• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۱۰۴۵۰۵
تاریخ انتشار: ۲۲ ارديبهشت ۱۴۰۰ - ۲۳:۵۵
علمی و فرهنگی » بهداشت و سلامت

ماسک‌ پارچه‌ای را چگونه ضد عفونی کنیم؟

ضدعفونی کردن ماسک به‌طور اصولی و درست یکی از راهکارهای مقابله با کرونا است.

به گزارش گروه وب‌گردی خبرگزاری صدا و سیما، احتمالا می‌دانید که شیوه اصلی سرایت ویروس کرونا و انتقال آن به دیگران، از راه ذرات ریز خارج‌شده از دهان یا بینی افراد آلوده به ویروس و ورود این ذرات به بدن افراد دیگر است. به همین دلیل، بر استفاده از ماسک و زدن آن در اماکن عمومی و نزدیک دیگران تأکید زیادی می‌شود؛ اما شاید ندانید که تماس دست با چشم، بینی یا دهان، پس از دست‌زدن به ماسک آلوده هم می‌تواند عامل دیگر سرایت ویروس باشد. پس ضدعفونی کردن ماسک به‌طور اصولی و درست هم راهکار دیگری برای مقابله با کرونا است؛ اما چطور می‌توانیم این کار را انجام دهیم و بهترین روش ضدعفونی کردن ماسک چیست؟ اطلاعاتی را دراین‌باره گردآوری کرده‌ایم که در ادامه مطلب حاضر، می‌توانید بخوانید و با استفاده از آنها، جواب این سؤال را پیدا کنید. با ما همراه باشید.

ماسک‌های پارچه‌ای را چه خودتان دوخته باشید و چه از داروخانه خریده باشید، می‌توان شست و ضدعفونی کرد. برای انجام این کار، مراحلی را که در ادامه مطرح می‌شوند، به‌ترتیب دنبال کنید:

۱. روش شستن و ضدعفونی کردن ماسک پارچه‌ای با ماشین لباس‌شویی

دست‌هایتان را با آب و صابون بشویید.

سپس ماسک را از صورت‌تان بردارید. هنگام برداشتن ماسک، مراقب باشید که به چشم‌ها، بینی یا دهانتان دست نزنید.

ماسک پارچه‌ای را داخل ماشین لباس‌شویی بیندازید. بلافاصله پس از انجام این کار، دست‌هایتان را بشویید.
پس از آنکه کار شست‌وشو به پایان رسید، ماسک پارچه‌ای را در بالاترین درجه حرارت ممکن خشک کنید.
برای شستن و ضدعفونی کردن ماسک پارچه‌ای، استفاده از پودر یا مایع شوینده معمولی کفایت می‌کند. برای اثربخشی بهتر، توصیه می‌شود همراه با پودر یا مایع شوینده از سفیدکننده هم استفاده کنید.

ماسک‌ پارچه‌ای را چگونه ضد عفونی کنیم؟

 

 همچنین لازم است درجه حرارت آب را روی بالاترین حد ممکن قرار دهید؛ درجه حرارت را بسته به جنس پارچه ماسکتان باید انتخاب کنید و آن را تا حدی بالا ببرید که به پارچه ماسک آسیب نرسد.

۲. روش شستن و ضدعفونی کردن ماسک پارچه‌ای با دست

با رعایت نکاتی که برای مورد قبل ذکر شد، ماسک را از صورت‌تان بردارید. قبل و بعد از برداشتن ماسک، دست‌هایتان را با آب و صابون بشویید.

برای شستن و ضدعفونی کردن ماسک پارچه‌ای با دست، تشت یا ظرف دیگری بردارید و آن را پر از آب کنید.به‌ازای هر یک لیتر آب، چهار قاشق غذاخوری سفیدکننده یا همان وایتکس به آب اضافه کنید.

ماسک پارچه‌ای را در آن بیندازید و بگذارید پنج دقیقه بماند.

بعد از پنج دقیقه، ماسک را بردارید و آبکشی کنید.

ماسک پارچه‌ای را در معرض هوای آزاد بگذارید تا خشک شود.
 
سؤال دیگری که برای برخی پیش می‌آید، این است که چند وقت یک بار باید ماسک را شست و ضدعفونی کرد؟ در پاسخ باید گفت که در حالت ایدئال، بهترین کار این است که پس از هر بار استفاده، ماسک را بشویید؛ اما استفاده دوباره از ماسک پارچه‌ای ایرادی ندارد، اگر آثار آلودگی بر آن مشهود نباشد و جای تمیزی از آن نگهداری کرده باشید.

