• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۴۴۳۷۱۹۹
تاریخ انتشار: ۰۳ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۵:۴۸
بین الملل » آسیا و اقیانوسیه

ایران رئیس گروه آسیا و اقیانوسیه در شورای حقوق بشر سازمان ملل شد

به دنبال توافق اجماعی کشور‌های آسیا و اقیانوسیه، جمهوری اسلامی ایران به عنوان رئیس این گروه در شورای حقوق بشر سازمان ملل انتخاب شد.

ایران رئیس گروه آسیا و اقیانوسیه در شورای حقوق بشر سازمان ملل شد

به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما، گروه آسیا و اقیانوسیه بزرگترین گروه در شورای حقوق بشر محسوب می‌شود و جمهوری اسلامی ایران مسئولیت هماهنگ سازی و هدایت فعالیت‌های گروه را در همه نشست‌های شورای حقوق بشر و نیز فعالیت‌های مربوط به دفتر کمیسر عالی حقوق بشر برعهده خواهد داشت.

ریاست جمهوری اسلامی ایران بر گروه آسیا و اقیانوسیه در شورای حقوق بشر، از هفته جاری شروع شده است و علی بحرینی سفیر و نماینده دائم کشورمان نزد دفتر سازمان ملل متحد در ژنو، مسئولیت ریاست بر گروه تا پایان سال ۲۰۲۵ را بر عهده خواهد داشت.

لازم به ذکر است که در سال گذشته نمایندگی جمهوری اسلامی ایران در ژنو، ریاست گروه آسیا و اقیانوسیه در سازمان بین المللی کار و سازمان مالکیت معنوی را بر عهده داشته و رویکرد سازنده و اجماع ساز کشورمان، زمینه ساز اقبال کشور‌های آسیایی به ریاست ایران بر این گروه در شورای حقوق بشر شده است.

تاکید نماینده دائم جمهوری اسلامی ایران بر ضرورت توجه جامعه بین‌المللی به خلع سلاح کشور‌های دارنده تسلیحات هسته‌ای و تقویت صلح و امنیت بین‌المللی، در نشست کنفرانس خلع سلاح در ژنو

سفیر و نماینده دائم جمهوری اسلامی ایران نزد سازمان ملل متحد در ژنو، روز سه شنبه ۲ بهمن ۱۴۰۳ طی سخنرانی در نشست کنفرانس خلع سلاح با ابراز نگرانی از اینکه همزمان با آغاز نشست سال ۲۰۲۵ کنفرانس خلع سلاح؛ رقابت تسلیحاتی بی‌سابقه‌ای به ویژه در زمینه سلاح‌های هسته‌ای، لفاظی‌ها و تهدید‌ها برای استفاده از این سلاح‌ها همچنان ادامه دارد، اظهار داشت میزان قابل توجهی از منابعی که می‌توانست به توسعه‌های اجتماعی و اقتصادی و ایجاد صلح و امنیت پایدار در جهان اختصاص یابد، صرف نگهداری، تولید و نوسازی سلاح‌های هسته‌ای و جنگ افروزی شده است.

علی بحرینی افزود متأسفانه کشور‌های دارنده تسلیحات هسته‌ای نه تنها به تعهدات خود در قبال خلع سلاح هسته‌ای طبق معاهده منع گسترش سلاح‌های هسته‌ای (NPT) عمل نکرده‌اند، بلکه به دنبال تجدید و نوسازی زرادخانه‌های هسته‌ای خود نیز هستند. تقریباً ۳۸۸۰ کلاهک هسته‌ای فعال و حدود ۱۲۰۰۰ کلاهک هسته‌ای در کل در جهان وجود دارد و کشور‌های دارای سلاح هسته‌ای به ویژه کشور‌های عضو ناتو، با نقض تعهدات الزام‌آور قانونی ذیل معاهده ان‌پی‌تی و توافقات صورت‌گرفته در کنفرانس‌های بازنگری آن، همچنان متکی بر تسلیحات هسته‌ای هستند.

نماینده کشورمان در ادامه با اشاره به اینکه وجود سلاح‌های هسته‌ای زنگ خطری برای یک جنگ هسته‌ای و تهدیدی برای حیات و امنیت بشر است، خلع سلاح هسته‌ای را برای تقویت صلح و امنیت بین‌المللی ضروری دانست.

وی تاکید کرد تا زمانی که تسلیحات هسته‌ای وجود دارند، امکان بهره برداری از این نوع تسلیحات هم همچنان ادامه خواهد داشت. بنابراین، خلع سلاح هسته‌ای باید به عنوان اولویت اصلی جامعه بین المللی در حوزه خلع سلاح باقی بماند و پایبندی به تعهدات برای دستیابی به جهانی عاری از سلاح‌های هسته‌ای، به ویژه در کنفرانس خلع سلاح، مورد حمایت و اجماع نظر قرار گیرد.

سفیر ایران تصریح نمود که تاکنون خاورمیانه عاری از سلاح‌های هسته‌ای و سایر سلاح‌های کشتار جمعی به دلیل فعالیت‌های هسته‌ای غیرقانونی و زرادخانه‌های تسلیحات هسته‌ای رژیم اسرائیل محقق نشده است. این رژیم در نتیجه تداوم در اختیار داشتن تسلیحات هسته‌ای و سایر سلاح‌های کشتار جمعی و خودداری از قرار دادن فعالیت‌های هسته‌ای غیرصلح‌آمیز خود تحت نظارت‌های پادمانی آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، مهمترین مانع تحقق چنین منطقه‌ای در خاورمیانه است.

