• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۴۱۲۱۹۱۲
تعداد نظرات: ۳ نظر
تاریخ انتشار: ۲۴ دی ۱۴۰۲ - ۱۰:۳۷
سیاسی » شورای نگهبان

مصوبه افزایش سن بازنشستگی در شورای نگهبان تأیید شد

سخنگوی شورای نگهبان گفت: افزایش سن بازنشستگی و متناسب سازی حقوق بازنشستگان در مصوبه برنامه هفتم، تأیید شد.

تایید مصوبه استفاده از ابزارهای تنبیهی برای بانک های متخلف در تسهیلات مسکن

به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، هادی طحان نظیف سخنگوی شورای نگهبان در نشست خبری گفت: شورای نگهبان در روز‌های گذشته برنامه هفتم پیشرفت جمهوری اسلامی را بررسی کرد که از گذشته حجیم‌تر هم شده بود؛ مصوبه مجلس حدود ۱۰۰ صفحه بیشتر از مصوبات قبلی برنامه‌های ۵ ساله بود.

سخنگوی شورای نگهبان با بیان اینکه این شورا در بررسی برنامه هفتم، میزبان رئیس جمهور، وزرا و معاونان و همچنین رئیس مجلس و برخی اعضای کمیسیون تلفیق برنامه هفتم بود و پژوهشکده شورای نگهبان هم نظرهایش را به این شورا داده است، گفت: شورای نگهبان ایراد‌ها و ابهام‌هایی به برنامه هفتم دارد و نظرش را هم به مجلس فرستاده است.

آقای طحان نظیف افزود: برای نمونه موضوع الکترونیکی شدن دفاتر تجاری خلاف موازین شرع و قانون اساسی نبود. لزوم اطلاع رسانی ممنوع الخروجی هم از موارد تأیید شده در نشست شورای نگهبان است.

او گفت: موضوع افزایش سرمایه بانک‌های خصوصی و دولتی ناتراز در شورای نگهبان تأیید شد و در اصلاح ساختار بودجه، اصلاح رابطه بانکی دولت با شرکت ملی نفت ابهام‌هایی داشت، چون تنوع زیادی در شرایط و قرارداد‌ها وجود دارد.

سخنگوی شورای نگهبان گفت: بخشی از مصوبه مجلس درباره مولدسازی دارایی‌های دولت هم ابهام‌ها و ایراد‌هایی داشت. در اصلاح نظام مالیاتی، برای اولین بار مراکز دادرسی برای مالیات و بیمه پیش بینی شده بود که این مصوبه خلاف شرع و قانون اساسی نبود.

هادی طحان نظیف گفت: اصلاح تعرفه آب بر اساس الگوی مصرف و معیار‌های تعیین الگوی مصرف آب با ابهام شورای نگهبان مواجه شد. مصوبه مجلس درباره بازاختصاص دادن آب صنایع سنگین با آب جایگزین در شورای نگهبان تأیید شد.

او گفت: سازوکار‌های بهبود مشکل ناترازی گاز در فصل‌های سرد سال در شورای نگهبان تأیید شد. اصل مصوبه مجلس درباره حل مشکل ناترازی مصرف سوخت ایرادی نداشت، اما در جزئیات با ایراد‌ها و ابهام‌هایی مواجه شد.

سخنگوی شورای نگهبان گفت: مصوبه مجلس درباره تکلیف دولت به افزایش حداقل ۲ صدم درصد به ظرفیت سکونت‌گاهی کشور در شورای نگهبان تأیید شد. تسهیل تغییر کاربری اراضی زراعی یا باغ‌ها به کاربری مسکونی هم ابهام‌های متعددی داشت که باید در مجلس برطرف شود.

