• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۴۰۸۳۷۸۲
تاریخ انتشار: ۱۸ آذر ۱۴۰۲ - ۱۱:۱۹
اقتصادی » گمرک، حمل و نقل
در شورای عالی ترابری کشور؛

آیین نامه تاسیس شرکت‌های بندری و دریایی تصویب شد

­معاون حمل و نقل وزیر راه و شهرسازی از تصویب آیین نامه تأسیس و فعالیت شرکت‌های بندری و دریایی در جهت اجرای سیاست‌های کلی توسعه دریا محور در شورای عالی ترابری کشور خبر داد.

آیین نامه تاسیس شرکت‌های بندری و دریایی تصویب شد

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، شهریار افندی زاده با تشریح مصوبات نشست ۲۲۸ شورای عالی هماهنگی ترابری کشور گفت: برای اجرای سیاست‌های کلی توسعه دریا محور که آبان ماه امسال از سوی رهبر معظم انقلاب اسلامی به روسای قوای سه‌گانه و رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام ابلاغ شد، آیین نامه تأسیس و فعالیت شرکت‌های بندری و دریایی در نشست ۲۲۸ شورای عالی هماهنگی ترابری کشور به تصویب اعضا رسید و مقرر شد پس از اصلاحات تکمیلی، برای اجرا از سوی این شورا ابلاغ شود.

دبیر شورای عالی هماهنگی ترابری کشور گفت: در این نشست که به فاصله کوتاهی پس از ابلاغ سیاست‌های کلی توسعه دریا محور از سوی مقام معظم رهبری به رؤسای قوای سه‌گانه و رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام در آبان سال جاری برگزار شد، آیین نامه تأسیس و فعالیت شرکت‌های بندری و دریایی که گامی مهم در بهبود حکمرانی اقتصاد دریا تلقی می‌شود و کلیات آن پس از چند نشست تخصصی، در اسفند سال گذشته مورد موافقت نشست کمیسیون فرعی شورا قرار گرفته بود، به تصویب اعضا رسید و بر این اساس مقرر شد پس از پاره‌ای اصلاحات تکمیلی، ابلاغ شود.

افندی زاده ادامه داد: با توجه به جایگاه حاکمیتی و سیاست گذاری شورای عالی هماهنگی ترابری کشور و نیز مفاد ابلاغیه سیاست‌های کلی توسعه دریا محور که قوه مجریه موظف است با کمک قوای دیگر و با بسیج دستگاه‌های مسئول، برنامه جامع تحقق این سیاست‌ها را شامل تقدیم لوایح، تصویب مقررات و اقدامات اجرایی ارائه دهد، این شورا تحت راهبری وزیر راه و شهرسازی و رئیس شورا، از تمام ظرفیت‌های خود با مشارکت مؤثر همه اعضا برای پیشبرد سیاست‌ها و برنامه‌های مذکور استفاده خواهد کرد.

معاون حمل و نقل وزیر راه و شهرسازی افزود: این شورا پیش از این، در سال‌های ۱۳۶۵ و در نشست‌های ۴۷ تا ۵۱، آیین نامه تأسیس و فعالیت شرکت‌ها و مؤسسات کارگزاری ترابری دریایی را با ۱۲ زمینه فعالیت مصوب کرده و در نشست ۱۶۵ نیز در سال ۱۳۸۳، به فعالیت نمایندگی کشتیرانی پرداخته است، در سال‌های بعد آیین نامه‌های مرتبط با فعالیت‌های ۱۱ گانه بازنگری و به تصویب شورای عالی سازمان بنادر و دریانوردی رسید و نهایتاً در نشست ۱۶۷ شورا، آیین‌نامه صدور مجوز و نحوه فعالیت شرکت‌های نمایندگی کشتیرانی بازنگری و تصویب شده است.

