• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۴۳۶۶۳۷
تاریخ انتشار: ۱۷ ارديبهشت ۱۴۰۱ - ۱۵:۵۶
اجتماعی » حقوقی و قضایی

نمایشگاه گل و گیاه، گامی برای تسریع فرآیند عرضه

شهردار تهران گفت: طبق آمار سال ۹۷ ایران در دنیا هفدهمین کشور تولیدکننده گل و گیاه و در بخش صادرات صد و هفتمین کشور هست و این نشان می‌دهد که راه درازی در پیش داریم.

نمایشگاه گل و گیاه، گامی برای تسریع فرآیند عرضهبه گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، علیرضا زاکانی در مراسم افتتاح هجدهمین نمایشگاه بین المللی گل و گیاه، تجهیزات پارکی و صنایع وابسته- شنبه ۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۱- ضمن تشکر از زحمات ۱۵ هزار تولید کننده در این نمایشگاه و حضور نمایندگان و سفرای کشور‌های مختلف که با فراهم کردن زمینه صادرات قوام بخش مسیر صنعت گل و گیاه هستند، اظهار کرد: از آقای مختاری باید تشکر کنم که ظرفیت ۴۶ هزار هکتار بافت پیرامونی و ۱۳ هزار فضای سبز داخل شهر تهران را برای ما رقم زدند.

شهردار تهران افزود: ناظر به حوزه گل و گیاه از نظر زیبایی شناسی و ایجاد رضایتمندی در دهنده و گیرنده گل، قدمت تاریخی بلندی برای ایرانیان وجود دارد و شاخه دست داریوش در تخت جمشید حکایت از یک فرهنگ ۲۵۰۰ ساله دارد که توجه به زیبایی و ایجاد آرامش بخشی را مدنظر قرار داده است.

وی ادامه داد: توجه به اقلیم و این فرهنگ و ۴ فصل بودن کشور و وجود بیش از ۸ هزار گونه گیاهی و ۱۵ هزار مجموعه مولد در ایران حائز اهمیت است؛ طبق آمار سال ۹۷ ایران هفدهمین کشور تولیدکننده گل و گیاه دنیا است، اما در بخش صادرات صد و هفتمین کشور هستیم و این نشان می‌دهد که راه درازی در پیش داریم و باید قابلیت‌ها را بشناسیم و انتقال این قابلیت‌ها را تسهیل کنیم چرا که گلوگاه‌های جدی در این زمینه وجود دارد.

زاکانی اضافه کرد: هلند ۷ میلیارد دلار در سال از این صنعت دریافت می‌کند؛ نرم جهانی سرانه مصرف گل ۱۰۰ شاخه است، اما در اروپا این عدد ۲۰۰ شاخه گل و در ایران بسیار کمتر است؛ برای بهبود این وضعیت در سطوح مختلف شهرداری می‌تواند کمک حال تولید کنندگان و صادر کنندگان باشد؛ سطح اول گذر از کاشت سنتی به شرایطی است که با علم و دانش ظرفیت‌های بهتری برای کشور رقم بزند البته باید محدودیت‌ها را نیز در نظر بگیریم، مثلا اگر محدودیت آب که مشکلی جهانی است مورد توجه قرار نگیرد این گلوگاه به تنهایی این صنعت را زمین‌گیر می‌کند.

شهردار تهران بیان کرد: موضوع بعدی موضوع کیفیت گل‌ها است که می‌تواند گل ما را قابل رقابت کند، هر چند برخی گل‌ها به صورت ژنتیکی اختصاص به ما دارند، اما توجه به کیفیت می‌تواند داشته ما را به عنوان ظرفیت بهتر برای دیگران فراهم کند؛ مسأله بعدی بحث فرهنگ سازی است که می‌تواند در داخل کشور سرانه را بالا ببرد؛ شناساندن و فرهنگ سازی برای سایر کشور‌ها نیز بسیار مهم است تا ایران به عنوان پایه اصلی صنعت گل مورد توجه قرار گیرد؛ برخی کشور‌ها گل‌های ما را به نام خودشان بسته بندی می‌کنند.

وی عنوان کرد: ذائقه‌ها در بخش گل و گیاه متفاوت از گذشته است؛ بنابراین توجه به بسته بندی و حمل و نقل می‌تواند شرایطی ایجاد کند که سرانه پایین مصرف گل را ارتقا داد و فاصله میان تولید و صادرات را کم کرد.

زاکانی یادآور شد: علاوه بر این بخش گیاهان دارویی و پایه قرار گرفتن این گیاهان برای ۲۵ درصد از تولیدات دارویی گیاهی در جهان نیاز به توجه ویژه دارد تا ما در این بخش حرف جدی و اساسی داشته باشیم و بازار بزرگی از کار، تلاش، کوشش و تولید را برای کشور رقم بزنیم.

شهردار تهران با بیان اینکه با صنعتی مواجهیم که نیازمند توسعه، کار، تلاش و دگرگونی بر پایه دانش و شناخت و شناساندن آن در داخل و خارج از کشور است، ادامه داد: امیدواریم این نمایشگاه مقدمه و گامی باشد برای اینکه سرعت گذشته خود را بیشتر کنیم و داشته هایمان را فراتر از امروز و دیروز در اختیار مخاطبان داخلی و خارجی قرار دهیم؛ از نظر حس زیبایی شناختی انسان، توجه به گل به عنوان یک زیبایی و قداست مورد توجه قرار می‌گیرد.

