• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۱۰۸۴۹۷
تاریخ انتشار: ۲۸ ارديبهشت ۱۴۰۰ - ۰۲:۰۱
علمی و فرهنگی » بهداشت و سلامت

کدام ژن‌ها به استقبال کرونا می‌ روند؟

محققان دانشگاه کلمبیا، موفق به شناسایی ژن‌هایی شدند که تاثیر قابل توجهی در افزایش خطر ابتلا به ویروس کرونا دارند.

کدام ژن‌ها به استقبال کرونا می‌ روند؟به گزارش گروه وبگردی خبرگزاری صدا و سيما، به نقل از مدیکال اکسپرس، بر اساس تحقیق ارائه شده در کنفرانس بین‌المللی ATS ۲۰۲۱، داشتن انواع خطر‌های ژنتیکی در ژن ABO ممکن است به طور قابل توجهی احتمال ابتلا به کووید-۱۹ را افزایش دهد و این در سایر ژن‌ها نیز ممکن است تا اندازه‌ای موثر باشد.

بسیاری از موارد مربوط به کووید-۱۹ همچنان یک راز پزشکی است از جمله اینکه آیا برخی از ژن‌ها افراد را در معرض خطر بیشتری برای ابتلا به ویروس سارس-کوو ۲ قرار می‌دهند؟
آنا هرناندز کوردرو دانشجوی دکتری مرکز نوآوری در ریه و قلب دانشگاه کلمبیا و همکارانش، از ژنومیک یکپارچه همراه با پروتئومیکس برای شناسایی این ژن‌ها استفاده کردند.

محققان دانشگاه کلمبیا، موفق به شناسایی ژن‌هایی شدند که تاثیر قابل توجهی در افزایش خطر ابتلا به ویروس کرونا دارند.
تحقیقات ژنومی ژن‌های خاصی را شناسایی می‌کند که ممکن است در فرآیند‌های بیولوژیکی مانند ایجاد بیماری نقش داشته باشند، در حالی که پروتئومیکس همین کار را برای پروتئین‌ها انجام می‌دهد. محققان می‌توانند با ادغام ابزار‌هایی برای بررسی هر دو، تصویری کامل از فرآیند‌های بیماری به دست آورند.

دکتر هرناندز گفت: DNA یک مولکول بزرگ و پیچیده است، بنابراین انجمن‌های ژنتیکی به تنهایی نمی‌توانند ژن دقیق مسئول کووید-۱۹ را مشخص کنند، با این حال با ترکیب اطلاعات ژنتیکی کووید-۱۹ با بیان ژن و مجموعه داده‌های پروتئومیک می‌توان فهمید کدام ژن‌ها رابطه را با کووید-۱۹ پیش می‌برند.

محققان برای شناسایی انواع ژنتیکی کنترل کننده بیان ژن در ریه که مسئول کووید-۱۹ هستند، اطلاعات ژنتیکی را با بررسی بیان ژن ریه ترکیب کردند. محققان نشانگر‌های خاصی از ژن‌ها را شناسایی کردند که تاثیرات آن‌ها بر بیان ژن و سطح پروتئین با حساسیت کووید-۱۹ است. برای تجزیه و تحلیل، آن‌ها از بیوانفورماتیک برای ادغام استفاده کردند: (۱) یک مجموعه داده ژنومی حاصل از بیمارانی که به سارس-کوو ۲ آلوده بودند. (۲) مجموعه داده‌های بیان ژن بافت ریه و خون از جمعیت بالینی (غیر کووید-۱۹) و (۳) مجموعه داده‌های پروتئوم به دست آمده از اهدا کنندگان خون (غیر کووید-۱۹).

