• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۴۱۴۳۵۳
تاریخ انتشار: ۲۴ فروردين ۱۴۰۱ - ۲۰:۱۰
علمی و فرهنگی » بهداشت و سلامت

تلاش محققان برای درمان سرطان با الکتریسیته

پژوهشگران سعی دارند از الکتریسیته به عنوان درمانی برای سرطان استفاده کنند.

به گزارش گروه وب گردی خبرگزاری صدا و سيما،​ الکتریسیته اساس بسیاری از جنبه‌های دنیای مدرن را تشکیل داده است؛ از تامین منابع قابل اعتماد نور گرفته تا برق‌رسانی به لوازم خانگی و رایانه. پژوهشگران اکنون در حال بررسی این موضوع هستند که چگونه می‌توان از الکتریسیته به عنوان درمانی برای انواع خاصی از سرطان استفاده کرد.
"کایل وانگ" (Kyle Wang)، از پژوهشگران این طرح گفت: سلول‌های انسانی به طور طبیعی از الکتریسیته برای ردیف کردن ساختار‌های سلولی خاص استفاده می‌کنند. برای جلوگیری از رشد سلول‌های تومور می‌توان یک میدان الکتریکی متناوب را روی تومور متمرکز کرد تا این روند را مختل کند.

 

تلاش محققان برای درمان سرطان با الکتریسیته

 

درمان با کمک میدان الکتریکی، برای تعدادی از سرطان‌ها در سراسر بدن در حال بررسی است، اما وانگ گفت که این روش به ویژه به عنوان درمانی برای "گلیوبلاستوما" (Glioblastoma) دنبال شده که تهاجمی‌ترین و کشنده‌ترین نوع از تومور‌های مغزی است. این درمان با کمک گروهی از آرایه‌های الکتریکی انجام می‌شود. این آرایه‌ها، ساختاری شبیه به یک کلاه مشبک هستند که روی سر را می‌پوشانند و الکترود‌هایی را در بر دارند. این دستگاه، "اوپتون" (Optune) نام دارد.
وانگ افزود: این آرایه‌ها، میدان‌های الکتریکی را در ناحیه تومور مغزی نشان می‌دهند. بررسی‌ها نشان داده‌اند که این روش کمک می‌کند تا برخی افراد از این بیماری جان سالم به در ببرند.
هیچ الزام مشخصی در مورد این روش وجود ندارد، اما وانگ گفت که به طور کلی به بیماران توصیه می‌شود تا حداقل ۱۸ ساعت در روز از دستگاه اوپتون استفاده کنند و هرچه دستگاه برای مدت طولانی‌تری پوشیده شود، با نتایج بهتر مرتبط است. اگرچه درمان از طریق دستگاه اوپتون لزوما برای ادامه دادن به مدت نامحدود طراحی نشده است، اما وانگ گفت که بیماران معمولا به استفاده از این دستگاه ادامه می‌دهند؛ مگر این که دیگر مؤثر نباشد یا پوشیدن آن بیش از اندازه دست و پا گیر شود.
وانگ، پژوهشگر ارشد یک آزمایش بالینی جدید موسوم به "تریدنت" (TRIDENT) است که بررسی می‌کند آیا زودتر درمان شدن با دستگاه اوپتون می‌تواند پیامد‌های بهتری داشته باشد یا خیر.

