• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۹۰۲۶۰۳
تاریخ انتشار: ۱۲ تير ۱۴۰۲ - ۲۰:۲۰

دستگاهی که بر تنفس از راه دور نظارت می‌کند

محققان دانشگاه سیدنی سیستمی را برای نظارت دقیق بر تنفس ایجاد کرده اند که نیازی به تماس با بیمار ندارد و باعث افزایش راحتی بیمار و کاهش خطر آلودگی متقابل می‌شود. علاوه بر این، نظارت بر چندین بیمار را از یک ایستگاه واحد و متمرکز امکان پذیر می‌کند.

به گزارش سرویس وبگردی خبرگزاری صدا و سیما ،محققان دستگاهی ساخته اند که از رادار فوتونیک برای نظارت از راه دور و دقیق تنفس و حتی تشخیص بین بیش از یک بیمار استفاده می‌کند. محققان می‌گویند؛ این دستگاه ممکن است روزی در بیمارستان ها، مراکز مراقبت از سالمندان و در خانه برای نظارت بدون تماس افراد مبتلا به مشکلات تنفسی استفاده شود.

نظارت بر علائم حیاتی بیمار برای ردیابی سلامت و عملکرد بدن آن‌ها بسیار مهم است. بسیاری از روش‌های فعلی که در بیمارستان‌ها استفاده می‌شوند نیاز به تماس سیمی با بیمار دارند که شامل الکترود‌های چسبنده روی قفسه سینه می‌شوند و در برخی بیماران می‌تواند مشکل‌ساز باشد.
دستگاهی که بر تنفس از راه دور نظارت می‌کند

یک جایگزین بدون تماس به بدن، سیستم‌های مانیتورینگ مبتنی بر دوربین است، اما به شرایط نور و رنگ پوست حساس است و در صورت استفاده در یک محیط مراقبت‌های بهداشتی، مسائل مربوط به حریم خصوصی را ایجاد می‌کنند. اکنون، محققان دانشگاه سیدنی سیستمی را برای نظارت دقیق بر تنفس ایجاد کرده اند که نیازی به تماس با بیمار ندارد.

بن اگلتون (Ben Eggleton) محقق مسئول این مطالعه گفت: سیستم‌های مبتنی بر دوربین دو مشکل دارند. یکی از آن‌ها حساسیت بالا به تغییرات در شرایط نوری و رنگ پوست است. مورد دیگر مربوط به حریم خصوصی بیمار است.

برای غلبه بر این مشکلات، محققان به فوتونیک روی آوردند. رادار‌های فوتونیک یا رادار‌های فوتونیک مایکروویو، از فوتون‌ها که انرژی نور در فرکانس بالا هستند به جای الکترون و الکتریسیته برای تولید امواج رادیویی استفاده می‌کنند. یک فرستنده و گیرنده فوتونیک یک سیگنال مایکروویو را از طریق یک لیزر پالسی ایجاد می‌کند که پس از برخورد به هدف، سیگنال را به گیرنده مبتنی بر فوتونیک باز می‌گرداند.

رادار‌های فرکانس رادیویی معمولی (RF) که بر الکترونیک متکی هستند، دارای پهنای باند باریک و وضوح برد کمتری هستند. در نتیجه، آن‌ها نمی‌توانند بین اهداف نزدیک به هم تمایز قائل شوند.

زیگیان ژنگ (Ziqian Zhang) پژوهشگر اصلی این مطالعه گفت: رادار فوتونیک از یک سیستم فوتونیک مبتنی بر نور به جای الکترونیک سنتی، برای تولید، جمع‌آوری و پردازش سیگنال‌های راداری استفاده می‌کند. این رویکرد امکان تولید باند بسیار وسیع سیگنال‌های فرکانس رادیویی (RF) را فراهم کرده و ردیابی چندگانه سوژه‌ها را بسیار دقیق و همزمان ارائه می‌دهد.

محققان سیستم فوتونیک خود را با تشخیص و محدوده نور (LiDAR) تکمیل کردند که از امواج نور پالسی برای اندازه گیری فاصله استفاده می‌کند. در حالی که LiDAR به تنهایی برد و وضوح خوبی را ارائه می‌دهد، توانایی آن برای نفوذ از طریق اجسامی مانند لباس محدود است. ترکیب رادار و LiDAR مزایای هر دو و همچنین یک سیستم پشتیبان داخلی را برای دستگاه فراهم می‌کند.

