• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۴۰۸۱۶۸
تاریخ انتشار: ۱۸ فروردين ۱۴۰۱ - ۲۳:۴۵
علمی و فرهنگی » زنان و خانواده

طرز تهیه شله زرد خوشمزه؛ ویژه ماه مبارک رمضان

شله زرد به دلیل داشتن گلاب و زعفران غذایی بسیار خوشبو و معطر است و به علت وجود برنج در ترکیباتش یک وعده غذایی کامل محسوب می‌شود.

به گزارش گروه وب گردی خبرگزاری صدا و سيما، شله زرد یکی از دسر‌های سنتی و محبوب ایرانیان است و خوردن شله زرد در ماه مبارک رمضان و برای وعده افطار بسیار مرسوم است و می‌توان گفت پایه ثابت تمام سفره‌های افطاری است. پخت یک شله زرد خوشمزه، خوشرنگ، معطر و جا افتاده مستلزم به کار بردن دستورات و توجه به نکات خاصی است. 

 

طرز تهیه شله زرد خوشمزه؛ ویژه ماه مبارک رمضان

 

مواد لازم برای تهیه شله زرد

  • برنج نیم دانه: يک لیوان
  • شکر: یک و نیم لیوان
  • گلاب: نصف لیوان
  • زعفران دم کرده غلیظ: نصف فنجان
  • آب: حدود ۸ لیوان
  • پودر هل: یک قاشق چای‌خوری
  • خلال بادام: یک فنجان
  • کره: ۵۰ گرم


نکات مربوط به مواد اولیه

زعفران
همیشه سعی کنید از زعفران دم کرده غلیظ استفاده کنید؛ چون هرچقدر زعفران را با آب بیشتری دم کنید، کم‌رنگ‌تر می‌شود و مجبور می‌شوید برای به دست آوردن رنگ دلخواه‌تان از زعفران بیشتری استفاده کنید؛ بنابراین نحوه دم کردن زعفران بسیار مهم است.

 

طرز تهیه شله زرد خوشمزه؛ ویژه ماه مبارک رمضان

 

برای دم کردن زعفران ابتدا زعفران را بدون اضافه کردن شکر یا قند کاملاً پودر کنید. بعد به ازای يک قاشق چايخوری زعفران ۲ قاشق سوپ‌خوری آب جوش و ۲ تکه یخ به آن اضافه کنید. افزودن یخ باعث می‌شود به زعفران شوک وارد شود و رنگ بیشتری پس بدهد.

گلاب
همانطور که می‌دانیم گلاب عصاره خوشبوی گل محمدی است که مرغوب‌ترین نوع آن در شهر‌های کاشان و میمند فارس تهیه می‌شود. امروز در همه فروشگاه‌ها و سوپر مارکت‌ها شیشه‌های گلاب را در اشکال و با نام‌های تجاری گوناگون می‌بینیم که بسیاری از آن‌ها خالص نیستند و عطر و بوی گلاب اصیل را ندارند.

 

طرز تهیه شله زرد خوشمزه؛ ویژه ماه مبارک رمضان

 

گلاب اصل بوی گل محمدی می‌دهد و شما بوی ترشیدگی از آن استشمام نمی‌کنید. رنگ گلاب اصل شفاف، روشن و بدون رسوب است. گلاب اصل همچنین طعمی سنگین و مایل به تلخی دارد؛ پس هنگام خرید گلاب به این نکات توجه داشته باشید.

هل
برای تهیه شیرینی و دسر حتماً از پودر هل سبز استفاده کنید؛ زیرا نسبت به هل سفید عطر بیش‌تری دارد و برای تهیه دسر و شیرینی مناسب‌تر است.

طرز تهیه شله زرد خوشمزه؛ ویژه ماه مبارک رمضان

 

برای تهیه شله زرد همچنین می‌توانید از یک قاشق چای‌خوری عرق هل به جای پودر هل استفاده کنید که عطر و بوی بیشتری دارد.

طرز تهیه شله زرد 

  • برای اینکه شله زرد نرم و لطیفی داشته باشید، بهتر است حدود ده ساعت قبل از پخت، برنج را خیس کنيد.
  • برای شروع پخت ابتدا آب را داخل قابلمه بریزید و آن را روی شعله اجاق گاز قرار بدهید تا آب جوش بیاید؛ سپس برنج را به آن اضافه کنید. شعله اجاق را کم کنید و اجازه بدهید برنج داخل آب کم کم بپزد. حتما کف روی برنج را بردارید تا رنگ شله زرد شما شفاف شود.
  • یکی از نشانه‌های پخت برنج این است که آب قابلمه کم شده و برنج شروع به شکوفه زدن می‌کند، به عبارت دیگر برنج قل قل می‌جوشد. در این مرحله زعفران دم کرده غلیظ را به برنج اضافه کنید و خوب هم بزنید. پنج تا ده دقیقه صبر کنید تا زعفران رنگ باز کند؛ سپس شکر را به قابلمه اضافه کنید.

 

طرز تهیه شله زرد خوشمزه؛ ویژه ماه مبارک رمضان

 

  • حدود پانزده دقیقه بعد وقتی شکر کاملا در شله زرد آب شد، خلال بادام و گلاب را که از یک ساعت قبل با هم خیسانده‌اید، به قابلمه شله زرد اضافه کنید و بعد کره و پودر هل را داخل قابلمه بریزید و خوب هم بزنید.
  • در مرحله آخر روی در قابلمه دم کنی بگذارید و شله زرد را با شعله کم حدود پانزده دقیقه دم کنید تا حسابی غلیظ و جا افتاده شود. بعد از این مدت زمان دم کنی را بردارید و شله زرد را داخل ظرف مورد نظر سرو بکشید و روی ظرف را با خلال پسته و پودر دارچین تزیین کنید. 

