• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۴۲۴۲۱۴۳
تاریخ انتشار: ۰۴ خرداد ۱۴۰۳ - ۰۹:۵۹
بین الملل » تحلیلی
تحلیل رسانه‌ها و محافل صهیونیستی از فراگیر شدن به رسمیت شناسی فلسطین در اروپا

سونامی پنجم در اسرائیل، شکست دیپلماسی و انزوای بین المللی

اقدام کشور‌های اروپایی در به رسمیت شناختن کشور فلسطین، رژیم صهیونیستی را شوکه کرد. محافل صهیونیستی، نتانیاهو را مسئول این رویکرد حمایتی اروپا از فلسطین می‌دانند.

سونامی پنجم در اسرائیل، شکست دیپلماسی و انزوای بین المللی

از چپ به راست: یوناس گار استوره نخست وزیر نرو، پدرو سانچز نخست وزیر اسپانیا و سیمون هریس نخست وزیر ایرلند

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری صدا و سیما، مقامات، رسانه‌ها و تحلیلگران صهیونیست اقدامات سه کشور ایرلند، نروژ و اسپانیا را نشانگر شکست دیپلماسی اسرائیل، علاوه بر ناکامی اطلاعاتی و نظامی در سطوح سیاسی و امنیتی به ویژه در جلوگیری از عملیات طوفان الاقصی در ۷ اکتبر ۲۰۲۳ توصیف می‌کنند.

یائیر لاپید رئیس جریان اپوزیسیون رژیم صهیونیستی، روز چهارشنبه طی سخنانی اظهار داشت: «تصمیم نروژ، اسپانیا و ایرلند برای به رسمیت شناختن کشور فلسطین یک شکست سیاسی و دیپلماسی بی سابقه برای اسرائیل است.»

تحلیلگران سیاسی معتقدند که وزارت خارجه فاقد هرگونه برنامه عملی است که بتواند کشور‌های دیگر جهان را از به رسمیت شناختن کشور فلسطین باز دارد.

اقدام کشور‌های اروپایی از جمله ایرلند، نروژ و اسپانیا در به رسمیت شناختن کشور فلسطین یک اقدام تاریخی و پنجمین سونامی - پس از خیزش دانشگاه‌های دنیا، تصمیم مجمع عمومی سازمان ملل برای به رسمیت شناختن فلسطین، پیگیری اقدامات مسئولان اسرائیلی در دادگاه بین المللی دادگستری و دادگاه کیفری لاهه به علت کشتار در غزه – است.

گیلی کوهین تحلیلگر و خبرنگار کانال ۱۱ اسرائیل در مقاله‌ای نوشت به رسمیت شناختن کشور فلسطین پیامد‌ها و آثار منفی بر روابط دیپلماسی بین اسرائیل و اتحادیه اروپا می‌گذارد و ممکن است مانعی برای همکاری در زمینه‌های مختلف تجاری، اقتصادی، صنعتی و دانشگاهی باشد.

کوهین افزود: شکست دیپلماسی پس از گذشت ۸ ماه از حادثه ۷ اکتبر بسیار روشن است و این بار اسرائیل یک شکست دیگر در عرصه سیاسی بین المللی متحمل می‌شود، مخصوصا پس از صدور حکم بازداشت نتانیاهو و یوآو کالانت، سونامی به رسمیت شناختن فلسطین از سوی کشور‌های اروپایی آغاز شده است و این امر موجب اعتلای جایگاه تشکیلات خودگردان در سازمان ملل و امکان صدور دستور توقف جنگ در غزه می‌شود.

این خبرنگار اسرائیلی در ادامه به رسمیت شناخته شدن فلسطین را پس از اکامی‌های متعدد در جنگ غزه چالش و بحران بزرگ برای اسرائیل قلمداد کرد.

عده‌ای از کارشناسان هم به رسمیت شناخته شدن فلسطین از سوی کشور‌های اروپایی را نشانه‌ انزوا و ضعف اسرائیل تحلیل می‌کنند.

