• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۳۹۵۲۵۵
تاریخ انتشار: ۰۳ فروردين ۱۴۰۱ - ۱۵:۵۱
اجتماعی » محیط زیست

اهمیت اطلاعات اقلیمی در کاهش خطر بلایای طبیعی

روز جهانی هواشناسی ۲۰۲۲ بر «هشدار سریع و اقدام سریع» متمرکز است و اهمیت حیاتی اطلاعات آب و هواشناسی برای کاهش خطر بلایای طبیعی را مورد توجه قرار می‌دهد.

به گزارش گروه وب گردی خبرگزاری صدا و سيما، سوم فروردين هرسال (بیست‌وسوم مارس) به عنوان روز جهانی هواشناسی گرامي داشته می‌شود. اين روز به مردم کمک می‌کند تا با آگاهی بیشتر از محیط اطراف خود نقشی را که در حفاظت از جو زمین دارند بهتر درک کنند و آن را بیشتر مورد توجه قرار دهند.

 

اهمیت اطلاعات اقلیمی در کاهش خطر بلایای طبیعی


روز جهانی هواشناسی از این رو اهمیت دارد که بر شناخت جهانی موضوعات مختلف مرتبط با سیاره زمین متمرکز است. این روز که هر سال با موضوعی متفاوت در سراسر جهان برگزار می‌شود، به افزایش آگاهی در مورد مسائل و نگرانی‌های مختلف کره زمین در سراسر جهان کمک می‌کند و ساکنان سیاره را تشویق می‌کند تا از محیط اطراف خود بهتر مراقبت کنند.
سازمان جهانی هواشناسی (WMO)،​ هر سال شعاری را برای روز جهانی هواشناسی معرفی می‌کند که شعار امسال آن «هشدار سریع اقدام سریع» نامگذاری شده است.
این هشداری است که مخاطرات جوی هر چه سریعتر شناسایی و هشدار‌های لازم صادر شود تا هر چه سریعتر اقدامی صورت گیرد تا از مخاطرات جلوگیری شود.
در دنیای امروز پیش‌بینی وضعیت آب‌وهوا دیگر کافی نیست و آنچه باعث می‌شود مردم اهمیت حفظ سیاره را درک کنند، پیش‌بینی‌های مبتنی بر تأثیر تغییرات آب‌وهوایی بر حفظ جان و معیشت انسان‌ها است؛ پیش‌بینی‌هایی که به آن‌ها نشان می‌دهد در صورت ادامه روند موجود، در آینده‌ای نه چندان دور، آب‌وهوا با بشر چه خواهد کرد و چه بلایی بر سر تمدن بشری خواهد آورد.
بر اساس گزارش هيأت بین‌دولتی تغییر اقلیم (IPCC)، وقوع رویداد‌های آب‌وهوایی و بلایای شدید در رکورد‌های ثبت‌شده بی‌سابقه بوده است و احتمال تشدید آن‌ها با افزایش گرمایش جهانی بالاتر خواهد رفت. بدین‌ترتیب حتی کوچک‌ترین میزان گرم شدن جهان نیز اهمیت دارد و تأثیرات بزرگی به دنبال خواهد داشت.

 

اهمیت اطلاعات اقلیمی در کاهش خطر بلایای طبیعی


طبق این گزارش تغییرات آب‌وهوایی ناشی از فعالیت‌های بشری در حال حاضر تأثیر بسزایی بر وضعیت تغییرات اقلیمی سراسر جهان داشته و از زمان گزارش پنجمین ارزیابی در سال ۲۰۱۴، تغییرات مشاهده شده در موارد افراطی مانند امواج گرمایی، بارش‌های شدید، خشکسالی، طوفان‌های استوایی و به‌ویژه نسبت دادن این بلایا به تأثیرات انسانی تقویت شده است.
IPCC اعلام کرده است که از دهه ۱۹۵۰ ميلادی تاکنون، گرمای شدید در بیشتر مناطق خشک، شدیدتر و وقوع آن مداوم‌تر شده است که این تأثیر به زودی سراسر مناطق جهان را در بر خواهد گرفت. دمای بیش از ۴۰ و حتی ۵۰ درجه سانتی‌گراد در بسیاری از نقاط جهان به‌طور فزاینده‌ای در حال رایج شدن است که این امر تهدیدی بزرگ برای سلامت و رفاه انسان به حساب می‌آید.

تاثيرات تغییرات آب‌وهوایی بر چرخه آب
تغییرات آب‌وهوایی علاوه بر تشديد خشکسالي ها، بر فراوانی و شدت رویداد‌های بارندگی شدید نيز اثر دارد. این امر باعث می‌شود جو گرم‌تر رطوبت بیشتری در خود نگه دارد و شدت بارندگی افزایش یابد. بنا بر گفته IPCC، به ازای هر یک درجه سانتی‌گراد گرم شدن کره زمین، رویداد‌های بارندگی شدید روزانه، هفت درصد اقزايش می‌یابد. طی چند سال گذشته نمونه‌های متعددی از این قبیل بارندگی‌ها به‌صورت یک یا حتی چند ماهه در آفریقا، آسیا، اروپا، آمریکای شمالی و جنوبی دیده شده که در عرض چند ساعت یا چند روز با سیل ویرانگر و مرگبار همراه بوده است.