سن بازنشستگی افزایش می‌یابد، حقوق‌ بازنشستگان متناسب سازی می‌شود، مصوبه کاهش مدت سربازی هم ابهام دارد

آقای طحان نظیف گفت: قراردادن ابزار‌های تنبیهی برای بانک‌هایی که تسهیلات مسکن را نمی‌دهند، از مصوباتی تأیید شده در شورای نگهبان بود. افزایش ظرفیت پذیرش پزشکی تخصصی هم مواردی است که باید ابهام هایش برطرف شود.

او همچنین از تأیید موضوع بیمه پایه سلامت برای خانواده روستایی، عشایر و خانواده‌های تحت پوشش نهاد‌های حمایتی، افزایش مالیات محصولات دخانی هم در شورای نگهبان خبر داد. 

سخنگوی شورای نگهبان گفت: این شورا همچنین مصوبه مجلس درباره صدور اسناد مالکیت به صورت الکترونیکی و صدور برخط گواهی انحصار وراثت را تأیید کرد. 

هادی طحان نظیف گفت: انتقال سازمان ثبت به وزارت دادگستری هم مغایر اصل ۱۶۰ قانون اساسی شناخته شد. طرح اساسنامه سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای هم که پیشتر ایراد‌ها و ابهام‌هایی داشت، در مجلس دوباره بررسی شد و فعلا در نوبت بررسی شورای نگهبان است.

او گفت: شورای نگهبان متناسب سازی حقوق بازنشستگان را در مصوبه برنامه هفتم بررسی کرد که تأیید هم شد. با این مصوبه ظرف ۳ سال پس از شروع برنامه، بازنشستگان باید ۹۰ درصد حقوق شاغلان را دریافت کنند.

سخنگوی شورای نگهبان همچنین از تأیید مصوبه افزایش سن بازنشستگی خبر داد. او گفت که مصوبه کاهش مدت سربازی ابهام‌هایی داشته که برای رفع آن به مجلس برگشت.

هادی طحان نظیف گفت: لایحه عفاف و حجاب هم پس از اصلاح در مجلس با ایراد‌های مواجه شده و نمایندگان باید آن‌ها را اصلاح کنند.

شورای نگهبان با برگزاری انتخابات الکترونیکی موافقت کرد

او گفت: شورای نگهبان جلساتی را درباره پیشنهاد‌های وزارت کشور برای اجرای انتخابات الکترونیک داشت و در نشست اخیر شورا، با پیشنهاد این وزارتخانه بر اساس قانون انتخابات موافقت شده است.

تحقیقات محلی برای بررسی صلاحیت داوطلبان انتخابات، بر اساس یک «آیین نامه داخلی» انجام می‌شود

سخنگوی شورای نگهبان در پاسخ به خبرگزاری صدا و سیما درباره عملکرد سامانه مردم ناظر شورای نگهبان در روزهای انتخابات گفت: این سامانه در روز‌های انتخابات فعالیت می‌کند و البته هنوز هم گزارشی از تخلفات انتخاباتی در این سامانه دریافت نکردیم. 

آقای طحان نظیف گفت: سامانه داوطلب هم مبنای ارتباط شورای نگهبان با داوطلبان انتخابات مجلس شورای اسلامی است؛ به دنبال این هستیم که امسال به جز روز رأی گیری، در روز‌های تبلیغات هم سامانه مردم ناظر، نظر مردم را دریافت کند که بحث‌های کارشناسی آن در حال انجام است. 

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی

او در پاسخ به پرسش خبرگزاری صدا و سیما درباره انتقادها به نحوه تحقیقات محلی برای بررسی صلاحیت داوطلبان انتخابات گفت: اصل موضوع تحقیقات میدانی برای بررسی صلاحیت داوطلبان در قانون پیش‌بینی شده و پرسش‌هایی که در این فرآیند درباره مسائل سیاسی، اجتماعی و فرهنگی مطرح می‌شود، بر اساس موازین قانونی است.

