• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۴۱۵۸۶۵۸
تاریخ انتشار: ۳۰ بهمن ۱۴۰۲ - ۱۰:۳۸
اقتصادی » صنعت
رئیس سازمان انرژی اتمی:

استفاده بیش از ۱۵۰ مجتمع صنعتی از سامانه‌های دقیق هسته‌ای

رئیس سازمان انرژی اتمی گفت: امروز صنعت هسته ای، با همه فناوری‌های هم خانواده خود، یک ظرفیت بومی قابل اتکاء است که آثار آن در نمایشگاه سرآمدان فناوری و صنعت قابل رویت است.

به گزارش خبرنگار تحریریه صنعت خبرگزاری صدا و سیما؛ آقای محمد اسلامی، در حاشیه بازدید از سومین جشنواره و نمایشگاه سرآمدان فناوری و صنعت با اشاره به اینکه قدرت سازی و اقتدار آفرینی بر پایه علم و فناوری، یکی از مولفه‌های پیشرفت، استقلال، عزت آفرینی و آبروبخشی هر ملتی است، گفت: استعداد و ظرفیت‌های فراوانی برای تولید علم و دانش در کشور وجود دارد و ما می‌توانیم با سازوکار‌های موجود، این علم و دانش را به فناوری تبدیل کنیم و فناوری را به صنعت و زندگی مردم بیاوریم.
 
کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی
 
وی اضافه کرد: نمایشگاه سرآمدان فناوری و صنعت، جلوه‌ای از حیات این فرایندهاست و نشان می‌دهد متولیان امر، این فرایند را خوب شناخته و احصا کرده اند؛ فرایند‌ها ممکن است جلوه شرکت دانش بنیانی، یک واحد صنعتی و یا حتی یک مرکز علمی و پژوهشی داشته باشند؛ مهم این است که این فرایند، یک فرایند اقتدار آفرین است که می‌تواند، حلّال خیلی از مشکلات در حوزه نفت، صنعت و ... باشد. 
 
کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی
 
رئیس سازمان انرژی اتمی گفت: سازمان انرژی اتمی یک سازمان خودباور است و با همه فشار‌ها و تحریم‌هایی که جاری و مستدام است، توانسته این فرایند را با قدرت ایجاد کند، پیش ببرد و به اهداف برساند.
 
اسلامی افزود: امروز صنعت هسته ای، با همه فناوری‌های هم خانواده خود، یک ظرفیت بومی قابل اتکاء است که آثار آن در نمایشگاه سرآمدان فناوری و صنعت قابل رویت است.
 
وی گفت: در فرایند آگاهی بخشی به مردم و اینکه این فناوری به زندگی مردم متصل شود، گام‌های بزرگی برداشته ایم و در این راستا، هم فناوری‌ها را گسترش داده ایم و هم توانسته ایم آگاهی رسانی و ترویج را با حمایت از جریان جهاد تبیین و راهیان پیشرفت به مردم منتقل کنیم.
 
اسلامی ادامه داد: در این فرایند همچنان به دنبال این هستیم تا از فناوری‌های ترکیبی هسته‌ای، لیزر و پلاسما برای مؤسسات بزرگ و صنایع پیشرفته استفاده کنیم.
 
رئیس سازمان انرژی اتمی گفت: اثر مهمی که می‌تواند فناوری هسته‌ای داشته باشد، نخست اینکه، این خودباوری و اعتماد به نفسی که در سازمان انرژی اتمی نقش آفرینی می‌کند نشان می‌دهد با همه فشار ها، تحریم ها، تهدیدها، ترور، تخریب و فعالیت‌های تروریستی، می‌شود قدرتمند بود، قدرتمند حرکت کرد، نتیجه گرفت و نیاز جامعه را پاسخگو بود.
 
اسلامی درباره کاربرد انرژی اتمی در حوزه صنعت هم افزود: در صنایع، خطوط تولید، فرایند‌ها و در هر جایی که یک جریانی وجود دارد، نیاز به یک ابزار کنترلی و دقیق است که همه اینها، هسته‌ای هستند و امروز بیش از ۱۵۰ مجتمع بزرگ صنعتی، از سامانه‌های ابزار دقیق هسته‌ای استفاده می‌کنند که ساخت سازمان انرژی اتمی است ضمن اینکه در فرایند‌های گوناگون هم رو به گسترش است. 
 
وی گفت: در گذشته یکسری از تجهیزات این صنایع واردتی بود و عملا بعد از خراب شدن، نیاز به تعمیر و پشتیبانی داشت، اما با اعمال تحریم ها، دیگر پشتیبانی و تعمیر نشدند؛ سازمان انرژی اتمی به عنوان مسئله محور، این تقاضا‌ها را دنبال می‌کند و هم اکنون همکاران ما هم می‌توانند مثل همان تجهیزات را بسازنند و در اختیار متقاضیان قرار دهند و هم می‌توانند آنها را با سامانه‌های ساخت انرژی اتمی جایگزین کنند که امروزه در حوزه صنعت به یک جریان فعال تبدیل شده است. 
 
کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی
 
اسلامی ادامه داد: این نوع ابزار‌ها همه تحریم هستند و به همین علت شرکت‌های خارجی حتی تعمیر و نگهداری ابزار‌ها را هم انجام نمی‌دهند و باعث شده‌اند صنایع ایران با دشواری‌هایی مواجه شود. خوشبختانه سازمان در سه سال گذشته به این عرصه وارد شده و هم اکنون در بیش از ۱۵۰ مجتمع صنعتی، معدنی، نفت، گاز، پتروشیمی و سلولزی شاهد استفاده از ابزار‌های دقیق هسته‌ای هستیم.
 
رئیس سازمان انرژی اتمی با بیان اینکه امروزه فناوری هسته ای، دربخش‌های گوناگون کاربرد دارد گفت: هم اکنون در بحث لیزر، تجهیزات و سامانه‌هایی که می‌توانیم با لیزر احیا کنیم و تجهیزات لیزری قابل استفاده در خطوط کنترل، محصولاتی در نمایشگاه عرضه شده است.
 
اسلامی افزود: در بحث اجزا و ابزار دقیق هسته ای، می‌توان به چگالی سنج و ساعت سنج اشاره کرد که سازمان انرژی اتمی تولید آنها را بومی کرد و هم اکنون در فرایندها، سازندگان از آنها استفاده می‌کنند.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
برگزیده شدن ۳۳ اثر صنایع دستی گیلان برای دریافت مهر اصالت ملی
جزئیات تشییع شهدای گمنام در خراسان شمالی
رطوبت ۸۳ درصدی هوا در آبادان و خرمشهر
افزایش فشار نظامی آمریکا بر ونزوئلا با هدفی مبهم
تقویم روز و اوقات شرعی بیست و پنجم آبان به افق آبادان و خرمشهر
ایران جوان (جایزه جوانی جمعیت)
نشستی برای افزایش مشارکت
صعود پسران ایران به مرحله یک شانزدهم نهایی
اطلاعیه قطع برق در برخی مناطق استان سمنان
اطلاعیه دانشگاه تهران درباره حواشی رویدادی در دانشکدگان هنر‌های زیبا
گلایه شهروندان شوط از قطع درختان ۳۰ ساله
صدور هشدار نارنجی بارندگی برای برخی استان‌های غربی
کسب یک طلا و دو برنز در روز هشتم برای ایران
لزوم صرفه جویی
مهمترین عناوین روزنامه‌های جهان ۲۵ آبان ۱۴۰۴
پویش ملی ایثار
مراقبت از ۱۱ هزار بیمار دیابتی در مراغه
برتری ایران «الف» مقابل کانادا «ب»
آغاز به کار ششمین جایزه نشان اردیبهشت
ملی‌پوش تفنگ ایران به فینال رسید
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
استقبال از شناگر شیرازی تاریخ‌ساز کشور در فرودگاه شیراز
بارش باران در برخی از مناطق خوزستان
شیراز لرزید
میدری: شیوه جدید کالابرگ از آذرماه اجرایی می‌شود
برگزاری قرعه کشی فروش فوق العاده سایپا
بارش باران با ورود سامانه بارشی به کشور
نیروی دریایی سپاه پاسداران یک نفتکش را توقیف کرد
با پیروزی مقاومت؛ عراق در آستانه استقلال بیشتر
سودجویی دلالان و قاچاقچیان از ناترازی انرژی!
نتایج قرعه‌کشی سایپا فردا اعلام می‌شود
ایران جوان ۱۴۰۴/۰۸/۲۴
انتخاب کریدور ریلی چابهار- زاهدان- بیرجند به عنوان طرح پیشران وزارت راه و شهرسازی
عاقبت مرغ های تریاکی
رطوبت ۷۸ درصدی هوا در جنوب غرب خوزستان
پیش بینی بارش باران و رگبار در استان تهران
اجرای طرح تعریض آزادراه کرج قزوین  (۳ نظر)
اطلاعیه کارگروه شرایط اضطرار آلودگی هوای استان مرکزی  (۳ نظر)
نیروی دریایی سپاه پاسداران یک نفتکش را توقیف کرد  (۲ نظر)
رفاهیات در فیش‌های حقوقی بازنشستگان، مشمول کسور نمی‌شود  (۲ نظر)
اجرای ۳۰ برنامه برای ترویج کتابخوانی در مازندران  (۲ نظر)
بارش باران در برخی از مناطق خوزستان  (۱ نظر)
گروسی: ایران دسترسی به سایتهای غیرهدف را فراهم کرده است  (۱ نظر)
تجدید دیدار استاد و دانشجویان پس از ۳۴ سال در مشهد  (۱ نظر)
موافقت وزیر کشور با استعفای شهردار اهواز  (۱ نظر)
میدری: شیوه جدید کالابرگ از آذرماه اجرایی می‌شود  (۱ نظر)
دشمن را در صورت هرگونه خطا به زانو درخواهیم آورد  (۱ نظر)
رد ادعا‌های بی‌اساس گروه ۷ در رابطه با جمهوری اسلامی ایران  (۱ نظر)
درخواست آیت‌الله جوادی آملی از عموم مردم برای خواندن نماز باران  (۱ نظر)
ولایتی: آینده‌ای روشن در انتظار ایران و عراق است  (۱ نظر)
تمدید نمایش آیینی محرمانه در اصفهان  (۱ نظر)