• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۸۱۱۱۶۹
تاریخ انتشار: ۱۲ شهريور ۱۳۹۹ - ۱۵:۲۹
بین الملل » غرب آسیا
در کنفرانس مشترک خبری در کاخ ریاست جمهوری عراق

تاکید روسای جمهور عراق و فرانسه بر لزوم حفظ حاکمیت عراق

برهم صالح و مانوئل مکرون ضمن تاکید بر لزوم حفظ حاکمیت این کشور، تقویت نقش عراق برای برقرای امنیت و ثبات در منطقه را ضروری دانستند.

   به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صداوسیما از بغداد، برهم صالح و مانوئل مکرون روسای جمهور عراق و فرانسه در کنفرانس مشترک خبری در کاخ ریاست جمهوری عراق ضمن مخالفت با هرگونه دخالت خارجی در امور داخلی عراق، بر لزوم حفظ حاکمیت این کشور تاکید کردند. 
کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی
برهم صالح رئیس جمهور عراق با تاکید بر اینکه عراق تمایل دارد با فرانسه و دیگر کشور‌های خارجی و منطقه‌ای رابطه خوبی داشته باشد، افزود: فرانسه در کنار دیگر کشور‌ها در جنگ با تروریسم نقش مهمی داشت.
رئیس جمهور عراق افزود: بر همین اساس در مورد همکاری‌های اقتصادی، بازسازی مناطق آزاد شده از چنگ داعش و تلاش برای ثبات و حاکمیت عراق گفتگو کردیم و در عین حال بر لزوم دور کردن عراق از هرگونه جنگ افروزی تاکید کردیم.
برهم صالح گفت ما نمی‌خواهیم کشورمان عرصه درگیری دیگران باشد. عراق به نقش محوری در منطقه چشم می‌دوزد. این منطقه باید در امنیت و ثبات باشد و اساس این ثبات این است که عراق کشوری مقتدر و دارای حاکمیت باشد. پیروزی که در عراق حاصل شد پیروزی بزرگی بود، اما همچنان با چالش‌هایی در مبارزه با تروریسم مواجه هستیم. این پیروزی به لطف فداکاری و ایستادگی عراقی‌ها و همکاری بین المللی به دست آمده و فرانسه نقش خوبی داشته است. ما به تقویت روابط به منظور ایجاد شراکت راهبردی واقعی امیدواریم.
برهم صالح گفت: به مکرون تاکید کردم که ما به نقش محوری و اساسی در منطقه‌ای چشم دوخته ایم که به ثبات نیاز دارد. پایان دادن به تروریسم مستلزم همکاری امنیتی مستمر و حمایت دوستان از توانایی‌های امنیتی عراق است.
 
مشروح اظهارات برهم صالح به شرح ذیل است..
برهم صالح رئیس جمهور عراق در این کنفرانس خبری مشترک ضمن خوش آمدگویی به وی گفت: ما درباره مسائل مورد علاقه دو کشور گفتگو کردیم، مسائلی که در خدمت دو کشور و نیز در خدمت منطقه است. 
