• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۵۲۴۰۸۱
تاریخ انتشار: ۰۶ مرداد ۱۴۰۱ - ۱۰:۵۳
علمی و فرهنگی » علم و فناوری

توسعه باغ‌های شفابخش شهری با الهام از طبیعت

محققان ، طرح توسعه باغ های شفابخش شهری را با بکارگیری از سامانه بازچرخانی آب های بازیافتی ارائه کرده اند.

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ، با توجه به کاهش فضا‌های سبز شهری، گروهی از محققان دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان با همکاری محققانی از دانشگاه بیرمنگهام انگلستان با الهام از طبیعت ، روشی را برای توسعه فضا‌های عمودی سبز پیشنهاد کردند که به گفته آن‌ها این طرح می‌تواند با ایجاد باغ‏‌های شفابخش عمودی ، راهی در جهت توسعه پایدار از سه جنبه اقتصادی، اجتماعی و زیست‌‏محیطی مورد توجه قرار گیرد.
منصوره جوزای، مجری طرح و پژوهشگر دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان با بیان اینکه در این مطالعات ساخت سامانه بازچرخانی آب‏های بازیافتی (پساب فاضلاب و آب‌‏های خاکستری) را در دستور کار قرار دادیم، گفت: این طرح با هدف استفاده در دیوار سبز خارجی تعریف شد و طی آن موفق به ساخت سامانه بازچرخانی آب‏های بازیافتی شدیم.
وی دیوار‌های سبز خارجی و داخلی را دارای مزایای زیست محیطی، اقتصادی و اجتماعی دانست و با بیان اینکه توسعه آن موجب توسعه اشتغال شهری پایدار می‌شود، افزود : در حال حاضر در شهر‌ها ، فضای افقی کاهش یافته است؛ چرا که فضای افقی جای خود را به فضا‌های عمومی و ساختمان‌سازی داده است.
جوزای گفت : با استفاده از این روش می‌توان فضا‌های سبز افقی را توسعه داد، ضمن آنکه دید بصری آرامش بخش برای شهروندان ایجاد خواهد شد.
مجری طرح، آبیاری این فضا‌های سبز را با استفاده از تصفیه آب‏‌های بازیافتی ساختمان‌ها عنوان کرد و افزود : در این روش با فیلتراسیون آب‌های خاکستری ساختمان‌های اطراف این فضا‌های سبز ، می‌توان آب مورد نیاز برای آبیاری گیاهان را تامین کرد.
وی گفت : با توجه به نوظهور بودن دیوار‌های سبز شهری و ایراد وارده به دیوار‌های سبز به عنوان مصرف‏‌کننده لوکس آب شهری و همچنین بحران جدی آب در کشور، در این طرح به بررسی کاربرد انواع آب‏‌های بازیافتی در کشت گیاهان زینتی و دارویی در دیوار سبز خارجی به‏ عنوان جایگزینی برای مدیریت آب شیرین پرداختیم.
این پژوهشگر دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی گرگان افزود : با توجه به اینکه امروزه یکی از مشکلات جدی در شهر‌ها و کشاورزی شهری، آلودگی‏‌هایی هستند که از طریق آب‌های نامتعارف به محصولات کشاورزی منتقل ‎می‏‌شود، ما در این پروژه از دیوار‌های سبز به‏ عنوان یک تالاب ساخته‏ شده برای تصفیه آب‌های خاکستری و پساب فاضلاب در ساختمان استفاده کردیم؛ چرا که این فاضلاب تصفیه شده دارای ارزش غذایی خوبی برای افزایش رشد گیاه است. کاهش مصرف کود و افزایش بهره‏ وری خاک از دیگر مزایای این طرح است.
به گفته وی در طراحی این سیستم جهت تصفیه آب‏های بازیافتی از روش‌های مبتنی بر طبیعت استفاده شد.
جوزای افزود : نتایج حاصل از این پژوهش می‏‌تواند به توسعه دیوار‌های سبز عمودی علی‏‌رغم مشکل جدی آب و کم شدن نهاده‌‏های کشاورزی کمک کند.
جوزای در مورد این طرح گفت: ایجاد باغ‏‌های شفابخش عمودی راهی در جهت توسعه پایدار از سه جنبه اقتصادی، اجتماعی و زیست‌‏محیطی است. امروزه با وجود گسترش شهرنشینی و سرعت زیاد ساخت و ساز در شهرها، اکثر بافت شهر را ساختمان‏‌ها (بافت خشن) پر کرده‌‎اند؛ لذا بازگرداندن طبیعت به شهر‌ها در قالب فضا‌های سبز عمودی بااهمیت است و از طرف دیگر به ‏جهت پتانسیل تبدیل سریع ساختار‌های عمودی به مناطق تولید غذا این ساختار‌ها می‌توانند در تأمین تغذیه مردم شهر مورد توجه قرار گیرند.
این پژوهش توسط منصوره جوزای از دانشجویان رشته علوم و مهندسی باغبانی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان در قالب رساله دکتری به‏ راهنمایی دکتر حسین زارعی و مشاوره دکتر سارا خراسانی‏ نژاد از اعضای هیأت علمی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان و دکتر تقی میری عضو هیأت علمی گروه مهندسی شیمی دانشگاه بیرمنگهام انگلستان انجام شد.
 