با انجام این کار آن‌ها دریافتند چندین ژن مسئول پاسخ سیستم ایمنی به کووید-۱۹ نیز در حساسیت این ویروس نقش دارند. آنچه آن‌ها کشف کردند با یافته‌های تحقیقات قبلی پشتیبانی شد. آن‌ها که به دنبال ژن‌های کاندیدای موجود در پروتئین‌های خون بودند، توانستند یک گام در در مسیر کشف ارتباط اثرات ژن‌ها به حساسیت به کووید-۱۹ پیش بروند. پروتئومیکس خون همچنین می‌تواند به شناسایی مارکر‌هایی در خون کمک کند که به راحتی اندازه گیری می‌شوند تا وضعیت بیماری را نشان داده و به طور بالقوه بیماری را کنترل کنند.

دکتر هرناندز می‌گوید: با استفاده از قدرت اطلاعات ژنومی، ما ژن‌هایی را که مربوط به کووید-۱۹ هستند، شناسایی کردیم. به طور خاص ما دریافتیم که ژن ABO یک عامل خطر قابل توجه برای کووید-۱۹ است. در این میان رابطه بین گروه خونی ABO و خطر کووید-۱۹ مورد توجه ویژه بود. ما نشان دادیم که این رابطه فقط یک ارتباط نیست بلکه علی است.

علاوه بر ژن ABO، دکتر هرناندز و همکارانش دریافتند افرادی که دارای انواع ژنتیکی خاصی برای SLC ۶ A ۲۰، ERMP ۱، FCER ۱ G و CA ۱۱ هستند، خطر ابتلا به کووید-۱۹ در آن‌ها به طور قابل توجهی بالاتر است. این افراد باید در هنگام همه گیری بسیار احتیاط کنند؛ این ژن‌ها همچنین ممکن است نشانگر‌های خوبی برای بیماری و همچنین اهداف بالقوه دارویی باشند. CA ۱۱ همچنین ممکن است خطر ابتلا به COVID-۱۹ را در افراد دیابتی افزایش دهد.

در انجمن‌های ژنتیکی کووید-۱۹، بیان ژن و پروتئین با استفاده از ژنومیک یکپارچه (IG) ترکیب شدند. IG با هدف شناسایی مکانیزمی (به عنوان مثال: سطح بیان ژن) که اثرات کد ژنتیکی را به یک بیماری پیچیده متصل می‌کند، حضور دارد. این روش‌ها، اگرچه پیچیده هستند، اما سریع هستند و نتایج آن‌ها می‌تواند به محققان کمک کند تا ژن‌های کاندید را برای آزمایش in vitro (در آزمایشگاه) و in vivo (در موجودات زنده) در اولویت قرار دهند.

