وام اشتغالزایی و مشاغل خانگی اعلام شد  (۱ نظر)