 
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
ورزشی‌های سی ام آبان ماه در استان سمنان
پایان رقابت‌های بین‌المللی تنیس ساحلی کیش با قهرمانی تیم اهرزاد
امروز، اتمام مهلت ثبت استعفای داوطلبان انتخابات شورا‌های اسلامی روستا
دیپلماسی فعالانه با گام های تاثیرگذار منطقه ای در گردشگری
بر پایی یازدهمین جشنواره چتر نویسی در خرم آباد
افزایش غلظت آلاینده‌ها برای گروه‌های حساس
بسیجی یک خُلق و شیوه زیستن
غیرحضوری شدن مدارس در سه شهر و چند روستای استان مرکزی
مجازی شدن برخی مدارس و دانشگاه‌های خوزستان در اول و دوم آذر ماه
پایداری هوا تا اواسط هفته در لرستان
بازفت منطقه ملی چوقا بافی در کشور
تاکید معاون اول رئیس‌جمهور بر ضرورت بسیج همه امکانات کشور برای مهار آتش‌سوزی جنگل‌‌های هیرکانی
مراسم سالروز شهادت حضرت زهرا (س) ویژه بانوان در قم
پذیرایی سقاخانه شهر فیروزآباد سلسله از عزاداران فاطمی
معرفی برترین های نمایش صحنه ای و خیابانی
خبر‌هایی از تشییع شهید گمنام در میامی
پیچیدن شمیم عطر شهدای گمنام در شهر‌های مختلف لرستان
داماشی‌ها بدون تمرین به استقبال دیدار با مس کرمان رفتند
ممنوعیت فعالیت در فضای باز مدارس اصفهان و شهرهای مجاور
اهدای ۲۰ سرویس چینی به نوعروسان مبارکه ای
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
امامی، آذرپیرا و زارع به دیدار فینال راه یافتند - قاسم پور در دیدار رده بندی
قطعی آب در برخی مناطق شهر کرمانشاه
تشکیل کار گروه اضطرار آلودگی هوا
واکنش زلنسکی به توافق پایان دادن به جنگ روسیه و اوکراین
غیر حضوری شدن مدارس برخی شهرهای آذربایجان شرقی
آلودگی هوای ۱۴ شهر خوزستان در وضعیت قرمز و نارنجی
تعطیلی مدارس مشهد و مدارس شهری تربت حیدریه، نیشابور و تربت جام، فردا شنبه اول آذر
آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به یک باشگاه سیاسی تبدیل شده
زعفران، میراثی کهن برای آیندگان
تصویب ۶۲ مصوبه در میز خدمت معدن وزارت صمت
تعطیلی ۵روزه مهد‌های کودک و پیش دبستانی استان تهران
دستور کار ایثارگران در زنجان؛ از ارتقای جایگاه فرزندان شهدا تا ساماندهی گلزار‌ها
سیاست کاهش توقف تولید در فولاد و صنایع معدنی در صدر دستور کار
بامداد مرگبار در پایتخت؛ ۴ فوتی در تصادفات آخرین جمعه آبان ماه
مقاومت پیروز اصلی انتخابات عراق بود
غیرحضوری شدن مدارس ابتدایی چند شهر و روستای استان مرکزی  (۲ نظر)
خط و نشان کشیدن وزیران خارجه آلمان و انگلیس برای روسیه  (۱ نظر)
دورکاری پنجشنبه‌ها در ماه‌های سرد سال در استان‌های خراسان جنوبی، رضوی و شمالی  (۱ نظر)
راه اندازی خط تولید موتور‌های کم مصرف در سمنان  (۱ نظر)
جامعه ایران در آستانه ورود به «سیاه‌چاله جمعیتی»  (۱ نظر)
ادامه خدمت‌رسانی به سیل‌زدگان هزارانی  (۱ نظر)
استقبال ترامپ با تشریفاتی کم‌سابقه از ولیعهد عربستان  (۱ نظر)
بامداد مرگبار در پایتخت؛ ۴ فوتی در تصادفات آخرین جمعه آبان ماه  (۱ نظر)
آمریکا و سه کشور اروپایی «توافق قاهره» را کشتند  (۱ نظر)
مصرف ۳ تا ۵ برابری برق در کولر‌های گازی  (۱ نظر)
وداع مردم فارس با شهدای گمنام  (۱ نظر)