• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۴۲۹۰۹۷۱
تاریخ انتشار: ۰۳ مرداد ۱۴۰۳ - ۱۵:۲۰
اقتصادی » بانک، بیمه و بورس

تاکید بر استفاده از ارز‌های محلی به جای دلار در مبادلات تجاری اعضای گروه بریکس

معاون امور بین الملل بانک مرکزی از تاکید اعضای بریکس بر استفاده از ارز‌های محلی در مبادلات تجاری گروه بریکس کاهش اتکا به دلار آمریکا و افزایش استفاده از ارز‌های محلی در تبادلات اقتصادی و تجاری، استفاده از طرح تسویه حساب مالی چند جانبه میان اعضای بریکس و بکارگیری کانال‌های تبادل اطلاعات بانکی سریع و امن بریکس (پیام رسان‌های بانکی مستقل از سوئیفت) خبر داد.

 

تاکید بر استفاده از ارز‌های محلی به جای دلار در مبادلات تجاری اعضای گروه بریکس در اجلاس معاونان بانک های مرکزی گروه بریکس

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما  به نقل از بانک مرکزی دکتر محسن کریمی در سومین نشست معاونان مالی و بانک مرکزی کشور‌های عضو بریکس که  به صورت حضوری در ریودوژانیرو برزیل و همچنین درفضای مجازی در حال برگزاریست در ارتباطی تصویری ضمن تشریح سیاست‌های بانک مرکزی در زمینه توسعه همکاری‌های مالی با کشور‌های عضو بریکس هدف مشترک تمامی کشور‌های عضو را کاهش اتکای به دلار در مبادلات تجاری و افزایش استفاده از ارز‌های محلی عنوان کرد و گفت: بانک مرکزی ایران حمایت و آمادگی خود را برای مشارکت در پروژه "پل بریکس" اعلام می‌کند. 

معاون امور بین الملل بانک مرکزی با اشاره به اهمیت موضوعات مربوط به یادداشت مفهومی پل BRICS، مکانیسم سازوکار تسویه حساب چند جانبه مالی و نیز کانال‌های تبادل اطلاعات بانکی سریع و امن بریکس (پیام رسان‌های بانکی مستقل از سوئیفت) برای اعضای بریکس افزود: مسائلی مانند شفافیت ناکافی، هزینه‌های بالا و سرعت پایین تراکنش‌ها و همچنین عدم دسترسی عادلانه به کانال‌های پرداخت برون مرزی برای همه شرکت کنندگان، از دلایل اصلی اهمیت "پل بریکس" است.

وی گفت: همانطور که تیم BRICS روسیه اشاره کرده است، این پیش نویس می‌تواند به عنوان یک یادداشت مقدماتی در نظر گرفته شود و با توجه به پتانسیل خوب برای استفاده از فناوری دفاتر توزیع شده (DLT) و تمرکززدایی، می‌توان آن را به عنوان پیش نویس توسعه داد و ارائه کرد.

دگتر کریمی افزود: پل بریکس نه تنها با استفاده از قرارداد‌ها و خطوط سوآپ دوجانبه (BSL) در تضاد نیست، بلکه با تقویت این قرارداد‌ها مسیر عملیاتی آنها را تسهیل و امکان گسترش آنها را به قرارداد‌های خطوط نقدینگی چندجانبه  و گسترش ان‌ها را به قرارداد‌های خطوط نقدینگی چند جانبه هموار می‌کند و از آنجایی که بسیاری از کشور‌های عضو پل که قبلاً چنین خطوط سوآپ نقدینگی را ایجاد کرده‌اند، عملیاتی شدن و چندجانبه سازی آن خطوط سوآپ را بسیار تسهیل می‌شود.

