• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۴۴۴۹۴۳۱
تاریخ انتشار: ۱۸ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۲:۵۷
علمی و فرهنگی » راديو تلويزيون

گفتگوی اختصاصی شبکه خبر با فریدون محرابی بازیگر و مدرس تئاتر

نمایش‌های «هملت»، «مرغ دریایی» و «گوشه نشینان آلتونها» از جمله نمایش‌های رادیویی آماده پخش با بازی و کارگردانی فریدون محرابی است.

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، فریدون محرابی در آیین پایانی چهل و سومین جشنواره تئاتر فجر هم لوح تقدیربهترین بازیگری مرد در بخش مسابقه تئاتر صحنه‌ای را دریافت کرد.

آقای فریدون محرابی بازیگر و مدرس تئاتر با حضور در استودیو شبکه خبر در باره نمایش ترور گفت: در نمایش «ترور» من نقش خلبان یک هواپیمای جنگی را که در شرایط خیلی خاصی به یک هواپیمای مسافربری که تروریست‌ها هدایت آن را برعهده گرفته بودند متاسفانه شلیک می‌کند که آن هواپیما در استادیومی که ۷۰ هزار نفر در آنجا بودند سقوط نکند.

محرابی ادامه داد: این کار یک کار تعاملی بود که از همان لحظه اول تماشاگر‌ها هیات منصفه را تشکیل می‌دادند برگه‌هایی تقدیم آنها می‌شد که انتهای آن تبرئه و محکوم بود و آنها در طول نمایش مشارکت می‌کردند در تئاتر به خصوص قسمت پایانی که باید نظر می‌دادند و هر نظری که می‌دادند قاضی هم همان نظر را اعلام می‌کرد، چون نظر مردم و هیات منصفه بود.

وی ادامه داد: اخیرا چند کار انجام دادم به نام باغ وحش شیشه‌ای، گوشه نشینان آلتون‌ها و هملت امسال این چند کار من بود که به عنوان بازیگر و کارگردان در اداره کل نمایش رادیویی قرار گرفتند.

محرابی افزود: چند کار بود که دفتر ادبیات برای تولید هماهنگ کرده بود، و برای من باز تولید این کار‌ها لازم بود، بعضی کار‌ها از زمان‌های خیلی گذشته تولید شده بود و نیاز بود که به روز شود و این نیاز برای مخاطب امروز ملموس بود.

این کارگردان و مدرس تئاتر ادامه داد: جذابیت و اعتباری که هملت دارد در تبدیل به یک اثر رادیویی از دست نمی‌رود چرا که هر مدیومی ویژگی‌های خود را دارد، درام شنیداری ویژگی‌های خودش را دارد از طریق عنصر تخیل و تصویر سازی در ذهن مخاطب قرار است شکل بگیرد و قرار نیست که اگر درامی در رادیو تولید می‌شود ما مقایسه کنیم با تئاتر یا مقایسه کنیم با سینما اینها همان طور که در بخش ادبیات نمایشی تبدیل و تنظیم می‌شوند یعنی یک نمایشنامه اگر بخواهد تبدیل به فیلم شود تبدیل می‌شود به فیلمنامه، یا اگرقراره که نمایش رادیویی باشد برای شنیدن تنظیم می‌شود؛ به هر حال یک اثر هر قدر هم که برجسته باشد اگر کارگردان یا بازیگر مسلط به آن رسانه باشند می‌توانند در هر رسانه‌ای آن را اجرا کنند.

محرابی افزود: همان اندازه که یک بازیگر معروف در سینما اگر بخواهد یک درام رادیویی را کار کند باید مالکیت میکروفون و پرسپکتیو و کار با میکروفون را یاد بگیرد همان اندازه یک بازیگری که در درام شنیداری کار می‌کند و باید برای کارحتی برای یک سکانس در سینما مدیوم تصویر را بشناسد.

وی در پایان در خصوص مرسوم بودن بازی کارگردان‌ها در درام‌های شنیداری گفت: دست ما برای دعوت از بازیگران باز نیست و تنوع صدا‌ها هم برای درام شنیداری لازم است من اگر می‌توانستم از بیرون بازیگر دعوت کنم خودم در نمایش‌هایی که کارگردانی می‌کنم بازی نمی‌کردم چرا که­ کارگردان وقتی در نمایش بازی می‌کند بخشی از تمرکزش در کارگردانی از بین می‌رود.