سخنگوی شورای نگهبان گفت: افرادی که تحقیقات را انجام می‌دهند، آموزش‌هایی می‌بینند و طبیعتا این تحقیقات درباره افراد شناخته‌شده نیست؛ تحقیقات در کنار مدارک و مستندات و استعلامات اتفاق می‌افتد و اگر نتیجه تحقیقات با استعلامات رسمی تعارض داشته باشد، آن نتیجه‌ها کنار گذاشته می‌شود.

هادی طحان نظیف گفت: پرسش‌ها بر اساس دستورالعمل‌ها و آیین‌نامه‌های داخلی تنظیم می‌شود و همچنین بر عملکرد افرادی که تحقیقات را انجام می‌دهند، نظارت می‌کنیم.

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی

سخنگوی شورای نگهبان گفت: شمار داوطلبان احراز صلاحیت نشده به ۲ هزار نفر و زیر ۱۰ درصد کاهش پیدا کرده و فکر می‌کنم این شمار کمتر هم بشود.

او گفت: آزمون‌های کتبی و شفاهی داوطلبان مجلس خبرگان رهبری تمام شده و بررسی صلاحیت را شروع کرده‌اند. چهارم و پنجم بهمن هم نتایج بررسی صلاحیت‌ها اعلام خواهد شد و فرصتی هم برای اعتراض وجود دارد.
 
شورای نگهبان در چند روز گذشته صلاحیت برخی داوطلبان را تأیید کرده است
آقای طحان نظیف همچنین گفت که در روزهای گذشته شماری از داوطلبان احراز صلاحیت نشده و رد صلاحیت نشده، تأیید صلاحیت شدند.
سخنگوی شورای نگهبان در پاسخ به اینکه شمار داوطلبان تأیید صلاحیت شده، چند نفر است، گفت: شمار این داوطلبان هم پس از پایان مهلت بررسی صلاحیت ها در شورای نگهبان اعلام خواهد شد.

آیا فرد بی‌حجاب می‎‌تواند رأی دهد؟ 

او در پاسخ به این پرسش که آیا فرد بی‌حجاب می‌تواند در انتخابات رأی دهد، گفت: حق رأی در هیچ قانونی سلب نشده و حتی دادگاه هم نمی‌تواند آن را سلب کند. نباید موضوع حجاب موجب دو قطبی شدن در انتخابات شود.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۳
افزایش سن بازنشستگی اقدام عالی
باید ۲۰ سال پیش انجام میشد .

فاجعه بازنشستگی زود هنگام از دولت ویرانگر سازندگی آغاز شد .
پاسخ ها
سردار ویرانی و تورم
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۰:۰۰ - ۱۴۰۲/۱۰/۲۵
افزایش سن بازنشستگی اقدام عالی
باید ۲۰ سال پیش انجام میشد .