 

اهمیت اطلاعات اقلیمی در کاهش خطر بلایای طبیعی
افزایش گرمایش جهانی همچنین با وقوع خشکسالی‌های مکرر و شدید، بروز طوفان‌های شدید استوایی، وقوع همزمان سیل، بارندگی شدید و فوران رودخانه یا افزایش سطح دریا در یک منطقه، افزایش آسیب‌پذیری جمعیت‌های ساکن در حاشيه سواحل یا افزایش خطر آتش‌سوزی‌های جنگلی با وقوع موج گرما و خشکسالی همراه است.

اهمیت حیاتی اطلاعات آب‌وهواشناسی و اقلیمی
آمادگی و توانایی برای مقابله با بلايای طبيعی می‌تواند به‌موقع جان بسیاری از افراد را نجات دهد و از آن ها چه در حال حاضر و چه در آینده محافظت کند.
بدین‌ترتیب روز جهانی هواشناسی ۲۰۲۲ بر «هشدار سریع و اقدام سریع» متمرکز خواهد بود که اهمیت حیاتی اطلاعات آب‌وهواشناسی و اقلیمی برای کاهش خطر بلایای طبيعی را مورد توجه قرار می‌دهد.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
فراخوان دو جشنواره ملی پایان‌نامه و کتاب سال دانشجویی منتشر شد
اجلاس وزیران حمل و نقل سازمان همکاری اسلامی
گام بلند چین برای فرستادن انسان به ماه
ارائه خدمات رایگان دندانپزشکی در روستای خورمیز علیای مهریز
افتتاح آموزشگاه شهید کارآزموده روستای هرج بخش اسیر شهرستان مهر
بازسازی مصلی جوادالائمه (ع) رامسر
انقلاب اسلامی نشان داد راه پیشرفت از مقاومت می‌گذرد
فراخوان سومین همایش تاریخ، فرهنگ و تمدن خلیج فارس با محوریت آب
ارائه خدمات بهداشتی به سالمندان ورزنه
بخشودگی ۱۰۰ درصدی جرایم مالیاتی تا سقف ۷۰۰ میلیون تومان در آذربایجان‌شرقی
تمایل رئیس جمهور آمریکا برای سفر به چین
روایت زندگی و ایثار پاسدار شهید محمد شیخی
گنجاندن «سیمرغ پارسی» در بخش اصلی جشنواره فیلم فجر ضروری است
پیروزی آکادمی سحر و نفت برابر حریفان
افتتاح واحد پزشکی قانونی در زندان دزفول با هدف تسریع در رسیدگی‌های قضائی
۱۰۰ ثانیه با اخبار ایلام، امروز ۲۳ بهمن ماه ۱۴۰۴
استقامت و ولایتمداری تا پای جان، نقطه اشتراک مردم در ۴۷ سال تاریخ انقلاب اسلامی است
ارائه خدمات جهادی به شهروندان شمال شرق پایتخت
پایداری هوا تا شنبه در گلستان
همدلی مردم رامسر برای بازسازی مصلی شهر
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
حضور مقتدر ملت ایران در چهل‌وهفتمین فجر انقلاب
راهپیمایی رزم در برف رزمندگان تیپ امام حسن مجتبی (ع) نیروی زمینی سپاه
فروش ۱۴ محصول ایران خودرو بدون حساب وکالتی
عزل مدیر پخش سیمای شبکه هامون از سمت خود
راهپیمایی ۲۲ بهمن ۱۴۰۴ استان‌ها (۵)
تبریک گوترش به مناسبت سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی
افزایش ۵۳ درصدی شرکت‌کنندگان راهپیمایی ۲۲ بهمن امسال
پزشکیان: قیام کردیم که مستقل باشیم
بهره‌برداری از ۱۱۱ طرح در شهرستان فلاورجان
چگونه با اصلاح سبک زندگی به جنگ بیماری دیابت برویم؟
راهپیمایی ۲۲ بهمن ۱۴۰۴ در تهران (۱)
حماسه راهپیمایی سراسری مردم ایران در یوم‌الله ۲۲ بهمن
لاریجانی: آمریکا تا حالا پیشنهاد مشخصی نداده است
فجر ۴۷؛ حضور پرشور روستاییان در راهپیمایی ۲۲ بهمن
پیش بینی بارش‌های پراکنده در مناطق مختلف کشور
فراخوان صداوسیما برای ارسال تصاویر مردمی از مراسم ۲۲ بهمن  (۴ نظر)
راهپیمایی رزم در برف رزمندگان تیپ امام حسن مجتبی (ع) نیروی زمینی سپاه  (۱ نظر)
سفر رییس سازمان محیط زیست به استان البرز  (۱ نظر)
فرمانده کل ارتش: دشمن فقط زبان قدرت را متوجه می‌شود  (۱ نظر)
اژه‌ای: ما مسئولان نباید لحظه‌ای از متن مردم جدا شویم  (۱ نظر)
مکرون: آمریکا و چین احتمالا اروپا را از دور خارج کنند  (۱ نظر)
اسلامی: خروج اورانیوم ۶۰ درصد از کشور در دستور کار نیست  (۱ نظر)
آغاز راهپیمایی ۲۲ بهمن در یزد  (۱ نظر)
اسلام‌آباد به همبستگی و حمایت علنی از تهران ادامه خواهد داد  (۱ نظر)