• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۴۴۲۳۴۵۲
تاریخ انتشار: ۱۶ دی ۱۴۰۳ - ۱۱:۲۹
اقتصادی » آب و انرژی

افزایش ۱۳۹ درصدی حضور تجدیدپذیر‌ها در بورس انرژی

مدیرکل منابع مالی شرکت ساتپا گفت: وزارت نفت تا کنون به سرمایه‌گذاران حوزه انرژی‌های تجدیدپذیر، ۸ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان در قالب گواهی‌های صرفه جویی پرداخت کرده است.

افزایش ۱۳۹ درصدی حضور تجدیدپذیر‌ها در بورس انرژی

به گزارش خبرنگار خبرگزاری صداوسیما، در نشست راهکار‌های تسهیل سرمایه‌گذاری از منظر تامین مالی در نمایشگاه انرژی‌های تجدیدپذیر، مهدی حسینی، مدیرکل منابع مالی شرکت ساتپا، با بیان اینکه قیمت تمام شده تولید و فروش برق و تفاوت بین آن‌ها باعث بدهکار شدن وزارت نیرو و ایجاد ناترازی برق در کشور شده است، گفت: قیمت ۱۰۰ تومان به ازای هرکیلووات ساعت برق، جذابیتی برای حضور سرمایه‌گذار در این صنعت نداشت، اما با ایجاد تابلوی برق سبز، فضای قیمت‌های دستوری جمع شد، به گونه‌ای که در تیرماه امسال، برق تجدیدپذیر‌ها در تابلوی سبز بورس را  صنایع با قیمت ۱۴ سنت پیش‌خرید کردند و در دروه غیر اوج نیز هر کیلووات ساعت برق به قیمت ۴ هزار تومان خرید و فروش شد. 

حسینی در ادامه درخصوص راهکار‌های افزایش سهم برق تجدیدپذیر در تامین برق کشور، گفت: صنایع مکلف هستند ۵ درصد برق مورد نیاز خود را از انرژی‌های تجدیدپذیر تامین کنند که این عدد ممکن است به ۱۵ درصد معادل ۱۶ هزارمگاوات نیروگاه تجدیدپذیر برسد، به این صورت که صنایع یا خود باید نیروگاه تجدیدپذیر احداث و یا از بورس انرژی، برق خریداری کنند، همچنین طبق ابلاغیه‌ای که شرکت توانیر اعلام کرده است، هر صنعتی که تا ۸۰ درصد برق خود را از طریق نیروگا‌ه‌های تجدیدپذیر تامین کند، به صورت کامل دچار قطع برق نمی‌شوند.

مدیرکل منابع مالی شرکت ساتپا درخصوص شرایط خرید و فروش برق در تابلو سبز بورس انرژی، گفت: امسال تا کنون، نیروگاه‌های تجدیدپذیر، ۵۲۰ مگاوات از برق تولیدی خود به ارزش دو هزار و ۲۳۸ میلیارد تومان را در تابلوی سبز بورس انرژی، فروخته‌اند و فعالیت آن‌ها در تابلوی برق سبز، ۱۳۹ درصد رشد داشته است. 

وی افزود: حداکثر قیمت هر کیلووات ساعت برق در تابلوی برق سبز، سه هزار و ۸۰۰ تومان بود که این عدد امسال به عدد هفت هزار و ۱۹۸ تومان رسیده است، همچنین سال گذشته، میانگین قیمت هر کیلووات ساعت برق، دو هزار و ۳۰۰ تومان بوده که امسال به سه هزار و ۹۷۵ تومان رسیده است، بر این اساس، نیروگاه تجدیدپذیری که وارد تابلوی برق سبز شوند، طی سه سال بازگشت سرمایه خواهند داشت. 

حسینی با بیان اینکه یک نیروگاه تجدیدپذیر می‌تواند برق تولید شده سه ماه آینده خود را به صورت نقدی بفروشد، افزود: ادارات نیز باید امسال ۵ درصد و سال دیگر ۱۰ درصد برق خود را از انرژی‌های تجدیدپذیر تامین کنند تا این عدد به ۲۰ درصد برسد و اگر این کار را نکنند، باید به نرخ حداکثر تابلوی برق سبز در بورس انرژی، هزینه برق را بپردازند، در حوزه‌های تجاری و خانگی نیز، هزینه برق مشترکان در پله‌های چهارم (بسیارپرمصرف) حدود سه هزار تومان معادل متوسط قیمت برق در این تابلو محاسبه خواهد شد.

مدیرکل منابع مالی شرکت ساتپا همچنین از گواهی‌های صرفه‌جویی به عنوان یکی دیگر از راهکار‌های تقویت حوزه تجدیدپذیر‌ها یاد کرد و گفت: با توجه به اینکه منابع مورد نیاز برای احداث نیروگاه‌های تجدیدپذیر از محل ماده پنج قانون حمایت از صنعت برق یعنی عوارض حاصل از قبوض برق مشترکان تامین می‌شود و از ابتدای اجرای این قانون تا کنون، فقط ۱۱ هزار میلیارد تومان تامین مالی صورت گرفته، گواهی‌های صرفه‌جویی در حوزه سرمایه‌گذاری نقش مثبتی دارند، برای مثال تا کنون وزارت نفت به سرمایه‌گذاران حوزه انرژی‌های تجدیدپذیر، ۸ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان در قالب گواهی‌های صرفه جویی پرداخت کرده است.
 
