• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۰۹۹۲۳۸
تاریخ انتشار: ۱۸ ارديبهشت ۱۴۰۰ - ۱۱:۳۵
علمی و فرهنگی » میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری

کدام هنرمند زیباترین پله‌های جهان را ساخت؟

زیباترین پله‌های جهان را کدام هنرمند ساخته و کجا ساخته شده است؟

به گزارش گروه وب‌گردی خبرگزاری صدا و سیما، زیباترین پله‌های جهان را خورخه سلارون (Jorge saleron) در شهر ریودوژانیرو، ساخته است. پله‌هایی که جهت ساخت آن، نه از طلا و جواهرات گران‌قیمت استفاده شده و نه گروه طراحی معروفی در آن نقش داشته است؛ اما امروز به‌عنوان یکی از جاذبه‌های مشهور برزیل شناخته می‌شود. اسکاداریا سلارون (پله‌های سلارون) را بشناسید.

 

کدام هنرمند زیباترین پله‌های جهان را ساخت؟

 
در شهر ریودوژانیرو، بین محله‌های پر هیاهوی لاپا و سانتاترزا می‌توانید شاهد یک مسیر ۱۲۵ متری باشید که پله‌های آن با بیش از ۲۰۰۰ کاشی، آینه و سرامیک رنگی زینت یافته، پله‌هایی که در روز میزبان صد‌ها گردشگر است. گردشگرانی که با لبخند روی پله‌ها می‌نشینند و به لنز دوربین، خیره می‌شوند.
 
امروزه، اسکاداریا سلارون، علاوه بر گردشگران، به‌عنوان یک محفل صمیمی میان اهالی لاپا شناخته می‌شود. همه این توجه و تکاپو‌ها به دلیل کار هنرمندانه است که خورخه سلارون، بیش از دو دهه برای این پله‌ها انجام داد و آن‌ها را به سرانجام رساند.
 
 
کدام هنرمند زیباترین پله‌های جهان را ساخت؟
 
 
خورخه سلارون که بود و چه کرد؟
 
خورخه سلارون، هنرمند و نقاش اهل شیلی بود که در سال ۱۹۴۷ به دنیا آمد. او در عمر خود به بیش از ۵۰ کشور مختلف سفر کرد و به ادعای خودش تا قبل از استقرار در ریودوژانیرو، بیش از ۲۵.۰۰۰ پرتره به فروش رساند و از همین راه، خرج خود در سفر را درمی‌آورد.
 
۳۶ سال گذشت و سال ۱۹۸۳، خورخه سلارون، خانه کوچکی در محله ارزانی به نام لاپا خریداری کرد. او که علاقه خاصی به کشور برزیل داشت، سال‌های عمر خود را آن‌جا سپری می‌کرد تا این‌که سال ۱۹۹۰ شروع به رنگ‌آمیزی و نوسازی ۲۰۰ پله‌ای کرد که در برابر خانه او قرار گرفته بود. پله به پله، او آغاز به تغییر دادن محیط اطراف خود کرد و از پله‌های قهوه‌ای‌رنگ فرسوده، یک اثر هنری آفرید.
 
ابتدا، تهیه رنگ، کاشی و سایر لوازم مورد نیاز برای خورخه، رایگان نبود. او در تکمیل پروژه خود به پول نیاز داشت و از راه نقاشی و فروختن آن، تا حدودی مبلغ مورد نظر جهت خرید کاشی را تهیه می‌کرد.
 
خورخه جهت تهیه آن‌چه نیاز داشت، شهر را می‌گشت و این سبب شد تا توجه دیگران را به خود و هدفی که در حال انجام آن بود، جلب کند. شهرت او نه‌تنها در ریو و برزیل، بلکه در سراسر جهان پیچید و دست کم از ۶۰ کشور، برای او کاشی‌های مختلف فرستاده شد.
 
