• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۴۱۹۰۸۲
تاریخ انتشار: ۲۹ فروردين ۱۴۰۱ - ۱۵:۲۱
اقتصادی » بازاروتجارت

سهم گمرکات کشور در رونق بخشی به تولید

معاون گمرکی گمرک ایران گفت: این سازمان با ارائه تسهیلات متنوع به صادرکننده‌ها و تولیدکننده ها، سهم بسزایی در کاهش هزینه‌های تولید و رونق اقتصادی کشور دارد.

سهم گمرکات کشور در رونق بخشی به تولیدبه گزارش خبرگزاری صداوسیما؛ فرود عسگری با بیان اینکه گمرک به عنوان سازمان مجری سیاست‌های دولت در تجارت خارجی با ۱۴۰ گذرگاه گمرکی، نقش بسزایی در خدمت به تجارت خارجی و صادرات و واردات دارد، گفت: این سازمان با ارائه تسهیلات متنوع، می‌تواند باعث کاهش هزینه‌های ترخیص کالا و نهایتا بهای تمام شده تولید شود که توانمندی واحد‌های تولیدی و رشد اقتصادی را به همراه خواهد داشت.

وی افزود: گمرک با ارزیابی کالا‌های صادراتی در کارخانه و انبار واحد‌های تولیدی، اخذ ضمانت نامه بابت دریافت عوارضِ صادراتی کالا و جبران کمبود نقدینگی واحد‌های تولیدی و بهره مندی از تسهیلات مدیریت ریسک و کاهش ایستایی کالا‌های صادراتی در گمرکات، کمک موثری برای صادرکنندگان کالا به شمار می‌آید.

او درباره برخی تسهیلات گمرک به واحد‌های تولیدی صادرات محور گفت: گمرکات با تسهیل ورود موقت تجهیزات، مواد اولیه و قطعات مرتبط با تولیدات صادراتی با اخذ ضمانت نامه بانکی معادل حقوق ورودی و تفویضی، برای صادرکننده‌ها این امکان را فراهم کند تا بعد از پردازش و تولید محصول در حداقل زمان، اقدام به صادرات کالای خود کنند. همچنین انجام مراحل گمرکی استرداد حقوق ورودی مواد اولیه وارداتی کالا‌های واسطه‌ای در گمرکات استان‌های کشور نیز به ذخیره بخشی از نقدینگی واحد‌های تولیدی کمک می‌کند.

عسگری در خصوص رویه واردات توضیح داد: در حوزه واردات نیز گمرک با در اختیار قرار دادن امکان استفاده از انبار‌های اختصاصی خود برای تسریع در انتقال کالای وارداتی به انبار اختصاصی واحد تولیدی و حذف بارگیری و تخلیه‌های متعدد و هزینه‌های انبارداری به کاهش هزینه‌های تولید کمک می‌کند. واحد‌های تولیدی متقاضی استفاده از این تسهیلات، می‌توانند به گمرکات استانی مراجعه کنند.

وی افزود: برای جبران نقدینگی در بخش ورود کالا هم با بخشنامه رئیس کل گمرک بابت حقوق ورودی و مالیات ارزش افزوده با ضمانت نامه بانکی، صاحبان کالا می‌توانند کالای خود را ترخیص کنند و در صورت نداشن امکان تودیع ضمانت نامه بانکی، واحد‌های تولیدی می‌توانند با رویه نسیه، بخشی از کالا را نگه داشته و مابقی را از گمرک ترخیص و به خط تولید منتقل کنند و با فراهم شدن نقدینگی، مابقی کالا را از گمرک ترخیص کنند.

عسگری در ادامه گفت: واحد‌هایی که در حوزه دارو و لوازم و تجهیزات پزشکی هستند با حداقل اسناد و تعهد ریاست سازمان غذا و دارو به گمرک، می‌توانند کالاهایشان را از گمرک ترخیص کنند.

معاون گمرک در خصوص کالا‌های اساسی گفت: وارد کنندگان کالا‌های اساسی و مورد نیاز کشور هم می‌توانند با استفاده از تسهیلات حمل یکسره، به شرط آماده بودن اسناد مورد نیاز از بنادر و مبادی ورودی کشور اقدام به ترخیص کالای خود کنند.

عسگری در خصوص تسهیلات گمرک در ترخیص کالا‌های ضروری و مورد نیاز واحد‌های تولیدی توضیح داد: اگر واحدی، کالایی را خیلی اضطراری و فوری نیاز داشته باشد می‌تواند با تقاضای اعمال ماده ۴۲ از رئیس کل گمرک جمهوری اسلامی ایران و تعهد وزیر مرتبط به آن بخش آن کالا را ترخیص کند.