معاون بین الملل بانک مرکزی همچنین با بیان اینکه نمی‌توان بر اهمیت پرداختن به موضوع چارچوب قانونی بیش از حد تأکید کرد گفت: انتظار اینست حقوق همه اعضا از جمله جنبه‌های زیرساختی پلت فرم پل بریکس رعایت شود و ملاحظات مناسب در نظر گرفته شود. همچنین مکانیسم کنسرسیومی می‌تواند پشتیبانی حقوقی مناسبی برای پل بریکس ایجاد کند که باید بیشتر بسط داده شود.

دکتر کریمی افزود: این سازو کار که فرصتی برای کشور‌های شرکت کننده درحوزه های قضایی خود برای اجرای رویه‌های مبارزه با پولشویی و مبارزه با تأمین مالی تروریسم (AML/CFT) فراهم می کند  پتانسیل شورای مبارزه با پولشویی و مقابله با تامین مالی تروریسم بریکس قابل ارتقا خواهد بود و با این ابتکار، اعضا می‌توانند از استاندارد‌ها و توصیه‌های بین المللی مرتبط بهره‌مند شوند و نیازی به اتکا به توصیه‌های برخی موسسات که مبتنی بر ارزیابی‌های جهت دار است نخواهد بود.

وی گفت: از نظر مدل عملیاتی، باید با در نظر گرفتن سبد ارز‌های ملی اعضا و تاکید بر استفاده از ارز‌های ملی و دوری از دلار و یورو، تسویه‌های درون پلتفرمی انجام شود.

معاون امور بین الملل بانک مرکزی با اشاره به تجربیات عملیاتی ایران که از طریق گروه تخصصی مشخص اعلام خواهد شد افزود : با توجه به تعریف دقیق مدل انتخابی و پیشرفت چندین تجربه مشابه جهانی، انتظار می‌رود این طرح در زمان نسبتاً کوتاهی اجرایی شود که بر اهمیت و فوریت پل بریکس تاکید .

دکتر کریمی گفت: در این راستا ارز‌های انتخابی یا واحد حساب باید به گونه‌ای تعریف شود که با اقتصاد همه اعضا سازگار باشد و بتوانند از فواید ارز‌های داخلی استفاده کنند .حرکت در چارچوب اصول اساسی به ویژه امنیت، استقلال، شمول و پایداری به ایجاد تغییراتی در نظام پولی و مالی بین المللی کمک می‌کند تا منافع همه اعضا در نظر گرفته شود و این رویکرد دسترسی عادلانه‌تر به زیرساخت‌های نظام پولی و مالی بین المللی را تضمین می‌کند که از رشد اقتصادی یکنواخت‌تر حمایت می‌کند.

