• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۷۳۱۴۹۷
تاریخ انتشار: ۰۷ بهمن ۱۴۰۱ - ۱۹:۴۵

ژن ضد پیری از نارسایی قلبی محافظت می‌کند

پژوهش های محققان نشان داده است ژن ضد پیری که در جمعیتی صد ساله کشف شده است، سن بیولوژیکی قلب را ۱۰ سال به عقب می‌اندازد که این یافته یک هدف بالقوه برای بیماران مبتلا به نارسایی قلبی ارائه می‌دهد.

به گزارش سرویس وبگردی خبرگزاری صدا و سیما ، در ارتباط با طول عمر استثنایی، حاملان ژن‌های جهش یافته سالم، مانند آن‌هایی که در نواحی آبی سیاره زندگی می‌کنند، اغلب تا ۱۰۰ سال یا بیشتر عمر کرده و از سلامت خوبی برخوردارند. این افراد همچنین کمتر در معرض عوارض قلبی عروقی هستند.
جلوگیری از نارسایی قلبی با ژن ضد پیری
دانشمندان معتقدند: این ژن با محافظت از قلب در برابر بیماری‌های مرتبط با پیری مانند نارسایی قلبی به جوان نگه داشتن قلب کمک می‌کند. در مطالعه جدید، محققان نشان دادند که یک نوع طبیعی ژن BPIFB۴ که قبلاً در صدساله‌ها بسیار رایج بود، می‌تواند از سلول‌های بیماران مبتلا به نارسایی قلبی که نیاز به پیوند قلب دارند، محافظت کند.

تیم تحقیقاتی دانشگاه بریستول به سرپرستی پروفسور پائولو ماددو (Paolo Madeddu) دریافتند که یک بار تجویز ژن ضد پیری جهش یافته، زوال عملکرد قلب را در موش‌های میانسال متوقف می‌کند. حتی قابل توجه‌تر اینکه هنگامی که این ژن به موش‌های مسن داده شد، این ژن سن ساعت بیولوژیکی قلب را به اندازه انسان بیش از ۱۰ سال تغییر داد.

مددو گفت: با افزایش سن، عملکرد قلب و عروق خونی به خطر می‌افتد. با این حال، میزان وقوع این تغییرات مضر در بین مردم متفاوت است. استعمال دخانیات، الکل و کم تحرکی ساعت پیری را سریع‌تر می‌کند، در حالی که خوب غذا خوردن و ورزش، ساعت پیری قلب را به تاخیر می‌اندازد.

او افزود: علاوه بر این، داشتن ژن‌های خوب به ارث رسیده از والدین می‌تواند به جوان ماندن و سالم ماندن کمک کند. ژن‌ها دنباله‌ای از حروف هستند که پروتئین‌ها را رمزگذاری می‌کنند. به طور تصادفی، برخی از این حروف می‌توانند جهش پیدا کنند، اما اکثر این جهش‌ها ناچیز هستند. با این حال، در چند مورد، جهش می‌تواند عملکرد ژن را بدتر یا بهتر کند، مانند ژن جهش یافته ضد پیری که ما در اینجا روی سلول‌های انسانی و موش‌های مسن مطالعه کرده ایم.

مونیکا کاتانئو (Monica Cattaneo) یکی دیگر از محققان گفت: سلول‌های بیماران مسن، به ویژه آن‌هایی که از ساخت رگ‌های خونی جدید به نام پری سیت پشتیبانی می‌کنند، عملکرد کمتری داشته و پیرتر هستند. با افزودن ژن طول عمر به لوله آزمایش، روند جوانسازی قلب را مشاهده کردیم. جالب اینجا بود که سلول‌های قلبی بیماران نارسایی قلبی سالخورده به درستی کار خود را از سر گرفته و ثابت کردند که در ساخت رگ‌های خونی جدید کارآمدتر هستند.

پژوهشگران توضیح می‌دهند:صد ساله‌ها ژن‌های سالم خود را به فرزندان خود منتقل می‌کنند. این مطالعه نشان می‌دهد که یک ژن سالم که در صد ساله‌ها یافت می‌شود، می‌تواند برای محافظت از قلب آن‌ها به افراد غیر مرتبط منتقل شود. جهش‌های دیگری ممکن است در آینده با پتانسیل درمانی مشابه یا حتی برتر نسبت به آنچه در این تحقیق بررسی شده است، پیدا شود. ماددو معتقد است که این مطالعه ممکن است موج جدیدی از درمان‌ها را با الهام از ژنتیک صد ساله‌ها تحریک کند.

