• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۴۲۹۵۴۳۵
تاریخ انتشار: ۰۹ مرداد ۱۴۰۳ - ۱۰:۵۳
اقتصادی » آب و انرژی

قوانین ورود بخش خصوصی به پالایش نفت نیاز به بازنگری دارد

متخصص ارتقاء ته‌ماند‌های نفتی گفت: اگر بخش خصوصی بخواهد پالایشگاه‌های کوچک مقیاس را با فناوری‌های جدید احداث کند، باید قوانین مربوط به مبارزه با قاچاق کالا و ارز تغییر کند.

قوانین ورود بخش خصوصی به پالایش نفت نیاز به بازنگری دارد

آقای علی افشارابراهیمی متخصص ارتقاء ته‌ماند‌های نفتی در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری صداوسیما، گفت: ارتقاء ته‌ماند‌های نفتی یک کار بسیار پرچالش است؛ به این مفهوم که نمی‌توان هیچ روش قطعی را برای انواع نفت کوره به کار برد. علت این است که انواع نفت کوره و ته ماند‌های نفتی را داریم که آلایندگی آن‌ها اعم از آلودگی‌های فلزی، گوگردی، کربن باقی مانده و مانند این ها، متفاوت است.

وی افزود: عمده روش‌های ارتقاء ته‌ماند‌های نفتی بر پایه هیدروژن است؛ یعنی، هیدروژن تحت فشار‌های بسیار بالا که در حال حاضر فقط در پالایشگاه شازند این واحد وجود دارد و پالایشگاه اصفهان هم برنامه احداث این واحد با یک لایسنسور دیگر را دارد. چالش جدی این واحد‌ها این است که به هیدروژن تحت فشار بالا نیاز دارند؛ بنابراین، فقط در بخش‌های حاکمیتی امکان اجرای آن وجود دارد و بخش خصوصی توان ورود به این مسئله و ایجاد زیرساخت‌های آن را ندارد.

آقای افشار ابراهیمی اضافه کرد: در حوزه مهندسی شیمی نیز به علت ثابت بودن بستر این واحدها، محدودیت‌هایی از نظر خوراک وجود دارد و نمی‌توان هر فرآورده‌ای را با هر میزان از آلودگی وارد کرد. اگر آلودگی از یک سطحی بیشتر شود، باید از روش‌های دیگر استفاده کرد.

این متخصص ارتقاء ته‌ماند‌های نفتی بیان کرد: روش‌هایی که بتواند این چالش‌ها را به ویژه برای بخش خصوصی که توان مالی کمتری نسبت به حاکمیت دارد برطرف کند، بسیار مهم است. در فناوری نوینی که پژوهشگاه پلیمر و پتروشیمی برای حل این مسئله ابداع کرده، حداقل ۲۰ نفر به طور مستقیم با تخصص‌های مختلف درگیر بودند.

وی اضافه کرد: نکته مهمتر این است که نرم افزار‌هایی که برای سیستم‌های کنترلی مرحله نیمه صنعتی استفاده کردیم، کاملا داخلی است و برنامه نویسی آن توسط متخصصان داخلی انجام شده است.

آقای افشارابراهیمی گفت: در این روش نوین که در پژوهشگاه پلیمر و پتروشیمی ابداع شده، چالش‌های بنیادین صنعتی برطرف شده و برای بخش خصوصی جذابیت دارد؛ زیرا، بر اساس قوانین دریانوردی ۲۰۲۰ موسوم به IMO، میزان حداکثر گوگرد خوراک ته ماند‌های نفتی که در کشتیرانی استفاده می‌شود، باید زیر ۵ هزار ppm باشد.


بیشتر بخوانید:

  • واردات سوخت در سایه تولید نفت کوره

وی تشریح کرد: عمده استفاده اصلی ته ماند‌های نفتی در سوخت کشتی‌ها است و در شرایط سخت زمستان، گاهی اوقات نیروگاه‌ها نیز آن را مصرف می‌کنند. همه کشتی‌های بین المللی از انواع نفت کوره استفاده می‌کنند و مقدار مصرف، عظیم است و اختلاف قیمت سوخت کشتی که استاندارد بین المللی را داشته باشد با سوختی که استاندارد‌ها را رعایت نمی‌کند، بسیار فاحش است و هر سرمایه گذاری را به فکر فرو می‌برد که بخواهد در این کار سرمایه گذاری کند.

این کارشناس صنعت نفت در ادامه گفت: کاهش گوگرد یک بحث چالش برانگیز است که با چه روشی انجام شود؛ زیرا، بخش خصوصی وارد کار‌های زیرساختی مثل تولید هیدروژن نمی‌شود و این واحد‌های تولید هیدروژن باید حتما واحد‌های بزرگ مقیاس باشند و احداث آن‌ها در ظرفیت‌های پایین، صرفه اقتصادی ندارد.

وی اظهار کرد: واحد‌های غیرهیدروژنی مانند واحدی که ما در پژوهشگاه پلیمر و پتروشیمی راه اندازی کردیم، اکسیداسیون در حضور امواج آلتراسونیک است و چالش‌های سرمایه گذاری زیرساختی را ندارد؛ بنابراین، سرمایه گذار خصوصی می‌تواند به راحتی در آن سرمایه گذاری کند و جذب سرمایه‌های عمومی را هم در کشور تسهیل می‌کند.

آقای افشارابراهیمی ادامه داد: محصول اصلی این کار، نفت کوره‌ای است که گوگرد آن کاهش یافته و مشتریان آن، عمدتا کشتی ها، نیروگاه‌ها و هر جایی است که به سوزاندن هیدروکربن با گوگرد پایین نیاز دارد. این روش نوآورانه برای کاهش گوگرد انواع خوراک‌های نفتی از نفتا گرفته تا دیزل کاربرد جدی دارد.