محققان ابتدا دستگاه خود را با استفاده از دو شبیه ساز تنفس انسانی آزمایش کردند. دانشمندان دریافتند که رادار می‌تواند به دقت سرعت تنفس دو هدف را در فاصله ۱۰ سانتی متر در زمان واقعی تشخیص دهد. الگو‌های تنفس نامنظم در سطح میلی متری، از جمله دم‌های طولانی‌تر و بازدم‌های کوتاه تر، و همچنین مکث در تنفس را تشخیص داد.

محققان می‌گویند: توانایی دستگاه آنها برای اندازه گیری تنفس از راه دور باعث افزایش راحتی بیمار و کاهش خطر آلودگی متقابل می‌شود. علاوه بر این، نظارت بر چندین بیمار را از یک ایستگاه واحد و متمرکز امکان پذیر می‌کند.

منبع: Nature Photonics

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
تصویب حسابرسی سال مالی شورای اسلامی شهر تبریز
زنجان؛ واحدهای فرآوری کلید توسعه صادرات کشاورزی
باید ذات مداخله‌جوی غرب را بازشناسی کرد
ریشه‌کنی گرانی شرط اثرگذاری عملکرد دستگاه‌های نظارتی
چمن ورزشگاه یادگار امام (ره) آسیب دیده است
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان ، ۱۹ آبان ۱۴۰۴
خراسان جنوبی خاستگاه اردو‌های جهادی
زنجان؛ پشت درهای بسته یک مرکز تعویض پلاک
تقویم و اوقات شرعی دوشنبه ۱۹ آبان ۱۴۰۴ به افق قم
راه‌اندازی ۸ جایگاه جدید سی‌ان‌جی در سراسر کشور
ضرورت همکاری دستگاه‌های اجرایی در ثبت وقایع حیاتی
برگزاری نشست تخصصی تسهیل صادرات در مناطق آزاد
شهروندان اهری ۴۵ درصد بیشتر از استاندارد جهانی آب مصرف می‌کنند
آغاز برداشت بادام‌زمینی در هوراند
برگزاری جشنواره بزرگ ورزش‌های همگانی، گرامیداشت هفته کیش
همه پای ترویج کتاب و کتاب‌خوانی
اعلام محدودیت‌های ۴۸ ساعته به‌دلیل آلودگی هوا در استان تهران
افزایش غلظت غبار در سمنان
آغاز طرح آموزش رانندگان ناوگان عمومی مازندران برای کاهش تصادفات
رئیس جمهور همراه با ملی‌پوشان فوتبال کشورمان پا به توپ شد
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
آغاز پیش‌فروش ۳ محصول سایپا
تقویت توان دفاعی ونزوئلا با دریافت سامانه‌های پدافند روسی
رشد ۵۶ درصدی طرح های سرمایه‌گذاری در استان خراسان جنوبی
غیرحضوری شدن مدارس ابتدایی و متوسطه اول شهر‌های آلوده خوزستان تا آخر آبان
موافقت‌مجلس با کلیات طرح اصلاح قانون‌محکومیت‌های‌مهریه
بازی‌های همبستگی اسلامی؛ ازبکستان، حریف تیم فوتسال ایران در نیمه‌نهایی
افشای ابعاد جدیدی از همکاری خبرنگاران شبکه ایران اینترنشنال با موساد
خام فروشی در زنجیره فولاد
عراقچی: فعلا امکان مذاکره با آمریکا وجود ندارد
تقویم و اوقات شرعی یکشنبه ۱۸ آبان ۱۴۰۴ به افق قم
ادعای رسایی درباره انتصاب دادستان دستگیر شده، صحت ندارد
حل تنش افغانستان و پاکستان محور گفتگوی متقی و عراقچی
سهم استان زنجان از درآمدهای معدنی کجا هزینه می‌شود؟
زلزله ۳ و ۳ دهم ریشتری در سی سخت
پاکستان می‌تواند پلی برای اتصال ایران به شرق آسیا باشد
تسهیلات وام ازدواج  (۲ نظر)
آغاز پیش‌فروش ۳ محصول سایپا  (۱ نظر)
تهران تا آخر پاییز بارش باران ندارد  (۱ نظر)
اتحادیه اروپا: الفاشر تبدیل به گورستان بشریت شده است  (۱ نظر)
پیوند دو ملت ایران و پاکستان ناگسستنی است  (۱ نظر)
پلمب ۶ کافه به علت برگزاری جشن هالووین  (۱ نظر)
هوای اصفهان و ۳ شهر مجاور آلوده است  (۱ نظر)
جزییات معافیت از صدور صورت‌حساب الکترونیکی در سامانه مودیان ۱۴۰۴  (۱ نظر)
اهواز آلوده‌ترین شهر کشور  (۱ نظر)