رصد ۳۰ زیستگاه پرندگان مهاجر در لرستان
مدیرکل دامپزشکی لرستان گفت: رصد ۳۰ زیستگاه و تالاب این استان با توجه به زمان کوچ پرندگان مهاجر و آبزی به لرستان با هدف پیشگیری از بیماری آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان آغاز شده است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای استان لرستان، مدیر کل دامپزشکی لرستان گفت: هر ساله در فصل پاییز تا پایان اردیبهشت ماه به دلیل خطر شیوع بیماری آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان رصد و پایش زیستگاهها و اکوسیستمهای استان در دستور کار قرار میگیرد.
مصطفی زبردست افزود: با آغاز فصل سرما کوچ پرندگان مهاجر به داخل کشور آغاز میشود که در لرستان حدود ۳۰ اکوسیستم تالاب، دریاچه، سد و آبگیر وجود دارد که محل زمستان گذرانی برای پرندگان مهاجر است و بر این اساس آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان به عنوان یک بیماری مشترک بین انسان و دام میتواند باعث بروز مشکلاتی در سطح جامعه شود.
مدیرکل دامپزشکی لرستان ادامه داد: با توجه به شرایط زیستگاههای استان برای پذیرش پرندگان مهاجر، لرستان یکی از استانهای در معرض خطر بیماری آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان است که در این راستا امسال ستاد آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان به مناسبت هفته پدافند غیرعمل تشکیل و تقسیم وظایف انجام شده است.
زبردست تأکید کرد: گشت و پایشهای نظارتی و پیشگیرانه در جهت مقابله با این بیماری در محل پرندگان مهاجر در حال انجام است.
وی به هم استانیها و پرورش دهندگان طیور روستایی و صنعتی توصیه کرد تلفات غیرعادی را به سرعت به این اداره کل اطلاع رسانی کنند.
مدیرکل دامپزشکی لرستان ادامه داد: بر اساس اعلام سازمان جهانی بهداشت دام، ویروس آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان به دلیل تغییرات در ۲۲ کشور دنیا قابلیت انتقال به پستانداران را پیدا کرده است، در حالی که در سالهای گذشته این بیماری فقط مختص پرندگان آزاد آبزی و پرندگان در قفس و اهلی بود.
زبردست اضافه کرد: پایش و مراقبت تالابها و اکوسیستمهای خاص محل گذراندن پرندگان مهاجر با توجه به وجود اکوسیتمهای استان در ۶ ماه دوم سال با هماهنگی حفاظت محیط زیست استان توسط دامپزشکی انجام میشود.
وی افزود: ناظران دامپزشکی در همه مراکز مرغ گوشتی، تخم گذار و مرغ مادر مستقر و بر اساس شاخصهای مشخص، کوچکترین تغییرات مصرف غذا، آب، تلفات و علائم بیماری اطلاع رسانی و مباحث پیشگیری به ویژه برای آنفلوآنزای فوق حاد بررسی میشود.
مدیرکل دامپزشکی لرستان گفت: ایمن سازی ناظران در مراکز کشتارگاهی و پرورشی نیز در اولویت و حضور در مدارس و آموزش و اطلاع رسانی در خصوص بیماریهای مشترک انسان و دام با موضوع بیماری آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان در دستور کار قرار گرفته است.