به گفته افندی زاده، آیین‌نامه جدید که برای ۳۱ زمینه فعالیت تدوین‌شده، اهدافی را در برمی‌گیرد که همسو با اولویت‌های سیاست‌های کلی توسعه دریا محور است. از جمله این اولویت‌ها، سیاست گذاری یکپارچه امور دریایی برای احراز جایگاه شایسته جهانی و رتبه اول در منطقه، توسعه فعالیت‌های اقتصادی دریا محور، تسهیل و توسعه سرمایه‌گذاری در زیرساخت‌های لازم نرم‌افزاری و سخت‌افزاری، تأمین و ارتقا سرمایه انسانی و مدیریت متعهد و کارآمد، افزایش سهم کشور در حمل‌ونقل دریایی و ترانزیت با ایجاد و تقویت شبکه حمل‌ونقل ترکیبی و حمایت از فعالان اقتصادی در این حوزه است.

دبیر شورای عالی هماهنگی ترابری کشور، ضمن اشاره به این موضوع که این آیین‌نامه فصل جدیدی در فضای جدید کسب و کار دریا محور رقم خواهد زد، درباره اهم اهداف آن گفت: اصلاح ساختار و فرآیند با رویکرد تسهیل گرانه و جلوگیری از انحصار، توسعه فضای کسب‌وکار تخصصی، شفاف‌سازی مقررات اعطای مجوز در جهت برخورداری از فرصت‌های برابر و ایجاد رقابت، دستیابی به سهم بیشتر از بازار‌های منطقه با توسعه خدمات مکمل حمل و نقل دریایی، تفکیک تخصصی مجوز‌ها به لحاظ ارتقای ایمنی در انجام عملیات و افزایش کیفیت خدمات و اشتغال زایی با استفاده از سرمایه انسانی متخصص در جهت تأسیس شرکت‌های بندری و دریایی دانش‌بنیان.

معاون حمل و نقل وزیر راه و شهرسازی گفت: در دستور کار‌های دیگر این نشست، پیش نویس بازنگری شرایط عمومی حمل و نقل جاده‌ای داخلی کالا و نیز مفاد تکمیلی پیش نویس دستور العمل اجرایی تردد اشخاص و وسایل نقلیه موتوری در بنادر کشور مورد بحث و تبادل نظر اعضا قرار گرفت و مقرر شد دبیرخانه شورا پس از طرح و بررسی نهایی موضوعات با حضور اعضای ذیربط در جلسات کمیسیون فرعی شورا، پیشنهاد‌ها را برای طرح و تصویب در نشست‌های بعدی ارائه دهد.

افندی زاده در پایان تأکید کرد: امروزه نگاه به مقوله حمل و نقل در سطح کشور‌های منطقه و بین‌المللی تغییر کرده و دولت‌ها در چارچوب حکمرانی مطلوب و مؤثر حمل و نقل در بعد داخلی و خارجی آن، به‌دنبال نقش آفرینی بیشتر این بخش پیشران در رشد اقتصادی کشور هستند.

