• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۳۳۸۲۹۰
تاریخ انتشار: ۲۹ دی ۱۴۰۰ - ۰۵:۲۶
سیاسی » سیاست خارجی
گفتگوی ویژه؛

نقشه راه جدید ایران و روسیه، راهگشای منافع مشترک در منطقه

رئیس گروه دوستی پارلمان ایران و روسیه گفت: همکاری های مشترک و موفق ایران و روسیه دستاوردهای بزرگی برای دو کشور داشته است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، آقای رضایی در استودیو گفتگوی ویژه خبری شبکه دوم سیما افزود: روسیه به عنوان پهناورترین کشور دنیا، نهمین کشور پرجمعیت و همین طور یازدهمین اقتصاد برتر دنیا از طریق مرزهای آبی همسایه شمالی کشور ما محسوب می شود که منافع مشترک ایران با این کشور سبب ارتقاء سطح روابط دو کشور در سال های اخیر شده است.
او میزان تولید ناخالص داخلی روسیه را یک و نیم تریلیون دلار عنوان کرد و افزود: بازار این کشور 150 میلیون نفری برای ما ظرفیتی خوب در راستای تأمین منافع اقتصادی کشورمان محسوب می شود.
آقای رضایی گسترش ارتباط ایران و روسیه در عرصه های گوناگون از قبیل اقتصادی، امنیتی و ژئوپلتیکی و سیاسی را عامل تسهیل کننده ای در روابط خارجی کشورمان عنوان کرد.

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی


آقای محسن پاک آئین کارشناس ارشد مسائل منطقه نیز تقویت روابط و سیاست های همسایگی در منطقه را از اهم سیاست های خارجی دولت خواند و افزود: روابط همسایگی در دولت های قبلی بیشتر بعنوان یک تاکتیک دیده می شود اما دولت سیزدهم بعنوان یک راهبرد بلند مدت به روابط همسایگی و سیاست خارجی نگاه می کند.

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی


آقای رضایی جایگاه ایران در دنیای امروز را جایگاهی متفاوت عنوان کرد و افزود: موفقیت ایران از نظر ژئوپلتیکی و سیاسی ایران را به کشوری مهم، اثرگذار و تعیین کننده در مناسبات بین المللی و منطقه ای تبدیل کرده، از سویی همکاری های موفق و مشترک ایران و روسیه به خصوص در امور سوریه و مبارزه با تروریسم سبب دستیابی به دستاوردهای بزرگی برای دو کشور ایران و روسیه شد.
او اضافه کرد: روسیه با هدف گیری روابط خارجی خود به سمت شرق آسیا و مشخصاً رسیدن به هندوستان برای تأمین منافع خود در سیاست خارجی همواره در منطقه به جمهوری اسلامی ایران نیاز داشته و دارد در واقع روابط ایران و روسیه به نفع هر دو کشور است.
آقای کاظم جلالی سفیر ایران در روسیه در ارتباط تصویری از مسکو سفر رئیس جمهور به روسیه و ملاقات با مقامات این کشور را رویدادی بزرگ و تاریخی عنوان کرد و افزود: ایران کشوریست که در طول 43 سال اخیر مقابل یکجانبه گرایی آمریکا ایستادگی کرد و سبب خروج آمریکایی ها از غرب آسیا شد.
آن چه در حال حاضر در فدراسیون روسیه شاهد هستیم افزایش فاصله میان روسیه و غربی ها به خصوص آمریکایی هاست تا جایی که روسیه بر سر ماجرای اکراین و مستقر شدن ناتو در این منطقه با غربی ها دچار تنش شد و حتی در مذاکرات اخیر در ژنو هم صحبت های غربی ها با آقای پوتین ثمری نداشت زیرا روسیه توانسته از حیث نظامی ارتقاء یابدو از این امکان برای دور راندن ناتو و غرب استفاده خواهد کرد. در این چنین شرایطی ایران و روسیه دارای نقطه نظرها و دیدگاه های مشترکی هستند.
آقای جلالی در خصوص جوانب اقتصادی روابط ایران و روسیه گفت: روسیه سالانه حدود 250 میلیارد دلار واردات دارد و ما می توانیم به عنوان کشوری همسایه که از ظرفیت اقتصادی خوبی برخورداریم سهم خوبی از این بازار داشته باشیم، از این رو ایران در سال گذشته رشد 105 درصدی صادرات به روسیه را رقم زده است. امسال هم این رشد به بالای 40 درصد خواهد رسید. از سوی دیگر روس ها هم در سال 2021 صادرات خوبی به ایران داشتند.