سلارون، به معنای واقعی عاشق شهر ریودوژانیرو و برزیل بود و این پروژه را تقدیم به مردم این کشور کرد. او به افتخار پرچم برزیل از کاشی‌های آبی، سبز و زرد استفاده کرد و در موزاییک‌های متعدد، امضای Brasil Eu Te Amo Selarón (برزیل، من عاشقت هستم) را بر جای گذاشت.
 
سالیان نسبتا طولانی، خورخه سلارون، پله‌های خراب را تعمیر کرد و آن‌هایی که به نظر او به اندازه کافی زیبا نبودند، تغییر داد. سرانجام، او رنگ قرمز را نیز به کار خود اضافه کرد و کناره‌ها و دیوار‌های کنار پلکان را به قرمز پررنگ درآورد، زیرا باور داشت که هیچ رنگی مانند قرمز، نمی‌تواند شادی و سرزندگی را به ارمغان آورد.
 
 
کدام هنرمند زیباترین پله‌های جهان را ساخت؟
 
 
سلارون اسکاداریا؛ رؤیایی که برآورده شد
 
سال ۲۰۰۰ تقریبا کار پله‌هایی که باید به رنگ سبز و زرد درمی‌آمدند، تمام شد و سلارون اسکاداریا با مطرح شدن در مجله‌های مشهور مانند National Geographic و Time به آوازه بین‌المللی دست پیدا کرده بود.
 
خواننده‌های مطرح از هر کجای دنیا به ریودوژانیرو می‌آمدند و موزیک‌ویدیو ضبط می‌کردند. توجه گردشگران به آن جلب شده بود و طولی نکشید که پروژه ناتمام خورخه به یک جاذبه گردشگری معروف در برزیل تبدیل شد. محله فقیرنشین لاپا، به لطف حضور پررنگ گردشگر‌ان، مملو از کافه و رستوران‌های لوکس (مجلل) شد و ماهیت خود را به یک محله گردشگری، تغییر داد.
 
 
کدام هنرمند زیباترین پله‌های جهان را ساخت؟
 
 
متأسفانه، پیکر بی‌جان خورخه سلارون، سال ۲۰۱۳ زمانی که ۶۵ سال داشت، روبروی پله‌هایی که بیش از ۲۰ سال عمر خود را صرف زینت آن کرده بود، پیدا شد. ساکنان لاپا و سانتاترزا، پس از مطلع شدن از خبر درگذشت خورخه، به نشانه احترام، در همه بخش‌های پله که دارای رنگ روشن بود، شمع روشن کردند.
 
خورخه، گفته بود: «من یک نابغه‌ام! من توانستم که شگفت‌انگیزترین پلکان تاریخ بشریت را در ریودوژانیرو بسازم. البته این در هیچ شهر دیگری ممکن نبود که رخ دهد. ریو، جایی است که بازدیدکننده‌ها می‌توانند انتظار داشته باشند یک هنرمند دیوانه با سبیل بزرگ روی پله‌های آن، کار یا استراحت کند و همیشه دوست دارد با بقیه گرم بگیرد و صحبت کند.»
 