عسگری در پایان گفت: در سال ۱۴۰۰ عملیات تبادل ۱۶۴ میلیون تن کالا به ارزش بیش از ۱۰۱.۶ میلیارد دلار در گمرکات کشور انجام شد که ۵۳ میلیارد دلار آن واردات و ۴۸.۶ میلیارد دلار آن صادرات بوده است.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
برگزاری محفل شعرخوانی «چکامه کتاب» در ارومیه
نصف جهان، دروازه بلاروس به خلیج فارس
برخورد جدی با دور دور و حرکات مخاطره آمیز در منطقه صفاییه و بافت تاریخی یزد
پیروزی ماخاچ قلعه در یک چهارم در حضور حسین نژاد
معرفی سرپرست جدید اداره کل غله و خدمات بازرگانی مازندران
دمای هوا تغییرات محسوسی ندارد
رونمایی از مجسمه زانوزنندگان برابر ایران
واژگونی خودرو در محور خوشاب به قوچان با ۳ مصدوم
تشدید سرکوب مهاجران در آمریکا
ارزش چهار میلیون و ۵۰۰ هزار دلاری صادرات محصولات فناورانه استان قزوین 
بازدید نماینده رئیس سازمان شهرداری‌ها و دهیاری‌های کشور از رامهرمز
دو مسمومیت ناشی از گاز گرفتگی در انار
تنفس هوای نا سالم در تهران
خطر آلودگی‌های میکروبی و شیمیایی در مصرف‌کنندگان آبمیوه‌های دودزا
قطعی فیبر در مسیر تهران-شیراز علت افزایش پینگ بازی‌ها
برگزاری مسابقات آمادگی جسمانی ویژه دانش‌آموزان غیر ایرانی در قم
جلوگیری از هدر رفت بیش از ۴۷ هزار متر مکعب آب در اشکذر
تهرانِ معنوی در مسیر جهانی شدن با محوریت گردشگری مساجد
ضرورت تامین ۲۰۰ میلیارد ریال اعتبار برای تجهیزات بیمارستان ولایت 
درخشش قرارگاه منطقه‌ای کربلا در مسابقات قرآن و عترت خانواده کارکنان سپاه
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
پیش بینی باران برای هفته آخر آبان در کهگیلویه و بویراحمد
خبر خوش برای کارگرانی که بیمه آنها قطع شده است
سفر رئیس جمهور به کردستان با حاشیه‌های شنیدنی
عجیب، اما واقعی، صف‌های طولانی غذای رایگان در آمریکا
چین: آمریکا در یمن قانون‌شکنی می‌کند
داستان یک نردبان
بسته هنر و سینما ۱۴۰۴/۰۸/۱۵
انتقام کشته‌های فاشر و جنینه را خواهیم گرفت
نتایج هفته نهم لیگ برتر بسکتبال ایران
هشدار نخست‌وزیر سودان درباره سرایت جنگ
بیروت بدون مقاومت، به شهری بی‌دفاع بدل می‌شود
یادداشت قالیباف در دفتر یادبود مجلس ملی پاکستان
حزب الله: مذاکره با دشمن منفعت ملی ندارد
زاگرس جنوبی جهرم بازی برده را واگذار کرد
گروه‌بندی رقابت‌های فوتبال قطع عضو قهرمانی آسیا اعلام شد
تعطیلی مدارس برخی مناطق هرمزگان  (۳ نظر)
نتایج قرعه کشی طرح عادی ایران خودرو اعلام شد  (۲ نظر)
سه نفر با اهدای عضو مرحومه مبینا حمصیان به زندگی بازگشتند  (۲ نظر)
تقویت نظام مدیریت زمین برای مقابله با زمین‌خواری و تخریب محیط زیست  (۲ نظر)
آغاز همکاری سازمان راهداری و پلیس‌راه برای شناسایی هزار نقطه پرخطر  (۲ نظر)
تأکید چین بر گسترش مناسبات اقتصادی با روسیه  (۲ نظر)
حقوق کارکنان باید مستقیم به حسابشان واریز شود  (۱ نظر)
با قاطعیت از حاکمیت خود دفاع می‌کنیم  (۱ نظر)
به جزایر ایران حمله شود همانجا پاسخ کوبنده می‌دهیم  (۱ نظر)
ارتش رژیم اشغالگر محور «فیلادلفیا» را بست  (۱ نظر)
والیبال ایران عزادار شد؛ صابر کاظمی درگذشت  (۱ نظر)
بازتاب گسترده بیانات رهبر معظم انقلاب در رسانه‌های آمریکای لاتین  (۱ نظر)
برگزاری راهپیمایی ۱۳ آبان در مشهد، متمرکز در میدان شهدا  (۱ نظر)
شرایط دریافت مجدد وام اشتغالزایی و مشاغل خانگی اعلام شد  (۱ نظر)
لزوم اجرای روش‌های نوین در دامداری‌های کردستان  (۱ نظر)