• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۹۵۲۷۵۸
تاریخ انتشار: ۳۰ مرداد ۱۴۰۲ - ۱۶:۱۱
علمی و فرهنگی » بهداشت و سلامت

تاسیس سه شعبه دانشگاه‌های علوم پزشکی ایران در خارج کشور

مدیرکل همکاری‌های بین الملل وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت:­ شعبه دانشگاه علوم پزشکی ایران در غنا و دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله در لبنان و شعبه دانشگاه علوم پزشکی در تاجیکستان راه اندازی خواهد شد.

تاسیس سه شعبه دانشگاه‌های علوم پزشکی ایران در خارج کشوربه گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما؛ ­نیکنام در نشست خبری به مناسبت هفته دولت گفت: دیپلماسی سلامت بستری برای توسعه روابط بین الملل است و در این زمینه اسناد بالادستی و فرمایشات مقام معظم رهبری را داریم و سه سیاست مهم برگرفته از اسناد بالادستی مدنظر وزارت بهداشت در حوزه دیپلماسی سلامت است، این سه سیاست شامل بین المللی سازی ظرفیت‌های بخش سلامت در آموزش، درمان، تحقیقات، توسعه صادرات دارو و تجهیزات پزشکی، ایفای نقش موثر در ارتقای سلامت یا اولویت کشور‌های همسایه و توسعه همکاری علمی و اقتصادی و افزایش سهم کشور از بازار سلامت در جهات است باید توجه داشت که سلامت مردم ما به سلامت مردم منطقه وابسته است و در همین زمینه سیاستگذاری لازم باید اتخاذ شود.
 
وی ادامه داد: در دولت سیزدهم در ۸ ماه پایانی سال قبل سه اجلاس در حد وزارت بهداشت برگزار کردیم که این اجلاس‌ها در حوزه‌های مختلف سلامت به ویژه بهداشت، بهداشت تجمعی مانند مراسم اربعین برگزار کردیم.
 
نیکنام بیان کرد: همکاری‌های گروه پنج در دنیا بی نظیر است و در هیچ جای دنیا نداریم که پنج کشور در یک حوزه تخصصی این چنین عمل کنند و اجلاس بعدی جی ۵ در حوزه دارو به ایران سفر می‌کنند و همکاری‌ها در حوزه تنظیم گری و تجارت در حوزه دارو مورد بحث قرار می‌گیرد و این نشست همزمان با نمایشگاه ایران فارما در ۵ تا ۷ مهر ماه برگزار خواهد شد.
 
مدیرکل همکاری‌های بین الملل وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در حوزه بین المللی سازی آموزش پزشکی گفت: ۷ هزار دانشجوی خارجی در ایران از ۴۰ کشور دنیا تحصیل می‌کنند و سالانه بیش از یک میلیون انعقاد ۱۰ تفاهم نامه بین المللی همکاری در حوزه‌های مختلف سلامت تدوین شده است و تفاهم نامه‌ای با فدراسیون جهانی آموزش پزشکی WFME امضا کرده ایم و ورود به بازار‌های دارو و تجهیزات پزشکی در منطقه یکی از برنامه‌های اصلی وزارت بهداشت است و در همه دیدار‌های بین المللی یکی از محور‌های اساسی اقدامات وزارت بهداشت است. در اجلاس قاهره هم راهبرد‌ها را دنبال خواهیم کرد.
 
وی افزود: ترویج ظرفیت علمی دانشگاه‌های علوم پزشکی یکی از پنج راهبرد بین المللی وزارت بهداشت است و ما اکنون در منطقه رتبه دوم و در جهان رتبه شانزدهم در حوزه پزشکی را داریم، زمانی پزشکان هندی به ایران سفر می‌کردند و حالا جوانان هندی برای پزشک شدن به ایران می‌آیند.
 
