• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۴۴۴۷۶۸۸
تاریخ انتشار: ۱۶ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۴:۵۵
اقتصادی » اقتصاد کلان

افزایش ۴۰۰ هزار میلیارد تومانی درآمد مالیات با استفاده از هوش مصنوعی

معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رئیس جمهور گفت: حدود ۸۰۰ همت مالیات سال ۱۴۰۲ بود و امسال به هزار و ۲۲۲ همت رسید که تحقق این موضوع نیاز به شناسایی مودیان جدید دارد که این امر با بهره گیری از هوش مصنوعی محقق خواهد شد.

افزایش 400 همتی درآمد مالیات با استفاده از هوش مصنوعی

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از سازمان امور مالیاتی کشور، سید محمد هادی سبحانیان، رئیس‌کل سازمان امور مالیاتی کشور در نشست همکاری سازمان امور مالیاتی و معاونت علمی ریاست جمهوری برای توسعه هوشمند سازی نظام مالیاتی، اظهار کرد: در طی سنوات گذشته رشد قابل توجهی در درآمد‌های مالیاتی داشتیم و بیش از ۹۰ درصد منابع شهرداری‌ها و دهیاری‌ها توسط سازمان امور مالیاتی حاصل شده است.

رئیس‌کل سازمان امور مالیاتی کشور گفت: باید بتوانیم در مقام تشخیص و تعیین مالیات نیز از ظرفیت هوش مصنوعی و کلان داده استفاده کنیم که شرکت‌های دانش بنیان در این زمینه می‌توانند بسیار به ما کمک کنند.

وی افزود: حدود ۵۵ درصد منابع جاری بودجه از طریق مالیات تامین شده است. همچنین شاهد افزایش میزان مالیات نسبت به تولید ناخالص داخلی از سال ۱۴۰۰ شاهد هستیم.

رئیس کل سازمان امور مالیاتی کشور گفت: سال گذشته بیش از ۷۰ درصد رشد درآمد‌های مالیاتی داشتیم که امسال نیز این عدد به ۵۰ درصد رسیده است.

سبحانیان از جمله دلایل رشد درآمد‌های مالیاتی را سیستمی شدن فرآیند‌های مالیات ستانی عنوان کرد و اظهار کرد: فراتر از محاسبه سیستمی مبتنی بر الگوریتم‌ها باید بتوانیم در مقام تشخیص و تعیین مالیات نیز از ظرفیت هوش مصنوعی و بیگ دیتا استفاده کنیم که شرکت‌های دانش بنیان در این زمینه می‌توانند بسیار به ما کمک کنند.

رئیس کل سازمان امور مالیاتی کشور افزود: بواسطه هوشمندسازی نظام مالیاتی، هشت میلیون مودی مشمول تبصره ۱۰۰ را در فاصله کمتر از دو ماه قطعی سازی کردیم. همچنین صددرصد مالیات مستغلات را به صورت سیستمی رسیدگی و قطعی کردیم. همچنین در راستای تسهیل امور مودیان تعداد اقساط مالیات پرداختی مودیان را به ۱۰ قسط افزایش دادیم.

سبحانیان با بیان اینکه در عرصه الکترونیکی سازی فرایند‌های مالیاتی گام‌های بزرگی برداشته‌ایم، اما تا نقطه مطلوب و رسیدن به بلوغ فاصله داریم تصریح کرد: اجرای قانون پایانه‌های فروشگاهی و سامانه مودیان، ابزار محاسبه سیستمی مالیات بر ارزش افزوده محسوب می‌شود.

معاون وزیر امور اقتصادی و دارایی در ادامه افزود: بیش از ۴۰۰ هزار مودی که مشمول مالیات بر ارزش افزوده هستند از اظهارنامه پیش‌فرضی که ما براساس داده‌های خود آنها تولید کردیم استفاده کردند.

در ادامه حسین افشین، معاون علمی رئیس جمهور در نشست مشترک با مسئولان سازمان امور مالیاتی عنوان کرد: در راستای تحقق راهبرد تکریم مودیان و با توسعه هوشمندسازی نظام مالیاتی، میزان رضایتمندی مودیان به حداکثر ممکن خواهد رسید و از سوی دیگر از فرسایش نیرو‌ها جلوگیری خواهد شد.

وی با اشاره به اینکه هوشمندسازی نظام مالیات‌ستانی و توجه ویژه به این بخش به نفع دولت است، افزود: سازمان امور مالیاتی کشور در زمینه هوشمندسازی پیشرو است و دستاورد‌های امسال در پذیرش، محاسبات و رسیدگی‌های مالیاتی موید این موضوع است.

معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رئیس جمهور با بیان اینکه هوشمندسازی نظام مالیات ستانی و توجه ویژه به این بخش به نفع دولت خواهد بود، عنوان کرد: حدود ۸۰۰ همت مالیات سال ۱۴۰۲ بود و امسال به هزار و ۲۲۲ همت رسید که تحقق این موضوع نیاز به شناسایی مودیان جدید دارد که این امر با بهره گیری از هوش مصنوعی محقق خواهد شد.

وی تصریح کرد: در راستای تکمیل حاکمیت داده موردنیاز سازمان امور مالیاتی آمادگی همکاری کامل داریم تا دولت و مردم از مزیت‌های آن منتفع شوند و در صورت نیاز می‌توانیم تفاهم نامه همکاری جدید داشته باشیم. باید در کوتاه‌ترین بازه زمانی کار بررسی داده‌ها را به انجام برسانیم.