دکتر هرناندز اضافه کرد: تحقیقات ما از زمانی که ما برای اولین بار این تجزیه و تحلیل را انجام دادیم پیشرفت کرده است. ما اکنون حتی کاندیدا‌های جالب‌تری برای کووید-۱۹ مانند IL ۱۰ RB، IFNAR ۲ و OAS ۱ شناسایی کرده‌ایم. این ژن‌ها با کووید-۱۹ شدید مرتبط هستند، نقش آن‌ها در پاسخ ایمنی به عفونت‌های ویروسی و شواهد موجود نشان می‌دهد این نامزد‌ها و نقش آن‌ها در کووید-۱۹ باید بیشتر بررسی شود.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
صفحه نخست روزنامه های اصفهان(بیست و هشتم آبان ۱۴۰۴)
سیاست های تشویقی برای فرزند آوری باید افزایش یابد
حکیم ۷۰ ساله ایجرود؛ بیست و سه کتاب با نور مکتب‌خانه
اجرای برج‌ نگاره «قهرمان» بر پیکره برج آزادی
پیشرفت چشمگیر سیل‌بند خدابنده
پرداخت تسهیلات به دهیاری‌ها برای ایجاد نیروگاه‌های خورشیدی
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۲۸ آبان ۱۴۰۴
تقویم و اوقات شرعی چهاشنبه ۲۸ آبان ۱۴۰۴ به افق قم
دریای خزر، نیازمند همکاری مشترک استان‌های ساحلی پنج کشور
تقویم و اوقات شرعی زنجان در ۲۸ آبان ۱۴۰۴
نهایی شدن ۲ طرح مهم شهرسازی در کمیسیون ماده پنج تبریز
درخشش زندان مراغه برای صلح و سازش در پرونده‌های قصاص
آغاز سوپر لیگ والیبال با مصاف سپاهان و مدافع عنوان قهرمانی
اعزام ۳۶ دانش آموز کیش به اردوی راهیان نور
اطلاعیه افت فشار یا قطعی آب در برخی مناطق تبریز
احضار و ارشاد عاملان درگیری جلوی مدرسه دخترانه در تبریز
ارسال پیامک‌های درخواست واریز وجه شگرد کلاهبرداران
اعزام دانش‌آموزان هشترودی و نظرکهریزی به مناطق عملیاتی جنوب کشور
نفس آسمان اصفهان گرفته است
تداوم افزایش غبار و آلاینده های جوی در سمنان
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
بازدید استاندار کرمان از کلاس‌های کانکسی هنرستان فدک
برندگان مرحله ششم پیش‌فروش سکه مشخص شدند
تقویم و اوقات شرعی زنجان سه شنبه ۲۷ آبان
قصه چهار سال بلاتکلیفی استخر نیمه‌تمام ولیعصر زنجان
غیرحضوری شدن مدارس ابتدایی چند شهر و روستای استان مرکزی
چه کسی باعث ناترازی بانک آینده شد؟
پیگیری دغدغه رئیس جمهور در سیستم آموزش عالی کشور
برپایی نمایشگاه عرضه محصولات روستایی در چهار باغ اصفهان
هشدار هواشناسی مازندران؛ کاهش کیفیت هوا در راه است
تداوم تخلفات در نبود نظارت
­ اسماعیلی، مرد طلایی کشتی فرنگی ایران
ماموریت ستاد امر به معروف و نهی از منکر فرهنگی و ترویجی است
رژیم‌صهیونی خسارات دفاع‌مقدس‌۱۲روزه را سانسور می‌کند
زبان معیار ۱۴۰۴/۰۸/۲۷
فرخی دومین طلایی ایران در کشتی فرنگی
۳۰۰ کیلومتر بزرگراه در سیستان و بلوچستان افتتاح می‌شود  (۱ نظر)
آموزش مجازی مدارس و دانشگاه‌های رشت همزمان با برگزاری اجلاس استان‌های ساحلی خزر  (۱ نظر)
وعده افزایش ۵۰ درصدی حقوق و درآمدزایی برای دانشجویان PhD  (۱ نظر)
سردار حسن‌زاده: قدرت موشکی ایران مهار شدنی نیست  (۱ نظر)
قانون اساسی بالاترین سند ملی برای دفاع از کشور  (۱ نظر)
آغاز مذاکرات ایران و چین برای اتصال ریلی شرق به غرب  (۱ نظر)
منابع انسانی موتور محرک تعلیم‌وتربیت است  (۱ نظر)
اهدای اعضای زنِ ۳۵ ساله دچار مرگ مغزی در بیمارستان شهید ستاری قرچک  (۱ نظر)
اهدا ۱۰۳ واحد خون به بیماران در شهرستان خرامه  (۱ نظر)
طرح نماد، سرمایه‌های اجتماعی را حفظ می‌کند  (۱ نظر)
استاد دانشگاه امیرکبیر در لیست پراستناد‌های ۲۰۲۵  (۱ نظر)
دیپلمات روس: قطعنامه آمریکا درباره غزه بسیار مبهم است  (۱ نظر)
راه اندازی خط تولید موتور‌های کم مصرف در سمنان  (۱ نظر)
جامعه ایران در آستانه ورود به «سیاه‌چاله جمعیتی»  (۱ نظر)