ماسک‌ پارچه‌ای را چگونه ضد عفونی کنیم؟

آیا می‌توان برای استفاده دوباره، ماسک‌های طبی و n۹۵ را شست و ضدعفونی کرد؟

 راهکار قطعی و اثبات‌شده‌ای برای ضدعفونی کردن ماسک طبی وجود ندارد؛ چون تقاضا برای استفاده دوباره از این ماسک‌ها بسیار کم بوده است. ماسک‌های n۹۵ را می‌توان با دستگاه‌ها و راهکارهای مخصوصی ضدعفونی کرد؛ مثلا می‌توان این کار را با تابش اشعه‌های فرابنفشِ (یو. وی. سی) مخصوص میکروب‌کشی یا با استفاده از بخار هیدروژن پراکسید (آب‌اکسیژنه) انجام داد.

این راهکارها منحصر به کادر درمانی بیمارستان‌ها و مراکز درمانی می‌شود و فقط آن‌ها وسایل لازم برای انجام این کار را دارند. البته باید خاطر نشان کرد که ماسک‌های طبی و n ۹۵ به‌گونه‌ای درست شده‌اند که برای مردم عادی، صرفا یک بار قابل‌استفاده هستند؛ به این معنا که پس از یک بار استفاده، باید دور انداخته شوند. بنا به این توصیفات، در شرایط عادی، نباید به فکر استفاده دوباره از این ماسک‌ها بیفتید.

در شرایطی که نمی‌توانید با هر بار استفاده ماسکتان را عوض کنید، برای آنکه بفهمید ماسک طبی‌تان قابلیت استفاده دوباره را دارد یا خیر، آن را خوب وارسی کنید. اگر آثار آلودگی بر آن مشهود است، جایی پارگی دارد یا بیش از حد مرطوب به نظر می‌رسد، باید آن را دور بیندازید.

ماسک‌ پارچه‌ای را چگونه ضد عفونی کنیم؟

آیا امکان ضدعفونی کردن و استفاده مجدد از شیلد هم وجود دارد؟

شیلد در مقابل سرفه و عطسه دیگران، از ما محافظت نمی‌کند و کارایی آن محدود به محافظت از چشم‌ها می‌باشد؛ بنابراین برای کسانی کاربرد دارد که می‌خواهند علاوه بر ماسک، وسیله محافظتی دیگری هم به صورت داشته باشند (شیلد به‌تن‌هایی محافظ کامل نیست و توصیه نمی‌شود).

آیا می‌توان شیلد را هم ضدعفونی کرد و دوباره از آن استفاده کرد؟

بله. برای انجام این کار، مراحل زیر را دنبال کنید:
 
ابتدا پارچه‌ای آغشته به مواد شوینده بردارید و روی قسمت داخلی شیلد بکشید (به‌جای پارچه، از دستمال تمیزکننده هم می‌توانید استفاده کنید).

سپس پارچه‌ای را به مواد ضدعفونی‌کننده آغشته کنید و آن را روی قسمت بیرونی شیلد بکشید (به‌جای پارچه، از دستمال ضدعفونی‌کننده هم می‌توانید استفاده کنید).

پارچه دیگری بردارید و آن را به آب خالی یا الکل آغشته کنید. با این پارچه، قسمت بیرونی شیلد را از آثار ضدعفونی‌کننده پاک کنید.

شیلد را در هوای آزاد بگذارید تا خشک شود.

پس از ضدعفونی کردن شیلد، حتما دستانتان را با آب و صابون بشویید.

ماسک‌ پارچه‌ای را چگونه ضد عفونی کنیم؟

شست‌وشوی ماسک پارچه‌ای و استفاده دوباره از آن، روشی قابل‌اطمینان برای مقابله با کرونا

استفاده از ماسک، در کنار شست‌وشوی مرتب دست‌ها، یکی از مهم‌ترین راهکارهای احتیاطی برای پیشگیری از سرایت بیشتر کرونا است. اگر ماسک پارچه‌ای باشد، امکان ضدعفونی کردن و استفاده مجدد از آن وجود دارد؛ اما ماسک‌های طبی و n ۹۵ یک‌بارمصرف هستند و نمی‌توان این‌ها را ضدعفونی کرد (تن‌ها کادر درمانی بیمارستان‌ها، آن هم در شرایط خاص، می‌توانند با تجهیزاتشان ماسک‌های n ۹۵ را برای استفاده دوباره آماده کنند).

برای آنکه به‌طرز مؤثرتری از خود و دیگران در مقابل کرونا محافظت کنیم، می‌توانیم در کنار ماسک از شیلد هم استفاده کنیم. البته استفاده از شیلد، به‌تنهایی، کافی نیست و توصیه نمی‌شود. فراموش نکنید که شیلد را هم باید مثل ماسک پارچه‌ای چندوقت یک بار تمیز و ضدعفونی کنید.

