• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۰۶۲۲۲۷
تاریخ انتشار: ۱۱ فروردين ۱۴۰۰ - ۱۲:۲۶
اجتماعی

خورشت‌ها و گیاهان بهاره

فصل بهار، گیاهانی مانند ریواس، کنگر و … رشد می‌کنند و موقعیت مناسبی برای تهیه خوراکی‌ها و خورشت‌های پر از فایده است.

به گزارش گروه وب گردی خبرگزاری صدا و سیما؛ فصل بهار شروع رشد و سرسبز شدن گیاهان و درختان است. در این فصل گیاهانی مانند ریواس، کنگر و … شروع به رشد می‌کنند. بسیار خوب است که از این موقعیت استفاده کرده و با این گیاهان خوراکی‌هایی سرشار از فواید درست کنیم.
نعناع و جعفری از سبزیجاتی است که در تمام فصول روی پیشخوان سبزی فروشی ها، چرخ دستفروش‌ها و صدالبته فریزر خانه‌ها پیدا می‌شود، ولی همه شما دوستان می‌دانید بهتر است برای پخت غذا‌ها از نعناع و جعفری تازه استفاده کرد تا غذایی پرخاصیت‌تر و خوشمزه‌تر برای افراد خانواده فراهم کنیم. نعناع و جعفری بهاری هم که دیگر جای خود دارد.

خورشت‌ها و گیاهان بهاره

خورش نعناع جعفری و گوجه سبز

این روز‌ها دیگر در بازار گوجه سبز به وفور یافت می‌شود و قیمت آن هم خیلی زیاد نیست. شما می‌توانید با گوجه سبز غذایی خوشمزه برای افراد خانواده بپزید.

برای تهیه این غذا دو عدد پیاز متوسط را خلالی کرده و درون روغن سرخ کنید تا طلایی شود. حالا نیم تا یک کیلو نعناع جعفری را بعد از پاک کردن و شست وشو، خرد کرده و درون روغن سرخ کنید وقتی که سبزی سرخ شد، نوبت گوشت یا مرغ است.

در این غذا می‌توانید از مرغ یا گوشت استفاده کنید. در ضمن می‌توانید مرغ و گوشت را سرخ کنید یا این که بدون سرخ کردن درون غذا بریزید. بعد از ریختن مرغ یا گوشت مقداری فلفل سیاه و زردچوبه به غذا اضافه کنید.

وقتی که مرغ یا گوشت نیم پز شد نوبت گوجه سبز است؛ گوجه‌ها را خوب شسته و دم آن‌ها را بگیرید و درسته داخل خورش بریزید. نمک غذا را هم ریخته و بگذارید تا بجوشد و مرغ یا گوشت آن کاملا بپزد.

برای این که خورش شما به روغن بیفتد در آخر پخت، شعله را کمی زیاد کرده و در قابلمه را بردارید تا خورش آماده شود.

خورش نعناع جعفری و چاغاله بادام

برای تهیه این غذا اول پیاز‌ها را خلالی خرد کرده و درون روغن سرخ کنید. حالا نوبت گوشت است. گوشت را هم درون روغن تفت داده تا آب آن کشیده شود. حالا مقداری چاغاله بادام را که خوب شسته و دم آن‌ها را گرفته اید داخل خورش بریزید و کمی تفت دهید.

مقداری آب به محتویات قابلمه اضافه کرده و بگذارید تا بجوشد و گوشت آرام آرام بپزد. نعناع جعفری را هم بعد از شست وشو و خشک شدن، خرد کرده و درون روغن تفت دهید تا آب سبزی گرفته شود، ولی مراقب باشید رنگ آن تغییر نکند.

وقتی که گوشت خورش نیم پز شد، سبزی‌های سرخ شده را به آن اضافه کرده و نمک و فلفل غذا را هم بریزید. برای ترشی این غذا بهتر است از آبغوره یا آبلیمو استفاده کنید.