برهم صالح بر اهمیت روابط فرانسه و عراق تاکید کرد و گفت: روابط بین عراق و فرانسه سابقه‌ای طولانی دارد و ما تلاش می‌کنیم این روابط را برای ایجاد مشارکت استراتژیک حقیقی از طریق اجرایی کردن توافق نامه‌های امضا شده بین دو کشور تقویت کنیم، توافق نامه‌هایی که به ”نقشه راه استراتژیک“ معروف است. ما همچنین درباره اوضاع امنیتی منطقه گفتگو کردیم. این دیدار فرصتی بود تا ما از نقش فرانسه در حمایت از عراق قدردانی کنیم، حمایت از عراق در رویارویی با تروریسم، حمایتی که به پیروزی عراق بر تروریسم و افراط گرایی منجر شد. این پیروزی به مدد فداکاری‌ها و پایداری مردم عراق و به کمک همکاری و حمایت جامعه بین الملل و ائتلاف بین الملل از عراق امکان پذیر شدو فرانسه در این زمینه نقش مهمی داشت. پیروزی بر تروریسم، پیروزی بزرگی بود، با این حال ما همچنان با چالش‌هایی روبرو هستیم,، زیرا پایان دادن به تروریسم، نیازمند همکاری مستمر امنیتی است، نیازمند حمایت دوستان و جامعه بین الملل است تا عراق بتواند توانایی‌های امنیتی خود را تقویت کند، پایان دادن به خطر تروریسم همچنین نیازمند همکاری در زمینه‌های مختلف از جمله همکاری در بازسازی مناطق آزاد شده و کمک به بازگشت آوارگان و نیز کمک به خشکاندن منابع مالی تروریسم است، منابع مالی که عامل حمایت از افراط گرایان است. ما همچنین فرصت داشتیم که درباره روابط اقتصادی دو کشور سخن بگوییم و درباره ضرورت اجرایی کردن بسیاری از توافق نامه‌ها و طرح‌ها در آینده و به زودی این توافق نامه‌ها و طرح‌ها اعلام خواهد شد، طرح‌هایی که همگی در خدمت اقتصاد عراق و در خدمت روابط بین دو کشور عراق و فرانسه است. من در دیدار با رئیس جمهور فرانسه، دیدگاه رهبران عراق را یادآوری کردم که عراق در پی ایفا کردن نقش محوری و اساسی در منطقه است. این منطقه شاهد مشکلات، جنگ‌ها و بحران‌های بسیار بوده است، در حالی که باید نمونه امنیت و استقرار باشد. ثبات منطقه و برقراری آرامش در آن باید از طریق تقویت نقش عراق ایجاد شود و آن در صورتی امکان پذیر است که عراق، کشوری مقتدر و دارای حاکمیت و روابط متوازن با همسایگان و با جامعه بین الملل باشد. ما نمی‌خواهیم عراق میدان درگیری دیگران باشد، ما از دیگران می‌خواهیم که در ایجاد ثبات در عراق مشارکت کنند، به حاکمیت آن احترام بگذارند و از دخالت در امور داخلی آن خودداری کنند. ما این موضوع را اساس امنیت منطقه می‌دانیم که با مشارکت همگان فراهم می‌شود و همین امنیت، رسیدن ملت‌های منطقه را به مطالبات و خواسته‌های خود تضمین می‌کند و باعث رشد و شکوفایی آنان می‌شود. ما دیدار امانوئل مکرون رئیس جمهور فرانسه را از عراق در سال آینده به فال نیک می‌گیریم و امیدواریم که دیداری طولانی باشد تا بتواند از مناطق مختلف در عراق دیدن کند,، زیرا وی به شدت علاقه‌مند به حمایت از عراق و حمایت از مطالبات مردم عراق در داشتن زندگی آزاد و با کرامت است.
 
 
مکرون: فرانسه از عراق و ملت عراق حمایت خواهد کرد 
رئیس جمهور فرانسه که صبح امروز برای نخستین بار به عراق سفر کرده است گفت: فرانسه در همه مسائل از عراق و ملت عراق حمایت خواهد کرد بویژه در جنگ با داعش.
مکرون افزود: علی رغم شکست داعش، اما همچنان جنگ با تروریسم داعشی ادامه دارد. مهمترین چالش دولت عراق در شرایط کنونی دخالت‌های خارجی است که اگر این دخالت‌ها ادامه یابد آثار منفی بر دولت و ثبات عراق خواهد گذاشت.
رئیس جمهور فرانسه خطاب به عراقی‌ها گفت: کشور شما نقش و جایگاه خاصی در جغرافیا و تاریخ منطقه دارد. دخالت‌های خارجی متعددی که از سال‌ها پیش یا اخیرا در امور شما آغاز شده ممکن است حکومت شما را تضعیف کند. شما در مرحله تعیین کننده‌ای از تاریخ هستید و جنگ علیه داعش به پایان نرسیده و افراد مسلح داعش هنوز در این کشور حضور دارند. عراق به علت جنگ و تروریسم در مرحله چالش‌ها به سر می‌برد.
مکرون اضافه کرد: باید سیاستمداران در عراق مرحله انتقالی را به سمت تقویت پایه‌های حاکمیت هدایت کنند. جنگ علیه داعش به پایان نرسیده و عناصر آن در عراق حضور دارند.
کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی

مشروح اظهارات امانوئل مکرون به شرح ذیل است..
مکرون در این کنفرانس خبری با تشکر و قدردانی از رئیس جمهور عراق و نیز از استقبال گرم مقامات عراقی گفت: ما بار‌ها در گذشته گفتگو و دیدار کرده ایم. ما امروز نیز با هم دیدار کردیم. من مایلم که از حمایت فرانسه از عراق و از ملت عراق و از دوستی فرانسه نسبت به عراق سخن بگویم. شما گفتید که عراق در مرحله‌ای پرچالش به سر می‌برد، پس از گذشت چندین سال سخت و دشوار به علت جنگ و خطر تروریسم. من معتقدم شما هم اکنون در مرحله‌ای سرنوشت ساز هستید. شما این را به خوبی می‌دانید که جنگ ضد داعش تمام نشده است. با اینکه ما خلافت داعش را روی زمین شکست داده ایم,، اما جنگجویان داعش همچنان در منطقه و در خاک عراق حضور دارند. جنگ ضد داعش که فرانسه به آن پایبند بود، به طور کامل به پایان نرسیده است.
مکرون افزود: چالش دوم، دخالت‌های متعدد خارجی در عراق است، چه این دخالت‌ها از سال‌ها پیش شروع شده باشد و چه به تازگی، دخالت‌ها در کشوری که با همه این چالش‌هایی که گفتید مواجه است. دخالت‌های خارجی ممکن است حکومت و کشور شما را تضعیف کند و منافع عراق را به خطر اندازد. من معتقدم که نقش ما در عراق، تماس بین ما و شما و اهمیت این دیدار، به سبب اهمیت نقش عراق در منطقه است. عراق مهد فرهنگ‌ها و در عین حال قدرتی برای ثبات است، عراق نقش و جایگاهی ویژه در جغرافیا و در تاریخ این منطقه دارد و همین مسئله به نوعی، روابط ویژه بین دو کشور فرانسه و عراق را تفسیر می‌کند و به علت همین مسائل، این لحظه از دموکراسی و تحولات سیاسی که عراق امروزه در آن به سر می‌برد، لحظه‌ای بسیار مهم در تاریخ است. شما در دولت و نیز همه مسئولانی که با آن‌ها دیدار خواهم کرد، باید مرحله انتقالی را رهبری کنید. من معتقدم طرح سازندگی که شما آن را برای ساخت حاکمیت عراق با عزم و اراده به پیش می‌برید، برای کشور عراق و نیز برای منطقه بسیار مهم است و بر همین اساس من امروز بار‌ها بر حمایت کامل از این طرح تاکید کردم,، زیرا این طرح می‌تواند کشور عراق و همه گروه‌ها و جریان‌های آن را تقویت کند و من می‌بینم که شما این عزم و اراده را دارید که ساختار نیرو‌های مسلح را پی ریزی کنید، شما این اراده را دارید که در زمینه‌های اجتماعی، اقتصادی، تربیتی و فرهنگی، در همه این موضوعات، سیاستی قاطع داشته باشید. ما هرگاه ببینیم مسئولان عراقی در این مسیر به پیش می‌روند، فرانسه کنار آنان خواهد بود تا تاکید کند که همه جامعه جهانی نیز با شما همراهی، به شما کمک و از شما حمایت خواهد کرد. من معقدم که این به نفع جامعه بین الملل است که از عراق حمایت کند و نقش فرانسه این است که جامعه جهانی را با عراق همراه کند. ما خوشبختیم که به شما کمک کنیم.
رئیس جمهور فرانسه قرار است پس از پایان دیدار با رئیس جمهور عراق، به طور مشترک با نخست وزیر، رئیس مجلس و رئیس منطقه کردستان عراق دیدار و گفتگو کند. 