مداخله زودهنگام
دستگاه‌های اوپتون در حال حاضر برای درمان بیماران مبتلا به «گلیوبلاستوما» پس از جراحی و پرتودرمانی یا همزمان با شیمی‌درمانی، مورد تایید "سازمان غذا و داروی آمریکا" (FDA) قرار دارند و معمولا حدود سه ماه پس از تشخیص ابتدایی به کار می‌روند. وانگ گفت: بیماران آزمایش‌های پیشین که از این دستگاه استفاده کردند، توانستند بین ۳۰ تا ۵۰ درصد بیشتر از سایر بیماران زندگی کنند.
در طرح تریدنت، نیمی از بیماران همزمان با شیمی‌درمانی و نیمی از آن‌ها همزمان با پرتودرمانی از دستگاه اوپتون استفاده خواهند کرد و این کار را تقریبا دو تا سه ماه زودتر از استاندارد مراقبت کنونی آغاز می‌کنند.
وانگ گفت: ایده و امید ما این است که کاربرد زودتر دستگاه و همراه کردن آن با پرتودرمانی و شیمی درمانی می‌تواند حتی موثرتر از آن چیزی باشد که بعد از پرتودرمانی ثابت می‌شود.
وانگ خاطرنشان کرد که درمان از طریق دستگاه اوپتون، با هیچ یک از عوارض جانبی ناشی از پرتودرمانی و شیمی‌درمانی همراه نیست و شایع‌ترین عوارض جانبی گزارش‌شده، تحریک پوست و مشکلات حرکتی هستند.
وی افزود: فهمیدن اینکه چگونه ۱۸ ساعت در روز چیزی را بپوشید که باید به منبع برق قابل حمل وصل شود، دقت زیادی می‌طلبد. هر بیماری که از دستگاه اوپتون استفاده می‌کند، با یک متخصص در ارتباط است تا مطمئن شود که ۲۴ ساعته و طی هفت روز از دستگاه استفاده می‌کند. بررسی‌ها نشان داده‌اند که دسترسی به پرسش‌هایی در مورد نحوه استفاده از این دستگاه، نحوه همراه داشتن آن در سفر‌ها و نحوه ادامه زندگی با استفاده از آن، بقا را بهبود می‌بخشد.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
بیشتر واگن‌های خط ۵ به مرحله تعمیرات اساسی رسیده‌اند
۶ روز تا پایان جشنواره بین المللی عکس ایران جوان
لایروبی ۱۲۰ هکتار از آب‌بندان‌های شهرستان رشت
تاکید بر نقش گردشگری در بازنمایی چهره واقعی ایران
پلیس امنیت عمومی فراجا، اراذل فراری را زمین گیر کرد
اجرای طرح توسعه شبکه فیبر نوری مخابرات در مهرشهر و کیانشهر اهواز
درگذشت پدر شهید والامقام مهدی صبروند در لاهیجان
گرامیداشت روز جهانی نوزادان نارس در بیمارستان بوعلی اردبیل
تفاهم دانشگاه بجنورد و شرکت آب منطقه‌ای خراسان شمالی برای گسترش تحقیقات حوزه آب
برنامه عملیاتی تشکیل هلدینگ مس سونگون تدوین شود
رستوران‌های یزد زیر چتر استاندارد
آغاز اجرای طرح محله من در زاهدان
فروش ۳ میلیاردی «فرمانروای آب» در نمایش‌های مردمی
 اهالی روستای خنداب تاکستان طعم گوارای آب پایدار را چشیدند
تجهیز بیمارستان ۲۲ بهمن مسجدسلیمان به دستگاه فیکو برای جراحی‌های چشم
دوازده مستند پرتره بین‌المللی در «سینماحقیقت»
دستور استاندار برای تعیین‌تکلیف فوری کمک‌های فنی و اعتباری
قیمت رسمی طلا و سکه ۲۶ آبان
آغاز اجلاس بین‌المللی ایران‌شناسان با حضور ۵۰ ایران‌شناس جهان
آماده‌باش بهاباد برای فصل سرد و حوادث احتمالی
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
شیراز لرزید
هوای اصفهان سالم شد
توصیه‌های هواشناسی کشاورزی استان همدان
احتمال کاهش فشار یا قطع آب در مناطقی از شهر اصفهان
استخدام در صداوسیما - استان مرکزی
تکذیب استعفای اعضای دولت
ختم ۴۲ درصد پرونده‌ها در شورا‌های حل اختلاف به سازش
رکورد ۱۹۰ روزه در ساخت ۱۵۰۰ واحد مسکونی
بدون تعارف با رئیس سازمان هواشناسی کشور
آغاز اصلاح یک موسسه اعتباری ناتراز
اطلاعیه دانشگاه تهران درباره حواشی رویدادی در دانشکدگان هنر‌های زیبا
قطع آب اداره‌های دولتی پر مصرف
فرهنگ در خدمت بی فرهنگی
مهلت یکساله پزشکیان برای بهینه‌سازی مصرف سوخت خودروها
۸۵ درصد بازار واردات نهاده‌ها در اختیار چند واردکننده اصلی است
اطلاعیه کارگروه شرایط اضطرار آلودگی هوای استان مرکزی  (۳ نظر)
نیروی دریایی سپاه پاسداران یک نفتکش را توقیف کرد  (۲ نظر)
رفاهیات در فیش‌های حقوقی بازنشستگان، مشمول کسور نمی‌شود  (۲ نظر)
بارش باران در برخی از مناطق خوزستان  (۱ نظر)
تولد نهمین فرزند سرگرد یزدی  (۱ نظر)
تجدید دیدار استاد و دانشجویان پس از ۳۴ سال در مشهد  (۱ نظر)
میدری: شیوه جدید کالابرگ از آذرماه اجرایی می‌شود  (۱ نظر)
پیش بینی بارش باران و رگبار در استان تهران  (۱ نظر)
افتتاح طرح‌های نوین گردشگری در هفته کیش  (۱ نظر)
پرداخت وام برای جایگزینی موتورسیکلت‌های فرسوده در یزد  (۱ نظر)
تنش در روابط چین و ژاپن  (۱ نظر)
۱۰ تا ۱۵ درصد ناترازی موجود به دلیل استخراج غیرمجاز رمز ارز در کشور است  (۱ نظر)
برای جوانان هر کاری انجام می‌دهیم تا با امید زندگی کنند  (۱ نظر)
کشاورزی محوری، خط‌مشی اصلی دولت  (۱ نظر)
افزایش فشار نظامی آمریکا بر ونزوئلا با هدفی مبهم  (۱ نظر)