سونامی پنجم در اسرائیل، شکست دیپلماسی و انزوای بین المللی

بن کاسپیت، خبرنگار و تحلیگرسیاسی-امنیتی برای معاریو و مجری برنامه روزانه در ایستگاه رادیویی FM۱۰۳

بن کاسپیت تحلیلگر سیاسی و خبرنگار و مفسر سیاسی-امنیتی روزنامه معاریو و مجری رادیو اسرائیل به رسمیت شناخته شدن فلسطین از سوی اروپا را آغاز روند‌های بین المللی و یک سونامی در اسرائیل خواند که پیامد‌های مخربی خواهد داشت.

وی افزود: نتانیاهو و دولت راستگرای او سبب شدند تا رویای ملت فلسطین به واقعیت بپیوندد و افکار عمومی جهان با حماس اعلام همبستگی کند.

این تحلیلگر سیاسی روند اروپایی‌ها برای به رسمیت شناختن کشور فلسطین را «شکست سیاسی ۷ اکتبر» توصیف کرد و گفت: «شکست قاطع نتانیاهو حد و مرزی ندارد.»

به عقیده بن کاسپیت، تعلل نتانیاهو طی ۱۶ سال در حل و فصل مساله فلسطین موجب بروز فاجعه ۷ اکتبر برای اسرائیلی‌ها شد.

بن کاسپیت در ادامه به انزوای بین المللی اسرائیل پس از طوفان الاقصی و جنگ غزه اعتراف و تصریح کرد: «ما متحدان خود را طرد کردیم و به یک کشور منحوس در حومه جهان سوم تبدیل شدیم و مقصر این وضعیت نتانیاهو است که خود را ارباب امنیت می داند.»

«ایتمار آیچنر» خبرنگار امور سیاسی یدیعوت آحارونوت، از قصد وزارت امور خارجه اسرائیل برای بررسی مجموعه‌ای از اقدامات تنبیهی علیه کشور‌هایی که فلسطین را به رسمیت می‌شناسند، حرف زد.

آیچنر پس از احضار سفرای نروژ، ایرلند و اسپانیا برای «توبیخ» آنها در واکنش به اعلام کشورهایشان مبنی بر به رسمیت شناختن کشور فلسطین گفت: «وزارت خارجه اسرائیل قصد دارد از صدور ویزا و اسناد دیپلماتیک برای سفرا در دفاتر نمایندگی اروپایی در تشکیلات خودگردان فلسطین جلوگیری کند، اقدامی که مانع از فعالیت دیپلمات‌های اروپایی در قبال فلسطین میشود، اما لزوما مانع از فعالیت آنها نخواهد شد.»

این گزارشگر سیاسی ارزیابی کرد که اقدام سه کشور برای به رسمیت شناختن کشور فلسطین عواقب منفی بر روابط دیپلماتیک این کشور‌ها و اسرائیل خواهد داشت و پیش بینی کرد که این امر تنها به احضار سفرای تل آویو برای رایزنی محدود نمی شود، بلکه آنها را در اسرائیل نگه خواهد داشت و سطح نمایندگی دیپلماتیک اسرائیل در این کشور‌ها را کاهش خواهد داد.