نیکنام گفت:۱۶۰ دانشجوی پزشکی و ۶۰ دانشجوی پرستاری و توانبخشی از طریق کنکور سراسری عراق در دانشگاه سبطین پذیرفته شده اند و ایران هیچ پولی در عراق برای راه اندازی دانشگاه سبطین صرف نکرده و این دانشگاه با سرمایه گذاری عتبه حسینی راه اندازی شده است و تامین استاد را دانشگاه علوم پزشکی تهران به عهده دارد. با عراق، سوریه، ونزوئلا، اوگاندا، پاکستان، عمان، نیکاراگوئه، کوبا و تاجیکستان تفاهم نامه همکاری در حوزه آموزش پزشکی داشتیم.
 
وی بیان کرد: طبق سیاست گذاری دولت وزارت بهداشت ارتباط اقتصادی با کوبا و سویس را دنبال می‌کند.
 
مدیرکل همکاری‌های بین الملل وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی  درباره ورود به بازار‌های دارو و تجهیزات پزشکی در منطقه و جهان گفت: سومین صنعت سودآور در دنیا حوزه سلامت است و ۷۰ درصد گردش مالی در حوزه سلامت مربوط به دارو و تجهیزات پزشکی است، ما ۱۸۰ شرکت تولید کننده دارو، مکمل و دارو‌های گیاهی و ۶۵ شرکت مواد اولیه دارویی و ۵۶ شرکت پخش دارویی داریم و ۹۹ درصد دارو را از مسیر تولید داخل تامین می‌کنیم.
 
وی افزود: قیمت دارو‌های با کیفیت ایرانی قابلیت رقابت با دارو‌های کشور دنیا را دارد و در افغانستان دیدیم که داروی ایرانی عرضه می‌شود و پزشکان ایرانی در بسیاری کشور‌های دنیا خریدار دارند و در زمینه دارو‌های با فناوری بالا به ویژه حوزه زیست فناوری و بیو سیمیلار دارو‌های خوبی داریم و ۵ هزار شرکت فعال در حوزه تجهیزات پزشکی داریم که می‌توانند در حوزه صادرات فعالانه عمل کنیم و ما قادر هستیم یک اتفاق عمل را با تجهیزات پزشکی ایرانی تجهیز کنیم.
 
نیکنام گفت: ما حتی سی تی اسکن و ربات جراح تولید می‌کنیم و در سفر رئیس جمهور به اندونزی، در حضور رئیس جمهور ایران و اندونزی با ربات جراح ایرانی یک جراحی در فاصله ۵ هزار کیلومتری انجام شد و ۴ ربات جراح دیگر سفارش داده اند.
 
وی افزود: اخیرا شاهد تفویض اختیار در حوزه غذا و دارو به دانشگاه‌های علوم پزشکی بودیم و در تقویت زیرساخت‌های سلامت در جذب سرمایه گذاری خارجی برنامه ریزی لازم صورت گرفته است و برخی کشور‌ها درخواست ایجاد خطوط تولید دارویی از ایران دارند.
 