سفر مکرون به بغداد پنج ساعت اعلام شده است.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
آموزش پیشرفته زنبورداری بهینه و کاربردی در نجف آباد
آغاز رزمایش پیشگیری از دیابت در استان
تحقق هدف ۴۰ درصدی بودجه غیرشهریه‌ای دانشگاه آزاد
مستند‌های «بیستا برمه» و «شیر‌های دریایی گالاپاگوس»، از قاب تلویزیون
محموله سیگار و تنباکوی قاچاق به مقصد نرسید
صدور مجوز جذب ۶ هزار نیرو در قوه قضاییه
مشخص شدن داوران دیدار ذوب‌آهن - چادرملو و سپاهان - فجرسپاسی
کشاورزی حفاظتی راهکار حفظ خاک
کسب ۳ نشان برنز توسط ووشو کاران کردستانی
بررسی مشکلات ناشی از تعلیق کارت‌های بازرگانی و ارائه راهکار‌های لازم
امضاء تفاهم‌نامه همکاری شرکت گاز و پارک علم و فناوری استان
وزیر رفاه: اقدامات برای اجرای پرداخت کالابرگ انجام شده است
دستگیری سارقین حرفه‌ای در مرودشت
رئیس جمهور از رئیس آتش‌نشانی کاشان تجلیل کرد
تکواندو زیر ۲۱ سال جهان؛ زندی طلایی شد
برگزاری دوره تربیت مدرس جوانی جمعیت در قم
اشتغالزایی ۸۰ درصدی مددجویان زندان گلپایگان
پارکینگ نیایش طرحی که هر سال قرار است افتتاح شود
هرمزگان میزبان دو رویداد بین‌المللی در حوزه کشاورزی و اقتصاد دریایی
آغاز بارش برف پاییزی در فیروزکوه
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
فعالیت مدارس و دانشگاه‌های فارس فردا هم مجازی است
تعطیلی مدارس در همه مقاطع تحصیلی و مراکز دانشگاهی و آموزش عالی استان البرز
شاخص هوای شیراز امروز ۱۱ آذر ۱۴۰۴
سقف کیفری مهریه مشخص شد
دانش‌ قرارگاه‌خاتم‌الانبیا به‌بخش‌های دولتی‌وخصوصی منتقل‌شود
مدارس و مراکز آموزشی غیر حضوری شد؛اداره ها دور کار
بارش باران در غرب، شمال غرب و شمال کشور
کالابرگ الکترونیک؛ تضمین قیمت ثابت برای دهک‌های هدف
مدارس و دانشگاه‌های تهران فردا ۱۲ آذر حضوری شدند
۱۰۰ هزار میلیارد تومان کالابرگ پرداخت شد
آمریکا در ونزوئلا دنبال چیست؟!
آسمان قم تا پنج شنبه بارانی است
استان یزد فردا بارانی می شود
نامه ایران، روسیه و چین درباره پایان قطعنامه ۲۲۳۱
کشف باند توزیع شیشه در فیروزکوه با شگرد پنهان‌سازی در لوازم آرایشی
بازیکن دهدشتی برترین گلزن نیم فصل لیگ برتر امید‌های کشور  (۴۶ نظر)
فعالیت مدارس و دانشگاه‌های فارس فردا هم مجازی است  (۲۶ نظر)
فرزندان مصدوم معاون رئیس جمهور به تهران منتقل شدند  (۱ نظر)
سقف کیفری مهریه مشخص شد  (۱ نظر)
دشمن خطا کند هزینه سنگینی به او تحمیل می‌کنیم  (۱ نظر)
تردید‌ها درباره سلامتی ترامپ با انتشار‌ام‌آر‌آی وی  (۱ نظر)
اقدام استرالیا علیه سپاه در جهت اهداف آمریکا و اسرائیل است  (۱ نظر)
آسمان قم تا پنج شنبه بارانی است  (۱ نظر)
سرعت غیرمجاز، رکن اصلی تصادفات جاده‌ای  (۱ نظر)
میرزا کوچک جنگلی بزرگمرد پرآوازه‌ گیلان  (۱ نظر)
غیرحضوری شدن مدارس و دانشگاه‌های خراسان جنوبی  (۱ نظر)
ابلاغ شیوه نامه مراقبت و کنترل آنفلوانزا در مدارس استان  (۱ نظر)
طرح ملی نشت‌یابی هوشمند آب با فناوری ماهواره‌ای  (۱ نظر)
قطعی گاز در شهرزیبا منطقه ۵ تهران از ۱۶ ساعت گذشت  (۱ نظر)
تخلف در تبدیل رایگان خودرو‌های بنزینی به دوگانه سوز  (۱ نظر)