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
بزرگداشت هفته بسیج در زنجان با ۲ هزار عنوان برنامه
اعلام آمادگی دولت برای اجرای کالابرگ الکترونیک
هفته دوم مسابقات بین‌المللی تنیس ساحلی BT۵۰
قهرمانی انواری و هژبر در رقابت‌های بین‌المللی تنیس ساحلی BT۵۰ بانوان
ایجاد نخستین رصدخانه قوانین گردشگری خاورمیانه در کیش
جریمه ۹۸۰ میلیون تومانی مشاور املاک متخلف در زنجان
رعایت رفتار‌های مؤثر در کاهش سوانح رانندگی
بی توجهی به اصولی ایمنی جان شهروندان را به خطر می اندازد
بازگشت مس سونگون به صدر جدول لیگ دسته یک کشور
برگزاری مراسم استقبال از پیکر مطهر شهید گمنام در دانشگاه تبریز
۲۸۰ میلیارد ریال برای توسعه ارتباطات روستایی منطقه آزاد ماکو هزینه شده است
از بلاتکلیفی اردوگاه دانش آموزی خراسانلو تا آب آشامیدنی ارمغان‌خانه
ثبت‌نام بیش از ۴۰ هزار دانش‌آموز آذربایجان‌غربی در طرح ملی ایران دیجیتال
اتصال ۷ روستای آذربایجان غربی به اینترنت پرسرعت
همکاری ایمیدرو با شرکت روسی برای هوشمندسازی معادن
دبیرشورای فرهنگی وزارت ارتباطات:از شرکت های دانش بنیان و استارت آپ ها برای تولید محتوای دینی و مذهبی حمایت می کنیم
افتتاح نخستین مرکز تخصصی حفاظت و تیمار فوک خزری در گیلان
دیدار معاون رئیس جمهور با خانواده شهیدان صفاییان و محمدی
سفر معاون حقوقی وزارت ارتباطات به ارومیه
تصویب ۲۴۰۰ میلیارد ریال جهت اجرای طرح‌های آموزشی در خوی
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
فوت فرزاد خوش برش در بیمارستان 
دریای خزر، نیازمند همکاری مشترک استانهای ساحلی پنج کشور
پیروزی تیم فوتبال ابومسلم مشهد مقابل دریای آرین بابل
طلای هادی ساروی در کشتی فرنگی بازی‌های کشورهای اسلامی
سیاست‌های تشویقی برای فرزند آوری باید افزایش یابد
اجرای برج‌ نگاره «قهرمان» بر پیکره برج آزادی
انتخابی جام جهانی ۲۰۲۶؛ قرعه کشی پلی آف بین قاره‌ای، فردا در زوریخ
لزوم پیشگیری از سرماخوردگی و رعایت نکات بهداشتی در روز‌های سرد سال
تقویم و اوقات شرعی زنجان در ۲۸ آبان ۱۴۰۴
گیجگاه ۱۴۰۴/۰۸/۲۸
صعود ساروی و هدایتی به پیکار پایانی
پاسخ اعضای دولت به پرسش خبرنگاران
حکیم ۷۰ ساله ایجرود؛ بیست و سه کتاب با نور مکتب‌خانه
سردار شکارچی: قدرت موشکی ایران دشمن را شگفت‌زده کرد
پرداخت تسهیلات به دهیاری‌ها برای ایجاد نیروگاه‌های خورشیدی
۳۰۰ کیلومتر بزرگراه در سیستان و بلوچستان افتتاح می‌شود  (۲ نظر)
غیرحضوری شدن مدارس ابتدایی چند شهر و روستای استان مرکزی  (۲ نظر)
آموزش مجازی مدارس و دانشگاه‌های رشت همزمان با برگزاری اجلاس استان‌های ساحلی خزر  (۱ نظر)
سردار حسن‌زاده: قدرت موشکی ایران مهار شدنی نیست  (۱ نظر)
قانون اساسی بالاترین سند ملی برای دفاع از کشور  (۱ نظر)
آغاز مذاکرات ایران و چین برای اتصال ریلی شرق به غرب  (۱ نظر)
منابع انسانی موتور محرک تعلیم‌وتربیت است  (۱ نظر)
طرح نماد، سرمایه‌های اجتماعی را حفظ می‌کند  (۱ نظر)
دیپلمات روس: قطعنامه آمریکا درباره غزه بسیار مبهم است  (۱ نظر)
راه اندازی خط تولید موتور‌های کم مصرف در سمنان  (۱ نظر)
جامعه ایران در آستانه ورود به «سیاه‌چاله جمعیتی»  (۱ نظر)
ادامه خدمت‌رسانی به سیل‌زدگان هزارانی  (۱ نظر)
استقبال ترامپ با تشریفاتی کم‌سابقه از ولیعهد عربستان  (۱ نظر)
رکوردشکنی پالایشگاه گاز شهید هاشمی‌نژاد در تأمین انرژی شمال شرق کشور  (۱ نظر)
کاهش ۴ میلیون لیتری مصرف روزانه گازوئیل  (۱ نظر)