• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۹۵۹۷۳۴
تاریخ انتشار: ۰۶ شهريور ۱۴۰۲ - ۱۲:۰۹
علمی و فرهنگی » علم و فناوری

مروری بر دستاورد‌های دانش بنیان عرضه شده معاونت علمی در نمایشگاه «روایت خدمت»

نمایشگاه روایت خدمت همزمان با هفته دولت با هدف معرفی دستاورد‌های دو سال فعالیت دولت سیزدهم در حوزه‌های مختلف در سالن‌های ۸ و ۹ نمایشگاه بین‌المللی تهران برپا شده است.

مروری بر دستاورد‌های دانش بنیان عرضه شده معاونت علمی در نمایشگاه «روایت خدمت»به گزارش خبرگزاری صد وسیما، به نقل از مرکز ارتباطات و اطلاع رسانی معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری، معاونت علمی و فناوری نیز در غرفه‌ای آخرین دستاورد‌ها و محصولات این معاونت را برای بازدید عموم قرار داده است.

برخی از محصولات دانش بنیان و فناورانه عرضه شده در غرفه معاونت علمی عبارتند از:
پهپاد کشاورزی
پهپاد کشاورزی یک پیشرفت تکنولوژیک مهم در حوزه کشاورزی است. این ابزار می‌تواند به شکل‌های مختلف به بهره‌وری بیشتر و کاهش هدررفت منابع کمک کند. شرکت دانش‌بنیان سیرنگ توانسته است با تولید پهپاد کشاورزی به بهبود فرآوری خاک، مدیریت محصولات کشاورزی و کاهش ضایعات کمک کند. از این محصول در عملیات سم‌پاشی، بذرپاشی، گرده‌افشانی و مه‌پاشی (جهت جلوگیری از سرمازدگی باغات) استفاده می‌شود.

سامانه سیار بازرسی کانتینری کالای پرنفوذ
امروزه در دنیا علاوه بر تجهیز مرز‌های نظامی، تجهیز مرز‌های اقتصادی نیز از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است. سامانه سیار بازرسی کانتینری کالای پرنفوذ، یک سامانه بازرسی است که مطابق با استاندارد‌های ایمنی پرتو از سازمان انرژی اتمی و سازمان‌های بین المللی ساخته شده است و در سرعت عبوری ۱۵ کیلومتر بر ثانیه از قابلیت اسکن در کمتر از ۱۵ ثانیه برخوردار است. این دستگاه که به دست مهندسان و فناوران ایرانی شرکت پرتوسازان ساخته شده است، می‌تواند پاسخگوی نیاز کشور در زمینه کنترل و بازرسی مرز‌های زمینی باشد.

میکروسکوپ رامان
میکروسکوپ رامان یک دستگاه طیف‌سنجی با قابلیت طیف‌گیری از منطقه‌هایی با ابعاد میکرونی است. این سیستم طیف‌سنجی مبتنی بر لیزر است که برای انجام طیف‌سنجی رامان استفاده می‌شود. روش طیف‌سنجی رامان، روشی دقیق برای شناسایی و مشخصه‌یابی طیف وسیعی از مواد است.
شرکت دانش‌بنیان تکفام سازان طیف نور موفق شده است تا این میکروسکوپ را در داخل کشور تولید کند و در اختیار پژوهشگران قرار دهد.

ونتیلاتور ثابت و همراه
دستگاه تنفس مصنوعی یا ونتیلاتور، دستگاهی است که کار تنفس را برای بیمارانی که به‌طور موقت یا دائم دچار مشکلات تنفسی هستند، انجام می‌دهد.

با شیوع ویروس کرونا، نیاز به این محصول در دنیا بیش از تولید آن شد و در این برهه فناوران ایرانی در چند شرکت دانش‌بنیان موفق به تولید این محصول به صورت ثابت و همراه شدند. در حال حاضر کشور ما علاوه بر تامین نیاز داخلی خود در این زمینه، موفق به صادرات ونتیلاتور به ۵۵ کشور جهان شده است.

الکتروکاردیوگراف
الکتروکاردیوگراف، دستگاهی است که به وسیله آن نوار قلب گرفته می‌شود. نوار قلب به پزشک و تیم درمانی کمک می‌کند که درمان‌های لازم را در سریع‌ترین زمان ممکن برای بیماران انجام دهند.

الکتروکاردیوگراف دنا ۶۵۰ که توسط فناوران ایرانی در شرکت پویندگان راه سعادت ساخته شده است از ویژگی‌های مثبتی مانند طراحی سبک و کم حجم برای جابجایی آسان، قابلیت شارژ و نگهداری تا هشت ساعت، ذخیره اطلاعات تا صد رکورد و ... برخوردار است.