بحرینی اظهار داشت: ایران از جامعه بین‌المللی می‌خواهد که اسرائیل را وادار کنند که به عنوان یک عضو غیرهسته‌ای به معاهده ان‌پی‌تی بپیوندد، تمام سلاح‌های هسته‌ای خود را به طور غیرقابل بازگشت امحا کند و کلیه تأسیسات و فعالیت‌های هسته‌ای خود را تحت نظارت آژانس بین‌المللی انرژی اتمی قرار دهد.

نشست سال ۲۰۲۵ کنفرانس خلع سلاح سازمان ملل متحد به عنوان تنها نهاد مذاکراتی چندجانبه در زمینه خلع سلاح از روز ۲۱ ژانویه آغاز شد و تا ماه سپتامبر ادامه خواهد داشت. این نهاد، وظیفه مذاکره و انعقاد توافقات بین‌المللی در حوزه خلع سلاح و کنترل تسلیحات از جمله خلع سلاح هسته‌ای را دنبال می‌کند.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
پایان مسابقات والیبال نشسته ساحلی قهرمانی کشور در رودسر
صلح‌یاران و قدم‌هایی از جنس صبر و صلح
تأکید مرکز افتا بر نقش بخش خصوصی در ارتقای امنیت سایبری کشور
افزایش غلظت غبار در آسمان سمنان
رویداد ملی «رعنا» در مسیر حل مسائل سلامت و سوء‌تغذیه مناطق محروم
آشنایی سابریست‌های ایران با حریفان جهانی
مطالبات مردم در بسته صدای شما ۱۴ آبان ۱۴۰۴
افتتاح نمایشگاه سوغات و صنایع‌دستی در ماسال
نورافشانی خورشید کلام وحی در آسمان دل‌ها
قهرمانی ازنا در مسابقات امدادونجات جمعیت هلال احمر استان لرستان
لیگ قهرمانان آسیا ۲؛ تساوی استقلال در زمین الوحدات
کشف و معدوم سازی ۱۴۰ تن فرآورده خام دامی و تخم مرغ در آذربایجان شرقی
۵ مصدوم در اثر انفجار گاز شهری در یک مجموعه مسکونی در اهواز
۲ هزار کلاس جدید برای دانش آموزان تهرانی در دست احداث است
رویداد ملی ایران جان شروع مسیری مهم برای توسعه خراسان جنوبی
تقدیم تندیس یادبود شهید دریاقلی سورانی به خانواده شهید حاجی‌زاده
استمرار جوی پایدار در آبادان و خرمشهر
تربیت نسل آینده مدیران شهری در مدارس دارالمؤمنین تهران
ساماندهی رودخانه بالد در شهرستان اردل
معدوم‌سازی بیش از ۴ تُن فرآورده خام دامی غیربهداشتی در شفت
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
والیبال ایران عزادار شد؛ صابر کاظمی درگذشت
واکنش چین به تهدید نظامی آمریکا علیه نیجریه
زهران ممدانی، اولین شهردار مسلمان نیویورک شد
حقوق کارکنان باید مستقیم به حسابشان واریز شود
سرمربی آخال: سپاهان باید سپاس گزار تیم داوری باشد
ایروانی: اظهارات ترامپ تهدید علیه صلح‌وامنیت بین‌المللی است
استعفا در شرایط حساس
پخش زنده والیبال ایران و بحرین در شبکه ورزش
سفارت آمریکا، لانه جاسوسی بود
راه‌آهن کشور محور ترانزیت جدید هند و روسیه شد
آغاز دهمین سوگواره نمایش آیینی «نگین شکسته» در مشهد
فروش دارو در مطب‌ها ممنوع!
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۱۴ آبان ۱۴۰۴
دستور عارف برای بررسی سانحه سرویس مدارس در پایتخت
سینمایش «مجنون» روی صحنه می‌رود
تعطیلی مدارس برخی مناطق هرمزگان  (۳ نظر)
عراقچی: غنی سازی صفر امکان ندارد  (۲ نظر)
نتایج قرعه کشی طرح عادی ایران خودرو اعلام شد  (۱ نظر)
با قاطعیت از حاکمیت خود دفاع می‌کنیم  (۱ نظر)
به جزایر ایران حمله شود همانجا پاسخ کوبنده می‌دهیم  (۱ نظر)
انتقاد افغانستان از نقض حریم هوایی این کشور از سوی آمریکا  (۱ نظر)
سخنگوی سپاه: ما غافلگیر نشدیم و آرایش سپاه جنگی بود  (۱ نظر)
ارتش رژیم اشغالگر محور «فیلادلفیا» را بست  (۱ نظر)
گلنور به دیدار پاس کردستان می‌رود  (۱ نظر)
والیبال ایران عزادار شد؛ صابر کاظمی درگذشت  (۱ نظر)
سه نفر با اهدای عضو مرحومه مبینا حمصیان به زندگی بازگشتند  (۱ نظر)
برگزاری راهپیمایی ۱۳ آبان در مشهد، متمرکز در میدان شهدا  (۱ نظر)
بازتاب گسترده بیانات رهبر معظم انقلاب در رسانه‌های آمریکای لاتین  (۱ نظر)
لزوم اجرای روش‌های نوین در دامداری‌های کردستان  (۱ نظر)
شرایط دریافت مجدد وام اشتغالزایی و مشاغل خانگی اعلام شد  (۱ نظر)