مددو در پایان گفت: یافته‌های ما تأیید می‌کند که ژن جهش یافته سالم می‌تواند کاهش عملکرد قلب در افراد مسن را معکوس کند. ما اکنون علاقه مندیم که تعیین کنیم آیا تجویز پروتئین به جای ژن نیز می‌تواند کارساز باشد یا خیر. ژن درمانی به طور گسترده‌ای برای درمان بیماری‌های ناشی از ژن‌های بد استفاده می‌شد، با این حال، درمان مبتنی بر پروتئین ایمن‌تر و قابل دوام‌تر از ژن درمانی است.

شرح کامل این پژوهش جذاب در آخرین شماره مجله تخصصی Cardiovascular Research منتشر شده است.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
جریمه مرغدار متخلف در مهاباد
اجتماع بزرگ حجاب فاطمی در تهران
فینال مسابقات بین‌المللی قرآن کریم در پاکستان
کاراته قهرمانی جهان؛ حذف زودهنگام خدابخشی
مدارس و دانشگاه‌های استان تهران فردا غیرحضوری شد
تحولات اوکراین نشان داد اعتماد به آمریکا اشتباه راهبردی است
تمامی مدارس خراسان رضوی فردا ۸ آذرماه دایر هستند
قهرمانی مازندران در مسابقات کشتی آزاد دانشجویان دانشگاه آزاد کشور
اتحاد و حفظ وحدت امری ضروری است
نوشته های تازه خوانساری ها
تأکید امام جمعه ارومیه بر حمایت از رییس‌جمهور؛ باید پشتیبان دولت باشیم
فخر ایران
تفکر بسیجی؛ راهبرد عبور از جنگ اقتصادی، رسانه‌ای و فرهنگی
وحدت ملت، سپر اصلی کشور در برابر توطئه‌ها است
شهرستان حاجی‌آباد میزبان دو شهید گمنام بود
بسیج حرکتی پیشرو درجامعه
به زانو درآمدن دشمن با تکیه بر فرهنگ غنی بسیج
حضور پررنگ ایران در نمایشگاه کودک بغداد
بسیج، پشتوانه مقاومت و نماد فرهنگ فداکاری است
حضور مقتدرانه نیروی دریایی در آب‌های بین المللی، نشاندهنده خوداتکایی و خودباوری این نیروی راهبردی
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
سهمیه سوخت به خودرو تعلق می‌گیرد، نه مالک
رهبر انقلاب: پیغام با واسطه ایران به آمریکا دروغ محض است
رهبر انقلاب امشب با مردم سخن می گویند
دیدار حساس بانک شهر و استقلال جویبار
عادی سازی مواد مخدر با چاشنی طنز
گسترش ویروس آنفلوانزا
معوقات سایپا همچنان ادامه دارد
اعمال قانون خودرو‌های آلاینده نیازمند سامانه‌های هوشمند است
زبان معیار ۱۴۰۴/۰۹/۰۶
۴۸ ساعت طلایی درمان آنفلوآنزا، کلید بهبودی سریع
گرانفروشی نان با شگرد تغییر تنور
فرهنگ و هنر ۱۴۰۴/۰۹/۰۶
معرفی مسئول جدید نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه پیام نور لرستان
اولین حضور حسن یزدانی پس از المپیک در لیگ برتر کشتی
کیفیت هوا در تاکستان و آبیک "ناسالم" ؛ قزوین "قابل‌قبول"  
سهمیه سوخت به خودرو تعلق می‌گیرد، نه مالک  (۲ نظر)
توضیح نهاجا درباره عبور جنگنده میگ ۲۹ از آسمان تهران  (۲ نظر)
پیش‌فروش محصولات سایپا ویژه ۳ گروه از متقاضیان  (۲ نظر)
اجرای طرح زوج و فرد از درب منزل در کرج  (۱ نظر)
دستگیری فرد هتاک به مقدسات در اراک  (۱ نظر)
مهد کودک‌ و پیش دبستانی‌ها تعطیل؛ کلاس‌های مجازی هم میزبان مدارس  (۱ نظر)
اقامه نماز باران در کوهسار  (۱ نظر)
آغاز طرح جایگزینی ۳ میلیون موتورسیکلت فرسوده در تهران  (۱ نظر)
اختلال پیام رسان بله در حال بررسی است  (۱ نظر)
تشدید پایش مصارف غیرمجاز و توسعه کنترل‌های هوشمند برق در تهران  (۱ نظر)
موج هشدار دهنده آنفلوانزا در روزهای آلوده  (۱ نظر)
افزایش قیمت بنزین برای نظم‌بخشی مصرف و مبارزه با قاچاق  (۱ نظر)
اقدام گسترده پلیس برای مقابله قاطع با مجرمین در محلات لرستان  (۱ نظر)
مصرف گاز بخش خانگی به مرز ۳ میلیارد مترمکعب رسید  (۱ نظر)
وزیر خارجه مصر: اسرائیل باید از جنوب لبنان خارج شود  (۱ نظر)