• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۴۴۷۱۵۱۶
تاریخ انتشار: ۱۶ اسفند ۱۴۰۳ - ۱۰:۴۶
بین الملل » آمریکا

ترودو تعرفه‌های ترامپ را «بسیار احمقانه» خواند

نخست‌وزیر کانادا تعرفه‌های وارداتی دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، علیه کشورش را «کاری بسیار احمقانه» خواند و اعلام کرد که اتاوا بلافاصله در برابر نزدیک‌ترین متحد خود مقابله به مثل خواهد کرد.

ترودو تعرفه‌های ترامپ را «بسیار احمقانه» خواند

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، جاستین ترودو، نخست‌وزیر کانادا، تعرفه‌های وارداتی دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، علیه کشورش را «کاری بسیار احمقانه» خواند و اعلام کرد که اتاوا بلافاصله در برابر نزدیک‌ترین متحد خود مقابله به مثل خواهد کرد.

ترودو، که در پایان هفته جاری میلادی از سمت خود کناره‌گیری می‌کند، همچنین ترامپ را متهم کرد که قصد دارد اقتصاد کانادا را نابود کند.

ساعاتی پس از آنکه ترامپ جنگ تجاری علیه مکزیک و کانادا را آغاز کرد، ترودو اعلام کرد که کانادا بلافاصله تعرفه ۲۵ درصدی برای واردات ۳۰ میلیارد دلار کانادا از آمریکا اعمال خواهد کرد.

وی افزود: در صورت لزوم، کانادا در مدت ۲۱ روز دیگر ۱۲۵ میلیارد دلار کانادای دیگر از واردات آمریکا را هدف این تعرفه قرار خواهد داد.

ترودو به خبرنگاران گفت: هیچ توجیه و نیازی برای این تعرفه‌ها وجود ندارد.

وی در ادامه تأکید کرد که کشورش این اقدامات آمریکا را در سازمان تجارت جهانی و از طریق توافق تجاری ایالات متحده-مکزیک-کانادا که قبلاً اجرایی شده است، به چالش خواهد کشید.

وی گفت: کانادایی‌ها منطقی و مؤدب هستند، اما از مبارزه عقب‌نشینی نخواهیم کرد، به‌ویژه وقتی که کشورمان و رفاه همه مردم آن در خطر باشد.

ترامپ در واکنش به این اظهارات گفت که تعرفه‌های تلافی‌جویانه کانادا با تعرفه‌های متقابل هم‌اندازه و فوری از سوی آمریکا مواجه خواهد شد.

ترامپ کانادا را متهم کرده که اقدامات کافی برای جلوگیری از ورود مواد افیونی مرگبار فنتانیل و مواد شیمیایی پیش‌ساز آن به آمریکا انجام نداده است، ادعایی که ترودو آن را «کاملاً ساختگی، کاملاً بی‌اساس و کاملاً نادرست» خواند.

روابط ترودو با ترامپ که هیچ‌گاه دوستانه نبوده، در ماه‌های اخیر بدتر شده است، زیرا رئیس‌جمهور آمریکا بار‌ها از احتمال تبدیل شدن کانادا به ایالت پنجاه و یکم آمریکا صحبت کرده و با تمسخر از ترودو به‌عنوان «فرماندار» آن یاد کرده، نه نخست‌وزیر.

ترامپ گفته است که از توافق تجاری سه‌جانبه آمریکا-مکزیک-کانادا که در دوره اول ریاست‌جمهوری‌اش امضا شد، ناراضی است.

ترودو احتمال شروع مذاکرات پیش از بازبینی این توافق که برای سال ۲۰۲۶ برنامه‌ریزی‌شده است را کم‌اهمیت خواند.

وی گفت: با توجه به اینکه او انتخاب کرده که اقتصاد کانادا را نابود کند، نمی‌دانم که آیا منطقی است که مذاکرات را پیش ببریم یت حیر، آن هم با وجود این وضعیت بدبینی که در آن قرار داریم.

نخست وزیر کانادا همچنین به مردم کشورش هشدار داد که روز‌های سختی در پیش است.

اقتصاددانان می‌گویند که کانادا، که ۷۵ درصد از کل صادرات خود را به ایالات متحده ارسال می‌کند، در صورتی که این تعرفه‌ها سریعاً برداشته نشوند، دچار رکود خواهد شد.

ترودو گفت که آمریکایی‌ها نیز متضرر خواهند شد، زیرا اقتصاد دو کشور به‌شدت به هم وابسته است. او به سرمقاله‌ای از وال استریت ژورنال در اواخر ژانویه اشاره کرد که هشدار داده بود ترامپ با اجرای تعرفه‌ها «احمقانه‌ترین جنگ تجاری تاریخ» را به راه خواهد انداخت.