حسین افشین بیان داشت: امور مربوط به هوش مصنوعی در سازمان برنامه و بودجه و سازمان امور مالیاتی را برخلاف سایر ارگان‌ها و نهاد‌ها به شرکت‌های دانش بنیان سپردیم چرا که می‌خواهیم کار‌های عملیاتی در این حوزه را که از اهمیت بالایی برخوردارند به بهترین نحو انجام دهیم.

معاون علمی رئیس جمهور بیان کرد: از ظرفیت مواد ۱۱ و ۱۳ قانون جهش تولید دانش بنیان در خصوص اعتبارات مالیاتی شرکت‌های دانش بنیان می‌توانیم در همکاری‌های متقابل به نحو مطلوب بهره بگیریم.

در ادامه این نشست، محمد قانع پسند فومنی، معاون فناوری‌های مالیاتی سازمان امور مالیاتی کشور گزارش تفصیلی از اقدامات این حوزه در فرآیند هوشمندسازی نظام مالیاتی و زنجیره تکمیل فرآیند‌های مالیات‌ستانی سیستمی ارائه کرد.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
برگزاری نخستین همایش اقوام ایرانی در اصفهان
آغاز بارش در شهرهای شمالی استان
تشییع پیکر پدر شهید جعفر توانا در قاین
کشف انبار پارچه خارجی و کفش قاچاق در شهرستان قدس
اعلام برنامه‌های «تهرانِ کتابخوان‌ها»
کاهش چشمگیر حجم ذخیره آب سد الغدیر
تولد نهمین فرزند سرگرد یزدی
نتایج هفته دوم لیگ برتر بدمینتون جام خلیج فارس
تدارک سیما برای مخاطبان
حیوانی سودمند در دل کویر
مهلت نام نویسی فیلم‌های جشنواره ۴۴ فیلم فجر تا فردا
نه؛ به ساخت و ساز‌های غیرمجاز، و آری به تکریم ارباب‌رجوع
معرفی مدیر جدید کانون‌های خدمت رضوی استان اصفهان
کشف ۶۰۰ لیتر سوخت قاچاق در بندرانزلی
جشنواره «بیت و حیران» سردشت؛ گردهمایی بزرگ موسیقی نواحی ایران
کمیسیون شهرسازی شورای اسلامی شهر قم گامی برای توسعه پایدار
پیگیری اختلال در واردات نهاده‌های دامی
پدر شهید علی‌اکبر کمال آسمانی شد
نجات دو نفر از زیر آوار منزل مسکونی در مشهد
نقش مؤثر فناوری‌های نوین در مدیریت ناترازی‌های حوزه جغرافیایی
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
اطلاعیه کارگروه شرایط اضطرار آلودگی هوای استان مرکزی
تجدید دیدار استاد و دانشجویان پس از ۳۴ سال در مشهد
هشدار زرد هواشناسی چهارمحال و بختیاری
پویش آبادان را سبز میکنیم
اصلاح رفتار مدیریتی پیش نیاز رفع مشکلات است
صبر و مقاومت، ضدحمله به جنگ شناختی دشمن است
مسابقات درگ قهرمانی کشور در جزیره کیش
تجاوز رژیم صهیونی به خاک لبنان با عبور از خط آبی
برگزاری آیین اختتامیه جشنواره بین‌المللی فیلم «شهر» با معرفی برگزیدگان
نگرانی پنتاگون از فروش جنگنده‌های اف-۳۵ به عربستان سعودی
بارش باران با ورود سامانه بارشی به کشور
برگزاری انتخابات عراق مایه ارتقای عظمت این ملت است
برگزاری نشست آموزشی طراحان و ناظران گاز با هدف ارتقای دانش فنی
بارش باران در خوزستان تا هفته آینده
فینال لیگ سنگنوردی کشور
اجرای طرح تعریض آزادراه کرج قزوین  (۳ نظر)
اطلاعیه کارگروه شرایط اضطرار آلودگی هوای استان مرکزی  (۳ نظر)
اجرای ۳۰ برنامه برای ترویج کتابخوانی در مازندران  (۲ نظر)
رفاهیات در فیش‌های حقوقی بازنشستگان، مشمول کسور نمی‌شود  (۲ نظر)
گروسی: ایران دسترسی به سایتهای غیرهدف را فراهم کرده است  (۱ نظر)
تجدید دیدار استاد و دانشجویان پس از ۳۴ سال در مشهد  (۱ نظر)
موافقت وزیر کشور با استعفای شهردار اهواز  (۱ نظر)
دشمن را در صورت هرگونه خطا به زانو درخواهیم آورد  (۱ نظر)
رد ادعا‌های بی‌اساس گروه ۷ در رابطه با جمهوری اسلامی ایران  (۱ نظر)
ولایتی: آینده‌ای روشن در انتظار ایران و عراق است  (۱ نظر)
درخواست آیت‌الله جوادی آملی از عموم مردم برای خواندن نماز باران  (۱ نظر)
طرح‌های پیشگیرانه انتظامی جدی پیگیری و اجرایی می‌شود  (۱ نظر)
تمدید نمایش آیینی محرمانه در اصفهان  (۱ نظر)
صیانت از مرز‌ها با استقرار دستگاه‌های اپتیکی و الکترونیکی  (۱ نظر)
سراب چناره الشتر مکانی زیبا برای گردشگران  (۱ نظر)