خورش ریواس

ریواس از گیاهانی است که در فصل بهار به صورت خودرو رشد می‌کند. این گیاه در بازار هم به وفور یافت می‌شود.

ریواس طعمی ترش دارد و از آن شربت هم تهیه می‌کنند. برای تهیه خورش ابتدا دو یا سه عدد پیاز متوسط را خلالی خرد کرده و درون روغن سرخ کنید.

وقتی که پیاز‌ها طلایی شد حالا نوبت گوشت است؛ گوشت را به پیاز اضافه کرده و سرخ کنید. نعناع جعفری را هم بعد از پاک کردن و شستن خوب خرد کنید و درون ظرفی جداگانه سرخ کرده و بعد همراه مقداری زردچوبه و فلفل سیاه و مقداری آب داخل گوشت بریزید و بگذارید بجوشد تا گوشت بپزد.

ریواس‌ها را بشویید و پوست بکنید و به طول دو یا سه سانتی متر خرد کرده و کنار بگذارید. وقتی که گوشت خورش کاملا پخته شد، نمک و ریواس‌ها را هم داخل خورش بریزید و بگذارید تا کمی بجوشد. یادتان باشد خورش را هم نزنید، زیرا ریواس بسیار لطیف است و زود له خواهد شد.

همچنین، چون ریواس ترش است این خورش نیازی به ترشی ندارد، ولی اگر خورش را ترش‌تر می‌پسندید، مقداری آبلیمو یا آبغوره داخل خورش بریزید و همچنین اگر می‌خواهید خورش شما کمی شیرین‌تر شود، مقداری شکر داخل خورش بریزید. این خورش را می‌توانید بدون نعناع جعفری هم طبخ کنید. در هر دو صورت خورش بسیار خوشمزه‌ای خواهید داشت.

خورش کنگر

یکی دیگر از سبزی‌های خودرو در دشت و صحرا کنگر است. این گیاه بسیار پرخاصیت و غذای آن هم بسیار خوشمزه خواهد شد.

کنگر دارای تیغ‌های بسیاری است و باید موقع تمیز کردن آن بسیار مراقب دست‌های خود باشید تا با تیغ‌های کنگر دچار صدمه نشود. برای تهیه خورش کنگر بعد از این که کنگر‌ها را پاک کرده و شستید آن‌ها را درشت خرد کنید و درون روغن تفت بدهید.

بعد از تفت دادن کنگر‌ها آن‌ها را از درون روغن بیرون آورده و تعداد دو یا سه عدد پیاز را خلالی خرد کرده و درون روغن سرخ کنید. بعد نوبت گوشت است که آن را هم باید سرخ کنید.

نعناع جعفری را هم بعد از خرد کردن سرخ کنید و درون خورش بریزید. زردچوبه، فلفل سیاه و آبلیمو یا آبغوره را فراموش نکنید.

بعد از این که گوشت‌ها نیم پز شد نوبت کنگر است کنگر‌ها را داخل خورش بریزید و بگذارید تا بپزد و غذا جا بیفتد. خورش کنگر را می‌توانید بدون سبزی نعناع جعفری هم تهیه کنید.