وی همچنین با تاکید بر لزوم تکمیل این طرح و رفع ابهامات موجود به تبیین پیشنهادات بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران در این زمینه پرداخت و افزود: در این زمینه توجه به ابعاد مختلف پل بریکس از جمله سطح دسترسی، اختیارات و اطلاعات اعضا، سازوکار اجماع و درجه تمرکززدایی، حقوقی، زیرساختی، فنی، امنیت اطلاعات، مبارزه با پولشویی و تامین مالی تروریسم، و همچنین نقدینگی و تشکیل گروهی از کارشناسان و هماهنگی آنها در مراحل مختلف پلت فرم "پل بریکس" ضروریست که خوشبختانه بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران تجربیات خوبی در زمینه امنیت اطلاعات در حوزه مالی دارد و در نظر دارد تا حد امکان در مانور‌های سایبری بریکس که در دست برنامه ریزی است، شرکت کند. این نوع مانور‌های سایبری تاب آوری سایبری بخش مالی کشور‌های بریکس را تقویت می‌کند.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
نشست مدیران امور دانشجویی کشور در سمنان
بزرگداشت زنده یاد نوشیروانی نیکوکار بزرگ در بابل
احیای یک طرح فولادی در تربت‌حیدریه پس از ۱۴ سال 
پایان مسابقات مینی‌فوتبال کارگری بوکان
برگزاری یادواره شهدای معلم و دانش‌آموز در عجب‌شیر
تفرقه در امت اسلام، خواست صهیونیسم جهانی است
پیش بینی دو هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال برای بهره‌برداری از قطعه ۲ _ج محور ارومیه - مهاباد- میاندوآب
عرضه رایگان زمین حذف می شود؟!
تاکید رئیس کل دادگستری آذربایجان غربی بر برخورد با قبح زدایی و هنجارشکنی هدفمند
بازدید استاندار آذربایجان‌غربی از طرح ساماندهی و زیباسازی ساحل زرینه‌رود
همه اصناف مشمول قانون مالیات بر ارزش افزوده می‌شوند
جشنواره برگ‌های رنگارنگ سرکان در قاب دوربین عکاسان
آغاز حملات گسترده هوایی به جنوب لبنان
افتتاح مرحله سوم کارخانه نوآوری زاهدان با حضور وزیر علوم
برگزاری مانور استانی مقابله با پشه آئدس در بندرگز
ستاد اربعین ۱۴۰۵ استان کرمانشاه کار خود را آغاز کرد
علت کمبود نهاده‌های دامی، خشکسالی و هشداری که باور نشد
افزایش تولید و قاچاق مواد مخدر صنعتی در افغانستان
آغاز ساخت زیر گذر شهدا در بوکان
رایزنی غریب آبادی با مقامات عربستان
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
حقوق کارکنان باید مستقیم به حسابشان واریز شود
والیبال ایران عزادار شد؛ صابر کاظمی درگذشت
واکنش چین به تهدید نظامی آمریکا علیه نیجریه
فاصله قیمت زعفران از تولید تا مصرف
استعفا در شرایط حساس
پاسخ اعضای دولت به پرسش خبرنگاران
زهران ممدانی، اولین شهردار مسلمان نیویورک شد
عملکرد دستگاه‌ها در صدور مجوز‌های کسب و کار
کشف ۱۵۶ دستگاه خودروی لوکس قاچاق به ارزش ۸۸۵ میلیارد تومان
روزنامه‌های فردای ۱۳ آبان
آغاز دهمین سوگواره نمایش آیینی «نگین شکسته» در مشهد
وزیر خارجه ارمنستان: روابط ما با ایران راهبردی است
هدف از جنگ ۱۲ روزه براندازی نظام جمهوری اسلامی بود
ایروانی: اظهارات ترامپ تهدید علیه صلح‌وامنیت بین‌المللی است
پخش زنده والیبال ایران و بحرین در شبکه ورزش
تعطیلی مدارس برخی مناطق هرمزگان  (۳ نظر)
نتایج قرعه کشی طرح عادی ایران خودرو اعلام شد  (۲ نظر)
سه نفر با اهدای عضو مرحومه مبینا حمصیان به زندگی بازگشتند  (۲ نظر)
تقویت نظام مدیریت زمین برای مقابله با زمین‌خواری و تخریب محیط زیست  (۲ نظر)
آغاز همکاری سازمان راهداری و پلیس‌راه برای شناسایی هزار نقطه پرخطر  (۲ نظر)
تأکید چین بر گسترش مناسبات اقتصادی با روسیه  (۲ نظر)
حقوق کارکنان باید مستقیم به حسابشان واریز شود  (۱ نظر)
با قاطعیت از حاکمیت خود دفاع می‌کنیم  (۱ نظر)
به جزایر ایران حمله شود همانجا پاسخ کوبنده می‌دهیم  (۱ نظر)
ارتش رژیم اشغالگر محور «فیلادلفیا» را بست  (۱ نظر)
والیبال ایران عزادار شد؛ صابر کاظمی درگذشت  (۱ نظر)
بازتاب گسترده بیانات رهبر معظم انقلاب در رسانه‌های آمریکای لاتین  (۱ نظر)
برگزاری راهپیمایی ۱۳ آبان در مشهد، متمرکز در میدان شهدا  (۱ نظر)
لزوم اجرای روش‌های نوین در دامداری‌های کردستان  (۱ نظر)
شرایط دریافت مجدد وام اشتغالزایی و مشاغل خانگی اعلام شد  (۱ نظر)