وی از انتشار نوع جدیدی گواهی‌های صرفه‌جویی نیز خبر داد و گفت: تا چند هفته آینده، مدل دیگری به نام گواهی‌های "رک"، رونمایی خواهد شد، به این معنی که اگر کسی در تابلوی برق سبز، گواهی رک دریافت کند می‌تواند آن را تا دو سال نگه دارد. 

حسینی در پایان از تعهد اعطای تسهیلات ۵ میلیارد دلاری صندوق توسعه ملی برای احداث نیروگاه‌های تجدیدپذیر خبر داد و گفت: تا کنون در صندوق برای دو هزار و ۲۰۰ مگاوات تایید گواهی اعتباری صورت گرفته و بانک مرکزی نیز متعهد به بازپرداخت اقساط این صندوق به صورت ارزی شده است.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
برگزاری مراسم بزرگداشت شهدای مدافع حرم در تبریز
خلق نقدینگی بانک‌ها زیر ذره‌بین مجلس
تاسیسات حساس نظامی اسرائیل زیر ضربات موشک‌های ایران
تجلیل نماینده مردم بروجرد از فرزندان وخانواده های شهدای جنگ ۱۲ روزه
بیش از ۹۰ درصد سد کرج خالی است
روز حماسه‌ساز سیزده آبان نقطه اوج استکبارستیزی
اوقات شرعی اهواز، ۱۲ آبان ۱۴۰۴
تجلیل از برگزیدگان جشنواره شهیده ریحانه سلطانی نژاد
فرآوری غلات و حبوبات زنجان با ۵۰ واحد بوجاری فعال
ممیزی و ارزیابی زیرساخت‌ها و عملیات فرودگاه بین‌المللی کیش
اطلاعیه قطعی گاز در روستای کبیر ۳
نمایش قدرت پتروشیمی ایران در جزیره کیش
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۱۲ آبان ۱۴۰۴
آغاز عملیات برگردان از کابل مسی به فیبر ملی بازار بزرگ تبریز
زنجان؛ روایت یک تیم فناور در حوزه هوش مصنوعی
تقویم و اوقات شرعی دوشنبه ۱۲ آبان ۱۴۰۴ به افق قم
هدف اصلی امریکا، تجاوز به کشورها با هدف چپاول و غارت
لیوا: تیم والیبال ایران واقعا قدرتمند است
وحدت فرماندهی و تصمیم‌گیری پایه پدافند غیرعامل
سوزارا: آینده والیبال زنان ایران روشن است
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
ایران به دنبال صلح در سودان؛ غرب و صهیونیسم در پی تجزیه
هفته نهم سوپرلیگ یونان؛‌ پیروزی المپیاکوس با گلزنی طارمی
تصادف مرگبار در محور فرعی دهگلان - قروچای
نیم صفحه نخست روزنامه‌های ورزشی ۱۱ آبان
افشای هویت جانیان صهیونی به دست گروه سایبری حنظله
عکس‌های منتخب خبری جهان / ۱۱ آبان
آخرین وضع مصدومان سپاهان
کرملین: مسکو از نزدیک تحولات ونزوئلا را زیر نظر دارد
قانون کاهش مصرف کیسه‌های پلاستیکی در انتظار اجرا
پزشکیان: اراده ایران بر گسترش صنعت هسته‌ای است
لاریجانی: «خواسته‌های دشمن ته ندارد»
سردار وحیدی: پدافندهوایی مقتدرانه پای دفاع از آسمان ایران ایستاد
تظاهرات مخالفان رئیس جمهور صربستان
پیگیری مشکلات نوبت دهی در درمانگاه‌های بیمارستان‌ها
تشییع پیکر مطهر آیت الله موسوی از علمای بزرگ خوزستان
پیش ثبت نام ۷۳۰ نفر برای تشرف به حج تمتع ۱۴۰۵  (۱ نظر)
تصادف در اتوبان تهران کرج با ۱۱ مصدوم و ۳ فوتی  (۱ نظر)
قطع درختان صنوبر در چمستان قانونی بود  (۱ نظر)
پیام تسلیت رئیس مجلس در پی درگذشت مادر شهیدان عاکفی  (۱ نظر)
بازی‌های آسیایی جوانان؛ ایران در رده چهارم آسیا قرار گرفت  (۱ نظر)
یادواره شهدای سلامت در خرم‌آباد  (۱ نظر)
کشور فلسطین ظرف ۵ سال تشکیل می‌شود  (۱ نظر)
قصه آموزش در تنها مدرسه روستای نرگس‌زمین ساری  (۱ نظر)
افشای هویت جانیان صهیونی به دست گروه سایبری حنظله  (۱ نظر)
کرملین: مسکو از نزدیک تحولات ونزوئلا را زیر نظر دارد  (۱ نظر)
تظاهرات مخالفان رئیس جمهور صربستان  (۱ نظر)
قهرمانی تیم رباتیک دانش آموزی ایران در آسیا  (۱ نظر)
دیدار عراقچی با پدر زندانی ایرانی در ترکیه  (۱ نظر)
بلیت فروشی دیدار تراکتور_الشرطه  (۱ نظر)
بازتاب درخشش طلایی والیبال دختران ایران در تارنمای شورای المپیک آسیا  (۱ نظر)