فاجعه بازنشستگی زود هنگام از دولت ویرانگر سازندگی آغاز شد .
با هدف سبک سازی صنایع و معادن برای تاراج و هدیه آنها به حیات خلوتها ( خصوصی سازی فاسد)
ایرانی
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۰:۰۰ - ۱۴۰۲/۱۰/۲۵
فروش زندگی در آینده اقدام عالی است آیا ؟؟؟؟
نظر شما
آخرین اخبار
مصاف خیبر و استقلال تهران فردا در خرم‌آباد
ضرورت پرداخت تسهیلات برای دوگانه سوز کردن واحد‌های نانوایی شهرستان خرم‌آباد
اجرای طرح مایه کوبی یک میلیون رأس دام در پلدختر
اصفهان میزبان دانه‌های سفید برف می‌شود
استمرار فعالیت سامانه بارشی در سمنان
صدور گواهی حصر وراثت از ثبت احوال در استان سمنان
غیر حضوری شدن برخی مدارس در استان سمنان
بسته خبر‌های کوتاه ۲۳ آذر ۱۴۰۴
سطح عمومی قیمت ها در لرستان کمتر از میانگین کشوری
ورزشی با قدمتی ۱۰۰ ساله در دنیا
دعوت ورزشکاران هوراندی به تیم ملی سرکل کبدی
تظاهرات صد‌ها فرانسوی در اعتراض به سیاست‌های دونالد ترامپ
حمایت از بانوان کارآفرین اولویت‌ وزارت جهاد کشاورزی
آمادگی ۱۵۰ مسجد لرستان برای میزبانی معتکفان
راهیابی نمایش خیابانی چهارمحال و بختیاری به جشنواره تئاتر
مهر و موم تعدادی واحد صنفی متخلف در آبادان
موفقیت فست فودهاي بومی مالزی در حذف برند‌های حامی رژیم صهیونی
حمایت از طرح‌های توسعه‌ای شرکت‌های دانش بنیان اولویت دولت
حماس: رژیم صهیونیستی مسئول پیامد‌های نقض آتش بس است
هفته بارانی در خراسان شمالی
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
ادامه بارش‌ها و هشدار نارنجی هواشناسی برای ۵ استان
امنیت ملی آمریکا بر محور «منافع صرفاً آمریکایی» استوار شده است
امروز ؛ آخرین مهلت ثبت نام آزمون کارشناسی ارشد ۱۴۰۵
کشف انبار احتکار روغن و شکر به ارزش ۱۲۰ میلیارد ریال در زنجان
جشن ازدواج ۹۰۰ زوج از فرزندان بازنشستگان نیرو‌های مسلح
دستور آماده‌باش به استانداران کرمان، فارس، بوشهر و هرمزگان
مصاف سرخ‌پوشان در تهران؛ تقابل تراکتور با پیکان در تبریز
­غلامرضا فرخی برترین فرنگی کار جهان شد
تصمیمات عملیاتی بانک مرکزی برای مدیریت بازار ارز اعلام شد
ثبت همه املاک فاقد سند الزامی شد
از فردا؛ ثبت نام یازدهمین مرحله خرید محصولات ایران‌خودرو
­بازگشت جمعی از افتخار آفرینان کشورمان از بازی‌های پاراآسیایی جوانان
دو وب‌سایت فروش بلیت الکترونیکی هواپیما مسدود شد
نیم صفحه نخست روزنامه‌های ورزشی ۲۳ آذر
هشدار دیوان محاسبات کشور درباره افزایش زمان ترخیص کالا در گمرکات ایران
واژگونی اتوبوس مسافربری در مسیر سمیرم به یاسوج  (۳ نظر)
در نور آباد ممسنی ۱۰۱ میلیمتر باران بارید  (۲ نظر)
آمار جنجالی زندانیان مهریه صحت ندارد  (۲ نظر)
عراقچی: آمریکا در هیچ موضوعی صادق نبوده است  (۲ نظر)
نورآباد ممسنی با ۹۵ میلیمتر باران، در صدر بارش‌ها  (۱ نظر)
دشمن توان مقابله نظامی با ایران ندارد  (۱ نظر)
اعلام اسامی مسافران حادثه واژگونی اتوبوس یاسوج در جاده سمیرم  (۱ نظر)
بازگشت آموزش حضوری به تمام مدارس مازندران از شنبه ۲۲ آذر  (۱ نظر)
هشدار قرمز وقوع مه گرفتگی در خوزستان  (۱ نظر)
واژگونی اتوبوس مسافربری در مسیر سمیرم به یاسوج با سه کشته و ۱۵مصدوم  (۱ نظر)
بازی‌های پاراآسیایی جوانان؛ ثبت ۸۱ نشان دیگر به نام فرزندان ایران  (۱ نظر)
پاراآسیایی جوانان ۲۰۲۵؛ چمسورکی راهی فینال پاراتکواندو دختران شد  (۱ نظر)
اعلام وضعیت فعالیت مدارس در چهارمحال و بختیاری  (۱ نظر)
مدارس ابتدایی هرمزگان غیر حضوری شد  (۱ نظر)
آغاز پیش ثبت نام اعتکاف دانش آموزی در استان کرمان  (۱ نظر)