نیکنام گفت: هفته آینده ۴۰ سفیر و نمایندگان سازمان‌های جهانی سلامت و نمایندگانی از وزارت صمت مهمان وزارت بهداشت هستند و رئیس سازمان غذا و دارو معاون بهداشت و معاون آموزشی در جهت ارتقای دیپلماسی سلامت سخنرانی خواهند کرد.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
هدف اصلی امریکا، تجاوز به کشورها با هدف چپاول و غارت
لیوا: تیم والیبال ایران واقعا قدرتمند است
وحدت فرماندهی و تصمیم‌گیری پایه پدافند غیرعامل
سوزارا: آینده والیبال زنان ایران روشن است
رویداد استانی گفت‌وگوی اجتماعی با تشکل‌های دانش‌آموزی لرستان
رزمایش پدافند غیر عامل در دبیرستان خاتم الانبیاء کیش
دیدار وزیر امور خارجه با پدر زندانی ایرانی در ترکیه
فردا ۱۲ آبان، تاخیر در آغاز فعالیت ادارات، دانشگاه‌ها و مدارس ۶ شهرستان خوزستان
تجهیز مجموعه ورزشی ساحلی بانوان کیش به باجه های پرداخت الکترونیک
پایش میدانی مزارع کلزا در اسکو
وزش باد شدید همراه با گردوخاک در سمنان
مانور پهپادی یگان سجیل در حضور فرمانده کل سپاه
کشف بیش از ۵ هزار بسته شکلات خارجی قاچاق در مراغه
آغاز برداشت برنج از شالیزار‌های دره‌شهر
رزمایش آمادگی شرکت آبفای لرستان در شرایط بحران
گره گشایی از پرددترین کوچه هالی اتصالی بلوارامام خمینی به بلوار طالقانی آمل
بسته خبر‌های کوتاه ۱۱ آبان در یک نگاه
اجرای پدافند غیرعامل در مرکز صداو سیمای خراسان شمالی 
پیام تسلیت نماینده ولی‌فقیه و حوزه علمیه لرستان در پی ارتحال عالم ربانی حجت‌الاسلام والمسلمین سید مجید شاهرخی
معرفی هیأت داوران سی‌وهفتمین جشنواره تئاتر مازندران
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
ایران به دنبال صلح در سودان؛ غرب و صهیونیسم در پی تجزیه
هفته نهم سوپرلیگ یونان؛‌ پیروزی المپیاکوس با گلزنی طارمی
نیم صفحه نخست روزنامه‌های ورزشی ۱۱ آبان
تصادف مرگبار در محور فرعی دهگلان - قروچای
افشای هویت جانیان صهیونی به دست گروه سایبری حنظله
آخرین وضع مصدومان سپاهان
کرملین: مسکو از نزدیک تحولات ونزوئلا را زیر نظر دارد
عکس‌های منتخب خبری جهان / ۱۱ آبان
قانون کاهش مصرف کیسه‌های پلاستیکی در انتظار اجرا
پزشکیان: اراده ایران بر گسترش صنعت هسته‌ای است
لاریجانی: «خواسته‌های دشمن ته ندارد»
اختصاص ۲۰۰ میلیارد تومان برای تعریض جاده قره پشتلوی زنجان
مدال طلا را برای سربلندی کشورم کسب کردم
پیگیری رفع آلودگی دره خرگوش دراستان زنجان
تظاهرات مخالفان رئیس جمهور صربستان
پیش ثبت نام ۷۳۰ نفر برای تشرف به حج تمتع ۱۴۰۵  (۱ نظر)
تصادف در اتوبان تهران کرج با ۱۱ مصدوم و ۳ فوتی  (۱ نظر)
قطع درختان صنوبر در چمستان قانونی بود  (۱ نظر)
بازی‌های آسیایی جوانان؛ ایران در رده چهارم آسیا قرار گرفت  (۱ نظر)
پیام تسلیت رئیس مجلس در پی درگذشت مادر شهیدان عاکفی  (۱ نظر)
یادواره شهدای سلامت در خرم‌آباد  (۱ نظر)
کشور فلسطین ظرف ۵ سال تشکیل می‌شود  (۱ نظر)
قصه آموزش در تنها مدرسه روستای نرگس‌زمین ساری  (۱ نظر)
افشای هویت جانیان صهیونی به دست گروه سایبری حنظله  (۱ نظر)
کرملین: مسکو از نزدیک تحولات ونزوئلا را زیر نظر دارد  (۱ نظر)
تظاهرات مخالفان رئیس جمهور صربستان  (۱ نظر)
قهرمانی تیم رباتیک دانش آموزی ایران در آسیا  (۱ نظر)
دیدار عراقچی با پدر زندانی ایرانی در ترکیه  (۱ نظر)
بلیت فروشی دیدار تراکتور_الشرطه  (۱ نظر)
بازتاب درخشش طلایی والیبال دختران ایران در تارنمای شورای المپیک آسیا  (۱ نظر)