دستگاه الکتروشوک
از این دستگاه به منظور احیاء ضربان عضله قلب و کنترل آریتمی‌های تهدیدآمیز مانند فیبریلاسیون بطنی استفاده می‌شود. این دستگاه مجهز به سامانه آنالیز علامت  ECG بوده و قدرت تشخیص ایست ناگهانی قلب را دارد. دستگاه الکتروشوک شوکا یکی دیگر از محصولاتی است که توسط شرکت پویندگان راه سعادت ساخته شده است.

شتابدهنده خطی پزشکی امید
این دستگاه برای پرتودرمانی بیماران سرطانی استفاده می‌شود. با وجود تحریم‌های خارجی در سال‌های اخیر، درمان بیماران بیماران سرطانی در کشور با مشکلات بسیاری روبرو شده بود. در حال حاضر مهندسان و فناوران ایرانی در شرکت دانش‌بنیان بهار صنعت سپاهان موفق به تولید دستگاه پرتودرمانی شده‌اند. هزینه تولید این دستگاه، یک سوم خرید آن از خارج کشور است. در حال حاضر این دستگاه در شهرک سلامت اصفهان به بیماران خدمات درمانی ارائه می‌دهد.

پای مصنوعی پیشرفته فیبر کربن
طی ۵ تا ۱۰ سال گذشته شاهد تحولات بزرگی در تکنولوژی تولید پا‌ها و اندام‌های مصنوعی بوده‌ایم. در این راستا کامپوزیت‌های فیبر کربن و آلیاژ‌های بسیار سبکی در ساخت اندام‌های جایگزین بدن انسان استفاده شده‌اند. این آلیاژ‌ها و کامپوزیت‌ها ویژگی‌ها و قابلیت‌های متفاوتی را در اندام‌های مصنوعی به وجود می‌آورند.

در حال حاضر شرکت کامپوزیت گستر سپاهان موفق شده است تا پای مصنوعی فیبر کربن را در داخل کشور تولید کند. این محصول از لحاظ کیفیت و خواص با نمونه‌های مشابه خارجی کاملا رقابت می‌نماید و با دارا بودن مجوز فروش در اروپا، در بازار‌های خارجی نیز به فروش میرسد.
چاپگر زیستی سه بعدی
چاپگر زیستی سه بعدی یا بیوپرینتر وسیله‌ای است که به کمک آن می‌توان با استفاده از جوهر‌های زیستی، ساختار‌هایی مانند بافت زنده بدن ایجاد کرد. به کمک بیوپرینتر‌ها می‌توان بافت‌های انسانی مصنوعی یا حتی یک اندام کامل را تولید کرد. در حال حاضر مهندسان شرکت ایده‌پردازان سه بعدی شریف موفق شده‌اند تا این دستگاه را با سیستم پنوماتیکی برای اولین بار در ایران تولید کنند.

محیط کشت جنین G۱
با وجود تلاش‌های بالینی و آزمایشگاهی و پیشرفت‌هایی که در موفقیت این درمان‌ها ایجاد شده، نرخ بارداری همچنان نسبتا پائین است. در IVF، تخمک‌ها از تخمدان‌های یک زن گرفته شده و در ظرفی حاوی اسپرم شریک زندگی او یا یک اهدا‌کننده اسپرم، در مایعی به نام محیط کشت جنین قرار می‌گیرند.

محققان ایرانی در شرکت دانش بنیان راون سازه موفق شده‌اند تا محیط کشت جنین انسان در آزمایشگاه از مرحله زایگوت تا کلیواژ را تولید کنند. این دستاورد در حوزه درمان ناباروری، می‌تواند شرایط تغذیه و رشد جنین در محیط آزمایشگاه را به منظور انتقال به رحم مادر فراهم کند.

در غرفه معاونت علمی و فناوری در نمایشگاه روایت خدمت از محصولات دیگری مانند بذر هیبرید صیفی‌جات، واکسن اکتیمای واگیردار، واکسن طاعون نشخوارکنندگان، کنتور‌های دیجیتال تکفاز و سه فاز، ترددشمار جاده، ردیاب خودرو، سامانه تماس اضطراری، دیوار سبک بتنی، مدل فضایی برد مدیریت داده و فرمان ماهواره مکعبی، مدل مهندسی پیکوماهواره، برد آموزشی ماهواره مکعبی، مکمل‌های غذایی پرندگان، روغن موتور هواپیما‌های سبک، کاتالسیت‌های اندروترمیک، تفکیک آمونیاک، حذف هیدروژن و ...، دستگاه کروماتوگرافی مایع، واحد نم‌زدایی از پساب، دستگاه دیالیز، محصولات دارویی شرکت سیناژن و ... رونمایی شده است.