 

نکات مهم برای پخت شله زرد 

  • بهتر است برای پخت شله زرد از برنج نیم دانه استفاده کنید. اگر برنج نیم دانه در دسترس ندارید و از برنج درسته استفاده می‌کنید، میزان آب برنج را بیشتر کنید تا دانه‌های برنج کاملا له شوند و درشت نباشند.

 

طرز تهیه شله زرد خوشمزه؛ ویژه ماه مبارک رمضان

 

  • در زمان پخت برنج اگر احساس کردید که آب برنج کم شده و برنج هنوز کال است، حتما آب جوش به برنج اضافه کنید و از اضافه کردن آب سرد خودداری کنید.
  • توجه داشته باشید که شکر و زعفران را حتما زمانی به برنج اضافه کنید که کاملا پخته و له شده باشد، در غیر این صورت شله زرد شما جا افتاده و خوشرنگ نخواهد شد.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
تقویت زیرساخت‌های ورزشی خاتم با تخصیص بودجه جدید
باران پاییزی ادامه دارد
درخشش ورزشکار چهارمحال و بختیاری درمسابقات شنای بزرگسالان کشور
۴ فوتی و ۵ مصدوم در تصادف محور شهر حمزه به دزفول
حل مشکلاتی معیشتی مردم با ساماندهی بازارچه‌های محلی
دوراندیشی ساوجی‌ها برای کناره‌گیری از خام‌فروشی انار
پیروزی شهدای بابلسر و دریای آرین بابل در هفته دوم لیگ ۳
دوگانه‌سوزی رایگان خودرو‌های مدل ۹۴ به بالا
افزایش دو برابری فضای سبز دانشگاه قم با اجرای طرح تصفیه فاضلاب
به یاد آن ۴۰۰ شهید فوتبالیست
درخشش فرهنگی چهارمحال و بختیاری در رویداد ملی شادکام
وضعیت اشتغال و نرخ بیکاری اردبیل به‌روز می‌شود
امحای ۲۵۱ دستگاه ماینر غیرمجاز در آذربایجان غربی
وضعیت آب و هوای کشور ۱۴۰۴/۰۸/۲۵
واردات گوشت از قرقیزستان انجام می‌شود
صدور سند اراضی پلنگ دره تا یک ماه آینده
فصل جدید کاوش‌ها درابراهیم‌آباد/کشف ۸ اسکلت و شواهدکم‌نظیر از دوران نوسنگی
زنگ کتاب و کتابخوانی در برخوار
تولید سالانه ۲۵۰ کیلوگرم زعفران در آذربایجان‌غربی
فیلسوفان برجسته جهان میهمان یک همایش ایرانی می‌شوند
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
استقبال از شناگر شیرازی تاریخ‌ساز کشور در فرودگاه شیراز
بارش باران در برخی از مناطق خوزستان
شیراز لرزید
تولد نهمین فرزند سرگرد یزدی
برگزاری قرعه کشی فروش فوق العاده سایپا
میدری: شیوه جدید کالابرگ از آذرماه اجرایی می‌شود
بارش باران با ورود سامانه بارشی به کشور
نیروی دریایی سپاه پاسداران یک نفتکش را توقیف کرد
با پیروزی مقاومت؛ عراق در آستانه استقلال بیشتر
خانه حکیمیان؛ روایت معماری و اصالت در قلب زنجان
نتایج قرعه‌کشی سایپا فردا اعلام می‌شود
پیش بینی بارش باران و رگبار در استان تهران
سودجویی دلالان و قاچاقچیان از ناترازی انرژی!
ایران جوان ۱۴۰۴/۰۸/۲۴
انتخاب کریدور ریلی چابهار- زاهدان- بیرجند به عنوان طرح پیشران وزارت راه و شهرسازی
اجرای طرح تعریض آزادراه کرج قزوین  (۳ نظر)
اطلاعیه کارگروه شرایط اضطرار آلودگی هوای استان مرکزی  (۳ نظر)
نیروی دریایی سپاه پاسداران یک نفتکش را توقیف کرد  (۲ نظر)
رفاهیات در فیش‌های حقوقی بازنشستگان، مشمول کسور نمی‌شود  (۲ نظر)
بارش باران در برخی از مناطق خوزستان  (۱ نظر)
گروسی: ایران دسترسی به سایتهای غیرهدف را فراهم کرده است  (۱ نظر)
تولد نهمین فرزند سرگرد یزدی  (۱ نظر)
تجدید دیدار استاد و دانشجویان پس از ۳۴ سال در مشهد  (۱ نظر)
میدری: شیوه جدید کالابرگ از آذرماه اجرایی می‌شود  (۱ نظر)
دشمن را در صورت هرگونه خطا به زانو درخواهیم آورد  (۱ نظر)
رد ادعا‌های بی‌اساس گروه ۷ در رابطه با جمهوری اسلامی ایران  (۱ نظر)
ولایتی: آینده‌ای روشن در انتظار ایران و عراق است  (۱ نظر)
تمدید نمایش آیینی محرمانه در اصفهان  (۱ نظر)
افتتاح طرح‌های نوین گردشگری در هفته کیش  (۱ نظر)
صیانت از مرز‌ها با استقرار دستگاه‌های اپتیکی و الکترونیکی  (۱ نظر)