او گفت: من عادت ندارم که با وال استریت ژورنال موافق باشم، اما دونالد، آنها اشاره کردند که با وجود اینکه تو آدم بسیار باهوشی هستی، این کار بسیار احمقانه‌ای است.

ترودو که پس از انتخاب رهبر جدید حزب حاکم لیبرال در روز یکشنبه از مقام نخست‌وزیری کنار می‌رود، گفت که دولت کانادا با گسترش مزایای بیمه بیکاری و ارائه حمایت مستقیم به کسب‌وکار‌ها کمک خواهد کرد.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
بازار ابرکوه، گنجینه‌ای از هنر‌های ایرانی
دسترسی به نسخه جدید اپلیکیشن صندوق هنر
بازداشت عامل تهیه کوکتل مولوتف و اغتشاش در تنکابن 
بازاریان قزوین: اعتراض حق مردم است، اغتشاش نه
جلسه شورای‌عالی هماهنگی اقتصادی سران قوا
ذخیره کالاهای اساسی در استان سمنان کامل است
کشف بیش از ۴۸ تن برنج احتکار شده در رشت
توقیف ۴ دستگاه موتور سیکلت قاچاق در رشت
دیدار سفیر ایران در نیوزلند با عراقچی
تشکیل جلسه شورای پدافند غیرعامل کردستان
۴ هزار و ۱۰۰ کارت هوشمند ملی آماده به تحویل در استان زنجان
برگزاری امتحانات پایان نیمسال اول به صورت حضوری
درخشش وزنه بردار سمنانی در مسابقات قهرمانی کشور
­صدرنشینی سپاهان در لیگ برتر تنیس روی میز ایران
دستگیری عامل اسید پاشی به زن جوان در گرمسار
ملحق شدن ملی پوشان گیتی پسند به اردوی تیم ملی
دومین جلسه برای راه‌اندازی کلینیک تخصصی سیستیک فیبروزیس در دانشگاه علوم پزشکی گیلان
رصد بازار میوه و تره‌بار استان سمنان
پیگیری مطالبات اصناف در نشست با استاندار قم
تغییر نظام ارزی در تأمین کالا‌های اساسی، یک جراحی اقتصادی است
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
واکنش چین به اظهارات ترامپ درباره ایران
جزئیات طرح جدید کالابرگ الکترونیکی اعلام شد
اوایل هفته آینده، برف و باران میهمان همدان
انتخابات شورا‌ها در ۱۱ اردیبهشت؛ آزمون زودهنگام رسانه ملی
اعلام زمان‌بندی دقیق واریز کالابرگ الکترونیکی؛ دهک‌های ۱ تا ۷ از چه تاریخی می‌توانند خرید کنند؟
میدری: کالابرگ از ۱۷ دی قابل برداشت است
مرحله جدید یارانه مادران باردار و شیرده واریز شد
کشف انبار‌های احتکار روغن و برنج
اطلاعیه وزارت رفاه درباره زمان بندی دریافت کالابرگ
اژه‌ای: هیچ ارفاقی در برخورد با اغتشاشگران در کار نیست
فهرست ۱۱ قلم کالای طرح معیشتی اعلام شد
دشمن درپی تضعیف بنیان‌های دینی و اخلاقی جامعه است
هیئت ویژه وزارت کشور در راه ایلام
تثبیت مالکیت اراضی دولتی در خوزستان
همکاری سه جانبه ایمیدرو، معاونت آموزش و پرورش و خانه معدن
واکنش چین به اظهارات ترامپ درباره ایران  (۱۶ نظر)
برگزاری انتخابات ریاست جمهوری ونزوئلا ۳۰ روز دیگر  (۶ نظر)
طرح حمایت معیشتی به همه ایرانیان تعلق می‌گیرد  (۲ نظر)
کشف انبار‌های احتکار روغن و برنج  (۲ نظر)
غیر حضوری شدن امتحانات دانشگاه آزاد اسلامی خوزستان  (۲ نظر)
جزئیات طرح جدید کالابرگ الکترونیکی اعلام شد  (۱ نظر)
مرحله جدید یارانه مادران باردار و شیرده واریز شد  (۱ نظر)
اژه‌ای: هیچ ارفاقی در برخورد با اغتشاشگران در کار نیست  (۱ نظر)
فهرست ۱۱ قلم کالای طرح معیشتی اعلام شد  (۱ نظر)
بازتاب جلسه اول محاکمه مادورو در آمریکا  (۱ نظر)
حق اولاد ۱۰۰ درصد و حق عائله‌مندی ۵۰ درصد افزایش می‌یابد  (۱ نظر)
آموزش و پرورش خط مقدم پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی است  (۱ نظر)
کشفیات از دستگیر شدگان اغتشاشات در همدان  (۱ نظر)
توضیح جهاد کشاورزی درباره یارانه یک میلیون تومانی  (۱ نظر)
فعالیت ۳۵۹۶ تاکسی در برف و سرمای اردبیل  (۱ نظر)