خورشت‌ها و گیاهان بهاره

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
سه شنبه‌ها با کتاب
مسابقات فوتبال موناکو و پاری سن ژرمن و گالاتاسرای و یوونتوس، از شبکه ورزش
تسهیل ارتباط شرکت‌های دانش‌بنیان و سرمایه‌گذاران در عناصر نادر
نشست منطقه‌ای مدیران کل صمت کشور در بندرعباس
دستگیری عوامل اصلی تیراندازی اغتشاشات ۱۸دی گرگان
درگذشت مادر شهید والامقام «ماشااله رباطی» در خرم آباد
تصویب جدول حمایت از تقویت بنیه فرهنگی کشور برای سال ۱۴۰۵
نوسازی ناوگان تاکسیرانی به منظور کاهش آلودگی هوا
بهره برداری از سه طرح آبرسانی در شهرستان ماهشهر
خون شهدای اغتشاش اخیر، آبی بر آتش فتنه بود
آغاز طرح پیشران نوروز ۱۴۰۵ برای زیباسازی شهر کرمان
توسعه زیرساخت‌های پایدار و تعامل‌پذیر از الزامات پیشرفت شبکه ملی اطلاعات
آموزش و پرورش، مولد ارزشمندترین سرمایه‌های اجتماعی است
افزایش مشارکت و رقابت در سنندج؛ انتخابات شورای شهر در آزمون کارآمدی
آغاز قطعی کلاس‌های حضوری دانشگاه تهران از دوم اسفند
برگزاری همایش ملی توسعه پایدار روستایی در گرگان
برگزاری رویداد گنجینه در آموزش وپرورش فارس
تقویت تجارت محصولات حلال ایران در آسیا
بهره مندی استان یزد از سه هزار و ۹۰۰ تخت بیمارستانی
ارزآوری ۸۰۰ میلیون دلاری صنعت آبزی پروری کشور
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
مرحله نخست رزمایش نیروی دریایی سپاه در جزایر ایرانی
وزیر رفاه: دهک‌بندی از معیار دریافت یارانه حذف شد
بازتاب اعلام حمایت افغانستان از ایران در برابر آمریکا
توضیحات قالیباف درباره افزایش حقوق‌ها در سال آینده
نجات کودک ۴ ساله با پیجویی‌های پلیس/معجزه در دل طوفان؛ خداوند جان کودک کرمانی را از مرگ نجات داد!
عراقچی با مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی دیدار کرد
دعوت ستادکل نیروهای مسلح از مردم برای حضور در گرامیداشت شهدای فتنه آمریکایی - صهیونی
عکس‌های ارسالی برای مسابقه عکاسی حیات وحش لندن
برگزاری مراسم چهلم شهدای مقاومت ملی در مرودشت
حقوق گمرکی ۴ درصدی برای واردات انواع خودرو در سال آینده
رژیم صهیونی تلاش می کند مذاکرات خراب شود
اهدای عضو یک خانم ۴۵ ساله در قم
تأکید بر رعایت الزامات زیست‌محیطی در واحدهای صنعتی ابهر
ما داغدار و عزادار خون‌های ریخته شده در فتنه دی‌ماه هستیم
دور دوم مذاکرات در ژنو، ظهر امروز
مرحله نخست رزمایش نیروی دریایی سپاه در جزایر ایرانی  (۶ نظر)
فرمانده جدید دانشگاه دافوس ارتش منصوب شد  (۵ نظر)
ماچادو شریک جرم ربایش مادورو است  (۱ نظر)
جایزه معتبر فیزیک جهان به استاد یزدی اعطا شد  (۱ نظر)
اجرای نخستین تراموای شهری کشور در تبریز  (۱ نظر)
اختلال در سایت ایران خودرو از آغاز ثبت نام  (۱ نظر)
بازتاب اعلام حمایت افغانستان از ایران در برابر آمریکا  (۱ نظر)
محدودیت پروازی جنوب‌شرق در چارچوب اطلاعیه‌های هوانوردی  (۱ نظر)
نجات کودک ۴ ساله با پیجویی‌های پلیس/معجزه در دل طوفان؛ خداوند جان کودک کرمانی را از مرگ نجات داد!  (۱ نظر)
روبیو: منتظر نتایج گفت‌و‌گو‌ها با ایران می‌مانیم  (۱ نظر)
ما داغدار و عزادار خون‌های ریخته شده در فتنه دی‌ماه هستیم  (۱ نظر)
عزیمت وزیر امور خارجه به سوئیس  (۱ نظر)
تخت‌روانچی: مسئله غنی‌سازی صفر مطرح نیست  (۱ نظر)
عصبانیت رژیم صهیونیستی از توهین ترامپ به هرتزوگ  (۱ نظر)
شهادت مأمور انتظامی پاسگاه سوسن ایذه   (۱ نظر)