اگر راهکار دیگری برای ضدعفونی کردن ماسک پارچه‌ای و استفاده دوباره از آن سراغ دارید، می‌توانید در بخش دیدگاه‌ها، به ما و خوانندگان مطلب معرفی کنید. همچنین اگر نظر یا پیشنهادی درباره موضوع مطلب دارید، مشتاق شنیدن آن هستیم.

منبع: فارس
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
فعالیت نخستین واحد استاندارد تولید برگه میوه کشور در سلماس
توقف آبیدر سنندج در رقابت‌های لیگ برتر فوتبال زیر ۱۸ سال کشور
شهید فهميده نماد جهاد و ایثار برای دانش آموزان بسیجی
علل اختلال در واردات و تامین نهاده‌های دامی 
افزایش ظرفیت تولید برق خورشیدی به ۵۰۰ مگاوات
آمادگی خوزستانی‌ها برای خلق حماسه در یوم الله ۱۳ آبان
رزمایش آموزشی و عملیاتی انسداد تونل جاده اسفراین – بجنورد برگزار شد
سخنگوی سپاه: ما غافلگیر نشدیم و آرایش سپاه جنگی بود
کشف لاستیک‌های قاچاق در خور و بیابانک
موافقت احتمالی اوپک‌پلاس با افزایش تولید نفت
افزایش پروازهای فرودگاه گناباد
درخواست مالکان دو مرکز خرید پلمب شده در تهران
پایان قداره کشی اراذل و اوباش در عملیات ویژه پلیس
یادواره شهدا فرصتی برای بازخوانی هویت ایمانی و فرهنگی ملت ایران است
اجلاسیه بزرگداشت ۷۳۱ شهید سلماس
تغییر وضعیت شورای اداری هرمزگان به مجمع مشورتی حکمرانی
تشدید نظارت بر خدمات خودرویی در ایلام
بزرگداشت شهدای بسیجی طرح امنیت در زاهدان
درخواست اوباما از دموکرات‌ها برای مقابله با بی‌قانونی‌های ترامپ
افتتاح ۱۰ طرح در شهر درچه
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
جهاد نهاجا برای دفاع از مرز‌های هوایی ایران مایه افتخار است
تایید قهرمانی کشتی آزاد ایران در رقابت‌های جهانی ۲۰۱۵
تحویل ویلای ۸ هزار متری متهم چای دبش به بانک ملت
امضای قرارداد‌های بزرگترین طرح جمع‌آوری گاز‌های مشعل
پاسخ دانشگاه علوم پزشکی یزد درباره فوت مادر مهریزی
فرصت طلایی ایران در عصر چندقطبی شدن جهان
بدرفتاری کارمندان دولت را گزارش کنید
کشور فلسطین ظرف ۵ سال تشکیل می‌شود
اعلام نتایج اولویت بندی طرح مادران ایران خودرو؛ ۱۱ آبان
نتانیاهو برای اهداف داخلی، به دنبال از سرگیری جنگ است
بی‌ثباتی قیمت برنج
آتش‌سوزی در مراتع شمال معلم‌کلایه
میدان امیر چخماق یزد
قطع آب ادارات پر مصرف؛ قانون برای همه یکسان است
بررسی پیش‌نویس موافقتنامه همکاری‌های قضایی بین ایران و عربستان
پیش ثبت نام ۷۳۰ نفر برای تشرف به حج تمتع ۱۴۰۵  (۱ نظر)
تصادف در اتوبان تهران کرج با ۱۱ مصدوم و ۳ فوتی  (۱ نظر)
قطع درختان صنوبر در چمستان قانونی بود  (۱ نظر)
بازی‌های آسیایی جوانان؛ ایران در رده چهارم آسیا قرار گرفت  (۱ نظر)
پیام تسلیت رئیس مجلس در پی درگذشت مادر شهیدان عاکفی  (۱ نظر)
یادواره شهدای سلامت در خرم‌آباد  (۱ نظر)
کشور فلسطین ظرف ۵ سال تشکیل می‌شود  (۱ نظر)
قصه آموزش در تنها مدرسه روستای نرگس‌زمین ساری  (۱ نظر)
افشای هویت جانیان صهیونی به دست گروه سایبری حنظله  (۱ نظر)
کرملین: مسکو از نزدیک تحولات ونزوئلا را زیر نظر دارد  (۱ نظر)
تظاهرات مخالفان رئیس جمهور صربستان  (۱ نظر)
قهرمانی تیم رباتیک دانش آموزی ایران در آسیا  (۱ نظر)
دیدار عراقچی با پدر زندانی ایرانی در ترکیه  (۱ نظر)