پایشگر و مترجم: مریم جهانی دورباش

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
یادواره شهید منصور سودی، شهید شاخص زنجان
هنر نقالی و طنین شور شاهنامه‌خوانی در خرمدره، زنجان
تقابل گفتمان‌ها؛ از آپارتاید علمی غرب تا زکات‌العلم انقلاب اسلامی
یادداشت رئیس مجلس در دفتر یادبود مجلس ملی پاکستان
هم‌اندیشی طلاب و بانوان زنجانی با محوریت بصیرت فاطمی
نخستین دوره آموزشی هفتمین دوره انتخابات شوراهای اسلامی در زنجان
امنیت جامعه خط قرمز پلیس
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان ، ۱۵ آبان ۱۴۰۴
تقویم و اوقات شرعی پنج شنبه ۱۵ آبان ۱۴۰۴ به افق قم
پایان مسابقات والیبال نشسته ساحلی قهرمانی کشور در رودسر
صلح‌یاران و قدم‌هایی از جنس صبر و صلح
تأکید مرکز افتا بر نقش بخش خصوصی در ارتقای امنیت سایبری کشور
افزایش غلظت غبار در آسمان سمنان
رویداد ملی «رعنا» در مسیر حل مسائل سلامت و سوء‌تغذیه مناطق محروم
آشنایی سابریست‌های ایران با حریفان جهانی
مطالبات مردم در بسته صدای شما ۱۴ آبان ۱۴۰۴
افتتاح نمایشگاه سوغات و صنایع‌دستی در ماسال
نورافشانی خورشید کلام وحی در آسمان دل‌ها
قهرمانی ازنا در مسابقات امدادونجات جمعیت هلال احمر استان لرستان
لیگ قهرمانان آسیا ۲؛ تساوی استقلال در زمین الوحدات
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
والیبال ایران عزادار شد؛ صابر کاظمی درگذشت
حقوق کارکنان باید مستقیم به حسابشان واریز شود
واکنش چین به تهدید نظامی آمریکا علیه نیجریه
استعفا در شرایط حساس
زهران ممدانی، اولین شهردار مسلمان نیویورک شد
ایروانی: اظهارات ترامپ تهدید علیه صلح‌وامنیت بین‌المللی است
فاصله قیمت زعفران از تولید تا مصرف
پخش زنده والیبال ایران و بحرین در شبکه ورزش
سرمربی آخال: سپاهان باید سپاس گزار تیم داوری باشد
آغاز دهمین سوگواره نمایش آیینی «نگین شکسته» در مشهد
هدف از جنگ ۱۲ روزه براندازی نظام جمهوری اسلامی بود
کشف ۱۵۶ دستگاه خودروی لوکس قاچاق به ارزش ۸۸۵ میلیارد تومان
سفارت آمریکا، لانه جاسوسی بود
وزیر خارجه ارمنستان: روابط ما با ایران راهبردی است
پزشک معالج کاظمی: خانواده صابر رضایت دادند تا پیکر به پزشکی قانونی نرود
تعطیلی مدارس برخی مناطق هرمزگان  (۳ نظر)
عراقچی: غنی سازی صفر امکان ندارد  (۲ نظر)
نتایج قرعه کشی طرح عادی ایران خودرو اعلام شد  (۱ نظر)
با قاطعیت از حاکمیت خود دفاع می‌کنیم  (۱ نظر)
به جزایر ایران حمله شود همانجا پاسخ کوبنده می‌دهیم  (۱ نظر)
انتقاد افغانستان از نقض حریم هوایی این کشور از سوی آمریکا  (۱ نظر)
ارتش رژیم اشغالگر محور «فیلادلفیا» را بست  (۱ نظر)
سخنگوی سپاه: ما غافلگیر نشدیم و آرایش سپاه جنگی بود  (۱ نظر)
والیبال ایران عزادار شد؛ صابر کاظمی درگذشت  (۱ نظر)
گلنور به دیدار پاس کردستان می‌رود  (۱ نظر)
سه نفر با اهدای عضو مرحومه مبینا حمصیان به زندگی بازگشتند  (۱ نظر)
برگزاری راهپیمایی ۱۳ آبان در مشهد، متمرکز در میدان شهدا  (۱ نظر)
بازتاب گسترده بیانات رهبر معظم انقلاب در رسانه‌های آمریکای لاتین  (۱ نظر)
لزوم اجرای روش‌های نوین در دامداری‌های کردستان  (۱ نظر)
شرایط دریافت مجدد وام اشتغالزایی و مشاغل خانگی اعلام شد  (۱ نظر)