• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۴۵۹۸۷۴
تاریخ انتشار: ۰۹ خرداد ۱۴۰۱ - ۰۶:۵۷
علمی و فرهنگی » علم و فناوری

تلفیق موفقیت‌آمیز شکل جدیدی از کربن به نام گرافین

محققان دانشگاه کلرادو بولدر موفق به تلفیق کربنی شدند که دهه‌ها پیش نظریه‌ پردازی شده بود، اما هرگز با موفقیت تولید نشده بود.

سنتز موفقیت‌آمیز شکل جدید دیگری از کربن به نام گرافینبه گزارش خبرگزاری صدا وسیما، به نقل از پایگاه خبری فناوری نانو ایران، بیش از یک دهه است که دانشمندان تلاش کرده‌اند شکل جدیدی از کربن به نام گرافین را با موفقیت محدودی سنتز کنند. این تلاش اکنون به لطف تحقیقات جدید دانشگاه کلرادو بولدر به پایان رسیده است.

گرافین از دیرباز به دلیل شباهت‌ها با گرافن مورد توجه دانشمندان بوده، با این حال، علی‌رغم چندین دهه کار و نظریه پردازی، نتایج امیدوارکننده‌ای به دست نیامده است.

نتایج این تحقیق که در ۹ می ۲۰۲۲ در مجله Nature Synthesis منتشر شد، یک شکاف بزرگ در علم مواد کربنی را پر می‌کند و به طور بالقوه فرصت‌های جدیدی را برای تحقیقات در حوزه الکترونیک، اپتیک و مواد نیمه‌هادی باز می‌کند.

ییمینگ هو از محققان این پروژه و نویسنده اصلی این مقاله گفت: «جامعه علمی واقعاً از اینکه این مشکل دیرینه بالاخره حل شد، هیجان‌زده هستند.»

دانشمندان از دیرباز به دلیل سودمندی کربن برای صنعت و همچنین تطبیق پذیری آن، به ساخت آلوتروپ‌های کربن یا اشکال جدید کربن علاقه‌مند بوده‌اند.

بسته به نحوه استفاده از هیبرید‌های کربن، که به عنوان کربن هیبرید شده sp ۲، sp ۳ و sp نشان داده می‌شوند (یا روش‌های مختلف اتصال اتم‌های کربن به عناصر دیگر) و پیوند‌های مربوط به آن‌ها، روش‌های مختلفی وجود دارد که می‌توان آلوتروپ‌های کربن را ساخت. شناخته شده‌ترین آلوتروپ‌های کربن گرافیت و الماس هستند که به ترتیب از کربن sp ۲ و کربن sp ۳ ایجاد می‌شوند.

با استفاده از روش‌های شیمی سنتی، دانشمندان طی سال‌ها با موفقیت آلوتروپ‌های مختلفی از جمله فولرن (که کشف آن برنده جایزه نوبل شیمی در سال ۱۹۹۶ شد) و گرافن را ایجاد کردند.

با این حال، این روش‌ها اجازه نمی‌دهند که انواع مختلف کربن با هم در هر نوع ظرفیت بزرگی سنتز شوند، مانند آنچه برای گرافین مورد نیاز است، که باعث شده این ماده نظریه‌پردازی شده، که گمان می‌رود دارای خواص رسانایی الکترونی، مکانیکی و نوری منحصربه‌فردی است، در حد یک نظریه باقی بماند.

هو، که دانشجوی دکترا در گروه آزمایشگاهی ژانگ بود، گفت: «ایجاد گرافین یک سوال قدیمی است. ما این مسئله قدیمی را دوباره مطرح کردیم و از ابزار جدیدی برای حل یک مشکل قدیمی استفاده کردیم که واقعاً مهم است.»

با استفاده از فرآیندی به نام متاتز آلکین و همچنین ترمودینامیک و کنترل جنبشی، این گروه توانست با موفقیت چیزی را ایجاد کند که قبلاً هرگز ساخته نشده بود: ماده‌ای که می‌تواند با رسانایی گرافن رقابت کند.

ژانگ گفت: «تفاوت بسیار بزرگی بین گرافن و گرافین وجود دارد. این ماده می‌تواند نسل بعدی مواد شگفت انگیز باشد. به همین دلیل است که جامعه علمی بسیار هیجان زده هستند.»

در حالی که این ماده با موفقیت ایجاد شده است، این تیم همچنان می‌خواهد جزئیات خاص آن از جمله نحوه ایجاد مواد در مقیاس بزرگ و نحوه دستکاری آن را بررسی کند.»