وی افزود: با توجه به جایگاه مهم و حیاتی حمل و نقل و بر پایه تقویت مشارکت و هم افزایی دولت و بخش خصوصی و تسهیم و تبیین مسئولیت این نهاد‌ها در پیشبرد سیاست‌ها و برنامه‌های کوتاه مدت، میان مدت و بلند مدت، تدوین و اجرای قوانین و مقررات شفاف و عدالت محور و افزایش اثربخشی و کارایی قوانین به ویژه در حوزه طیف گسترده کسب و کار‌های این حوزه، شورای عالی هماهنگی ترابری کشور، در حدود و ثغور وظایف، تکالیف و اختیارات محوله، ترویج این نگاه را در سطح ملّی و فرابخشی پیگیری می‌کند.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
بازرسی باشگاه های ورزشی
دستگیری اراذل و اوباش قمه‌کش در نور
بازی‌های همبستگی اسلامی ۲۰۲۵؛ نایب قهرمانی تیم بسکتبال ۳ نفره مردان ایران
بازدید بازرس کل استان تهران از اسلامشهر
اعزام ورزشکار چهارمحال و بختیاری به اردوی آمادگی جوانان مچ اندازی
هر شهروند ایلامی یک خیّر
نویسندگان پیشران تحول و روایتگر حقیقت
لزوم پیشگیری از سرماخوردگی و رعایت نکات بهداشتی در روز‌های سرد سال
امکانات مراکز درمانی هشترود پاسخگوی نیاز بیماران نیست
تجلیل از مروجان کتاب و کتابخوانی در هرمزگان
فردین هدایتی: نشانم را به امام زمان تقدیم می‌کنم
گیجگاه ۱۴۰۴/۰۸/۲۸
خط و نشان کشیدن وزیران خارجه آلمان و انگلیس برای روسیه
اجرای ۱۳۰ میلیارد تومان طرح محله محور در ۱۰ محله منطقه ۱۵ اصفهان
مسابقات فوتبال لیگ پیشکسوتان استان اردبیل
عملیات موفق جستجوی زن سالخورده در ترکمانچای
مسابقات فوتبال لیگ نوجوانان استان اردبیل
خبر‌هایی از برنامه ریزی برای بزرگداشت هزاره مناره مسجد جامع سمنان
آغاز رقابت‌های قهرمانی تنیس خاکی کارگران کشور در اردبیل
بزرگداشت هفته بسیج با هزار و ۳۰۰ برنامه در چهارمحال و بختیاری
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
بازدید استاندار کرمان از کلاس‌های کانکسی هنرستان فدک
برندگان مرحله ششم پیش‌فروش سکه مشخص شدند
فوت فرزاد خوش برش در بیمارستان 
غیرحضوری شدن مدارس ابتدایی چند شهر و روستای استان مرکزی
تقویم و اوقات شرعی زنجان سه شنبه ۲۷ آبان
چه کسی باعث ناترازی بانک آینده شد؟
دریای خزر، نیازمند همکاری مشترک استانهای ساحلی پنج کشور
پیگیری دغدغه رئیس جمهور در سیستم آموزش عالی کشور
تداوم تخلفات در نبود نظارت
زبان معیار ۱۴۰۴/۰۸/۲۷
قصه چهار سال بلاتکلیفی استخر نیمه‌تمام ولیعصر زنجان
خطیب‌زاده: آمریکا برای مذاکره واقعی و نتیجه‌محور آماده نیست
گام جدید واشنگتن علیه کاراکاس
­ اسماعیلی، مرد طلایی کشتی فرنگی ایران
برپایی نمایشگاه عرضه محصولات روستایی در چهار باغ اصفهان
۳۰۰ کیلومتر بزرگراه در سیستان و بلوچستان افتتاح می‌شود  (۲ نظر)
غیرحضوری شدن مدارس ابتدایی چند شهر و روستای استان مرکزی  (۲ نظر)
آموزش مجازی مدارس و دانشگاه‌های رشت همزمان با برگزاری اجلاس استان‌های ساحلی خزر  (۱ نظر)
سردار حسن‌زاده: قدرت موشکی ایران مهار شدنی نیست  (۱ نظر)
قانون اساسی بالاترین سند ملی برای دفاع از کشور  (۱ نظر)
آغاز مذاکرات ایران و چین برای اتصال ریلی شرق به غرب  (۱ نظر)
منابع انسانی موتور محرک تعلیم‌وتربیت است  (۱ نظر)
طرح نماد، سرمایه‌های اجتماعی را حفظ می‌کند  (۱ نظر)
راه اندازی خط تولید موتور‌های کم مصرف در سمنان  (۱ نظر)
دیپلمات روس: قطعنامه آمریکا درباره غزه بسیار مبهم است  (۱ نظر)
استاد دانشگاه امیرکبیر در لیست پراستناد‌های ۲۰۲۵  (۱ نظر)
جامعه ایران در آستانه ورود به «سیاه‌چاله جمعیتی»  (۱ نظر)
ادامه خدمت‌رسانی به سیل‌زدگان هزارانی  (۱ نظر)
استقبال ترامپ با تشریفاتی کم‌سابقه از ولیعهد عربستان  (۱ نظر)
رکوردشکنی پالایشگاه گاز شهید هاشمی‌نژاد در تأمین انرژی شمال شرق کشور  (۱ نظر)