علاقمندان می‌توانند تا هفتم شهریور ، از ساعت ۹ تا ۱۶ عصر با مراجعه به غرفه معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان در نمایشگاه روایت خدمت از این دستاورد‌ها و محصولات اطلاعات بیشتری کسب کنند.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
اجرای برنامه‌های ترویج کتابخوانی در کودکستان‌های چهارمحال و بختیاری
بوستان قیطریه بهسازی شد
خراسان جنوبی صدرنشین مرمت مشارکتی خانه‌های تاریخی در کشور
بورس کالا میزبان عرضه بیش از یک میلیون تن انواع کالا در تالار‌ها
نظام تعلیم و تربیت، بیش از هر نهاد دیگری مسئول پرورش نسل دانا و کتاب‌خوان است
نفت سفید و میعانات گازی ۲ عرضه مهم در رینگ بین‌الملل و داخلی
آزمایش رایگان ایدز با مشاوره تخصصی در کیش
آزادی ۴۰ زندانی در خراسان شمالی با کمک خیران
سفر نایب رئیس اول مجلس شورای اسلامی به تبریز
تمدید مهلت ارسال آثار به رویداد ملی رسانه‌ای «هما» تا پایان آبان ماه
دست‌ها برای طلب باران به آسمان بلند شدند
لایحه ساماندهی معافیت‌های مالیاتی در راه بهارستان یا پاستور؟
پرونده صد کودکستان متخلف روی میز آموزش و پرورش
برداشت ۴۲۰۰تُن خرما از نخیلات قصرشیرین
پیش بینی رگبار و رعد و برق در برخی مناطق استان قزوین 
آزادسازی سوسنگرد، اوج هنرنمایی رزمندگان اسلام در دوران دفاع مقدس+فیلم
برگزاری هشتمین دوره داوری مهر اصالت ملی در همدان
عضویت رایگان و بخشودگی جرائم، هدیه کتابخانه‌های فارس
رسیدگی ویژه به پرونده تاخیر در تامین واکسن تب برفکی
خرمشهر پایلوت طرح شهرستان کارآفرین کشور
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
شیراز لرزید
هوای اصفهان سالم شد
توصیه‌های هواشناسی کشاورزی استان همدان
تکذیب استعفای اعضای دولت
استخدام در صداوسیما - استان مرکزی
ختم ۴۲ درصد پرونده‌ها در شورا‌های حل اختلاف به سازش
احتمال کاهش فشار یا قطع آب در مناطقی از شهر اصفهان
رکورد ۱۹۰ روزه در ساخت ۱۵۰۰ واحد مسکونی
بدون تعارف با رئیس سازمان هواشناسی کشور
آغاز اصلاح یک موسسه اعتباری ناتراز
اطلاعیه دانشگاه تهران درباره حواشی رویدادی در دانشکدگان هنر‌های زیبا
قطع آب اداره‌های دولتی پر مصرف
فرهنگ در خدمت بی فرهنگی
بارش باران در مناطق مختلف خوزستان
فعالیت سامانه بارشی تا روز دوشنبه در استان کرمانشاه
اطلاعیه کارگروه شرایط اضطرار آلودگی هوای استان مرکزی  (۳ نظر)
نیروی دریایی سپاه پاسداران یک نفتکش را توقیف کرد  (۲ نظر)
رفاهیات در فیش‌های حقوقی بازنشستگان، مشمول کسور نمی‌شود  (۲ نظر)
بارش باران در برخی از مناطق خوزستان  (۱ نظر)
تولد نهمین فرزند سرگرد یزدی  (۱ نظر)
تجدید دیدار استاد و دانشجویان پس از ۳۴ سال در مشهد  (۱ نظر)
میدری: شیوه جدید کالابرگ از آذرماه اجرایی می‌شود  (۱ نظر)
ولایتی: آینده‌ای روشن در انتظار ایران و عراق است  (۱ نظر)
رد ادعا‌های بی‌اساس گروه ۷ در رابطه با جمهوری اسلامی ایران  (۱ نظر)
پیش بینی بارش باران و رگبار در استان تهران  (۱ نظر)
افتتاح طرح‌های نوین گردشگری در هفته کیش  (۱ نظر)
پرداخت وام برای جایگزینی موتورسیکلت‌های فرسوده در یزد  (۱ نظر)
صیانت از مرز‌ها با استقرار دستگاه‌های اپتیکی و الکترونیکی  (۱ نظر)
تنش در روابط چین و ژاپن  (۱ نظر)
سراب چناره الشتر مکانی زیبا برای گردشگران  (۱ نظر)