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی


او ادامه داد: روسها صاحب بیش از 50 میلیون تن غلات مازاد بر نیاز مصرفی خود هستند، این محصول می تواند نیاز کشور ما را هم برطرف کند. در حال حاضر رتبه ایران در تجارت با روسیه بالای 50 است، البته این جایگاه رو به رشد بوده اما با تأسف باید گفت تنها نیم درصد از واردات روسیه به صادرات ایران اختصاص دارد. در حال حاضر رتبه نخست شرکای تجاری روسیه را چین و سپس کشورهای اروپایی تشکیل می دهند.
آقای رضایی نیز با گلایه از دست اندرکاران گفت: جای تأسف است که هنوز نتوانسته ایم مسیر تجاری مستقیمی از طریق دریاچه خزر با روسیه برقرار کنیم. هنوز از طریق کشورهای آذربایجان و حاشیه خزر با روسیه ارتباط داریم، خط ریلی ما به روسیه متصل نشده است.
او ادامه داد: امید می رود برقراری خطوط ریلی و مسیر حمل و نقل دریایی با روسیه را از اهم تصمیمات خود با روسیه قرار دهیم زیرا تجار ایرانی به شدت از این بابت گلایه دارند.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
نشست مدیران امور دانشجویی کشور در سمنان
بزرگداشت زنده یاد نوشیروانی نیکوکار بزرگ در بابل
احیای یک طرح فولادی در تربت‌حیدریه پس از ۱۴ سال 
پایان مسابقات مینی‌فوتبال کارگری بوکان
برگزاری یادواره شهدای معلم و دانش‌آموز در عجب‌شیر
تفرقه در امت اسلام، خواست صهیونیسم جهانی است
پیش بینی دو هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال برای بهره‌برداری از قطعه ۲ _ج محور ارومیه - مهاباد- میاندوآب
عرضه رایگان زمین حذف می شود؟!
تاکید رئیس کل دادگستری آذربایجان غربی بر برخورد با قبح زدایی و هنجارشکنی هدفمند
بازدید استاندار آذربایجان‌غربی از طرح ساماندهی و زیباسازی ساحل زرینه‌رود
همه اصناف مشمول قانون مالیات بر ارزش افزوده می‌شوند
جشنواره برگ‌های رنگارنگ سرکان در قاب دوربین عکاسان
آغاز حملات گسترده هوایی به جنوب لبنان
افتتاح مرحله سوم کارخانه نوآوری زاهدان با حضور وزیر علوم
برگزاری مانور استانی مقابله با پشه آئدس در بندرگز
ستاد اربعین ۱۴۰۵ استان کرمانشاه کار خود را آغاز کرد
علت کمبود نهاده‌های دامی، خشکسالی و هشداری که باور نشد
افزایش تولید و قاچاق مواد مخدر صنعتی در افغانستان
آغاز ساخت زیر گذر شهدا در بوکان
رایزنی غریب آبادی با مقامات عربستان
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
حقوق کارکنان باید مستقیم به حسابشان واریز شود
والیبال ایران عزادار شد؛ صابر کاظمی درگذشت
واکنش چین به تهدید نظامی آمریکا علیه نیجریه
فاصله قیمت زعفران از تولید تا مصرف
استعفا در شرایط حساس
پاسخ اعضای دولت به پرسش خبرنگاران
زهران ممدانی، اولین شهردار مسلمان نیویورک شد
عملکرد دستگاه‌ها در صدور مجوز‌های کسب و کار
کشف ۱۵۶ دستگاه خودروی لوکس قاچاق به ارزش ۸۸۵ میلیارد تومان
روزنامه‌های فردای ۱۳ آبان
آغاز دهمین سوگواره نمایش آیینی «نگین شکسته» در مشهد
وزیر خارجه ارمنستان: روابط ما با ایران راهبردی است
هدف از جنگ ۱۲ روزه براندازی نظام جمهوری اسلامی بود
ایروانی: اظهارات ترامپ تهدید علیه صلح‌وامنیت بین‌المللی است
پخش زنده والیبال ایران و بحرین در شبکه ورزش
تعطیلی مدارس برخی مناطق هرمزگان  (۳ نظر)
نتایج قرعه کشی طرح عادی ایران خودرو اعلام شد  (۲ نظر)
سه نفر با اهدای عضو مرحومه مبینا حمصیان به زندگی بازگشتند  (۲ نظر)
تقویت نظام مدیریت زمین برای مقابله با زمین‌خواری و تخریب محیط زیست  (۲ نظر)
آغاز همکاری سازمان راهداری و پلیس‌راه برای شناسایی هزار نقطه پرخطر  (۲ نظر)
تأکید چین بر گسترش مناسبات اقتصادی با روسیه  (۲ نظر)
حقوق کارکنان باید مستقیم به حسابشان واریز شود  (۱ نظر)
با قاطعیت از حاکمیت خود دفاع می‌کنیم  (۱ نظر)
به جزایر ایران حمله شود همانجا پاسخ کوبنده می‌دهیم  (۱ نظر)
ارتش رژیم اشغالگر محور «فیلادلفیا» را بست  (۱ نظر)
والیبال ایران عزادار شد؛ صابر کاظمی درگذشت  (۱ نظر)
بازتاب گسترده بیانات رهبر معظم انقلاب در رسانه‌های آمریکای لاتین  (۱ نظر)
برگزاری راهپیمایی ۱۳ آبان در مشهد، متمرکز در میدان شهدا  (۱ نظر)
لزوم اجرای روش‌های نوین در دامداری‌های کردستان  (۱ نظر)
شرایط دریافت مجدد وام اشتغالزایی و مشاغل خانگی اعلام شد  (۱ نظر)