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی

 

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
برگزاری مسابقات داژبال و طناب کشی کودکان و بانوان کیش
نجات ۹۹ حادثه‌دیده در تهران توسط هلال احمر در یک هفته
امضای تفاهم نامه همکاری در مورد توسعه کشتی دانش آموزی
پیام مدیرعامل شرکت ارتباطات زیرساخت به مناسبت هفته پدافند غیرعامل
قصه آموزش در تنها مدرسه روستای نرگس‌زمین ساری
مصر: نتانیاهو قصد دارد برای اهداف سیاسی داخلی، جنگ را از سر بگیرد
معرفی موفق ترين فرماندهان و مديران سپاه ثارالله استان کرمان
هر دو مسیر تونل نیایش مسدود است
پایان همکاری مهرداد خانبان با پرسپولیس
تدوین ۸ اصل مدیریت اربعین برای ارتقای خدمات هلال احمر
انجام نخستین جراحی پیشرفته تعویض مفصل شانه در شیروان
سامانه ثنا در مسیر تحول قوه قضائیه
تصادف شدید پژو با اسب در کازرون
بازنگری محصولات خام و نیمه‌خام پتروشیمی در دستور کار دولت
بهره‌برداری از فاز یک چهارباغ و افتتاح فاز اول قطب گردشگری بام ری؛ امسال
راه شهید فهمیده‌ ادامه دارد
سربلند مثل غزه
مشارکت ۱۲ مرکز بهداشت با طرح پزشک خانواده در خلخال
اعلام نتایج اولویت بندی طرح مادران ایران خودرو؛ ۱۱ آبان
انتصاب «علی کیانی‌راد» بعنوان سفیر و نماینده دائم ایران نزد سازمان فائو
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
تأکید امام جمعه ساری بر تزریق نگاه بصیرتی به نسل جوان
در شیوه جدید اختصاص کالابرگ؛ یارانه حذف نمی‌شود
نتایج کامل رقابت‌های ایران در بازی‌های آسیایی جوانان
لیگ برتر کشتی آزاد؛ پیروزی استقلال جویبار مقابل مدعی عنوان قهرمانی
تصادف در اتوبان تهران کرج با ۱۱ مصدوم و ۳ فوتی
نتایج دیدارهای هفته نهم لیگ برتر فوتبال
تایید قهرمانی کشتی آزاد ایران در رقابت‌های جهانی ۲۰۱۵
اسرائیل منابع کافی برای مقابله با موشک‌های ایرانی را نداشت
انتقادها از تسلیم شدن آمریکا در مقابل چین
لاریجانی: باید از اختلافات عبور کنیم
ایران و روسیه در برابر سیاست‌های غرب برادرانه ایستاده‌اند
موفقیت متخصصان کشور در تولید داربست نخاعی
رای گیری کم سابقه دو حزبی بر ضد ترامپ در سنای آمریکا
توافق چین و آمریکا از منظر رسانه انگلیسی
جهاد نهاجا برای دفاع از مرز‌های هوایی ایران مایه افتخار است
کالابرگ به شیوۀ جدید عرضه می شود  (۱ نظر)
قدردانی لاریجانی از طراحی هنرمندانه ایستگاه متروی مریم مقدس (س)  (۱ نظر)
توان دفاعی ایران با قابلیت‌های بیشتر به‌روز می‌شود  (۱ نظر)
قهرمانی بلند قامتان ایران در والیبال بازی‌های آسیایی جوانان  (۱ نظر)
تصادف در اتوبان تهران کرج با ۱۱ مصدوم و ۳ فوتی  (۱ نظر)
قطع درختان صنوبر در چمستان قانونی بود  (۱ نظر)
یادواره شهدای سلامت در خرم‌آباد  (۱ نظر)
بازی‌های آسیایی جوانان؛ ایران در رده چهارم آسیا قرار گرفت  (۱ نظر)