زاکانی در ادامه در پاسخ به موارد مطرح شده یکی از تولیدکنندگان حاضر در مراسم درباره رانت و قاچاق در صنعت گل و گیاه افزود: موضوع قاچاق زخمی بر پیکر جامعه است که در آن عناصر سودجو به دنبال حجم بالا و با کیفیتی از منابع هستند؛ آنچه که شالوده نظرات شما است در دولت مطرح می‌کنم؛ دولت این اهتمام را دارد که ریشه قاچاق را بخشکاند و مبارزه با آن نیازمند یک عزم و همت بالا است؛ بنده این آمادگی را دارم و آمادگی دولت نیز وجود دارد تا بلای خانمان سوز قاچاق در بخش گل و گیاه نیز ریشه کن شود.

در پایان این مراسم، هجدهمین نمایشگاه گل و گیاه، تجهیزات پارکی و صنایع وابسته افتتاح شد و شهردار تهران از بخش‌های مختلف این نمایشگاه بازدید به عمل آورد.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
پایداری جریان گاز در فصل سرما با مدیریت مصرف
لیگ برتر والیبال؛ سیرجانی‌ها در صدر ماندند
درخشش دختران کاراته کای میاندوآبی در مسابقات بین المللی
تایید « لایحه الزامات و احکام مورد نیاز قوانین بودجه سنواتی» در مجمع
خوشحالی مردم لرستان در پی بارش رحمت الهی
باخت پاس گرگان برابر مهرگان نور مازندران
برنامه ریزی برای برگزاری اعتکاف رجبیه در سمنان
رکورد ۲۰ سانتی‌متری برف در تکاب؛ جنوب آذربایجان‌غربی زیر چتر بارش‌های پاییزی
شهید سلیمانی هسته‌های مقاومت جهانی را پایه‌گذاری کرد
انتخاب اعضای هیات اجرایی انتخابات شورای اسلامی شهر دشت آزادگان
خروج سامانه ناپایدار از استان و پایداری هوا تا یکشنبه
برگزاری مرحله استانی جشنواره فرهنگی آموزشی « زندگی با قرآن »
کشف ماشین‌آلات بدون مجوز در محوطه نمایشگاهی در لامرد
«لایحه دوفوریتی الزامات و احکام مورد نیاز قوانین بودجه‌های سنواتی» تایید شد
برد ارزشمند فولاد هرمزگان مقابل جواد الائمه شهرکرد
آغاز بررسی‌های تخصصی طرح بازآفرینی بافت تاریخی قم
افزایش دو برابری ظرفیت درمانی سرخس
پیش بینی جو پایدار در لرستان
مصاف ملوان بندرانزلی و آلومینیوم در اراک
فعالیت آموزشی استان قزوین فردا غیرحضوری شد 
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
آدرس محل توزیع برنج دولتی در شهرستان بویراحمد
نبود اتفاق نظر در شورای امنیت درباره اسنپ بک
مدارس مازندران فردا چهارشنبه غیرحضوری شد
جبران کسری حقوق کارکنان با کالابرگ
دولت برای مصوبه بنزینی خود اصلاحیه داد
توافق طرف‌های یمنی برای تبادل هزاران اسیر
مخالفت دادگاه CAS با درخواست استقلال
«فواد ۱۲۸» سامانه‌ای برای شنیده شدن صدای مردم
دلار در مرکز مبادله ۱۱۲ هزارتومانی شد
متن لایحه بودجه ۱۴۴۴ میلیارد تومانی سال ۱۴۰۵ منتشر شد
مالکیت سامانه «کاتب» به سازمان ثبت منتقل می‌شود
تأکید شورای‌عالی شهرسازی بر تأمین زمین برای طرح‌های مسکن
اعلام ضوابط جدید تسهیلات مسکن
اژه‌ای: مقابله دستگاه قضا با فساد، گزینشی نیست
زلنسکی: مذاکرات برای پایان جنگ با روسیه به نتیجه نزدیک می‌شود
تمدید مهلت ثبت‌نام آزمون دانشجومعلمان تا ۵ دی  (۱ نظر)
۳۱ هزار دستگاه خودرو برای ۱۰ میلیون نفر  (۱ نظر)
اژه‌ای: مقابله دستگاه قضا با فساد، گزینشی نیست  (۱ نظر)
آغاز ثبت‌نام مراسم معنوی اعتکاف در استان از چهارشنبه  (۱ نظر)
قالیباف: ریشه بحران آب در ضعف حکمرانی مصرف است  (۱ نظر)
انسداد چاه‌های غیر مجاز آب در کوچه باغ‌های دشت ورامین  (۱ نظر)
آمریکا ۱۰۴ غیرنظامی را کشت  (۱ نظر)
دستبند پلیس بر دستان عامل تیراندازی در خمام  (۱ نظر)
توقیف سومین نفتکش عازم ونزوئلا از سوی آمریکا  (۱ نظر)
برگزاری یادواره شهدای کارگر بسیجی در مشهد  (۱ نظر)
مدارس آذربایجان‌غربی روز چهارشنبه ۳ دی ماه تعطیل شد  (۱ نظر)
این بار سلاح سرما علیه مردم غزه  (۱ نظر)