وی در پاسخ به این مسئله که سرمایه گذاران بخش خصوصی در واحد‌های کوچک مقیاس، بعضاً با این مسئله مواجه هستند که ترکیب محصولات تولیدی آن‌ها به علت شباهت با ترکیب گازوئیل، به عنوان کالای قاچاق شناخته می‌شود و رغبت سرمایه گذاران را برای سرمایه گذاری در چنین طرح‌های نوآورانه‌ای کاهش می‌دهد، گفت: این موضوع در مورد نفت کوره بسیار کمتر است؛ زیرا میزان گوگرد نفت کوره در کشور، اغلب بالای ۳۵ هزار ppm است و وقتی میزان گوگرد آن با این فناوری کاهش یابد، محصول منحصر به فردی است که قابلیت تفکیک ندارد.

این کارشناس صنعت نفت در پایان گفت: اگر سرمایه گذاران درباره سایر فرآورده‌های نفتی بخواهند از این فناوری استفاده یا به طور کلی بخواهند برای احداث پالایشگاه‌های کوچک مقیاس سرمایه گذاری کنند، لازم است که در حوزه قانون گذاری، تکلیف این موضوعات مشخص شود؛ به طوری که حضور دولت در این زمینه کاهش یابد.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
تیم ایران به مصاف میزبان می‌رود
ضرورت تعامل و همکاری‌ صداوسیما با حوزه‌های علمیه
برپایی کاروان سلامت در مایان 
آغاز دوره میکرو رسانه همارسا از مخاطب منفعل تا روایتگر فعال
درخشش آذربایجان‌شرقی در پدافند غیرعامل
ساکنان و گردشگران کیش مهمان ویژه برنامه محفل
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۱۶ آبان ۱۴۰۴
تقویم و اوقات شرعی جمعه ۱۶ آبان ۱۴۰۴ به افق قم
دستگیری شکارچیان غیرمجاز در چاراویماق
طنین کلام وحی قاریان محفل در پارک ماهیگیر کیش
ویژه برنامه قرآنی محفل در کیش
برگزاری هشتمین سالگرد شهید مدافع حرم در تبریز
آغاز رقابت برای بهترین های سال فیفا
احیای زمین‌های بایر پس از ۴ دهه رکود
برگزاری آزمون کارآموزی وکالت، پس از تصویب قانون مجوز‌های کسب و کار
بیروت‌ بدون مقاومت ، شهر بی‌دفاع می‌شود
برنامه شهیدانه در پهندر دودانگه
آغاز روند افزایشی دمای هوا در سمنان
تأکید رئیس جمهور بر اهمیت مسئولیت‌پذیری و اصلاح رفتار مدیریتی
یک طلا، دو نقره و یک برنز در کوراش به ایران رسید
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
خبر خوش برای کارگرانی که بیمه آنها قطع شده است
چین: آمریکا در یمن قانون‌شکنی می‌کند
انتقام کشته‌های فاشر و جنینه را خواهیم گرفت
یادداشت قالیباف در دفتر یادبود مجلس ملی پاکستان
نتایج هفته نهم لیگ برتر بسکتبال ایران
زاگرس جنوبی جهرم بازی برده را واگذار کرد
تقویم و اوقات شرعی پنج شنبه ۱۵ آبان ۱۴۰۴ به افق قم
هشدار نخست‌وزیر سودان درباره سرایت جنگ
سفر رئیس جمهور به کردستان با حاشیه‌های شنیدنی
تقابل گفتمان‌ها؛ از آپارتاید علمی غرب تا زکات‌العلم انقلاب اسلامی
هم‌اندیشی طلاب و بانوان زنجانی با محوریت بصیرت فاطمی
نخستین دوره آموزشی هفتمین دوره انتخابات شوراهای اسلامی در زنجان
حملات رژیم صهیونیستی به مواضع حزب الله در جنوب لبنان
حزب الله: مذاکره با دشمن منفعت ملی ندارد
ساپینتو: از تساوی ناامید هستم؛ کارمان به اما و اگر کشیده
تعطیلی مدارس برخی مناطق هرمزگان  (۳ نظر)
نتایج قرعه کشی طرح عادی ایران خودرو اعلام شد  (۲ نظر)
سه نفر با اهدای عضو مرحومه مبینا حمصیان به زندگی بازگشتند  (۲ نظر)
تقویت نظام مدیریت زمین برای مقابله با زمین‌خواری و تخریب محیط زیست  (۲ نظر)
آغاز همکاری سازمان راهداری و پلیس‌راه برای شناسایی هزار نقطه پرخطر  (۲ نظر)
تأکید چین بر گسترش مناسبات اقتصادی با روسیه  (۲ نظر)
حقوق کارکنان باید مستقیم به حسابشان واریز شود  (۱ نظر)
با قاطعیت از حاکمیت خود دفاع می‌کنیم  (۱ نظر)
به جزایر ایران حمله شود همانجا پاسخ کوبنده می‌دهیم  (۱ نظر)
ارتش رژیم اشغالگر محور «فیلادلفیا» را بست  (۱ نظر)
والیبال ایران عزادار شد؛ صابر کاظمی درگذشت  (۱ نظر)
بازتاب گسترده بیانات رهبر معظم انقلاب در رسانه‌های آمریکای لاتین  (۱ نظر)
برگزاری راهپیمایی ۱۳ آبان در مشهد، متمرکز در میدان شهدا  (۱ نظر)
لزوم اجرای روش‌های نوین در دامداری‌های کردستان  (۱ نظر)
شرایط دریافت مجدد وام اشتغالزایی و مشاغل خانگی اعلام شد  (۱ نظر)