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
مختومه شدن بیش از ۶ هزار پرونده مسن در لرستان
پیشرفت طرح‌های کلان قم با جدیت دنبال می‌شود
ضرورت نظارت بر کیفیت نان در نانوایی‌های لرستان
استاندار گیلان خبر داد: مهار کامل آتش‌سوزی در ارتفاعات لوندویل آستارا
نقش کلیدی بسیج در مدیریت ناترازی انرژی در استان قم
مدارس نوبت صبح هویزه غیرحضوری شد
کاهش کیفیت هوا در سمنان
اطلاعیه قطعی گاز در شهرستان بویراحمد
افتتاح نمایشگاه بزرگ آبی و خاکی بسیجیان فاطمی در اهواز
اختتامیه نمایشگاه استانی پایگاههای اسوه در خرم آباد
مهار آتش در دو جبهه از جنگل‌های الیت
گفتگوی تلفنی مسئولان استان قم با مردم درمرکزسامد
سوگواری عزاداران فاطمی در مسجد خاتم الانبیاء کیش
اجرای ۴ طرح راهبردی از سوی بسیج شوش در هفته بسیج
بسته خبر‌های کوتاه یکم آذر در یک نگاه
میزبانی دانش آموزان لرستانی از شهید گمنام
عملیات اطفاء حریق در جنگل‌های الیت
حکایت قصه دور و دراز افتتاح ورزشگاه تختی کهک در بسته «به کسی برنخوره»
حذف چهار صفر از پول ملی
پیام استاندار لرستان به‌مناسبت هفته بسیج
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
ذخیره سازی ۴۰۰ هزار تن پیاز در انبار‌های فلاورجان
تعطیلی مدارس و ادارات در برخی شهرستان‌های آذربایجان‌غربی به دلیل آلودگی هوا فردا یکشنبه ۲ آذر
کارشناسی ارشد، یکساله و دکتری سه ساله می‌شود
تعطیلی مراکز آموزشی و ادارات برخی مناطق آذربایجان شرقی
تعطیلی مدارس و دانشگاه‌ها و تأخیر در شروع کار ادارات در شهرستان‌های آذربایجان‌غربی
ضرورت توجه مسئولان به فراهم شدن زمینه بروز استعدادها
مسیرهای که هموار می شوند؛اجرای ۳۰ طرح راه‌سازی روستایی در زنجان
دستور پیگیری کیفری سهامدار اصلی بانک آینده صادر شد
تداوم وضعیت قرمزی هوای کلانشهر تبریز
تقویم و اوقات شرعی شنبه ۱ آذر ۱۴۰۴ به افق قم
یک کشته و ۱۶ مصدوم در تصادف بزرگراه بستان آباد _ تبریز
غیر حضوری شدن مدارس در سه شهر و برخی روستاهای استان مرکزی
نخبه زنجانی؛ از سکوی قهرمانی ورزشی تا صدرنشینی در کنکور دکتری
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان ، ۱ آذر ۱۴۰۴
اشتغال ۱۰۰ نفری در دل گلخانه های طارم
غیرحضوری شدن مدارس در سه شهر و چند روستای استان مرکزی  (۲ نظر)
کشتی فرنگی المپیک ۲۰۲۵ ناشنوایان؛ دزفولی طلایی شد  (۲ نظر)
خط و نشان کشیدن وزیران خارجه آلمان و انگلیس برای روسیه  (۱ نظر)
آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به یک باشگاه سیاسی تبدیل شده  (۱ نظر)
بامداد مرگبار در پایتخت؛ ۴ فوتی در تصادفات آخرین جمعه آبان ماه  (۱ نظر)
آمریکا و سه کشور اروپایی «توافق قاهره» را کشتند  (۱ نظر)
مصرف ۳ تا ۵ برابری برق در کولر‌های گازی  (۱ نظر)
ترک‌ فعل در اجرای قانون جوانی جمعیت جرم است  (۱ نظر)
رقابت دانش آموزان رودباری در مسابقات قرآنی «آلا»  (۱ نظر)
۱۵ متر سقوط برای نجات یک زندگی در کوه صفه اصفهان  (۱ نظر)
«آخرین دیدار»، در خبر‌های امروز رسانه  (۱ نظر)
مدنی‌زاده: نوسان کوتاه‌مدت بورس نباید سرمایه‌گذاران را بترساند  (۱ نظر)